Vietnam, Kambodža – V osrčju Indokine

Destinacija: 

Cena od:

Število dni: 

Vietnam, Kambodža, Tajska

2.997 EUR

18-19

Vietnam, Kambodža – V osrčju Indokine

Doživeto vas popeljemo skozi Vietnam in Kambodžo, na koncu pa si ob toplem tajskem morju privoščite počitniško razvajanje. Na poti valovimo skozi zgodovino in sedanjost, moderno in tradicionalno, kaos velikih mest ter spokojnost riževih polj in odmaknjenih vasic, sproščenost obmorskih plaž in letovišč …

Poskrbeli smo za potovalno udobje, nekaj pa je tudi močnejših in bolj popotniških doživetij (spanje na ladjici, vlaku spalniku, daljša vožnja), s katerimi presegamo vajeno udobje. Doživeta trojka vas popelje skozi vse glavne turistične kraje, vas sooči z neposrednim stikom z deželo, kot je, ter vami samimi, kolikor si to želite.

V osrčju Indokine je odličen preplet klasičnega in presežnega za vsakogar. Življenje je prekratko, da bi ga živeli zgolj doma …

 

Program:

1. dan LJUBLJANA – HANOJ.

Polet iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča na proti Hanoju. Obroki in počitek na letalu. (letalo)

2. dan HANOJ.

Vožnja v mestno središče. Raziščemo glavno mesto Vietnama, ki je praznovalo 1000-letnico obstoja in z več kot 6 milijoni prebivalci predstavlja politično in upravno središče dežele. Mesto parkov in jezer slovi po starem mestnem jedru, ki je sestavljen iz pravega labirinta ulic, kjer lahko spoznavamo značilno podobo mesta. V prostem času najprej z rikšo in potem še samostojno zaživimo s starim mestnim jedrom. Od zunaj si ogledamo katedralo sv. Jožefa. Zvečer obiščemo edinstveno gledališče vodnih lutk. Nočitev. (H)

3. dan HANOJ – HALONG BAY (UNESCO).

Zajtrk. Od zunaj si ogledamo mavzolej očeta naroda Ho Chi Minha ter pagodo enega stebra. Sledi 3-urna vožnja do Zmajevega zaliva oz. Halong Baya. Odpravimo se na izlet z ladjico in odkrivamo lepote kraškega sveta, ki se razprostirajo pred našimi očmi. Iz morja se dviga več kot 2000 apnenčastih otokov, ki predstavljajo enega najlepših pogledov na svetu. Z ladjico se vozimo med otoki in raziskujemo kraški svet. Postrežejo nam s tradicionalnim kosilom. Večerja in spanje na ladji v dvoposteljnih kabinah, z WC-ji in tekočo vodo. (ladjica, ZKV)

4. dan HALONG BAY – HANOJ – vlak spalnik v HUE.

Zajtrk. Nadaljujemo s plovbo po Zmajevem zalivu in se navdušujemo nad lepotami kraškega sveta. Po zgodnjem kosilu na ladji se počasi odpravimo proti obali in dalje proti Hanoju. Vmes bomo naredili ogled mesta – hram literature in Etnološki muzej. Zvečer se vkrcamo na vlak spalnik, na katerem preživimo drdrajočo noč na poti do mesta Hue. Nočitev na vlaku, v kupeju za 4 osebe. (ladjica, ZK, vlak spalnik)

5. dan HUE.

Zajtrk na vlaku. Mesto Hue leži ob Dišeči reki in dejansko tu najdemo vse dišave dežele. Hue je bil prestolnica Vietnama vse do leta 1945. V starem mestnem jedru si ogledamo citadelo s prepovedanim mestom (UNESCO). Ogledamo si grobnico Khai Dinha in grobnico enega izmed zgodnejših cesarjev. Prosto popoldne in namestitev v hotelu in zaslužen počitek. (H, Z)

6. dan HUE – HOI AN (UNESCO).

Zajtrk. Vožnja do enega najlepših vietnamskih mest, Hoi Ana. Mesto Hoi An je nekoč kot eno največjih pristanišč obvladovalo trgovino z začimbami in je bilo eno najpomembnejših trgovskih središč dežele. Tu so pristajale ladje iz Indije, Indonezije, Japonske, arabskega sveta in Evrope, zato staro mestno jedro krasi množica različnih arhitekturnih stilov. Danes je to manjše mestece, toliko bolj atraktivno, saj si ga lahko ogledamo peš. Obiščemo pagodi Phuc Kien in Trieu Chau, stare tradicionalne hiše ter sloviti pokriti japonski most. Nočitev. (H, Z)

7. dan HOI AN – DANANG – let v HOŠIMINH.

