Švicarska pravljica

Destinacija: 

Cena od:

Število dni / nočitev: 


Švica

439 EUR

4 / 3

Švicarska pravljica

Skupaj obiščimo Švico, državo, ki je priljubljena v vseh letnih časih. Njena raznolikost je njena odlika. Švica je dežela čudovitih jezer, ledeniških dolin, alpskih vrhov in širnih gozdov, luknjastega sira in čokolade, natančnih ur in polnih bančnih trezorjev, nevtralne zgodovinske vloge in kulturnega mozaika štirih narodov.
Ali ste vedeli, da ima štiri uradne jezike in da Švicarji volijo predsednika vsako leto?
Začeli bomo z obiskom Lugana, ki je dobilo tudi nadimek "švicarski Monte Carlo" saj so topla poletja in lepo vreme privabila veliko znanih oseb. Program ponuja možnost vzpona na sedlo Jungfraujoch, ki leži na 3454 m in odpira veličasten pogled na vrhove Eiger, Monch in Jungfrau.
Glavno mesto Zürich je kulturno živahen, učinkovito voden in privlačno postavljen ob rekah in jezerih, je priznan kot eno najbolj živahnih mest na svetu. Največje in najbogatejše švicarsko velemesto, ki je že dolgo znano kot finančno središče, se je v 21. stoletju pojavilo tudi kot ena najlepših destinacij v Srednji Evropi, z umetniškim, postindustrijskim robom, ki se odraža v njegovi bujni poletni ulični paradi.
Vožnja do slovitih Renskih slapov in še skok do Liechtensteina in St. Moritza.

Program

1. DAN
SLOVENIJA - LUGANO – INTERLAKEN
Večerja, nočitev
Na pot se bomo odpravili v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja skozi Italijo do Lugana ali švicarskega Monte Carla ter ogled mestnega središča. Po želji in ob doplačilu obisk Švice v malem, za sladko okrepčilo bodo poskrbeli v Muzeju čokolade. Nadaljevanje preko znamenitega gorskega prelaza St. Gottard (v primeru ugodnih vremenskih razmer) do Interlakna, za mnoge cilj in izhodišče vseh počitniških poti v Švici. Sprehod po mestnem središču. Večerja in nočitev v okolici.

2. DAN
JUNGFRAUJOCH – LUZERN
Zajtrk, nočitev
V primeru lepega vremena predlagamo vzpon v čudoviti svet Alp, na Jungfraujoch z gorsko železnico. Z njo se pripeljemo pod trojico vrhov, štiritisočakov, Mönch, Eiger in Jungfrau, pod katerimi se razteza najdaljši ledenik Evrope, Aletsch Glacier z dolžino dobrih 23 km, ki je del svetovne dediščine UNESCA. V letu 2021 je bila odprta najnovejša gondola, ki pot na Jungfraujoch skrajša za 47 minut. Za vse, ki se ne bodo odločili za vzpon, predlagamo individualne sprehode ob jezeru. V mestu Interlaken se nahaja tudi tematski park, kjer lahko obiskovalci odkrivajo nerešene uganke sveta. Pozno popoldan vožnja do Luzerna, ki je za mnoge najlepše švicarsko mesto in leži na zahodni obali Luzernskega jezera. Krajši sprehod po mestu. Nastanitev na poti do Züricha.

3. DAN
ZÜRICH - RENSKI SLAPOVI – MAINAU
Zajtrk, nočitev
Po zajtrku si ogledamo največje švicarsko mesto: ožje mestno središče s stolno cerkvijo, cerkvijo sv. Petra, mestno hišo in sprehod po Bahnhofstrasse. Po ogledu vožnja proti severu, do slovitih in mogočnih Renskih slapov. Nadaljevanje vožnje do kraja Stein am Rhein in krajši sprehod skozi mestece. Dan zaključimo z ogledom razkošja na otoku Mainau na Bodenskem jezeru. Nastanitev v hoteliu v okolici Feldkircha.

4. DAN
LIECHTENSTEIN - VIA MALA - ST. MORITZ
Zajtrk
Vožnja do najmanjše in najbogatejše nemško govoreče države na svetu, kneževine Liechtenstein, ki meri le 160 km in leži med zasneženimi alpskimi vrhovi. Ogled njenega glavnega mesta. Nadaljevanje vožnje v sotesko Via Mala s postankom za krajši ogled. Potovanje preko 2284 m visokega Julierpassa nas bo pripeljalo do mondenega St. Moritza, od koder se razkriva veličasten pogled na čudovito gorsko pokrajino. Mesto ima čudovito lego ob jezeru St. Moritz, zato sprehoda okoli mesta ne bomo izpustili. Po ogledu vožnja čez Italijo mimo Merana, Bolzana in Benetk proti Sloveniji.

TERMINI IN CENE:
19.08. - 22.08.2023 – od 464 EUR
23.09. - 26.09.2023 – od 439 EUR

Cena vključuje
• avtobusni prevoz,
• cestne in ostale pristojbine,
• 3 x nočitev z zajtrkom v hotelih ali penzionih 3*,
• večerja prvi večer,
• zunanje oglede,
• spremstvo in organizacijo potovanja.

Doplačila

DOPLAČILO za manjšo skupino:
• na posameznem avtobusu med 35 in 44 potnikov 30 €,
• med 25 in 34 potniki 50 €.

OBVEZNO DOPLAČILO OB PRIJAVI:
• prijavnina 20 € na rezervacijo

DOPLAČILA na poti:
• vzpon na Jungfraujoch znaša pribl. 156,80 CHF na osebo (pribl. 157 €),
• Čokoladnica Alpenrose 4 CHF na osebo,
• Renski slapovi 7 CHF,
• botanični park Mainau 18,50€ po osebi (cene vstopnin so informativne).

DOPLAČILA ob prijavi:
• enoposteljna soba, 180 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
• večerja v hotelu v Avstriji od 32 €
• večerja v hotelu v Zürichu od 24 CHF (približno 25 €)

POPUSTI ob prijavi:
• otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 15 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

Odgovorni organizator: Palma d.o.o.