Toskanski biseri

Destinacija: 

Cena od:

Število nočitev: 

Prevoz:

Italija

269 EUR

2

avtobus

Toskanski biseri

Toskana, najbolj opevana italijanska pokrajina, kamor se radi vračamo v vseh letnih časih. Edinstvena spomladi, ko cveti sivka, poleti, ko polja žarijo od sončnic, in jeseni, ko novo vino dopolni okus ob izvrstni hrani. Ogled najlepših toskanskih mest s kamnitimi gradovi, vožnja po gričevnatem podeželju in degustacija toskanskih vin ter prigrizkov, so trenutki, ki nam še dolgo rišejo nasmeh na obraz.

Program dogajanja

1. DAN
SLOVENIJA - SAN GIMIGNIANO - SIENA - CHIANCIANO TERME
večerja, nočitev
Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja do znamenitega srednjeveškega mesteca San Gimignano. Zaradi številnih srednjeveških stolpov ga imenujejo tudi “srednjeveški Manhattan”. Sprehod po ozkih mestnih ulicah, obkroženih z najrazličnejšimi trgovinicami, ki ponujajo domače, toskanske specialitete. Po ogledu sledi obisk Siene, mesta, ki je stoletja tekmovalo s Firencami. Ogled znamenitosti: stolnica, palača Chigi, palača Piccolomini, polkrožni trg Piazza del Campo - srce Siene in prizorišče znamenite prireditve Palio, mestna hiša z muzejem Civico, stolp Mangia ... Pozno popoldan vožnja v Chianciano terme.

2. DAN
ST. ANTIMO - MONTALCINO - PIENZA – MONTEPULCIANO
zajtrk, večerja, nočitev
Izlet po južni Toskani. Številni vinogradi, opatije, zgodovinska mesteca na vrhu gričev in posebno toskansko ozračje bodo pripomogli k prijetnemu vzdušju. Najprej se bomo odpeljali do najstarejšega samostana v Toskani - Sv. Antima, ki ga je v 9. stol. ustanovil frankovski vladar Karel Veliki. Po ogledu nas bo pot vodila v Montalcino, domovino brunella, ki velja za najboljše toskansko vino. Sprehod po mestnem središču. Prihod v Pienzo v opoldanskih urah in ogled “renesančnega mesteca”, ki ga je dal zgraditi ustanovitelj ljubljanske škofije - Silvius Eneas Piccolomini, papež Pij II., na griču med dolinama Valdichiana in Valle dell’ Orcia. V popoldanskem času postanek še v enem „toskanskem biseru“ - v mestecu Montepulciano iz 16. stoletja, z značilno srednjeveško arhitekturo. Ob doplačilu degustacija odličnega vina “Vino Nobile di Montepulciano”.

3. DAN
CHIANCIANO TERME - FIRENCE – SLOVENIJA
zajtrk
Vožnja v prestolnico Toskane, Firence. Z ogledi srednjeveškega in renesančnega bisera bomo začeli ob cerkvi Santa Maria Novella in se od tam podali proti mestu: Piazza del Duomo s krstilnico in izjemno katedralo Santa Maria del Fiore, Giottov zvonik, Dantejeva rojstna hiša, cerkev Sv. Križa. Ustavili se bomo na trgu Piazza della Signoria, ki ga krasijo številne palače in spomeniki, si ogledali cerkev Orsanmichele, značilen primer florentinske gotike in se med stebriščem palače Uffizi sprehodili do Ponte Vecchia - znamenitega mostu, ki vas bo pripeljal do palače Pitti. Za najbolj radovedne velja vabilo na razgledno točko - Piazzale Michelangelo, od koder se odpre pogled na mesto, stolnico, cerkev sv. Križa, zvonik in reko Arno, ki se lenobno vije skozi mesto. V popoldanskih urah vožnja proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v poznih nočnih urah.

TERMINI IN CENE:
31.05.-02.06.2024 - ZAGOTOVLJENO
07.06.-09.06.2024
20.06.-22.06.2024
28.06.-30.06.2024 - ZAGOTOVLJENO
05.07.-07.07.2024

CENA OD 269 EUR na osebo

Termini in cene na povpraševanje. Za aktualno ceno v določenem terminu in trenutno zasedenost nas pokličite na 02 33 00 390.

Cena vključuje
• avtobusni prevoz po programu
• cestne in ostale pristojbine
• 2 polpenziona v hotelu 3*
• zunanje oglede po programu
• spremstvo in organizacijo

Doplačila

POPUSTI:
• otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 15 %

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:
• med 35 in 44 potnikov: 29 €
• med 25 in 34 potnikov: 59 €

DOPLAČILA OB PRIJAVI:
• enoposteljna soba 49 €
• degustacija vin in lokalnih prigrizkov 18 €
• prijavnina 20€ (obvezno doplačilo)

DOPLAČILA na poti:
• turistična taksa v hotelu pribl. 2 € na osebo/na noč
• cerkev sv. Križa 6 €
• morebitne dodatne vstopnine

VSTOPNA MESTA: Celje, Ljubljana, Sežana (min. 8 oseb), Vrtojba (min. 8 oseb)

Odgovorni organizator: Palma d.o.o.