PARIZ IN GRADOVI OB LOARI

Destinacija: 

Cena od:

Število nočitev: 

Francija

699 EUR

4

Pariz in gradovi ob Loari, avio 5 dni

Francija, Pariz

Pariz ponuja ogromno in še več ter zadovolji še tako zahtevnega popotnika. Občudovali boste lahko portret Mona Lise, stali pred mogočnim Eifflovim stolpom ali pa uživali v najbolj slastnih palačinkah vzdolž reke Sene. Glavno mesto Francije je mesto, ki vsako leto zajame srca več milijonov obiskovalcev. Gradovi ob Loari pa veljajo za najbolj romantične na svetu, njihove skrivnosti pa vam bo razkrilo potovanje.

 

Program

1. DAN

CRÈME DE LA CRÈME: UMETNINE SVETOVNEGA SLOVESA

nočitev

Zbor potnikov in polet v Pariz. Po pristanku krožna vožnja po mestu, namestitev v hotelu in sprehod z vodnikom za zaključek  dneva.

 

2. DAN

OPERA GARNIER - LATINSKA ČETRT – MONTMARTRE

zajtrk, nočitev

Po zajtrku se bomo sprehodili mimo znamenite Garnierjeve opere, nato se bomo sprehodili skozi vrtove Tuileries, ki so eni najlepših primerkov francoskih vrtov. Pot bomo nadaljevali ob obrežjih reke Seine proti Mestnemu otoku, kjer se je začela zgodovina Pariza. Zvečer se bomo povzpeli na Montmartre, umetniški grič, kjer so ustvarjali slikarji svetovnega slovesa: Dali, Kandinsky, Picasso, Van Gogh,…Obisk po menju mnogih, najlepše cerkve v Parizu- Sacre Coeur. Pred povratkom v hotel še postanek na razgledni točki, od koder je lep pogled na razsvetljeni Pariz. 

 

3. DAN

PARIS, JE T'AIME: PARIŠKI UŽITKI

zajtrk, nočitev

V jutranjih urah se bomo napotili skozi znamenito stekleno Piramido v Louvre. Piramida je mojstrovina nedavno preminulega arhitekta Leoh Ming Pei-ja, ki je imel odličen čut za geometrijo in svetlobo. Sledi najljubša pariška aktivnost: flâner - pohajkovanje. To pot vas bo navdušil levi breg, t.i. Latinska četrt, tradicionalno zbirališče izobraženske elite vse od 12. stoletja, kamor sega ustanovitev danes ene najbolj priznanih evropskih fakultet Université de Sorbonne. Seveda  bo čas tudi za največjo znamenitost Tour Eiffel in vožnjo za ladjico po Seni. Pariške impresije vas bodo klicale nazaj v mesto luči. Nočitev.

 

4. DAN

PO ŽELJI GRADOVI OB LOARI: AMBOISE – CHENONNCEAU ali izlet v Disneyland

zajtrk, nočitev

Dan bo po želji namenjen v srednjem veku zgrajenim utrdbam ob najdaljši francoski reki Loar. Po zajtrku vožnja do gradu Amboise, kjer naj bi bil v bližnji kapeli pokopan Leonardo da Vinci, samo mesto pa je eno najstarejših ob Loari. Ogled gradu in kapele ter nekaj prostega časa v slikovitem mestecu. Sledil bo ogled elegantnega ženskega gradu Chenonceau, ki stoji na reki, obdajajo pa ga umetelni vrtovi kraljice Katarine de Medici in ljubice kralja Henrika II. Diane de Poitiers (najmanj 15 potnikov). Grad s čudovitim parkom in posebno vinsko kletjo nas bo navdušil.  Postanek za sprehod v Bloisu, nato sledi vrnitev v Pariz in nočitev.

Nekateri se boste odločili za dan pol doživetij v znamenitem zabaviščnem parku Disneyland.

 

5. DAN

AU REVOIR, PARIS!

zajtrk

Po zajtrku bomo prilagojeno časovnici nadaljevali z ogledi in sicer potovanje po Parizu bomo zaokrožili z zadnjimi sprehodi in ogledi. Prevoz na letališče in polet proti domu. 

