LAPONSKA - Božiček in arktična doživetja

Destinacija: 

Cena od:

Število dni: 

Finska

899 EUR

3

LAPONSKA - Božiček in arktična doživetja

27.01.-29.01.2023

 • s posebnim letalom poletimo direktno iz Ljubljane!
 • obisk Božička na njegovem domu na severnem tečajniku
 • nepozabna arktična doživetja v čarobni laponski pokrajini
 • z malček sreče bomo lahko občudovali Severni sij
 • po želji vožnja z motornimi sanmi po prostrani zasneženi pokrajini
 • možnost obiska najbolj severno ležečega živalskega vrta v Evropi

Program

1. DAN

SLOVENIJA – ROVANIEMI

nočitev

Polet z letališča JP Ljubljana v jutranjih urah in polet letala v Rovaniemi, mesto, ki je upravno središče severne finske pokrajine Laponske. Po pristanku po želji in za doplačilo možnost obiska živalskega parka Ranua, najbolj severno ležečega živalskega vrta na svetu, ki je dom mnogim živalim arktičnega območja, med njimi los, severni medved, sivi volk…. Nastanitev v hotelu. V kolikor vas v večernih urah še ne bodo zapustile moči, ob doplačilu možnost večernega potepanja po zasneženi pokrajini in občudovanjem Severnega sija... Sredi prostranih gozdov se bomo pogreli ob tabornem ognju, vodnik pa nam bo pripravil tradicionalne laponske prigrizke. Vrnitev v hotel v poznih nočnih urah. Nočitev.

 

2. DAN

ARKTIKUM IN PO ŽELJI ARKTIČNA DOŽIVETJA

zajtrk, nočitev

Po zajtrku obisk sodobnega muzeja in centra znanosti, Arktikuma, ki prikazuje naravne lepote in življenjske navade Laponcev ter polarnega dela Skandinavije. Preostanek dneva boste namenili arktičnim doživetjem. Predlagamo "Husky safari" in obisk jelenje farme (ob doplačilu). Vaše arktične avanture se bodo pričele s prečkanjem Severnega tečajnika na farmi severnih jelenov pa se boste podali na pot z jelenjo vprego podali na vožnjo z jelenjo vprego. Popoldne novim doživetjem naproti - gremo na husky safari. Najprej se bomo naučili upravljati s sanmi, s katerimi se bomo pognali po zasneženi finski pokrajini in uživali v lepoti, hitrosti in prikupnosti huskijev. V poznih večernih urah vrnitev v hotel.

3. DAN

ROVANIEMI - BOŽIČKOVA DEŽELA – SLOVENIJA

zajtrk

Nadaljevanje arktičnih doživetij. Po želji in za doplačilo safari z motornimi sanmi. Podali se boste v osrčje neokrnjene pokrajine, se zapeljali po zamrznjenih rekah, po hribih in dolinah, od koder se bodo ponujali nepozabni pogledi na prostrano zimsko pokrajino. Popoldne bomo namenili obisku Božičkove vasice, kjer vas bodo njegovi zvesti spremljevalci, palčki, sprejeli v pravljičnem svetu. Obiskali boste lahko Božičkovo hišo in se z dobrim možem tudi kaj pogovorili ali se sprehodili med številnimi prodajalnami. Seveda bo čas za obisk Božičkove pošte, kjer Božičkovi pomočniki prebirajo pošto iz celega sveta. V popoldanskem času možnost obiska obsežnega podzemnega Božičkovega domovanja - Santa Park, kjer boste obiskali šolo za palčke, se popeljali z vlakcem skozi tovarno igrač in še kakšno zanimivo presenečenje vas pričakuje. V poznih popoldanskih urah prevoz na letališče in polet proti Ljubljani.

 

CENA POTOVANJA: 899 EUR na osebo

 

Cena vključuje

 • letalski prevoz s posebnim letom Ljubljana - Rovaniemi - Ljubljana z vključenimi letališkimi in varnostnimi pristojbinami
 • prevoz letališče - hotel - letališče
 • dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 3/4* (nastanitev v hotelu SANTA CLAUSE 4* oz. SCANDIC 4* v mestnem središču)
 • obisk Božičkove vasice, oglede zunanjosti
 • spremstvo in organizacijo potovanja
   

 

Doplačila

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi (doplačila na kraju samem NISO MOŽNA):

- enoposteljna soba: 270 € (na vprašanje)
- 2x večerja v hotelu: odrasli 85 €, otroci do 12 let 65 €
- izlet v živalski park Ranua z vstopnino: odrasli 64 €, otroci do 12 let 49 € (min 15 udeležencev)
- arktična doživetja 2. dan - odrasli 198 € (v ceni krajša vožnja z jelenjo vprego in 5km dolga vožnja z vprego huskijev, topla malica, topla oblačila in obutev),otroci do 12 let: 168 €
- iskanje severnega sija odrasli: 92 € (prevoz do gozda in hoja s krplji skozi gozd, malica; izlet se izvaja v večerno nočnih urah in ni primeren za mlajše otroke)
- vožnja z motornimi sankami odrasli 105 €, otroci do 12 let 89 €* (v ceni vožnja s sanmi pribl. 2 uri topli napitki, spremstvo angleškega vodnika)
*Cena velja ob hkratni prijavi 2 oseb

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI (glede na razpoložljivi čas):

- vstopnina za Santa Park in prevoz do parka odrasli 50€, otroci do 12 let 40 €
- vstopnina za Arktikum 13 € odrasli, otroci 7-15 let: 6 €; družinska vstopnica 30 €

POPUSTI ZA OTROKE DO 12. LET

V sobah z možnostjo nastanitev dveh otrok je lahko raztegljiva zofa, ki sprejme dva manjša otroka ali dve dodatni ležišči v dvoposteljni sobi.

Otroci do 12. leta na dodatnem ležišču imajo zato naslednje popuste:
1. otrok do 12 let ima popust 200 €
2. otrok do 12 let ima popust v višini 100 €

Otroci mlajši od dveh let spijo v skupni postelji s starši. Otroška posteljica je na vprašanje in le ob predhodni potrditvi.

 

OPOMBA GLEDE LETALSKEGA PREVOZA:

Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov ( ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč ( odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča).

Zagotavljamo pa, da program in vsebina ostajata nespremenjena.

Odgovorni organizator: Palma d.o.o.