PARIZ IN NJEGOVE IMPRESIJE

Destinacija: 

Cena od:

Število dni: 

Francija

768 EUR

4

Pariz in njegove impresije

V Parizu je kar 6.100 ulic, najkrajša je Rue des Degrés in je dolga le 5.75 metra.
Elizejske poljane so ena najznamenitejših avenij na svetu, poimenovana po antičnih nebesih.
V povprečju se vsak dan na ulicah Pariza snema 10 filmov ali reklam.
Obiskali bomo edinstven in najstarejši muzejev na svetu – Louvre. V Louvru je kar 460.000 umetniških del in če bi vsako umetniško delo gledali le 30 sekund bi potrebovali 35 dni.

Program dogajanja

1. DAN
CRÈME DE LA CRÈME: UMETNINE SVETOVNEGA SLOVESA
nočitev
Po pristanku na letališču v Parizu, prevoz do mestnega središča. Krajša panoramska vožnja v ritmu najlepših francoskih šansonov po znameniti Napoleonovi zgodovinski osi, ki jo slavnostno začenja Slavolok zmage in zaključi veličastni Louvre. Edinstveni pariški joie de vivre - uživaški življenjski stil - vas bo prevzel že na začetku potovanja. Vožnja do hotela in osvežitev. Nadaljevali bomo peš in z metrojem. Prijeten sprehod po Elizejskih poljanah ali ob Seni. Zvečer si bomo privoščili križarjenje po Seni in po želji vzpon na Eifflov stolp.

2. DAN
OPERA GARNIER - LATINSKA ČETRT – MONTMARTRE
zajtrk, nočitev
Po zajtrku sprehod mimo Garnierjeve opere vse do vrtov Tuileries, ki so eni najlepših primerkov francoskih vrtov. Pot bomo nadaljevali ob obrežjih reke Seine proti Mestnemu otoku, kjer se je začela zgodovina Pariza. Na poti se bomo ustavili in občudovali umetnine v znamenitem muzeju Louvre. Zvečer se bomo povzpeli na Montmartre, umetniški grič, kjer so ustvarjali slikarji svetovnega slovesa: Dali, Kandinsky, Picasso, Van Gogh …Obisk po mnenju mnogih, najlepše cerkve v Parizu- Sacre Coeur. Pred povratkom v hotel še postanek na razgledni točki, od koder je lep pogled na razsvetljeni Pariz. Na stopnicah pred prelepo baziliko Sacré Coeur boste lahko občudovali Mesto luči in pohajkovali po boemskih uličicah Montmartra.

3. DAN
PARIS, JE T'AIME: PARIŠKI UŽITKI // po želji Eurodisney ali Versailles
zajtrk, nočitev
Sledi najljubša pariška aktivnost: flâner - pohajkovanje. To pot vas bo navdušil levi breg, t.i. Latinska četrt, tradicionalno zbirališče izobraženske elite vse od 12. stoletja, kamor sega ustanovitev danes ene najbolj priznanih evropskih fakultet Université de Sorbonne. Odkrivali bomo najljubše kotičke Parižanov. Med njimi je na prvem mestu kultna četrt Saint Gérmain des Près, polna kavarn in intimnih koncertnih kleti, kjer so se v prejšnjem stoletju srečevali najslavnejši misleci, pisci in glasbeniki, od Sartra do Hemingwaya. Sprehod priljubljenih pariških vrtovih Jardins du Luxembourg. Pariške impresije vas bodo klicale nazaj v mesto luči. Nočitev.Vodniki bodo na voljo z informacijami vsem tistim, ki želite v Eurodisney ali v Versailles.

4. DAN
AU REVOIR, PARIS!
zajtrk
V primeru kasnejšega poleta iz Pariza, nadaljevanje ogledov in popolno doživetje Pariza, sicer pa polet proti domu v opoldanskih urah.

TERMINI IN CENE:
- 23.06.-26.06.2024 - ZAGOTOVLJENO
- 26.06.-29.06.2024
- 22.08.-25.08.2024 – ZAGOTOVLJENO
- 19.09.-22.09.2024
- 10.10.-13.10.2024
- 26.10.-29.10.2024 – ZAGOTOVLJENO
- 31.10.-03.11.2024 – ZAGOTOVLJENO

CENA OD 768 EUR na osebo

Termini in cene na povpraševanje. Za aktualno ceno v določenem terminu in trenutno zasedenost nas pokličite na 02 33 00 390.