 

 

CENA: 

25.05.-29.05.2023 - 699 EUR

20.07.-24.07.2023 - 699 EUR

24.08.-28.08.2023 - 699 EUR

 

Cena vključuje:

 • letalski prevoz v obe smeri,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • zunanje oglede po programu,
 • tri urni avtobusni ogled mesta,
 • štiri nočitve z zajtrki v hotelu 3*, prevoz letališče - hotel - letališče,
 • stroške spremstva in organizacije potovanja. 

 

Doplačila:

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

med 15 in 24 potniki 50 €
med 25 in 34 potniki 30 €

DOPLAČILA ob prijavi:

 • prijavnina 20€
 • enoposteljna soba 156 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
 • vstopnina in rezervacija za Louvre 20€ (mladi do 26. leta 3€)
 • vstopnina v Eurodisney odrasli 94€, otroci do 11. leta 86€
 • povratni prevoz na bližnje letališče 59€, v primeru poleta iz katerega od bližnjih letališč

DOPLAČILA na poti:

 • vzpon na Eifflov stolp 26,10 € odrasli, (3. nadstropje), otroci do 11. leta 4,30€, od 11. do 24. leta 13€
 • križarjenje z ladjico po Seni 17 €
 • izlet v Versailles 25 € (min 15 potnikov, )
 • vstopnina v dvorec v Versaillesu 18 €
 • vstopnina na vrtove 10 €
 • prevoz v Eurodisney cc.15 €
 • izlet na Gradove ob Loari z 2 vstopninama 165€ - vodenje v angleškem jeziku
 • podzemna železnica 17,10 € deset voženj
 • obisk varieteja 110 - 160 €
 • turistična taksa v hotelu pribl. 3 €/noč
 • mladi do 26. leta imajo v nekatere muzeje prost vstop, plačajo morebitne stroške rezervacije
 • sobe 1 /3 so na vprašanje in niso vedno na razpolago
   

POPUSTI ob prijavi:

otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)
 

VSTOPNICE:
Cene vstopnic, ki jih lahko ali uspemo pridobiti od našega lokalnega partnerja za posamezne oglede so višje za približno 10% do 20% od objavljenih cen na uradnih spletnih straneh. Vključujejo stroške posredovanja in rezervacijo termina. Vstopnice si seveda lahko pridobite tudi individualno, v tem primeru poskrbite za logistiko ogleda sami. Potrditev nakupa vstopnic je lahko samo ob prijavi, vendar prav tako ne tik pred odhodom ( znotraj 10 dni pred odhodom), saj ne moremo zagotoviti prostih terminov ogleda.  Vrstni red ogledov pri programih se lahko spremeni, zaradi optimalne izvedbe programa.

  
Rezervacije vstopnic, ki niso vključene v ceno potovanja, potnik opravi sam preko spleta (online), s predhodno določitvijo ure vstopa. Priporočamo, da si svoj termin obiska rezervirate sočasno s prijavo na potovanje, vendar upoštevajte ter rezervacijo termina opravite izključno na dan, ki je v programu opredeljen kot prost dan za samostojno raziskovanje. Pri programih, ki imajo intenzivno vsebino z ogledi, je težko določiti prosti čas za oglede muzejev.

 

OPOMBA GLEDE LETALSKEGA PREVOZA:

Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov ( ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč ( odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča).

Zagotavljamo pa, da program in vsebina ostajata nespremenjena.

*V kolikor prevoz na letališče ni vključen v osnovno ceno, je potrebno najavo prevoza potrditi ob rezervaciji. Minimalno število potnikov za navedeno ceno je 20.  Prevoz je v osnovi organiziran iz Ljubljane. Na željo in ob doplačilu lahko organiziramo tudi  zasebni prevoz iz želenega kraja.

 

ORGANIZIRANI PREVOZI:

DOPLAČILA na osebo ob prijavi ( za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja) : 

prevoz Ljubljana –  letališče Zagreb 29 € na smer

 

Odgovorni organizator: Palma d.o.o.