VELIKA AVSTRALSKA TURA

Destinacija: 

Cena od:

Število dni: 

Avstralija

4.980 EUR

14

VELIKA AVSTRALSKA TURA


Avstralija je otok, država in celina v enem. Dežela Aboriginov, kengurujev in koal je privlačna predvsem zaradi njene raznolikosti. Razkriva prostrane puščave, ki po nevihti zažarijo v raznolikih barvah, in skrivnostne deževne gozdove. Občutimo utrip kozmopolitanskih mest in premagujmo velike medkrajevne razdalje. Zadihajmo v deželi svobode in naj se čas ustavi na dolgih peščenih plažah ter ob odkrivanju podvodnega sveta na čudovitem Velikem koralnem grebenu. Dobrodošli v deželi »Aussiejev«!

Program

1. DAN
SLOVENIJA – EVROPA – AVSTRALIJA
polet
POLET PROTI AZIJSKEM/ BLIŽNJEVZHODNEM LETALIŠČU
Zbor potnikov na enem izmed bližnjih letališč in polet proti azijskemu/bližnjevzhodnemu letališču ter nato naprej proti Avstraliji.

2. DAN
LET PROTI AVSTRALIJI – MELBOURNE
polet, obroki na letalu, nočitev
PRISTANEK V MELBOURNU
V večernih urah pristanek v Melbournu. Prevoz do hotela in nastanitev.

3. DAN
MELBOURNE
zajtrk, nočitev
ŠPORTNI MELBOURNE
Zjutraj ogled najpomembnejših znamenitosti Melbourna. Mesto je znano po številnih parkih, muzejih, botaničnem in živalskem vrtu ter nekaterih svetovno znanih športnih prireditvah, kot so teniški Grand Slam, Formula 1… Obiskali bomo Carlton - tretjo največjo italijansko četrt na svetu, stadion olimpijskih iger iz leta 1956, postajo Spencer, ustavili se bomo pri mestni hiši, obiskali vrtove Fitzroy, se sprehodili ob reki Yarra… Po želji se bomo povzpeli do 88. nadstropja nebotičnika Eureka, od koder se na višini 285 m odpira čudovit pogled na mesto in okolico. Popoldne nekaj prostega časa, zvečer povratek v hotel.

4. DAN
MELBOURNE IN PHILLIP ISLAND
zajtrk, večerja, nočitev
MELBOURNE IN PINGVINI
Dopoldne nadaljevanje z ogledi mesta. Obiskali bomo mestno tržnico Victoria Market in se odpravili do plaže v boemskem predelu St. Kilda. Popoldne se bomo podali na poldnevni izlet na Phillip Island. Pot nas bo peljala do Koala Conservation Centra, kjer bomo prišli stik z najbolj simpatičnimi živalicami Avstralije. Na poti pozno kosilo/večerja. Dan bomo zaključili z obiskom Penguin Parade Visitor Centra, kjer bomo ob sončnem zahodu lahko opazovali parado pingvinov od obale do njihovih gnezd. Povratek v Melbourne.

5. DAN
MELBOURNE IN VELIKA OCEANSKA CESTA (GREAT OCEAN ROAD)
zajtrk, kosilo, nočitev
VELIKA OCEANSKA CESTA IN 12 APOSTOLOV
Po zgodnjem zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet po svetovno znani cesti »Great Ocean Road« do znamenitih 12 apostolov. Tu bomo lahko občudovali moč morja in veličastne monolite, ki ponosno stojijo med valovi. Na poti se bomo ustavili za kosilo, med vožnjo pa bomo lahko opazovali tudi idilično avstralsko podeželje. Čas bomo imeli za številne fotografije, krajše sprehode in poslušanje zgodb o ladjah, ki so nasedle na tej nevarni obali. Zvečer povratek v hotel in nočitev.

6. DAN
MELBOURNE – CAIRNS
zajtrk, nočitev
LET V CAIRNS
Dopoldne let iz Melbourna proti severovzhodnemu delu Avstralije. Cairns se nahaja v zvezni državi Queensland, ki je znana po številnih sončnih dneh in je tudi glavni počitniški cilj za številne Avstralce. Mesto predstavlja odlično izhodišče za izlete na znameniti Veliki koralni greben in raziskovanje subtropskih gozdov v okolici. Po pristanku prevoz do hotela in nastanitev, nato sprehod po mestu in prosti čas.

