London in angleška doživetja

Destinacija: 

Cena od:

Število dni / nočitev: 


Velika Britanija

698 EUR

5 / 4

London in angleška doživetja

Za London bi lahko rekli, da je svet v malem. Je mesto, ki ga preprosto vzljubiš. Je tako zaradi kraljeve družine in močne tradicije, umetniškega naboja in izvirnosti, posebnega humorja, obreda pitja čaja, mode, etnične in jezikovne raznolikosti, kulinaričnih dobrot vsega sveta, muzejev in galerij? Nekaj je zagotovo, London je mesto v katerega se lahko vračamo znova in znova. Dodali boste še ščepec Shakespeara, skrivnostni Stonehenge in razkošni Bath.

Program dogajanja

1. DAN: SLOVENIJA - LONDON
nočitev
Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana ali bližnjem letališču in polet proti Londonu (ob doplačilu možnost prevoza na letališče). Po pristanku prevoz do hotela in nastanitev. Glede na čas poleta v London bomo že ta dan začeli s prvimi ogledi in spoznavanjem mesta (v kolikor ogledi že prvi dan ne bodo možni se prestavijo na naslednje dni). Vožnja s podzemno železnico do Tower Bridge - a, enega izmed simbolov Londona, Tower of London. Prosto za večerjo in nočitev.

2. DAN: LONDON
zajtrk, nočitev
Po zajtrku sledi ogled mesta (deloma peš in deloma z javnim prevozom – doplačilo za vozovnico). Buckinghamska palača - rezidenca kraljeve družine, Westminstrska opatija, kjer so bili kronani in so pokopani kralji in kraljice, parlament in Big Ben, Downing street, uradna rezidenca britanskega ministrskega predsednika, trg Trafalgar z znamenitim Nelsonovim spomenikom, Piccadilly Circus, St. James park in palača, Clarence House, White Hall in Covent Garden so znamenitosti na “londonski peš poti”. V popoldanskem času bomo obiskali muzej voščenih lutk Madame Tussaud's in se slikali z znanimi osebami iz sveta slavnih.

3. DAN: LONDON - (STRATFORD-OXFORD)- LONDON
zajtrk, nočitev
Možnost izleta v Stratford in Oxford (doplačilo). Vožnja v Shakespearovo mesto Stratford upon Avon, ki je živahno kulturno središče in kjer so še danes prisotni spomini na velikega pesnika Williama Shakespeara. Možnost ogleda rojstne hiše velikega pisatelja. Popoldne sledi obisk Oxforda, mesta ob Temzi z najstarejšo angleško univerzo, na katerega so Britanci izjemno ponosni. Mesto velja za pravi arhitektonski dragulj z veličastnimi srednjeveškimi stavbami številnih kolidžev, ozkimi in tlakovanimi uličicami, urejenimi parki in vrtovi. Študirati v mestu je privilegij že od nekdaj. Posebej zanimiv je kolidž Christ Church z znamenitim stolpom Veliki Tom, kjer so snemali tudi film o Harry- u Potter- ju. Povratek v London.

4. DAN: LONDON – (SALISBURY-STONEHENGE-BATH) -LONDON
zajtrk, nočitev
Za doplačilo priporočamo izlet v Stonehenge in Bath. Iz londonskega vrveža se hitro zapeljemo v območje popolno sprostitve, brez mestnega stresa. Arhitektura je začinjena z veličastnimi katedralami in plemiškimi dvorci, narava pa idilična. Krajši postanek v Salisburyu, srednjeveškem mestecu z veličastno katedralo in najvišjim zvonikom. Nadaljevanje vožnje v mesto Bath, ki se uvršča na seznam Unescove kulturne dediščine. Zdraviliško mesto Bath, zbirališče angleške visoke družbe v 18. in 19. stoletju zaznamujejo pročelja hiš aristokracije, rimske terme s termalnimi vrelci ter veličastna opatija iz 15. stoletja. Mesto z okolico velja za enega najlepših krajev Anglije. V mestu je rojena tudi romantična pisateljica Jane Austen. Po ogledu vožnja v Stonehenge najslavnejše prazgodovinsko najdišče na Otoku. Kamniti velikan iz neolitika in bronaste dobe predstavlja niz koncentričnih krogov iz nasute zemlje ter večjih in manjših kamnov. Po ogledih vrnitev v London.

5. DAN: LONDON - SLOVENIJA
nočitev
Glede na uro poleta in v kolikor bo čas dopuščal nadaljevanje z ogledi v Londonu. Vožnja na letališče in polet v Ljubljano ali bližnje letališče.

TERMINI IN CENE
22.06.-26.06.2024
21.08.-25.08.2024
26.10.-30.10.2024

CENA OD 698 EUR na osebo

Termini in cene na povpraševanje. Za aktualno ceno v določenem terminu in trenutno zasedenost nas pokličite na 02 33 00 390.