Cena vključuje
• letalski prevoz v obe smeri,
• letališke in varnostne pristojbine,
• zunanje oglede po programu,
• tri urni avtobusni ogled mesta,
• tri nočitve z zajtrki v hotelu 3*,
• prevoz letališče - hotel - letališče,
• stroške spremstva in organizacije potovanja.

Doplačila

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:
• med 15 in 24 potniki 50 €
• med 25 in 34 potniki 30 €

OBVEZNO DOPLAČILO:
• prijavnina 20 € na rezervacijo

DOPLAČILA ob prijavi:
• enoposteljna soba 189 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
• vstopnina in rezervacija za Louvre 28€ (mladi do 26. leta 4€) rezervacija možna za prijave do 21 dni pred odhodom
• Izlet v Versailles 48 € z javnim prevozom in vodnikom (min 15 potnikov, vključena vstopnina v dvorec) V primeru, da ni možna več rezervacija ogleda dvorca vrnemo 20€ ( v tem primeru je možnost ogleda čudovitih vrtov in vasice).
• vstopnina v Eurodisney odrasli 99€, otroci do 11. leta 91€ (vključeni stroški rezervacije) rezervacija možna za prijave do 21 dni pred odhodom
• povratni prevoz na bližnje letališče 58-66 €, v primeru poleta iz katerega od bližnjih letališč
• vstop v Celju (min. 10 potnikov) 20 € na osebo

DOPLAČILA na poti:
• vzpon na Eifflov stolp
o do 3. nadstropja: odrasli 32€, otroci/mladostniki od 11. do 24. leta 18,50€, otroci od 4. do 11. leta 11,50€
o do 2. nadstropja: odrasli 22€, otroci/mladostniki od 11. do 24. leta 13,50€, otroci od 4. do 11. leta 9,50€
• križarjenje z ladjico po Seni 20€
• vstopnina na vrtove v Versaillesu (doplačilo na licu mesta cc. 12€)
• prevoz v Eurodisney cca 15 €
• podzemna železnica 18,90 € (deset voženj)
• obisk varieteja 90 - 150 €
• turistična taksa v hotelu pribl.3 €/noč
• mladi do 25. leta imajo v nekatere muzeje prost vstop, plačajo morebitne stroške rezervacije
• sobe 1 /3 so na vprašanje in niso vedno na razpolago

POPUSTI ob prijavi:
• otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

OPOMBE:
Transfer po želji je za doplačilo ob prijavi.

VSTOPNICE:
Cene vstopnic, ki jih lahko ali uspemo pridobiti od našega lokalnega partnerja za posamezne oglede so višje za približno 10% do 20% od objavljenih cen na uradnih spletnih straneh. Vključujejo stroške posredovanja in rezervacijo termina. Vstopnice si seveda lahko pridobite tudi individualno, v tem primeru poskrbite za logistiko ogleda sami. Potrditev nakupa vstopnic je lahko samo ob prijavi, in ne tik pred odhodom ( znotraj 21 dni pred odhodom), saj ne moremo zagotoviti prostih terminov ogleda. Vrstni red ogledov pri programih se lahko spremeni, zaradi optimalne izvedbe programa.
Rezervacije vstopnic, ki niso vključene v ceno potovanja, potnik opravi sam preko spleta (online), s predhodno določitvijo ure vstopa. Priporočamo, da si svoj termin obiska rezervirate sočasno s prijavo na potovanje, vendar upoštevajte ter rezervacijo termina opravite izključno na dan, ki je v programu opredeljen kot prost dan za samostojno raziskovanje. Pri programih, ki imajo intenzivno vsebino z ogledi, je težko določiti prosti čas za oglede muzejev.

OPOMBA GLEDE LETALSKEGA PREVOZA:
Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov ( ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč ( odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča).
Zagotavljamo pa, da program in vsebina ostajata nespremenjena.
*V kolikor prevoz na letališče ni vključen v osnovno ceno, je potrebno najavo prevoza potrditi ob rezervaciji. Minimalno število potnikov za navedeno ceno je 20. Prevoz je v osnovi organiziran iz Ljubljane. Na željo in ob doplačilu lahko organiziramo tudi zasebni prevoz iz želenega kraja.
Na posameznih odhodih bo doplačilo za oddano prtljago v višini cca. 70 €.
Datumi odhodov z doplačilom za prtljago bo objavljeno sproti na spletni strani.

ORGANIZIRANI PREVOZI:
DOPLAČILA na osebo ob prijavi ( za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja): prevoz Ljubljana – letališče Zagreb in nazaj 58

MINIMALNO ŠTEVILO POTNIKOV: 35

ODGOVORNI ORGANIZATOR: agencija Palma