TRANSILVANIJA, PO POTI GROFA DRAKULE

Destinacija: 

Cena od:

Število dni: 

Romunija

389 EUR

5

Transilvanija, po poti grofa Drakule - 5 dni

Transilvanija je skrivnostna dežela znotraj Romunije. Največkrat jo povezujemo z zgodovinskim vladarjem Vladom Tepesem, bolj poznanim kot "Grof Drakula". Na tem potovanju se podamo v mistične Karpate, kjer spoznamo tam živeče medvede, srednjeveške vasice in gradove. Potovanje ima velik poudarek na naravi. Romunija velja za kulinarično pestro in cenovno dostopno deželo prijaznih ljudi.

Program dogajanja

1. DAN
SLOVENIJA – MADŽARSKA
nočna vožnja
Odhod v poznih večernih urah (okoli 22.00 ure iz Ljubljane) ter nočna vožnja skozi Madžarsko. Nočno potovanje s krajšimi postanki.

2. DAN
ORADEA - CLUJ NAPOCA – SIGHISOARA
večerja, nočitev
V dopoldanskih urah prihod na madžarsko - romunsko mejo in nadaljevanje vožnje v Oradeo, mesto secesijskih fasad. Po prihodu krajši panoramski ogled in nadaljevanje do kraja Cluj – Napoca, nekdanjo prestolnico Transilvanije, danes eno najbolj živahnih in dinamičnih mest v Romuniji. Mesto je eno od najpomembnejših akademskih, kulturnih, industrijskih in poslovnih središč Romunije. Tu stoji tudi rojstna hiša Matiasa Corvinusa – Kralja Matjaža. Vožnja proti mestu Sighisora in večerni ogled mesta.

3. DAN
SIGHISOARA - ZARNESTI - BRASOV - BRAN – SINAIA
zajtrk, večerja, nočitev
Nadaljevanje potovanja proti jugu v Transilvanijo. Postanek v kraju Zarnesti v Karpatih, kjer so leta 2005 ustanovili zatočišče za rjave medvede (Liberty bear sanctuary) v naravnem okolju na 70 ha površine v hrastovem in leskovem gozdu. Ogled je potrebno predhodni najaviti, zato je obvezna potrditev rezervacije ob vaši prijavi, sicer ne zagotavljamo možnosti ogleda. Nadaljevanje poti v Brasov, mesto ki ga imenujejo tudi „vrata Transilvanije“. Po prihodu ogled glavnih mestnih znamenitosti: črna cerkev, muzeja najstarejše romunske šole... Brasov velja za enega najbolj obiskanih mest v Romuniji. Vožnja v Bran, kjer si bomo ogledali grad grofa Drakule, eno izmed najbolj popularnih znamenitosti v Romuniji. Sprehodili se bomo skozi temačne in skrivnostne sobe polne različnega pohištva ter spoznali nepozabne zgodbe. Po ogledih vožnja v okolico mesta Sinaia.

4. DAN
SINAIA – SIBIU
zajtrk, tradicionalna večerja s folkloro, nočitev
Ogled mesteca, ki mu pravijo biser Karpatov. Obiskali bomo grad Peles, ki so ga leta 1875 zgradili za kralja Karla I. in ženo Elizabeto. Grad je zgrajen v neogotskem slogu in so ga uporabljali kot kraljevo poletno rezidenco. Velja za enega najlepših v Evropi. Naprej v Sibiu, mesto je eno najpomembnejših kulturnih središč v Romuniji in je bilo leta 2007 evropska prestolnica kulture in nekdanje središče transilvanskih Sasov. Ogled mesta z velikim in manjšim trgom, mostom lažnivcev, katoliško katedralo, evangeličansko cerkvijo. Nastanitev v okolici. Sledi tradicionalna večerja s folkloro v idilični vasici Sibiel, kjer boste doživeli pravi romunski večer ob dobri hrani in domači glasbi.

5. DAN
SIBIU - ALBA IULIA - MADŽARSKA – SLOVENIJA
zajtrk
Zjutraj sledi vožnja do kraja Alba Iulia, ki ima posebno mitsko mesto v romunski zgodovini s pomembno vlogo v nastanku njihovega jezika. Prav tu so proglasili tudi združitev Transilvanije s kraljevino Romunijo. Znamenitost mesta Alba Iulia predstavlja trdnjava v Vaubankem slogu v obliki sedmerokrake zvezde. V popoldanskih urah bomo zapustili Romunijo in pričeli pot proti domu, kamor bomo prispeli v poznih nočnih urah.

TERMINI IN CENE:
- 21.06.-25.06.2024
- 14.08.-18.08.2024
- 18.09.-22.09.2024
- 24.10.-28.10.2024

CENA OD 389 EUR na osebo

Termini in cene na povpraševanje. Za aktualno ceno v določenem terminu in trenutno zasedenost nas pokličite na 02 33 00 390.

Cena vključuje
• avtobusni prevoz po programu
• cestne in ostale pristojbine
• 1x polpenzion v hotelu 3*, 1x polpenzion v hotelu 4* in 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*
• zunanje oglede po programu
• večerja s folklorno predstavo
• spremstvo in organizacijo potovanja

Doplačila

POPUSTI ob prijavi:
• otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 15 %

DOPLAČILO za manjšo skupino:
• med 35 in 44 potnikov: 42 €
• med 25 in 34 potnikov: 95 €

OBVEZNO DOPLAČILO OB REZERVACIJI:
• prijavnina: 20 € na rezervacijo

DOPLAČILA ob prijavi:
• enoposteljna soba 73 €
• zatočišče medvedov (obvezno plačilo ob prijavi, sicer ne zagotavljamo vstopa): odrasli 18,5 €, otroci in študentje 11 €.
DOPLAČILA na poti:
• strošek vstopnin pribl. 30 € (vstopnine niso vključene v ceni in jih lahko po želji doplačate na licu mesta)*
*nekatere vstopnine je možno plačati samo v lokalni valuti

MOŽNA VSTOPNA MESTA: Ljubljana, Celje, Maribor

POMEMBNO – opombe:
• izvedba je lahko v obratnem vrstnem redu, vsebina ostaja nespremenjena.
• doplačilo za zatočišče medvedov (po želji) je potrebno doplačati ob prijavi, sicer vstopa ne zagotavljamo

MINIMALNO ŠT. POTNIKOV: 45

ODGOVORNI ORGANIZATOR POTOVANJA: agencija Palma