7. DAN
VELIKI KORALNI GREBEN
zajtrk, kosilo, nočitev
KRIŽARJENJE PO VELIKEM KORALNEM GREBENU
Celodnevni izlet z ladjo na Veliki koralni greben. Obiskali bomo točko Michaelmas Cay, kjer je voda razmeroma plitva, večina koralnega grebena pa se nahaja do 4 m pod vodno gladino. Plavali in snorkljali bomo med raznobarvnimi ribami in številnimi koralami. Na ladji bo pripravljeno samopostrežno kosilo, po njem pa bo sledila vožnja z ladjo, ki ima prozorno dno. Tako bomo občudovali zanimiv in pisan podvodni svet. Pozno popoldan vrnitev v hotel in preostanek večera namenjen sprostitvi ali kopanju.

8. DAN
CAIRNS IN KURANDA
zajtrk, nočitev
RUDARSKO MESTO KURANDA IN ABORIGINI
Po zajtrku prevoz do železniške postaje Freshwater in vožnja z muzejskim vlakom do starega rudarskega mesta Kuranda. Med vožnjo bomo občudovali prostrano naravo in izvedeli več o rudarjenju v Avstraliji. Po prihodu v Kurando se bomo sprehodili po tropskem deževnem gozdu in spoznali številne rastline ter živali tega predela Avstralije. Obiskali bomo tudi Aborigine, ki nam bodo predstavili svojo zgodovino, verovanja in folkloro ter nekatere spretnosti. Sledi kosilo, nato pa prosti čas za sprehod po mestu in nakup spominkov. V dolino se bomo do jezer Caravonica spustili z žičnico Skyrail in območje opazovali še iz zraka. Pozno popoldan povratek v hotel in nočitev.

9. DAN
CAIRNS – OLGAS IN ULURU
zajtrk, polet, večerja
SPOZNAVANJE ABORIGINSKE KULTURE
Zjutraj prevoz na letališče, od koder bomo poleteli proti središču Avstralije - Uluru ali Ayers Rock. Po pristanku vožnja do pogorja Olgas - Kata Tjuta, ki je sestavljeno iz več grebenov in se nahaja nekaj kilometrov od znamenitega Uluruja. Opazovali bomo nenavadne oblike in sestave teh kamnin ter se sprehodili po ozkih poteh med stenami. Ustavili se bomo tudi v kulturnem centru, kjer se bomo naučili več o aboriginski kulturi in umetnosti. Na koncu si bomo ob sončnem zahodu privoščili tudi kozarec avstralskega vina ter opazovali in fotografirali spreminjajoče se barve na monolitu. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

10. DAN
ULURU – SYDNEY
zajtrk, nočitev
SVETA GORA ULURU
Zgodaj zjutraj, pred sončnim vzhodom vožnja na krajši ogled monolita Ayers Rock. Najprej bomo občudovali sončni vzhod in čudovite barve, ki se spreminjajo iz sekunde v sekundo, nato pa se bomo odpravili do samega monolita. Po prepričanjih in zakonih lokalnega prebivalstva Anangu, za katere ima gora poseben duhovni pomen, vzpon na monolit ni dovoljen. Je pa zato možen sprehod ob monolitu, kjer se skrivajo številne zanimivosti. Po končanih ogledih vožnja do jame Mititjulu, kjer so ohranjene aboriginske slike in nekateri zapisi. Sledi prevoz do letališča in polet proti Sydneyu. Prevoz do hotela in nastanitev.

11. DAN
SYDNEY
zajtrk, nočitev
NAJBOLJ MONDENO MESTO AVSTRALIJE
Dopoldne ogled najbolj mondenega avstralskega mesta. Obiskali bomo predel Rocks s številnimi stolpnicami, pa Circular Quay, kjer se bomo poučili o zgodovini mesta. Sprehodili se bomo do znamenite sydneyske Opere, od koder so čudoviti razgledi na Harbour Bridge. Nato se bomo odpravili skozi Chinatown, Darling Harbour in središče nočnega življenja Kings Cross ter obiskali eno najbolj znanih plaž na svetu – Bondi Beach. Prosto popoldne za uživanje v vrvežu mesta.

