ISLANDIJA – MED OGNJEM IN LEDOM

Destinacija: 

Cena od:

Število dni: 

Islandija

1.089 EUR

5

PREDBOŽIČNI NÜRNBERG in PASSAU
17.12.-18.12.2022

Obiščimo skupaj enega najstarejših in največji božično-novoletnih sejmov v Nemčiji.
V predprazničnem času v mestu okrasijo zgradbe in pripravijo izjemno pestra predbožična dogajanja. NÜRNBERG je izjemno lepo mesto z bogato zgodovino.

1. dan: sobota, 17. december: Odhod iz Ljubljane v zgodnejših jutranjih urah. Pobiranje potnikov v Celju, Slov. Bistrici in Mariboru. Prestop meje na Šentilju in nadaljevanje vožnje mimo Gradca in Liezna po Pyhrnski avtocesti proti Welsu in Schärdingu. Vmes postanki. V dopoldanskem času prestop v Nemčijo in prihod v PASSAU, “mesto treh rek”. Krajša panoramska vožnja in nato peš ogled starega jedra: pristanišče na Donavi, mestna hiša, katedrala sv. Štefana (cerkev z največjimi orglami), škofovska palača ... V opoldanskem času sledi nadaljevanje poti mimo Regensburga in v popoldanskih urah prihod v NÜRNBERG. Panoramska vožnja po mestu, nato sprehod v staro mestno jedro in ogled predbožičnega sejma (bogate stojnice, lepo okrašeno mesto, nastopi umetnikov ...). Nastanitev v hotel in nočitev.

2. dan: nedelja, 18. december: Najprej zajtrk, nato vrnitev v center mesta za ogled mestnega jedra: mestna hiša, Marijina cerkev, cerkev sv. Lovrencija ... Nadaljevanje peš ogledov mimo hiše znanega nemškega umetnika Albrechta Dürerja do znamenitega gradu. Ogled grajskega kompleksa: romanska kapela, vodnjak, cesarska in viteška dvorana ... Še nekaj prostega časa v centru mesta na prizorišču predbožičnega sejma (čas za kosilo in manjše nakupe). Povratek proti domu v zgodnjih popoldanskih urah. Vračanje po isti poti mimo Regensburga v Avstrijo, preko Welsa in mimo Gradca proti Šentilju. Prihod v Slovenijo v kasnejših večernih urah.

CENA: 175 EUR pri najmanj 40 potnikih
           199 EUR pri najmanj 30 potnikih

AKCIJA: ZADNJA 4 MESTA - CENA 169 EUR

CENA VKLJUČUJE: 1 x nočitev z zajtrkom v 1/2 sobah TWC v hotelu turistične kategorije v Nürnbergu ali okolici, vse oglede na poti po programu, prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, vse cestnine, parkirnine in dajatve, slovensko vodenje in celotno organizacijo.
Vključena vstopnina: za grad v Nürnbergu

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 30 EUR/osebo.

OBVEZNO DOPLAČILO:
- prijavnina = 20 EUR

MOŽEN POPUST: za otroka do 12. leta (skupaj z 2 odraslima) = 25%

Odgovorni organizator: Sajko d.o.o.