SKRIVNOSTNA SARDINIJA Z LETALOM

Destinacija: 

Cena od:

Število dni: 

Italija

829 EUR

6

SKRIVNOSTNA SARDINIJA Z LETALOM, 6 DNI

Program dogajanja

1. DAN (LJUBLJANA) – BENETKE – OLBIA – SANTA TERESA DI GALLURA
večerja
Zbirališče potnikov na letališču v Benetkah, od koder bomo poleteli na Sardinijo. Po želji in proti doplačilu nudimo organiziran prevoz iz Ljubljane do letališča v Benetkah. Pristali bomo na severu tega lepega otoka, v živahnem obmorskem mestecu Olbia. Olbia je eno najpomembnejših mest na otoku z bogatim kulturnim življenjem, zgodovino in naravo. Sledi ogled glavnih znamenitosti in nekaj prostega časa v zanimivem mestu, kjer bo vsakdo našel nekaj za svojo dušo. V večernih urah ogled polotoka Capo Testa, enega najlepših sardinskih naravnih čudes, kjer nas na vsakem koraku osupnejo slikovite oblike skal, kamnitih gmot in skladov. Nastanitev v hotelu v mestecu Santa Teresa di Gallura, večerja in nočitev.

2. DAN ST. TERESA DI GALLURA – SMARAGDNA OBALA - GROBNICE VELIKANOV
zajtrk, večerja
Po zajtrku bomo nadaljevali po najbolj znanem delu otoka, t.i. Smaragdni obali. Odkrivali bomo čudovite kotičke obale, ki ji svojevrsten čar dajejo nenavadne oblike, peščene plaže in seveda kristalno čisto morje. Poleti Smaragdna obala zaživi, saj prihajajo semkaj dopustovat mnoge osebnosti iz sveta filma, glasbe, gospodarstva, politike... Tudi mi bomo obiskali eno izmed mondenih središč, kot so Porto Rotondo, Porto Cervo, Baia Sardinia. Za zaključek čudovitega dne, si bomo ogledali še znamenite grobnice velikanov. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. DAN CASTEL SARDO – PORTO TORRES - ALGHERO
zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja proti naslednjemu sardinskemu biseru, mestecu Castelsardo. Kot že njegovo ime pove, utrjen kraj kraljuje na platoju nad morjem. Tu bomo okoli stisnjenega starega mestnega jedra našli obzidje, ki obdaja tudi stolnico sv. Antona in se z njega odpirajo čudoviti pogledi na okolico. V trgovinicah pa bomo lahko spoznali in tudi kupili kak izdelek domačih obrti. Nadaljevali bomo z ogledom mesta Porto Torres. Začeli bomo v pristanišču, se sprehodili do bazilike San Gavino za zgodovinski vpogled, nato pa uživali v lokalnem vzdušju na trgu San Gavino. Vožnja proti hotelu v okolici Alghera ali Sassarija, večerja in nočitev.

4. DAN ORGOSOLO – NUORO - (KOSILO PRI PASTIRJIH)
zajtrk, večerja
Po zajtrku se bomo napotili proti mestu Orgosolo, kjer bomo odkrili umetnost uličnih muralov, se sprehodili skozi stare ulice in okusili lokalne specialitete v tradicionalni kavarni. Sledil bo vrhunec dneva in sicer tipično kosilo v naravi pri sardinskih pastirjih (doplačilo). Popoldne bomo nadaljevali pot v mesto Nuoro. Obiskali bomo Bazilike San Pietro ter uživali v živahnem vzdušju trga Sebastiano Satta. Ogled bomo zaključili s sproščujočim sprehodom po Parku Monte Ortobene. Prevoz do hotela v okolici, večerja in nočitev.

5. DAN IZLET PO PLAŽAH IN DEGUSTACIJA VINA (Cala Gonone, Orosei, Budoni)
zajtrk, večerja
Po zajtrku se bomo odpravili na raziskovanje plaž in zalivov. Začeli bomo na plaži ob slikovitem mestecu Cala Gonone, kjer bomo imeli degustacijo lokalnega vina in drugih dobrot. Nadaljevali bomo z obiskom plaže Orosei in dan zaključili na plaži Budoni. Vožnja v hotel, večerja in nočitev.

6. DAN OLBIA - LETALIŠČE- BENETKE - (LJUBLJANA)
zajtrk
Prosto do odhoda na letališče in let proti Benetkam, od koder bo za doplačilo organiziran tudi prevoz do Ljubljane.

TERMINI IN CENE
22.06.-27.06.2024 – ZAGOTOVLJENO
21.09.-26.09.2024 – ZAGOTOVLJENO
22.10.-27.10.2024
29.10.-03.11.2024

CENA OD 829 EUR na osebo

Termini in cene na povpraševanje. Za aktualno ceno v določenem terminu in trenutno zasedenost nas pokličite na 02 33 00 390.

Cena vključuje
• letalski prevoz po programu (vključeni dve ročni prtljagi: torbica ali nahrbtnik mere 40 x 20 x 25 cm in kovček do 10 kg - 55 x 40 x 20cm)
• letališke in varnostne pristojbine
• avtobusni prevoz po programu na Sardiniji
• 5x polpenzion v hotelih 3*
• degustacija lokalnega vina
• zunanje oglede po programu
• spremstvo in organizacijo izleta

Doplačila

POPUSTI ob prijavi:
• otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 15 %

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:
• med 35 in 44 potnikov: 40 €
• med 25 in 34 potnikov: 70 €

DOPLAČILA ob prijavi:
• enoposteljna soba 99 €
• povratni avtobusni prevoz do letališča v Benetkah 76 €
• oddana prtljaga do 20 kg na povpraševanje ob prijavi (ca 60 € na smer)
• tipično kosilo pri pastirjih 38 € (vključeno: predjed iz lokalnih suhomesnatih izdelkov, kruh Carasau, peka na tradicionalen način, lokalni sir pecorino, sezonsko sadje, zelenjava in lokalne sladkarije, neomejena količina vode in vina, petje lokalnih pesmi)
• prijavnina: 20 € na rezervacijo (obvezno plačilo)

DOPLAČILA na poti:
• turistična taksa v hotelu prib. 3 €/noč

*v primeru, da pride do spremembe predvidenih ur poleta, program prilagodimo. Izvedba je lahko v obratnem vrstnem redu, vsebina ostaja nespremenjena.
OPOMBE:

OPOMBA GLEDE LETALSKEGA PREVOZA:
Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov ( ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč ( odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča).
Zagotavljamo pa, da program in vsebina ostajata nespremenjena.
*V kolikor prevoz na letališče ni vključen v osnovno ceno, je potrebno najavo prevoza potrditi ob rezervaciji. Minimalno število potnikov za navedeno ceno je 20. Prevoz je v osnovi organiziran iz Ljubljane. Na željo in ob doplačilu lahko organiziramo tudi zasebni prevoz iz želenega kraja.

ORGANIZIRANI PREVOZI:

DOPLAČILA na osebo ob prijavi (za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja):

prevoz Ljubljana – letališče Benetke 38 € na smer

ODGOVORNI ORGANIZATOR: agencija PALMA