NA POTEP PO SKANDINAVSKIH PRESTOLNICAH

Destinacija: 

Cena od:

Število nočitev/dni: 

Danska, Finska, Norveška, Švedska

1.189 EUR

6 / 7

Na potep po skandinavskih prestolnicah

Danska, Finska, Norveška, Švedska, Skandinavija, Helsinki, Stockholm, Oslo, Kopenhagen

Skandinavske prestolnice so prežete z bogato kulturno dediščino, čudovito naravo in visoko kakovostjo življenja. Z vodenimi ogledi in maksimalnim izkoristkom časa boste spoznali štiri čudovita mesta, ki vas bodo navdušila z mešanico tradicionalne skandinavske arhitekture in urbanega življenja. Del poti bo na modernih in udobnih ladjah, ki so pravi plavajoči hoteli. Potovanje ni naporno in je primerno za vse starostne skupine.

Program dogajanja

1. DAN: SLOVENIJA - HELSINKI
letalo, nočitev
Polet v Helsinke preko vmesnega letališča. Po pristanku informativni ogled finske prestolnice, obkrožene z morjem in številnimi otoki. Vsaka znamenitost v Helsinkih je poglavje zase, ki pripoveduje zgodbo o bogati zgodovini, sodobni kulturi ali naravnih lepotah, ki zaznamujejo to čudovito prestolnico. Vožnja do hotela, nastanitev in nočitev.

2. DAN: HELSINKI - NOČNA PLOVBA Z LADJO V STOCKHOLM
zajtrk, nočitev
Helsinki očarajo s svojo prefinjeno mešanico elegantne arhitekture, kulturnega bogastva in naravne lepote. Najprej se bomo zapeljali do Senatnega trga s stolnico, ki sodi med najbolj prepoznavne podobe Helsinkov. S svojimi bleščečimi belimi kupolami predstavlja simbol harmonije med tradicijo in modernostjo. Temppeliaukio cerkev je spektakularno vklesana v skalo in prav tako predstavlja arhitekturno mojstrovino. S svojo naravno estetiko ustvarja mistično vzdušje, ki vabi obiskovalce k trenutkom tišine in refleksije. Navdušil nas bo nenavaden Sibeliusov spomenik, ki časti velikega finskega skladatelja Jean Sibeliusa. Postavljen v Sibeliusovem parku, ustvarja močan vtis in očara obiskovalce s svojo edinstveno podobo. Sledi še vožnja do kongresne dvorane Finlandia, olimpijskega park in ruske cerkve, ki kraljuje nad pristaniščem. Nekaj prostega časa za potep po mestnih ulicah ali obisk živahne tržnice v pristanišču. Popoldne vkrcanje na ladjo in nočna plovba proti Stockholmu. Ladja je pravi plavajoči hotel z restavracijami, večerno zabavo z glasbo in trgovinami.

3. DAN: STOCKHOLM
zajtrk, nočitev
Jutranje vplutje v Stockholm je posebno doživetje. Ladja vpluje skozi slikoviti arhipelag, sestavljen iz množice otočkov, ki so posejani s slikovitimi majhnimi hišami. Ko se bližamo pristanišču se nam razkriva čudovit pogled na zgodovinsko in moderno arhitekturo mesta. Vkrcali se bomo na avtobus in se odpeljali do Gamlastana, starega mestnega jedra, z ozkimi tlakovanimi ulicami, barvitimi stavbami in zanimivimi strehami, ki ustvarjajo skoraj pravljično vzdušje. Morda bomo ujeli menjavo straže pred kraljevo palačo, se ustavili pred parlamentom Riksdag ter na trgu Riddarhustorget, ki je nekoč predstavljal center švedske politične moči. Ogled Riddarholma, kjer stoji stolnica, v kateri so pokopani švedski monarhi. Ob doplačilu se lahko odpravite na enega iz med izletov z ladjico po stockholmskih kanalih, obiščete katerega izmed muzejev na polotoku Djurgarden, Skansen ali Vasa ali pa se enostavno predate živahnemu utripu edinega milijonskega mesta Skandinavije. Nastanitev v hotelu

4. DAN: ÖREBRO - KARLSTAD - OSLO
zajtrk, nočitev
Zjutraj vožnja proti mestu Örebro, ki je bilo v zgodovini Švedske prizorišče številnih pomembnih in prelomnih trenutkov. Mesto se ponaša z enim od najlepših srednjeveških gradov v državi in predstavlja pomemben del kulturne dediščine. Zaznamujejo ga zanimivo oblikovan vodni stolp, lepo urejeno staro mestno središče in številni parki. Po ogledu središča nadaljevanje vožnje do mesta Karlstad, ki leži ob obali največjega švedskega jezera Vänern. Kratek postanek v središču, ki ga lahko izkoristite za kosilo. Sledi vožnja po čudoviti naravi, prepredeni z jezeri in prostranimi gozdovi proti Norveški in njeni prestolnici, Oslu, kjer bomo prenočili.

5. DAN: OSLO - KOPENHAGEN
zajtrk, večerja in nočna plovba z ladjo
Oslo se uvršča med ena najbolj trajnostnih in inovativnih mest na svetu. Mesto spodbuja trajnostne prakse, kot so uporaba obnovljivih virov energije in razvoj trajnostnih prometnih sistemov. Dopoldne ogled mestnih znamenitosti, kot so kraljeva palača, Vigelandov park, kjer je razstavljenih preko 200 bronastih in granitnih skulptur ter mestna hiša, kjer vsako leto podelijo Nobelovo nagrado za mir. Odpeljali se bomo tudi do skakalnice Holmenkollen, na polotoku Bygdoy pa ob doplačilu obiskali katerega od znanih muzejev: Vikingški muzej, Kon - Tiki ali muzej polarne ladje Fram. Popoldne vkrcanje na ladjo, večerja, nato pa nočna plovba proti Kopenhagnu.

