SICILIJA IN SICILIJANSKA DOŽIVETJA

Destinacija: 

Cena od:

Število dni: 

Italija

729 EUR

6

Sicilija in sicilijanska doživetja, 6 dni

Program dogajanja

1. DAN BENETKE - PALERMO
večerja, nočitev
Avtobusni prevoz iz Ljubljane na letališče Marco Polo Benetke (za doplačilo) ter letalski prevoz na Sicilijo – letališče Palermo. Sprehod po mestnem središču, prosti čas za ogled katerega od zanimih muzejev ali galerij. Zmeraj živahno mesto postaja prepoznavno po svojih Street Food restavracijah in barih.

2. DAN MONREALE - PALERMO
zajtrk, večerja, nočitev
Obisk bližnjega mesteca Monreale, visoko nad Palermom. Ogled slovite saracensko - normanske stolnice iz 12. stoletja, s čudovitimi mozaiki. Posneli bomo odlične fotografije Palerma. Palermo, mesto za mir. Ustanovili so ga Feničani, globoke sledi pa ustvarili Arabci, Normani, Španci in Burboni. V enem od najlepših italijanskih mest se bomo sprehodili mimo Normanske palače do znamenite katedrale, po trgih Quattro Canti, Bellini, Pretoria do Teatra Massimo. Ogled katakomb ali baročnih vrtov.

3. DAN AGRIGENTO – VZHODNA OBALA
zajtrk, večerja, nočitev
Sledi vožnja v smeri Agrigenta, kjer se nahaja znamenita Dolina templjev (UNESCO). V spremstvu lokalnega vodnika se bomo sprehodili po območju starega mesta Akragas, ki so ga v šestem stoletju pred našim štetjem ustanovili grški kolonisti. Vrnili se bomo v čase, ko so usodo ljudi krojila božanstva vzeta iz narave. Sprehod nas bo vodil med mandljevci in drugim tipičnim rastjem. Občudovali bomo ostanke templjev v dorskem slogu, med katerimi je najbolje ohranjen Tempelj Concordija (sprava). Ime templja izvira iz latinskega napisa, ki so ga našli na lokaciji. V petem stoletju je bil spremenjen v cerkev. V okolici je tudi veliko grobnic iz zgodnje krščanskega obdobja.

4. DAN TAORMINA - PO POTEH BOTRA (SAVOCA in FORZA D'AGRO)
zajtrk, večerja, nočitev
Ogled Taormine, bisera vzhodne obale. Sprehodili se bomo po mondenem središču mesta, ki se nahaja 200 metrov nad morjem. Za svoje bivališče so si ga izbrali že prvotni prebivalci otoka, nato pa so jih nasledili Grki, Rimljani in ostali. Čas za nakup spominkov, sprehode ali samo za posedanje in uživanje v stilu Dolce far niente? Ste že okusili Cannolo siciliano? Po želji in doplačilu ogled antičnega teatra. Nadaljevanje po poteh Botra. Izlet v Savoco ali ''filmski Corleone''; sprehod po mestnem središču, ki je bilo prizorišče snemanja Botra. Sprehod nas bo vodil do mestne cerkvice, kjer sta si zvestobo prisegla Michael Corleone in njegova Appolonia. Obvezno postojanko mesta predstavlja legendarni Bar Vitelli. Francis Ford Coppola je tu posnel najbolj znane filmske scene. Je že čas za aperitivo? Še vožnja do bližnjega mesta Forza d'Agro. Kot na dlani se nam bo zarisal pogled na Messinsko ožino. Nekoč sta jo obvladovali pošasti Scila in Karibda. Da, otok Sicilija je otok legend.

5. DAN ETNA - CATANIA - VZHODNA OBALA
zajtrk, večerja
Vožnja do Etne, najvišjega evropskega vulkana in simbola Sicilije. Posebej zanimivo bo spreminjane vegetacijskih pasov do višine 1900 metrov. Po želji ogled ugaslih kraterjev Silvestri. Po želji ob doplačilu vzpon z gondolo do 2500 m in terenskimi vozili do višine 2900 m, kjer se bomo v spremstvu gorskih vodnikov sprehodili po trenutno najzanimivejših predelih vulkana. Oglede bomo nadaljevali v Cataniji. Mesto imenujejo tudi hči Etne in je po naravnih katastrofah v 17.stoletju dobilo novo baročno podobo. Simbol mesta je slon, zaščitnica sveta Agata, je sedež najstarejše univerze na otoku in rojstni kraj skladatelja Bellinija. Danes predstavlja gospodarsko središče Sicilije.

