New York, 5 dni

Destinacija: 

Cena od:

Število dni: 

Združene države Amerike

1.242 EUR

5

New York, 5 dni

Big Apple, kot pravijo New Yorku, je velemesto , v katerem živijo predstavniki domala vseh narodnosti sveta. Mesto leži večidel na otokih. Osrednji med njimi, Manhattan, je neverjetno živahno središče poslovanja, financ, zabave, znanosti, kulture, umetnosti, mode, trgovine, gastronomije in praktično vsega z vseh koncev planeta …

New York je kulturni center Združenih držav in se ponaša z številnimi gledališči na Broadwayu, Metropolitansko opero, številnimi muzeji in galerijami z bogatimi umetniškimi zbirkami.

Mesto, ki nikoli ne zaspi, nas navduši s številnimi znamenitostmi in velikimi spomeniki, nebotičniki, enkratnim utripom, ki ne pozna počitka.

 

Program:

1. dan LJUBLJANA - NEW YORK.

Polet iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča proti New Yorku. Po opravljenih mejnih formalnostih sledi prevoz do hotela. Med vožnjo bomo lahko opazovali orjaške razsežnosti najslavnejšega ameriškega mesta. Nočitev. (letalo, H)

2. dan NEW YORK.

Danes nas čaka plovba (doplačilo) z ladjo okoli Manhattana in znamenitega otoka Liberty, kjer stoji kip Svobode, simbol države in eden najbolj prepoznavnih spomenikov na svetu. Večino mestnih znamenitosti spoznamo še z drugačnega zornega kota. Plujemo pod vrsto mostov, med katerimi je najstarejši Brooklyn bridge, ki še danes velja za enega najlepših mostov na svetu. Kasneje se posvetimo znamenitostim med 34. in 59. ulico: Grand Central Terminal, New York Public Library, Times Square, St. Patrick’s Cathedral, Theater District, Rockefellerjev center… Morda zavijemo še do umetniškega središča Lincoln center z Metropolitansko opero, od koder ni daleč do luksuznih rezidenc v mestnem predelu Upper west side. Dan sklenemo s pogledom na New York iz ptičje perspektive, saj se povzpnemo na 86. nadstropje stavbe Empire state building (doplačilo). (H)

3. dan NEW YORK.

Zjutraj se s podzemno železnico odpeljemo na skrajni jug otoka. Nadaljujemo s spoznavanjem poslovnega dela mesta – Downtown. Med sprehodom po južnem delu otoka pozornost namenimo velikim finančnim ustanovam in seveda finančni prestolnici Wall street. Sprehodimo se do lokacije Ground zero, kjer sta nekoč stala slovita dvojčka Svetovnega trgovinskega centra, danes pa je spominski park, imenovan 9/11 Memorial že obdan z novimi najmodernejšimi nebotičniki. Povratek v hotel. Morda se odločite za ogled katere izmed prestav na znamenitem Broadwayu? Nočitev. (H)

4. dan NEW YORK - EVROPA.

Dopoldan izkoristimo po želji in navdihu, možnosti je zares veliko. Modni privrženci se lahko podajo na znamenito Peto avenijo, kjer so zbrane vse prestižne svetovne znamke in zadnji modni trendi. Le streljaj od tod se lahko spočijemo v bližnjem Central parku ali se zapeljemo s kočijo – dobro znane filmske prizore zdaj živimo. Umetniškim navdušencem priporočamo obisk enega od številnih muzejev in galerij (MOMA, Guggenheim). Polni vtisov se vrnemo na letališče. Polet preko vmesnega letališča proti Ljubljani ali bližnjem letališču. (letalo)

5. dan EVROPA - LJUBLJANA.

