RIM IN VATIKAN S HITRIM VLAKOM

Destinacija: 

Cena od:

Število dni: 

Italija

389 EUR

3

Rim in Vatikan s hitrim vlakom, 3 dni

 

Vročekrvna prestolnica Italije je eno najbolj romantičnih in karizmatičnih mest na svetu. Mešanica antičnih ruševin, navdušujoče umetnosti in živahnega uličnega življenja. Le redka mesta se lahko kosajo z osupljivo zgodovinsko, kulturno in umetnostno dediščino kot jo ima Rim. Mesto je skozi zgodovino nastopalo v glavni vlogi pri številnih velikih dogodkih Evrope, v mestu so ustvarjali vrhunski umetniki, znanstveniki so premikali meje svojih dosežkov. Rezultat je mesto z neprecenljivimi zakladi. Muzeji, galerije in cerkve so dom edinstvenim mozaikom, freskam, kipom in fasadam. Sprehodite se po središču mesta in ne da bi se sploh trudili, boste naleteli na mojstrovine titanov evropske umetnosti - kipe Michelangela, slike Caravaggia, freske Raphaela in fontane Berninija. Mesto Rim popolnoma obkroža najmanjšo državo na svetu – Vatikan. V Vatikanu se nahaja najpomembnejša cerkev na svetu - bazilika svetega Petra s slavno kupolo, Sikstinska kapela in Vatikanski muzeji, kjer se nahajajo nekatera svetovno najpomembnejša umetniška dela.

 

Program dogajanja

1. DAN

SLOVENIJA - TRST – RIM

nočitev

Zbor potnikov na železniški postaji Trst in nadaljevanje vožnje z vlakom do Rima, ki traja okvirno 5 ur. Prihod v italijansko prestolnico je predviden v popoldanskih urah. Sledi nastanitev v hotelu. Po kratki osvežitvi bomo začeli odkrivanje enega najbolj vznemirljivih mest s sprehodom po rimskih trgih in si ogledali znamenitosti: trg Navona z vodnjakom Štirih rek, Panteon, Španske stopnice in vodnjak Trevi, kamor ne pozabite vreči kovanca za srečo in ponoven povratek v najbolj romantično mesto daleč naokoli.

 

2. DAN

RIM – VATIKAN

zajtrk, nočitev

Dan bomo namenili obisku najmanjše državice na svetu - Vatikan. Najprej si bomo ogledali slovite Vatikanske muzeje, ki zajemajo eno najbogatejših umetnostnih zbirk na svetu. Posebno pozornost bomo namenili ogledu Sikstinske kapele, ki jo krasijo znamenite Michelangelove freske. Po ogledu se bomo sprehodili do trga Sv. Petra ter obiskali baziliko Sv. Petra. Popoldan bomo obiskali svojevrstno cerkev Santa Maria degli Angeli ter cerkev San Pietro in Vincoli, kjer je možno videti slovite verige Sv. Petra. 

 

3. DAN

RIM – TRST

zajtrk

Zjutraj se bomo odpravili na ogled znamenitosti iz časa viška moči rimskega cesarstva: Kolosej, Forum Romanum, Circus Maximus, Kapitol ... Ogledali si bomo antične slavoloke in v kasnejših umetnostno-zgodovinskih obdobjih zgrajene palače, spomenike in trge, kjer v ritmu pravega italijanskega temperamenta poteka živahen vsakdanjik. Še nekaj prostega časa, potem pa se bomo ponovno vkrcali na vlak in se odpeljali proti Trstu, kamor je predviden prihod v večernih urah.

 

TERMINI IN CENE:
- 21.06.-23.06.2024 – ZAGOTOVLJENO
- 30.08.-01.09.2024 – ZAGOTOVLJENO
- 20.09.-22.09.2024 – ZAGOTOVLJENO
- 25.10.-27.10.2024 – ZAGOTOVLJENO
- 15.11.-17.11.2024 – ZAGOTOVLJENO

CENA OD 298 EUR na osebo

Termini in cene na povpraševanje. Za aktualno ceno v določenem terminu in trenutno zasedenost nas pokličite na 02 33 00 390.

Cena vključuje

prevoz s hitrim vlakom v ekonomskem razredu
zunanje oglede po programu
2 nočitvi z zajtrkom, hotel 3*/4*
slovensko vodenje in organizacijo potovanja

Doplačila

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

med 10 in 14 potnikov: 30 €
 

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:

enoposteljna soba 72 €
Vatikanski muzeji (vstopnina, audio vodič v angleškem jeziku): 40 €
prevoz na relaciji Ljubljana-Sežana-železniška postaja Trst in ob povratku nazaj v obratni smeri 58 €
Kolosej in Rimski forumi: odrasli 20 €, otroci do 18. leta 5 € - obvezna je vnaprejšnja rezervacija. Na vseh terminih ni možno zagotoviti kart 
dve večerji v restavraciji 50 € (cena za dve večerji na osebo) 
 

OBVEZNO DOPLAČILO OB PRIJAVI
• prijavnina 20 € na rezervacijo

DOPLAČILO na poti:

turistična taksa v hotelu pribl. 4-6 € na osebo/na noč
 

MOŽNA DOPLAČILA na poti:

kupola bazilike Sv. Petra pribl. 8 €
vozovnica za metro pribl. 5 € na dan (ogledi Rima se kombinirajo z javnimi prevoznimi sredstvi, ki se doplačajo)
 

POPUSTI:

otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 10 % 
 

OPOMBA: Vatikanski muzeji obvezno plačilo ob rezervaciji. Za prijave znotraj 30 dni do odhoda vstopnic ne zagotavljamo oz. so na povpraševanje.

MIN. ŠTEVILO POTNIKOV: 15
ODGOVORNI ORGANIZATOR POTOVANJA: agencija Palma