NEMŠKA ROMANTIČNA CESTA, 4 DNI

Destinacija: 

Cena od:

Število dni: 

Nemčija

379 EUR

4

Nemška romantična cesta, 4 dni

Nemčija je bogata s zgodovino, tradicijo in običaji, prepoznani po pesnikih, skladateljih in mislecih, je dežela reda in natančnosti, raznolike pokrajine, čudovitih jezer...Nemčija je država brez predsodkov, razpeta med tradicijo in sodobnostjo.

Program dogajanja

1. DAN: LJUBLJANA - ULM - RÜDESHEIM
nočitev
Odhod v zgodnjih jutranjih urah in vožnja čez Avstrijo in Nemčijo. Prvi postanek bo v Ulmu. Ogled čudovitega mesta Ulm s poševnimi mestnimi vrati, znanimi kot Mesarski stolp. Mesto se ponaša z eno najlepših in najpomembnejših verskih stavb - stolnico s koničastim zvonikom, ki velja za najvišjo na svetu. Nadaljevanje poti do vinske pokrajine Porenje in enega najlepših mest romantične ceste - mesta Rüdesheim am Rhein. Območje slovi po odličnih belih vinih, najbolj znan pa je seveda Renski rizling. Nastanitev v okolici in nočitev.

2. DAN:RÜDESHEIM - LORELEY - KOBLENZ - WÜRZBURG
zajtrk, nočitev
Po zajtrku se bomo po želji in ob doplačilu vkrcali na rečno ladjo in se popeljali po reki Ren mimo čudovitih gradov in trdnjav. Peljali se bomo mimo pečine Lorelai, ki je na seznamu UNESCO kulturne dediščine. Plovbo bomo zaključili v mestu Koblenz. Kratek ogled mesta in nadaljevanje poti do mesta Würzburg. Mesto je bilo v času druge svetovne vojne popolnoma porušeno in kasneje tudi v celoti obnovljeno. V kolikor bo čas dopuščal postanek pri čudovitem gradu Marienberg od koder se razprostrira čudovit pogled na mesto in okolico. Nastanitev v hotelu in nočite.

3. DAN: WÜRZBURG - ROTHENBURG OB DER TAUBER
zajtrk, nočitev
Po zajtrku ogled mesta, nato pa se zapeljemo do enega izmed najlepših srednjeveških mest, Rothenburg ob reki Tauber. Stari del mesta obdaja mogočno obzidje z nadstreškom, ki je v celoti prehoden in nudi odličen pogled na slikovite mestne ulice in trge, kjer je večina starih mestnih hiš zgrajena v »škatlastem stilu«. Sprehod skozi del mesta, ki ga krasi poznogotska mestna cerkev Sv. Jakoba in kjer iz domačih pekarn in slaščičarn diši po značilnih »Schneeball«, ocvrtem pecivu. Nastanitev v hotelu in nočitev.

4. DAN: ROTHENBURG - AUGSBURG - SLOVENIJA
zajtrk
Zajtrk in vožnja proti kraju Weikersheim, kjer se nahaja renesančni grad. Po želji in doplačilu notranji ogled in sprehod po idiličnem parku okoli gradu. Pot nas bo nato vodila do zadnje postojanke na nemški romantični cesti - mestu Augsburg. Ob prihodu ogled mestnih znamenitosti, ki spominjajo, da je renesančni Augsburg sodil med najbolj bogata mesta v renesančni Evropi. Sprehodili se bomo mimo mestne hiše in gledališča steklene palače, katedrale.. Ustavili se bomo tudi pri Fuggerei, prvem socialnem naselju na svetu, ki ima zelo zanimivo zgodovino. Nekaj prostega časa v mestnem središču nato pa vožnja nazaj proti Sloveniji. Prihod domov v poznih večernih urah.

Termini in cene:
- 25.06.-28.06.2024
- 27.07.-30.07.2024
- 15.08.-18.08.2024
- 20.09.-23.09.2024

CENA OD 379 EUR na osebo

Termini in cene na povpraševanje. Za aktualno ceno v določenem terminu in trenutno zasedenost nas pokličite na 02 33 00 390.

Cena vključuje
• avtobusni prevoz po programu,
• cestne in ostale pristojbine,
• 3 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*,
• zunanje oglede po programu,
• spremstvo in organizacijo izleta.

DOPLAČILO za manjšo skupino:
• na posameznem avtobusu med 35 in 44 potnikov 30 €,
• med 25 in 34 potniki 50 €.

DOPLAČILA na poti:
• Turistična taksa (plačilo v kraju) pribl. 1,5 € / dan.

DOPLAČILA ob prijavi:
• enoposteljna soba 120 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
• križarjenje ob reki Ren 39 €
• 3 večerje v hotelih: 108 €
• prijavnina: 20 € na rezervacijo (obvezno)

POPUSTI ob prijavi:
• otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 15 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

Odgovorni organizator: Palma d.o.o.