Nadaljevanje poleta preko vmesnega letališča proti Ljubljani ali bližnjemu letališču (v tem primeru še vožnja do Ljubljane). (letalo)

 

TERMINI IN CENE:

- 08.02.-12.02.2024 – redna cena 1.332 EUR – aktualna cena 1.242 EUR - ZAGOTOVLJENO

- 17.02.-21.02.2024 – redna cena 1.359 EUR – aktualna cena 1.326 EUR - ZAGOTOVLJENO

- 27.04.-01.05.2024 – redna cena 1.698 EUR – aktualna cena 1.599 EUR

Termini in cene na povpraševanje.

 

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine, 3 nočitve v hotelu 3*, prevoz iz letališča v New Yorku do hotela in nazaj, slovensko vodenje, pripravo in organizacijo potovanja.

V ceno ni vključeno: prehrana, ogledi, napitnine, vstopnine, dodatni prevozi.

 

Obvezna doplačila (na osebo):

Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb: 90 EUR

Doplačilo za skupino v velikosti 10 - 14 oseb: 120 EUR

Dovolilnica za vstop v ZDA – ESTA: 35 EUR

Prijavnina: 20 EUR na rezervacijo

 

Doplačila (na osebo) po želji:

Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine): 20 EUR

Doplačilo za enoposteljno sobo: 330 EUR

Celosten paket zavarovanja: od 113 EUR

 

Doplačila (na osebo) po želji:  

ladjica okoli Manhattna in Kipa svobode od 45 USD  

vstopnina v Empire State Building od 45 USD

vstopnine v muzeje od cca  18 USD do 25 USD na muzej 

 

VIZE: Slovenci za vstop v ZDA ne potrebujemo vize, potrebujemo vsaj 6 mesecev veljaven potni list. Najmanj 3 dni pred potovanjem je potrebno izpolniti elektronski obrazec za vstop v ZDA (postopek imenovan ESTA), ki ga najdete na spletnem naslovu https://esta.cbp.dhs.gov/esta/, kjer sami opravite celoten postopek registracije. Brez tega dokumenta vstop v ZDA ni možen! Za doplačilo vam ESTO lahko uredimo tudi v agenciji.

POMEMBNO: uvedba vstopnega vizuma za potnike, ki so po 1. marcu 2011 potovali v Iran, Irak, Sudan, Libijo, Yemen, Somalijo in Sirijo. Zaradi spremenjene politike ZDA do Irana, je v veljavo stopila uredba, ki velja za vse potnike, ki bi želeli vstopiti v ZDA in so po 1. marcu 2011 obiskali Iran, Irak, Sudan ali Sirijo, uvaja se vstopni vizum. Tudi potniki, ki so po januarju 2021 obiskali Kubo morajo zaprositi za VIZO namesto ESTE, saj so ZDA  Kubo označile za državo, ki sponzorira terorizem.
Vstopni vizum se pridobi na veleposlaništvu ZDA v Ljubljani in si ga ureja potnik sam.
Vizumski postopek poleg izpolnitve vloge in predložitve ustreznih dokazil o premoženjskem stanju, predvideva tudi osebni razgovor na veleposlaništvu. Cena vizuma je 159 USD.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni.

 

Minimalno število potnikov za realizacijo potovanja: 10

ORGANIZATOR POTOVANJA: Agencija Oskar.

LEGENDA za vrsto storitev in namestitev: Z – zajtrk, K – kosilo, V – večerja P*– penzion/ lokalne namestitve, dvoposteljne sobe s kopalnico H – nočitev v hotelu 1/2/3 zvezdice P – lokalne namestitve (dvoposteljne sobe s skupno kopalnico, večposteljne sobe,…) H* – nočitev v hotelu 3 /4 zvezdice PT – nočitev na vlaku ali ladijska kabina H** – nočitev v hotelu 5 zvezdic O – nočitev zunaj (šotor, jurta, ladijska paluba,....) Kategorija namestitev je odvisna od lokalnih predpisov in ni nujno enakovredna našim. V primerih, ko v državi potovanja ni predpisane kategorizacije namestitev, je ocena kategorije v programu potovanja narejena na podlagi ocene lokalnih partnerjev