Cena vključuje
• letalski prevoz po programu,
• letališke in varnostne pristojbine,
• 1 kos ročne prtljage dimenzij 45 x 36 x 20cm (točne informacija pred odhodom)
• 4 nočitve z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*,
• prevoz letališče- -hotel-letališče,
• spremstvo in organizacijo potovanja.

Doplačila
DOPLAČILO za manjšo skupino:
• med 15 in 25 potniki 60 €,
• med 25 in 34 potniki 40 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti:
• poldnevni izlet z ladjo v Greenwich 20 GBP,
• Tower of London 28 GBP,
• London Eye 30 - 40 GBP,
• katedrala sv. Pavla 20 GBP,
• cena vozovnice za podzemno železnico približno 10 - 14 GBP na dan,
• Sheakespearova rojstna hiša: 17,50 GBP.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
• enoposteljna soba 168 €,
• Muzej voščenih lutk 45.00 GBP za odrasle, 35 GBP za otroke (vključena rezervacija)
• kos oddane prtljage na letal0 120€,
• kos kabinske prtljage 55x25x20 70€
• doplačilo za sedeže skupaj na letalu: 28 €,
• večerja v Pubu 30€,
• izlet v Salisbury in Stonehange: 98 € (vključena vstopnina v Stonehenge min. 15 potnikov),
• izlet v Stradford in 78€, min. 15 potnikov)
• povratni prevoz na letališče 76€ (v primeru poleta z bližnjega letališča)
• prijavnina 20 € na rezervacijo (obvezno doplačilo)

POPUSTI ob prijavi:
• otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

Cene vstopnic, ki jih lahko ali uspemo pridobiti od našega lokalnega partnerja za posamezne oglede so višje za približno 20% od objavljenih cen na uradnih spletnih straneh. Vključujejo stroške posredovanja in rezervacijo termina. Vstopnice si lahko priskrbite tudi sami, v tem primeru poskrbite za logistiko ogleda sami. Nakup vstopnic ne garantiramo za prijavo tik pred zdajci. Vrstni red ogledov je lahko spremenjen.
Pri letalskih prevoznikih in odvisno od vaših prijav, obstaja verjetnost zasedenosti mest na rednih linijah, zato prijazno opozarjamo, da v tem primeru iščemo optimalne povezave iz bližnjih letališč. V tem primeru zagotavljamo, da program in vsebina ostajata nespremenjena.

Pomembno:
• PROST VSTOP je možen v naslednje muzeje: British museum, Tate gallery, Tate Modern, National gallery, Science & Natural History museum, Victoria & Albert museum, Museum of London, National Maritime museum.
• POMEMBNO: V ceno je vključen en kos ročne prtljage velikosti 56 x 45 x 25 cm. Možno je doplačilo za en kos oddane (check in) prtljage do 20 kg. Na letu z nizkocenovnimi letalskimi prevozniki je potniku dovoljen 1 kos ročne prtljage (nahrbtnik/kovček/mala torba), ki jo nese v letalo, ki lahko meri največ: 56X45X25 cm. 1 kos oddane prtljage na osebo, ki se odda ob prijavi za let, s skupno težo 20 kg (v nekaterih primerih 15 kg) se plača dodatno (60 -80€/oddani kos prtljage za povratni let). Natančno dovoljena teža (tako za ročno prtljago kot za prtljago, ki se odda ob prijavi za let), ki je vključena v ceno, je navedena v obvestilu pred odhodom na potovanje in je odvisna od izbranega prevoznika. Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen. Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK tako kot sta napisana v potovalnem dokumentu, s katerim bo potnik potoval (veljavna osebna izkaznica ali potni list). Posamezni prevozniki zahtevajo tudi številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim bo potnik potoval ter potnikove rojstne podatke. Kakršnakoli naknadna sprememba navedenih podatkov potrebnih za potovanje ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice.
• OPOMBA: V primeru, da nam letalki prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program potovanja ostaja vsebinsko ostaja, prilagojen letalskemu prevozu. V primeru poleta iz katerega od bližnjih letališč, je prevoz na letališče za doplačilo. Vrstni red ogledov se po dnevih lahko spremeni. Velja za vse programe z letalom v Veliko Britanijo.

Obveščamo vas, da je Velika Britanija s 4.10.2021 sprejela sklep, da je za vstop v državo potreben POTNI LIST in ne več osebna izkaznica.
Potni list mora biti veljaven ves čas bivanja v Veliki Britaniji.

Več informacij: https://www.gov.uk/guidance/visiting-the-uk-as-an-eu-eea-or-swiss-citizen

Minimalno število potnikov: 35

Odgovorni organizator: Palma d.o.o.