OTOK ZAKINTOS IN KLASIČNA GRČIJA

Destinacija: 

Cena od:

Število dni: 

Grčija

739 EUR

7

Otok Zakintos in klasična Grčija

Otok Zakintos se ponaša s čudovitimi peščenimi plažami, vedno zeleno in cvetočo pokrajino, neštetimi oljkami, očarljivimi vasicami, skrivnostnimi jamami in kristalno čistim morjem, ki se v kombinaciji z belo apnenčasto obalo pokaže v vseh odtenkih modre barve. Verjetno pa je Zakintos najbolj znan po plaži Navagio oziroma Zalivu Tihotapcev, kjer na beli plaži počiva razbitina ladje Panagiotis, po nepozabnih Modrih jamah ob rtu Skinari in po glavatih karetah, katere se zlahka opazi v Laganaškem zalivu. Počitnice na Zakintosu bomo popestrili z obiskom Peloponeza in Aten. Ogledali si bomo izjemno gledališče v Epidavru in zibelko evropske civilizacije. Grška prestolnica se nam bo vtisnila v spomin s svojim starim in novim delom, s svojo živahnostjo in zgodovino. Izjemna kombinacija počitnic in potovanja.

 

Program dogajanja

1. DAN

LJUBLJANA/OKOLIŠKO LETALIŠČA – ATENE

polet

Zbor potnikov na letališču v Ljubljani/okoliškem letališču. Prijava na let in polet proti Atenam. Po pristanku vožnja v grško prestolnico, kjer si bomo z avtobusom ogledali najpomembnejše znamenitosti: stadion Panathinaiko, kjer so se leta 1896 odvijale prve olimpijske igre moderne dobe, predsedniška palača, vrtovi Zappion, Zevsov tempelj, Hadrijanov slavolok, knjižnica, akademija in univerza in seveda veličastna Akropola z muzejem. Nastanitev v hotelu.  Za konec se bomo sprehodili po nikoli zaspani Plaki, živahnem srcu Aten. Vrnitev v hotel in nočitev.

2. DAN

ATENE
zajtrk, grški večer za doplačilo

Po zajtrku nadaljevanje ogledov v Atenah. Vzpon na Atensko vzpetino Akropolo, kjer se bomo z mislimi hitro podali v daljno preteklost. Akropola je zagotovo najprimernejši kraj, na katerem se obiskovalec spomni zanimivih grških legend in mitov. Nekaj prostega časa za samostojne oglede in nakupe. Zvečer ob doplačilu možnost prave grške večerje ob živi glasbi ter okusnih grških specialitetah. Seveda pa tudi priložnost, da se pridružite domačinom in se zazibljete v grških ritmih. Vrnitev v hotel in nočitev.

3. DAN

ATENE – MIKENE – EPIDAVROS – ZAKINTOS

zajtrk

Zajtrk in novim doživetjem naproti. Vožnja preko slavnega Korintskega prekopa, ki ga je že v 1. stoletju z zlato lopato pričel kopati rimski cesar Neron, v obstoječi dolžini 6.343 m pa so ga leta 1893 dokončali Grki. Sledi vožnja v pokrajino Argolido, najbolj zeleni del Peloponeza. Občudovali bomo staro grško gledališče v Epidavru, ki se ponaša z izjemno akustiko in kjer še dandanes uprizarjajo grške tragedije in komedije. Nič manj zanimiv ne bo obisk zibelke evropske civilizacije, Miken. Ogledali si bomo ostanke starodavnega mesta, ki je igralo pomembno vlogo v ekonomskem in kulturnem razvoju. Pozno popoldan vožnja v Killini ter dobro uro trajajoča plovba na otok Zakintos, otok pesmi, rož in najlepših peščenih plaž. Nastanitev v hotelu v letoviškem mestecu. Pustite se presenetiti … Nočitev.

4.–6. DAN

POČITNICE NA OTOKU ZAKINTOS

zajtrk

Počitniške dni lahko izkoristite za sproščanje na plaži v letovišču ali samostojno raziskovanje otoka. Ob doplačilu priporočamo izlet z ladjo do najlepših delov otoka (plutje ob severnem delu otoka ali okoli celotnega otoka*) ali izlet z ladjo v Laganaškem zalivu.