6. DAN: KOPENHAGEN
zajtrk
Vsako vplutje predstavlja edinstveno doživetje, saj mesto spoznavamo na popolnoma drugačen način. Tudi Kopenhagen se nam bo počasi razkrival, svetle barve hiš, ki se dvigajo iz vode, tvorijo slikovit okvir in naznanjajo mesto polno življenja in kulture. Ogledali si bomo najpomembnejše mestne znamenitosti: palača Cristiansborg, kjer domuje danski parlament, rezidenca kraljeve družine Amalienborg, simbol mesta - kip Male morske deklice, fontana Gefion. Sprehodili se bomo po eni najdaljših evropskih nakupovalnih ulic in se podali do starega pristanišča Nyhavn, kjer se vrstijo barvite stavbe in kanali s številnimi kavarnami ter restavracijami. Zvečer po želji obisk znanega zabavišča Tivoli.

7. DAN: KOPENHAGEN - SLOVENIJA
zajtrk, letalo
Prosto za samostojna raziskovanja. Sledil bo prevoz na letališče. Prijava in polet letala preko enega od vmesnih letališč. Po želji organizirani prevoz v Slovenijo.

TERMINI IN CENA
- 17.07.-23.07.2024 - ZAGOTOVLJENO
- 13.08.-19.08.2024 - ZAGOTOVLJENO
- 18.09.-24.09.2024 - ZAGOTOVLJENO

CENA OD 1.189 EUR na osebo

Termini in cene na povpraševanje. Za aktualno ceno v določenem terminu in trenutno zasedenost nas pokličite na 02 33 00 390.

Cena vključuje
• letalske prevoze po programu,
• letališke in varnostne pristojbine,
• avtobusne prevoze,
• eno nočitev z zajtrkom in en polpenzion v 4 - posteljnih notranjih kabinah na ladjah Helsinki - Stockholm in Oslo - Kopenhagen,
• štiri nočitve z zajtrkom v hotelih 3/4*,
• zunanje oglede,
• spremstvo in organizacijo potovanja.

Doplačila

POPUSTI: otroci do 12 leta starosti skupaj z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 10%

DOPLAČILO za manjšo skupino:
• med 15 in 24 potnikov: 180 €,
• med 25 in 34 potniki 110 €,
• med 35 in 44 potniki 70 €

MOŽNA DOPLAČILA na poti (informativne cene vstopnin):
• Skansen 24€
• Vasa 20€, otroci do 18 let brezplačno
• Nordijski muzej 15€, otroci do 18 let brezplačno
• muzej Fram 13€, otroci 2 do 12 let 5€
• Planet vikingov 23€, otroci do 11 let 14 €
• Kon - Tiki 13 €, otroci 6 do 17 let 5€
• izlet z ladjico 17€
• Cene vstopnin so informativne in se lahko spremenijo.
• NAPITNINE: so pričakovane tako za voznika, kot tudi hotelsko osebje; priporočena napitnina za celotno potovanje je 5€ po osebi na dan, skupaj torej 35€. Plačate jih obvezno vodniku, ki jih bo ustrezno razdelil vsem, ki bodo sodelovali pri vašem dobrem počutju na poti.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
• doplačilo za vse večerje na poti 220 €
• enoposteljna soba (v kompletu s 4-posteljno kabino na ladjah) 240 €
• enoposteljna kabina in soba 510 €/osebo
• dvoposteljna zunanja kabina 210 €/osebo
• troposteljna zunanja kabina 98 €/osebo
• dvoposteljna notranja kabina 120 €/osebo
• troposteljna notranja kabina 58 €/osebo
• prijavnina 20 €/rezervacijo (obvezno plačilo)

PREDVIDENE ČASOVNICE POLETOV:
ODHOD 17.7.
17.07.:VCE/AMS/ HEL: 06:00/14:00/17:25
23.07.: CPH/AMS/VCE: 16:30/17:55/22:20
ODHOD 13.8.
13.08.:VCE/AMS/ HEL: 06:00/09:50/13:10
19.08.: CPH/AMS/VCE: 16:30/17:55/22:20
ODHOD 18.9.
18.09.:VCE/AMS/ HEL: 06:00/09:50/13:10
24.09.: CPH/AMS/VCE: 15:40/17:40/23:00

OPOMBA GLEDE LETALSKEGA PREVOZA:
Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov ( ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč ( odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča).
Zagotavljamo, da program in vsebina ostajata nespremenjena. Program je lahko izveden tudi v obratnem vrstnem redu.
*V kolikor prevoz na letališče ni vključen v osnovno ceno, je potrebno najavo prevoza potrditi ob rezervaciji. Minimalno število potnikov za navedeno ceno je 20. Prevoz je v osnovi organiziran iz Ljubljane. Na željo in ob doplačilu lahko organiziramo tudi zasebni prevoz iz želenega kraja.

ORGANIZIRANI PREVOZI:
DOPLAČILA na osebo ob prijavi* (za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja):
prevoz Ljubljana – letališče Benetke 38 € na smer
prevoz Ljubljana – letališče Zagreb 30 € na smer
prevoz Ljubljana – letališče Dunaj 69 € na smer
*V kolikor prevoz na letališče ni vključen v osnovno ceno

Minimalno število potnikov: 45

Odgovorni organizator: Palma d.o.o.