12. DAN
BLUE MOUNTAINS
zajtrk, kosilo, nočitev
OBŠIRNI EVKALIPTUSOVI GOZDOVI
Po zajtrku bo organiziran izlet v Blue Mountains. Peljali se bomo mimo prizorišča olimpijskih iger leta 2000 in se nato ustavili v Wildlife parku, kjer bomo lahko občudovali značilne avstralske živali, kot so kenguruji, koale, emuji, razne ptice,… Pot bomo nadaljevali skozi slikovito pokrajino do 1000 metrov nadmorske višine, do Modrih gora; področje se razteza na skoraj 250.000 hektarjih z bogato floro in favno, z evkaliptusovim gozdom in čudovitimi skalnimi stenami. Spoznali bomo geološko sestavo in zgodovino, občudovali slapove in znamenite “Tri sestre” ter razgled na dolino Jamieson. Zapeljali se bomo s panoramsko železnico (skozi skalovje in deževni gozd), ki velja za najbolj strmo na svetu in je pravo doživetje. Popoldan povratek v Sydney.

13. DAN
SYDNEY – EVROPA
zajtrk, nočitev
POTEPANJE PO MESTU
Po zajtrku bomo nadaljevali z raziskovanjem mesta. Možen je vzpon na Sydney Skyline, obisk akvarija, živalskega vrta, kopanje na sloviti plaži Bondi Beach. Popoldan se lahko po želji in proti doplačilu odločite za vožnjo do Circular Quaya (Harbour Tour), kjer se lahko vkrcate na eno izmed ladjic in se popeljete po zalivu ter občudujete vse lepote mesta, ki ležijo ob zalivu. Mesto se z morske strani pokaže v vsej svoji lepoti. Seveda se lahko podate tudi na notranji ogled sydneyske Opere. Zvečer prevoz na letališče, od koder bomo poleteli proti Aziji.

14. DAN
EVROPA – SLOVENIJA
Pristanek v Evropi. Po želji (doplačilo) prevoz do Slovenije.

TERMIN IN CENA
11.11.-24.11.2023 – 4.980 EUR na osebo (ZAGOTOVLJENO)


Cena vključuje
• letalske prevoze po programu,
• letališke in varnostne pristojbine,
• vse prevoze po programu,
• nastanitve v hotelih 3* na osnovi nočitve z zajtrkom,
• večerje in kosila po programu,
• vse izlete in oglede po programu, *(razen kjer je navedeno doplačilo/po želji),
• vstopnine in lokalne takse po programu *(razen kjer je navedeno doplačilo/po želji),
• spremstvo slovenskega vodnika, organizacijo potovanja.

Doplačila

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:
• od 10 do 14 potnikov 600 €
• od 15 do 24 potnikov 300 €

MOŽNA DOPLAČILA na poti:
• izleti in vstopnine, ki niso vključeni v ceno

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
• enoposteljna soba 780 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
• avstralska viza 40 €
• napitnine: 60 € (tudi otroci)

OBVEZNO DOPLAČILO OB PRIJAVI:
• prijavnina 20 € na rezervacijo

POPUSTI ob prijavi:
• otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 5 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

PREDVIDENE ČASOVNICE NA ODHODU 11.11.2023 (vse ure so v lokalnih časih):
11.11.2023 Zagreb – Doha 16:05–23:20
12.11.2023 Doha – Melbourne 01:45–23:20
23.11.2023 Sydney – Doha 22:00–04:50
24.11.2023 Doha – Zagreb 08:30–12:25

OPOMBE:
ORGANIZIRANI PREVOZI:
DOPLAČILA na osebo ob prijavi (za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja) :
• povratni transfer Ljubljana – letališče Zagreb 58 €

LETALSKEGA PREVOZA:
Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet, ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov (ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč ( odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča).
Zagotavljamo pa, da program in vsebina ostajata nespremenjena.
*V kolikor prevoz na letališče ni vključen v osnovno ceno, je potrebno najavo prevoza potrditi ob rezervaciji. Minimalno število potnikov za navedeno ceno je 20. Prevoz je v osnovi organiziran iz Ljubljane. Na željo in ob doplačilu lahko organiziramo tudi zasebni prevoz iz želenega kraja.
Na prodajno mesto pošljite kopijo potnega lista.

Odgovorni organizator: Palma d.o.o.