PARIZ

Destinacija: 

Kraj:

Cena od:

Število nočitev: 

Francija

Pariz

329 EUR

2

PARIZ
22.10.-26.10.2021

Pariz - mesto ljubezni, umetnikov in ljubiteljev življenja. Obisk francoske prestolnice, ki velja za eno najbolj privlačnih mest na svetu.

1. dan: Odhod z avtobusom iz Maribora ob 16. uri. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju in Ljubljani, vožnja na relaciji Karavanke–Beljak–Salzburg. Nočna vožnja na relaciji München–Stuttgart–Karlsruhe.

2. dan: Dopoldanski prihod v pokrajino Šampanjo. Ogled cerkve Notre Dame v REIMSU, prizorišča kronanj večine francoskih kraljev. V zgodnjih popoldanskih urah prihod v PARIZ. Po nastanitvi v hotelu prvi ogled mesta (z metrojem) in vzpon na EIFFLOV STOLP. Še sprehod do centra Georges Pompidou. Nočitev v hotelu.

3. dan: Po zajtrku avtobusna panorama mesta: trg Concorde, Elizejske poljane, Opera Garnier, Bastille, Eifflov stolp ... Sledi vožnja v VERSAILLES in ogled soban dvorca »sončnega kralja« Ludvika XIV. Popoldanski povratek v Pariz skozi novejši predel LA DEFENSE in vrnitev v mesto. Proti večeru odhod na MONTMARTRE, ogled bazilike Sacre Coeur in trga slikarjev. Še krajši sprehod po zabaviščni ulici Pigalle. Nočitev.

4. dan: Zajtrk. Obisk katedrale NOTRE DAME in sprehod po Latinski četrti do Sorbone. Sledi prosto za individualne oglede ali nakupe. Možnost obiska katerega izmed številnih muzejev (muzej Louvre, muzej impresionistov, Rodinov muzej ...). Proti večeru po želji možnost vožnje z ladjico po reki Seini. Sledi večerni odhod z avtobusom iz Pariza proti Nemčiji. Nočna vožnja.

5. dan: Nadaljevanje vožnje mimo Stuttgarta, Münchna, Salzburga. Popoldanski prestop meje v Slovenijo skozi Karavanke in prihod domov v poznih popoldanskih urah.

CENA: 329 EUR pri najmanj 40 potnikih
           359 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 2 x prenočišče z zajtrkom v hotelu**/*** v sobah 1/2 TWC, prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, vinjeto v Parizu, slovensko vodenje in organizacijo.
Vključene vstopnine: za Eifflov stolp (do 2. nadstropja), za dvorec Versailles in za potrebne vozovnice za metro.

MOŽNA DOPLAČILA:
- za sobo 1/1 = 50 EUR,
-za vožnjo z ladjico po Seini = cca. 15 EUR.
Možen tudi obisk zabaviščnega parka Eurodisney po dogovoru.

DOPLAČILO: prijavnina = 20 EUR na rezervacijo

MOŽNI POPUSTI:
- za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama),
- za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%.

Vrstni red ogledov se lahko še prerazporedi.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Pogoji plačila
30% ob rezervaciji, ostanek do 21 dni pred odhodom

Strošek odpovedi potovanja
- do 30 dni pred odhodom - 10% cene aranžmaja (min. 15 EUR)
- 29–22 dni pred odhodom - 20% cene aranžmaja
- 21–15 dni pred odhodom - 30% cene aranžmaja
- 14–8 dni pred odhodom - 50% cene aranžmaja
- 7–3 dni pred odhodom - 80% cene aranžmaja
- 2-0 dni pred odhodom - 100% cene aranžmaja
Za vse pisno prejete odpovedi do 12:00 ure.

Informacije o prehodu meje najdete na: https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/

Odgovorni organizator: Sajko turizem