ŠKOTSKA IN IRSKA

Destinacija: 

Cena od:

Število dni: 

Velika Britanija - Škotska, Irska

1.990 EUR

13

ŠKOTSKA IN IRSKA

22.07.-04.08.2023

Atraktivno avtobusno odkrivanje največjih znamenitosti Škotske (Edinburgh, Aberdeen, Pitlochry, Loch Ness, otok Iona, Glasgow) in zelene Irske (Dublin, Clonmacnois, klifi Moher, Cashel, ...).

1. dan: Odhod iz Maribora ob 03.00 zjutraj. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju in Ljubljani, prestop meje na Karavankah in nadaljevanje vožnje preko Avstrije proti Nemčiji. Potovanje s krajšimi postanki na relaciji Beljak – Salzburg – Munchen – Augsburg ... Popoldanski sprostitveni postanek v ULMU (krajši sprehod po starem jedru do katedrale z najvišjim zvonikom ...). Nadaljevanje vožnje na relaciji Stuttgart – Karlsruhe – Pirmasens. Večerni prihod v hotel, ki bo v Saarbruecknu ali okolici. Nočitev.

2. dan: Po zajtrku sledi vožnja v LUKSEMBURG in dopoldanski sprostitveni postanek s sprehodom v jedro glavnega mesta. Nadaljevanje vožnje preko Belgije (mimo Bruslja in Antwerpna) na Nizozemsko do ROTTERDAMA. Če bo čas dopuščal še krajši ogled pristaniškega mesta, nato krajša vožnja proti pristanišču HOEK VAN HOLLAND (Europort). Proti večeru vkrcanje na udobno ladjo – trajekt, nastanitev v kabinah in nočna plovba proti Angliji.

3. dan: Zjutraj pristanek v mestu HULL. Vožnja do mesta YORK in ogled znamenite katedrale. Sledi potovanje iz Anglije proti Škotski. V popoldanskem času prihod v GLASGOW, največje škotsko mesto. Sledi ogled: katedrala, mestna hiša, George’s Square, muzejska četrt in univerza. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici.

4. dan: Zajtrk. Sledi ogled EDINBURGA, enega najlepših mest v Evropi: obisk mogočnega gradu z različnimi muzejskimi zbirkami, obisk katedrale … Nekaj prostega časa v mestu. Nočitev v hotelu.

5. dan: Po zajtrku vožnja do Pertha in v bližini ogled palače SCONE, nekdanje rezidence škotskih kraljev. Vožnja do ribiškega mesteca Stonehaven v bližini katerega sledi obisk ruševin gradu DUNNOTTAR, ki je bil tudi pomemben v škotski zgodovini (v njem so Škoti čuvali svojo krono in žezlo). Prihod v granitno mesto ABERDEEN, krajši panoramski ogled mesta, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan: Po zajtrku odhod iz Aberdeena do znamenitega gradu CRATHES. Ogled gradu in vrtov. Nadaljevanje poti ob reki Dee mimo Balmorala in Braemarja. Obisk DESTILARNE VISKIJA predvidoma v Pitlochryju. Potovanje naprej mimo narodnega parka »Highland Wildlife«. Še postnek na prizorišču bitke pri CULLODENU. Nastanitev v Invernessu ali okolici. Večerja in nočitev.

7. dan: Zajtrk. Prvi postanek bo ob jezeru LOCH NESS, slavnem bivališču pošasti Nessie. Nadaljevanje vožnje ob jezeru mimo ruševin znanega gradu Urquhart, nato skozi Fort Augustus in Spean Bridge. Postanek za krajši ogled mesta FORT WILLIAM ob vznožju najvišje škotske gore Ben Nevis.
V nadaljevanju vožnja skozi slikovito pokrajino in vasico GLENCOE, ki je v zgodovini Škotske znana po masakru ... Proti večeru vrnitev proti Glasgowu ter nastanitev v hotelu v mestu ali okolici.