Zajtrk. Odpravimo se do tržnice, kjer nakupimo stvari za kuharski tečaj. Sledi vožnja s kolesi do vasice Tra Que – tu se sprehodimo po zelenjavnem vrtu in opazujemo kmete na delu. Sledi kuharski tečaj, kjer se bomo naučili pripraviti par tradicionalnih jedi. Pozor, kar bomo pripravili, bomo imeli za kosilo. Sledi povratek do hotela, nato pa se zapeljemo v bližnji Danang, od koder poletimo proti Hošiminhu. Namestitev v hotel in nočitev. (letalo, H, Z)

8. dan HOŠIMINH – izlet v CU CHI.

Zajtrk. Dan namenimo spoznavanju prestolnice juga Vietnama, ki se od leta 1975 uradno imenuje Ho Chi Minh. Danes urbana džungla predstavlja gospodarsko središče dežele. Neskončne reke motoristov se vijejo po mestnih ulicah, ki dajejo mestu značilen zvok in utrip. Pogledamo si palačo ponovne združitve in postanemo pred katedralo Notre Dame, ki nas spomni na čase francoske Indokine. V mestnem centru si ogledamo največjo pokrito tržnico, ki je pravi kraj za nakupovanje. Zgodovino vietnamske vojne spoznavamo v muzeju, nato pa se odpeljemo v okolico Hošiminha spoznavat okrožje Cu Chi. Med vojno so Vietnamci tukaj izkopali več kot 200 km dolg sistem podzemnih rovov, v sklopu katerih so bila prava mala mesteca z zaklonišči, kuhinjami, bolnišnicami … Povratek v hotel in nočitev. (H , Z)

9. dan HOŠIMINH – DELTA REKE MEKONG.

Zgodnji zajtrk. Vožnja proti delti mogočne reke Mekong, ki je ena največjih na svetu. Gre za širok, izredno rodoviten del zemlje, ki jo Vietnamci imenujejo “Velika skleda riža”. To je svet neštetih bolj in manj širokih rečnih kanalov, ob katerih v tipičnih hiškah na kolih živi ogromno ljudi. To je svet neskončnih riževih polj, nasadi tropskega sadja in številne palme nas spremljajo vsepovsod. Izgubljamo se v odtenkih zelene barve. V kraju Cai Be od blizu spoznamo različne domače obrti (izdelavo riževega papirja …). Nadaljujemo plovbo po kanalu Vinh An, obiščemo ribjo farmo, nato pa se odpravimo proti vasi ljudstva Cham in spoznavamo, kako živijo vietnamski muslimani. Proti večeru prispemo v kraj Chau Doc. Namestimo se v hotel. Večerja v lokalni restavraciji in počitek. (H, ZV, čoln)

10. dan DELTA REKE MEKONG – PHNOM PENH.

Po zajtrku se zgodaj zjutraj presedemo v hiter čoln, ki nas odpelje proti meji in dalje proti prestolnici Kambodže, Phnom Penhu. Drsimo mimo značilnih vasic na kolih, opazujemo življenje na vodi in ob vodi, videvamo ribiče in spoznavamo, kako je življenje tukajšnjih prebivalcev odvisno od velike reke Mekong. Čeprav plujemo proti toku, prispemo v prestolnico Kambodže v času kosila. Namestitev v hotel, kratek počitek, nato pa se odpravimo na prvo raziskovanje mesta. Nočitev. (H, Z, čoln)

11. dan PHNOM PENH.

Zajtrk. Spoznavamo Phnom Penh, mesto, ki nikoli ne spi, mesto kaosa in hkrati mesto upanja za množice domačinov, ki se dnevno zlivajo vanj. V njem spoznamo preteklost in prihodnost Kambodže. Mesto se je včasih imenovalo “Biser Azije”, potem je zaradi vojne in revolucije izgubil del sijaja, sedaj pa je na dobri poti, da si povrne nekdanji sloves. Obiščemo bazo S-21, nekdanje zloglasne zapore Rdečih Kmerov, in se poklonimo žrtvam za časa vladavine Pola Pota. Ogledamo si kompleks Kraljevih palač s Srebrno pagodo. Sledi ogled mestne tržnice, potem pa se odpravimo na bližnji hrib, kjer leži mogočni tempelj Wat Phnom, simbol in zaščitnik glavnega mesta. Vrnitev v hotel in nočitev. (H , Z)

12. dan PHNOM PENH – SIEM REAP.