Sonce, prijeten veter in kristalno čisto morje bodo vaši spremljevalci na križarjenju do rta Skinari in znamenitih Modrih jam ter do Zaliva tihotapcev, kjer vas čaka največja atrakcija otoka, ostanki tihotapske ladje, o kateri kroži kar nekaj skrivnostih zgodbic. Med plovbo se ladja večkrat ustavi in le stežka se upremo plavanju v turkizno modrem morju. 

Na izletu z manjšo ladjo bomo dodobra spoznali Laganaški zaliv, ki je znan po peščenih plažah in glavatih karetah.Poskusili bomo uzreti katero izmed simpatičnih želv, nato pa bomo pot nadaljevali do želvjega otoka in znamenitih Kerijevih jam. Skoku v morje se seveda ne   

7. DAN

ZAKINTOS – LJUBLJANA

zajtrk, polet

Zajtrk v hotelu prosto do odhoda na letališče. Prijava na let in polet s posebnim letalom proti Sloveniji.

 

TERMINI IN CENE:

·         29.05.-04.06.2024 – 739 EUR – ZAGOTOVLJENO

·         01.10.-07.10.2024 – 739 EUR – ZAGOTOVLJENO

·         07.10.-14.10.2024 – 739 EUR – ZAGOTOVLJENO

Termini in cena na povpraševanje.

Cena vključuje

·         letalska prevoza Ljubljana/okoliško letališče–Atene in Zakintos-Ljubljana ali obratno

·         letališke in varnostne pristojbine,

·         1 kos ročne prtljage (max. 55 x 40 x 20 cm) do 10 kg in 1 nahrbtnik ali torbo (max. 40 x 20 x 25 cm)

·         avtobusni prevoz z vključenimi cestnimi in ostalimi pristojbinami,

·         prevoz s trajektom Zakintos–Kilini ali obratno

·         5 nočitev z zajtrkom in 1 polpenzion v hotelu najmanj 3*,

·         zunanje oglede po programu brez vstopnin,

·         stroške spremstva in organizacije potovanja.

 

Doplačila

 

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO na posameznem avtobusu:

·         med 30 in 39 potniki 40 €,

·         med 20 in 29 potniki 80 €,

·         med 15 in 19 potniki 120 €.

 

DOPLAČILA ob prijavi:

·         enoposteljna soba 189 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi),

·         grški večer pribl. 45 €, otroci 40 €,

·         povratni transfer do okoliškega letališča 66 € na osebo.

·         prijavnina (obvezno) 20 € na rezervacijo

 

MOŽNA DOPLAČILA na poti:

·         vstopnine po programu v muzeje in arheološka najdišča pribl. 50 €,

·         turistična taksa: od marca do oktobra 3 € v hotelih 3*, 7 € v hotelih 4*, 10 € v hotelih 5* (na sobo na noč); od novembra do februarja 1,50 € v hotelih 3*, 3 € v hotelih 4*, 4 € v hotelih 5* (na sobo na noč).

·         izleti na otoku Zakintos. 

 

POPUSTI ob prijavi:

·         otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

 

OPOMBA: Na odhodih 1.10. in 8.10. program poteka v obratnem vrstnem redu.

 

POMEMBNO:

OPOMBA: program lahko poteka v drugačnem zaporedju (odvisno od letalskega prevoza, vsebina in cena potovanja pa ostajata nespremenjeni). Vrstni red ogledov se po dnevih lahko spremeni glede na prevoze in obratovalni čas arheoloških središč.

OPOMBA: Na odhodih 1.10. in 8.10. program poteka v obratnem vrstnem redu.

OPOMBA GLEDE LETALSKEGA PREVOZA: Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet, ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov (ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč (odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča).
Zagotavljamo pa, da program in vsebina ostajata nespremenjena.

Prevoz na letališče ni vključen v osnovno ceno, zato je potrebno najavo prevoza potrditi ob rezervaciji. Minimalno število potnikov za navedeno ceno je 20. Prevoz je v osnovi organiziran iz Ljubljane. Na željo in ob doplačilu lahko organiziramo tudi  zasebni prevoz iz želenega kraja.

Minjamalno število potnikov: 15

ODGOVORNI ORGANIZATOR: agencija Palma