8. dan: Zajtrk. Vožnja do pristanišča CAIRNRYAN. Plovba s trajektom na SEVERNO IRSKO do pristanišča LARNE. Najprej vožnja v BELFAST. Po krajšem ogledu nadaljevanje proti jugu. Prestop meje na IRSKO in zvečer prihod v DUBLIN. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

9. dan: Zajtrk. Najprej krožni panoramski ogled irske prestolnice z avtobusom (park Phoenix, staro mestno jedro, vožnja ob reki Liffey do pristanišča, ulica O'Connell ...). Sledi sprehod v staro mestno jedro mimo irskega parlamenta, kipa Molly Malone, skozi dublinski grad. Ogled cerkve SV. PATRIKA, nato obisk pivovarne GUINNESS in pokušina njihovega črnega piva. V popoldanskem času še nekaj prostega za samostojne oglede, obisk katerega izmed muzejev, manjše nakupe. Možnost obiska irskega večera v lokalu (odvisno od razpoložljivosti). Vrnitev v hotel in nočitev.

10. dan: Zajtrk. Vožnja do kraja CLONMACNOISE in obisk enega zgodnjekrščanskih irskih samostanov. Preko mesta Athlone nadaljevanje do zahodne irske obale; ogled znamenitih klifov – CLIFFS OF MOHER. Vožnja mimo Ennisa do LIMERICKA. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

11. dan: Zajtrk. Ogled znamenitega samostana ROCK OF CASHEL. Popoldanski prihod v pristanišče DUBLIN. Vkrcanje na trajekt in nastanitev v kabine. Večerja na ladji in plovba proti Franciji.

12. dan: Zajtrk na ladji in opoldanski pristanek v pristanišču CHERBOURG v Normandiji v Franciji. Vožnja z avtobusom na relaciji Caein–Pariz–Reims. Pozna večerna nastanitev v hotelu na poti. Nočitev.

13. dan: Zajtrk in nadaljevanje proti domu na relaciji Strassbourg–München–Salzburg. Vmes sprostitveni postanki. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.

CENA:
1.990 EUR pri najmanj 35 potnikih
2.190 EUR pri najmanj 25 potnikih
2.390 EUR pri najmanj 15 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 10 x nočitev z zajtrkom v hotelih turistične kategorije v sobah 1/2 TWC, 5 x večerjo (4 x v hotelu + 1 x na ladji), 1 x nočitev na trajektu na relaciji Rotterdam–Hull v kabinah 1/2 TWC, 1 x nočitev z zajtrkom na trajektu Irska–Francija (Dublin–Cherbourg) v kabinah 1/2 TWC, trajekt s Škotske na Severno Irsko, prevoz s turističnim avtobusom, slovenskega vodnika in celotno organizacijo.
Vključene vse vstopnine po programu v višini cca. 160 EUR.

MOŽNA DOPLAČILA:
- za enoposteljno sobo v vseh hotelih = 490 EUR,
- za enoposteljno kabino na obeh trajektih = 190 EUR
- za irski program z večerjo = cca. 50 EUR.

OBVEZNO DOPLAČILO OB PRIJAVI:
- prijavnina 20 € na rezervacijo

MOŽNI POPUSTI: za otroka do 12. leta (z dvema odraslima) = 20 %, za 3. odraslo osebo na dodatnem ležišču 5%. Troposteljne sobe proti potrditvi.

OPOMBE:
- v času objave programa vozni redi trajektov še niso bili fiksno potrjeni, zato se v tej zvezi lahko še malenkost spremeni program oz. vrstni red ogledov.
- v primeru manjšega števila potnikov (najmanj 6, največ 8), lahko potovanje izvedemo tudi s komfortnim minibusom-kombijem Mercedes Sprinter, kjer je naš vodnik tudi voznik. V takem primeru za izvedbo velja enaka cena, kot pri udeležbi najmanj 15 potnikov.
- za vstop v Veliko Britanijo je potrebno imeti veljaven potni list (veljavnost mora biti še najmanj 6 mesecev po povratku iz potovanja). Ob prijavi je potrebno oddati kopijo potnega lista.

Odgovorni organizator: Sajko d.o.o.