Zajtrk. Dopoldanska vožnja v Siem Reap nam ob pogledih na zanimivo pokrajino hitro mine. Siem Reap je bil še pred nekaj leti zaspana preprosta vasica, danes pa kraj ponosno stoji na turističnem zemljevidu sveta. Po prihodu namestitev v hotel, kratka osvežitev in kosilo po želji. Popoldne se odpravimo na izlet z ladjico po največjem jezeru JV Azije: Tonle Sap. Jezero predstavlja srce Kambodže in zagotavlja hrano in pitno vodo polovici prebivalstva. Vožnja z ladjico je doživetje zase, vrhunec pa predstavlja ogled značilne ribiške vasi na kolih. Povratek v Siem Reap. Skupaj se odpravimo proti centru mesta okoli stare mestne tržnice. Pravi kraj za spoznavanje vedno nasmejanih obrazov. Po želji si privoščimo večerjo. Povratek v hotel in nočitev. (H, Z)

13. dan SIEM REAP – izlet v ANGKOR.

Zajtrk. Ne zamudimo sončnega vzhoda pri templju Angkor Wat (UNESCO), ki je nepozabno doživetje. Potem si ogledamo starodavno mesto Angkor Thom, ki je bilo v 12. stoletju z milijon prebivalci največje mesto na svetu. Veličasten vhod je okrašen z 54 skulpturami bogov in demonov, ki predstavljajo večni boj med dobrim in zlim. V središču mesta stoji mogočen tempelj Bayon, znan po mnogih glavah Bodisatve. Sledi ogled največjega med templji, Ankgor Wata, ki je bil zgrajen v čast Višnuju, hkrati pa je služil kot grobnica kralju Suryavarmanu II., ki je tempelj zgradil. Obiščemo še tempelj Banteay Srey, v katerem so reliefi narejeni s filigransko natančno, kot bi jih klesala ženska roka. Vrnitev v Siem Reap. Zvečer si ob večerji ogledamo tradicionalni ples apsara v izvedbi lepotic, ki na zemlji poosebljajo božansko lepoto. Povratek v hotel in nočitev. (H, ZV)

14. dan SIAM REAP – TAJSKA – POČITNICE (okolica mesta RAYONG).

Zgodnji odhod in vožnja do tajske meje. Zajtrk v obmejnem vzdušju. Vstop na Tajsko, tretjo izmed naših dežel. Po njenem podeželju potujemo do našega letovišča. Večerni prihod v naš počitniški resort. Zaslužene počitnice … Večerja in nočitev. (H*, ZV)

Po želji (za doplačilo – glejte spodaj) polet v Bangkok in vožnja do letovišča.

15. dan POČITNICE (okolica mesta RAYONG).

Zajtrk. Prosto za odklop na plaži. Skočite v vodo in uživajte v božanju valov, predajte se sončnim žarkom ali pa se v senci sladkajte z obrokom tropskega sadja. Lahko si nataknete maske in odkrivate čarovnijo podvodnega sveta, zaveslate do bližnjega zaliva ali se razvajate s tajsko masažo. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

16. dan POČITNICE (okolica mesta RAYONG).

Zajtrk. Prosto za odklop na plaži. Skočite v vodo in uživajte v božanju valov, predajte se sončnim žarkom ali pa se v senci sladkajte z obrokom tropskega sadja. Lahko si nataknete maske in odkrivate čarovnijo podvodnega sveta, zaveslate do bližnjega zaliva ali se razvajate s tajsko masažo. Večerja in nočitev.(H*, ZV)

17. dan POČITNICE (okolica mesta RAYONG) – BANGKOK.

Zajtrk. Vožnja do Bangkoka in panoramski ogled mesta. Sledi obisk templja Wat Arun in Kraljeve palače. Prost večer – po želji obisk slavne ulice Khao San. (H, Z)

18. dan POČITNICE (okolica mesta RAYONG) – BANGKOK.

Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče v Bangkoku (odjava iz sobe do 12.00). Polet preko vmesnega letališča proti Ljubljani ali bližnjem letališču. (Z, letalo)

19. dan BANGKOK – LJUBLJANA.

Nadaljevanje poleta proti Ljubljani ali bližnjemu letališču (v tem primeru še vožnja do Ljubljane). (letalo)

V terminu 8.3.-25.3.2024 traja potovanje 18. dni. Zadnji dan je sledeč program:

18. dan BANGKOK – LJUBLJANA.