6. DAN SIRACUSA - CATANIA - BENETKE
zajtrk
Vožnja v Siracuso, staro grško prestolnico Sicilije, mesto tirana Dionizija Velikega in matematika Arhimeda. Po želji in doplačilu ogled arheološkega parka Neapolis (spremstvo lokalnega vodnika). V sklopu parka bomo občudovali še vedno delujoče starogrško gledališče, kamnolome z Dionizijevim ušesom, največji žrtveni oltar in rimski amfiteater. Nato se bomo odpeljali do bližine otoka Ortigia, ki že od antičnih časov naprej predstavlja uradno središče mesta. Sprehodili se bomo mimo ostankov Apolonovega templja, presenetil nas bo Atenin tempelj, danes mestna katedrala. Življenje na otoku je omogočil Arethusin vodnjak, za katerega so stari Grki verjeli, da je božji dar. Pa še zaljubljenost nesrečnega Alfea je imela prste vmes. Po ogledih in prostem času sledi vožnja na Catanijsko letališče, polet proti Benetkam in pot domov.

TERMINI IN CENE:
22.06.-27.06.2024 – ZAGOTOVLJENO
03.09.-08.09.2024
21.09.-26.09.2024 – ZAGOTOVLJENO
01.10.-06.10.2024
26.10.-31.10.2024 – ZAGOTOVLJENO

CENA OD 729 EUR na osebo

Termini in cene na povpraševanje. Za aktualno ceno v določenem terminu in trenutno zasedenost nas pokličite na 02 33 00 390.

Cena vključuje
• letalski prevoz po programu (vključeni dve ročni prtljagi: torbica ali nahrbtnik mere 40 x 20 x 25 cm in kovček do 10 kg - 55 x 40 x 20cm)
• letališke in varnostne pristojbine
• izlete in prevoze po programu brez vstopnin
• pet polpenzionov v hotelu 3/4*
• izlet v Savoco po programu (po poteh Botra)
• lokalno vodenje Siracusa
• lokalno vodenje Agrigento
• spremstvo in organizacijo potovanja

Doplačila

POPUSTI ob prijavi:
• otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 15 %

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:
• med 35 in 44 potniki: 40 €
• med 25 in 34 potniki 60 €
• med 15 in 24 potniki: 80 €

DOPLAČILA na poti:
• Etna: vzpon z gondolo in jeepi pribl. 76 €
• arheološki park Neapolis (Sirakuza) 13,50 €
• Taormina: grško gledališče 12 €
• Agrigento: Dolina Templjev 10 €
• katedrala Monreale 4 €
• morebitne dodatne vstopnine cca. 12 €
• turistična taksa pribl. 3 € na noč

DOPLAČILA ob prijavi:
• enoposteljna soba 168 €
• 20 kg prtljage, ki se odda ob prijavi na polet 100 € . V primeru doplačila za oddano prtljago naknadno (pred odhodom in na licu mesta) je cena višja
• prevoz do letališča v Benetkah 76 € po osebi (min.15 oseb)
• prijavnina 20 € na rezervacijo (obvezno doplačilo)

POMEMBNO: V primeru, da pride do spremembe predvidenih ur poleta, program prilagodimo. Izvedba je lahko v obratnem vrstnem redu, vsebina ostaja nespremenjena.

OPOMBA GLEDE LETALSKEGA PREVOZA:
Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov ( ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč ( odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča).
Zagotavljamo pa, da program in vsebina ostajata nespremenjena.
*V kolikor prevoz na letališče ni vključen v osnovno ceno, je potrebno najavo prevoza potrditi ob rezervaciji. Minimalno število potnikov za navedeno ceno je 20. Prevoz je v osnovi organiziran iz Ljubljane. Na željo in ob doplačilu lahko organiziramo tudi zasebni prevoz iz želenega kraja.

ORGANIZIRANI PREVOZI:
DOPLAČILA na osebo ob prijavi (za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja):
prevoz Ljubljana – letališče Benetke 38 € na smer
prevoz Ljubljana – letališče Trst 29 € na smer

ODGOVORNI ORGANIZATOR: agencija PALMA