Zgodnji odhod in vožnja na letališče. Polet preko vmesnega letališča proti Ljubljani ali bližnjemu letališču (v tem primeru še vožnja do Ljubljane). (letalo)

Ure letov ter razpored ogledov se lahko naknadno spremenijo, vsebinsko pa program ostaja nespremenjen.

 

TERMINI IN CENE:

- 14.02.-03.03.2024 (19 DNI) – redna cena 2.997 EUR – ZAGOTOVLJENO

- 23.02.-12.03.2024 (19 DNI) – redna cena 2.997 EUR

- 08.03.-25.03.2024 (18 DNI) - redna cena 2.997 EUR – ZAGOTOVLJENO

Termini in cene na povpraševanje.

 

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine (430 EUR), dvodnevni izlet z ladjo po zalivu Halong (polni penzion), izlet v delto reke Mekong in Tonle Sap, vožnja s kolesom–rikšo, vožnja s kolesi v Tra Que, nočitve glede na spodnji opis, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom ali kombiji, predstavo vodnih lutk, ples apsara z večerjo, obroki po programu, vstopnine po programu, kuharski tečaj v Hoi Anu, slovensko vodenje in lokalne vodnike, stroške uradnega pisma za vietnamsko vizo, stroške priprave in organizacije potovanja.

Namestitve: 1 nočitev v hotelu 3*, 2 nočitvi v hotelih 3* z zajtrkom, 8 nočitev v hotelih 4* z zajtrkom, 3 nočitve v hotelih 4* polpenzion, 1 nočitev v dvoposteljni ladijski kabini z WC-jem, 1 nočitev – spalnik na vlaku v kupeju za 4 osebe.

Doplačilo za Enoposteljno sobo velja za bivanje v hotelih.

Izlet z ladjo v zalivu Halong Bay se izvaja ob primernem vremenu. V primeru, da plovba ni mogoča vam bomo uredili alternativno namestitev v hotelu.

 

Obvezna doplačila (na osebo)

Vietnamski vizum - plačilo na kraju samem: cca 25 EUR

Vizum za Kambodžo (plačilo na kraju samem): cca 34 EUR

Prijavnina: 20 EUR na rezervacijo

 

Doplačila (na osebo) po želji

Doplačilo za enoposteljno sobo: 570 EUR

Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine): 80 USD

polet iz Siem Reapa v Bangkok in vožnja do letovišča 14. dan potovanja od 210 EUR

Celosten paket zavarovanja potovanja: od 185 EUR

 

VIZE: Vietnamsko vizo pridobimo na kraju samem ob vstopu v državo. Potrebujete izpolnjen obrazec (pošljemo ob prijavi), 2 fotografiji za dokumente (4 x 6 cm) in potni list, ki je veljaven vsaj še 6 mesecev po zaključku potovanja.

Vizo za Kambodžo pridobimo tekom samega potovanja pred vstopom v državo. Potrebujete vsaj še 6 mesecev veljaven potni list od konca potovanja, 2 fotografiji ter vsaj 6 praznih strani v potnem listu.

Tajska: Državljani Republike Slovenije za turistična bivanja do 30 dni ne potrebujemo vizuma. Potrebujemo potni list, ki je veljaven vsaj še 6 mesecev po zaključku potovanja. 31. decembra 2016 je v veljavo stopil nov vizumski režim, ki ureja vstop v Kraljevino Tajsko preko kopenskih meja. Le ta je dovoljen 2 x  v koledarskem letu. Za vse nadaljnje vstope je potrebna predhodna pridobitev vizuma.

ZDRAVJE: Obveznih cepljenj za to potovanje ni. Uradno je celotna Indokina malarično območje. Več informacij najdete na spletnem naslovu www.zdravinapot.si .

Minimalno število potnikov za realizacijo potovanja: 11

ORGANIZATOR POTOVANJA: Agencija Oskar.

LEGENDA za vrsto storitev in namestitev: Z – zajtrk, K – kosilo, V – večerja P*– penzion/ lokalne namestitve, dvoposteljne sobe s kopalnico H – nočitev v hotelu 1/2/3 zvezdice P – lokalne namestitve (dvoposteljne sobe s skupno kopalnico, večposteljne sobe,…) H* – nočitev v hotelu 3 /4 zvezdice PT – nočitev na vlaku ali ladijska kabina H** – nočitev v hotelu 5 zvezdic O – nočitev zunaj (šotor, jurta, ladijska paluba,....) Kategorija namestitev je odvisna od lokalnih predpisov in ni nujno enakovredna našim. V primerih, ko v državi potovanja ni predpisane kategorizacije namestitev, je ocena kategorije v programu potovanja narejena na podlagi ocene lokalnih partnerjev.