LAPONSKA - Božiček in arktična doživetja

Destinacija: 

Cena od:

Število dni: 

Finska

998 EUR

3

LAPONSKA - Božiček in arktična doživetja

 

Program

1. DAN
SLOVENIJA - ROVANIEMI - BOŽIČKOVA DEŽELA - MOTORNE SANI
nočitev
Polet z letališča JP Ljubljana v jutranjih urah v Rovaniemi, mesto, ki je upravno središče severne finske pokrajine Laponske in seveda Božičkov dom. Najprej bomo obiskali Božičkovo vasico, kjer vas bodo njegovi zvesti palčki sprejeli v čudovitem pravljičnem svetu. Obiskali boste Božičkovo hišo in se z dobrim možem tudi pogovorili, nato pa se sprehodili med številnimi trgovinicami in prijetnimi lokalčki. Seveda bo čas za obisk Božičkove pošte, kjer njegovi pomočniki prebirajo pošto z vsega sveta. Sledi nastanitev v hotelu. Morda vas bo zamikala vožnja z motornimi sanmi. Podali se boste v osrčje neokrnjene narave, se zapeljali po zamrznjenih rekah, dobro pripravljenih poteh ter občudovali prostrano zimsko pokrajino (v tem primeru bo ogled Božičkove vasi naslednji dan).

2. DAN
ARKTIKUM IN PO ŽELJI ARKTIČNA DOŽIVETJA
zajtrk, nočitev
Po zajtrku obisk sodobnega muzeja in centra znanosti, Arktikuma, ki prikazuje naravne lepote in življenjske navade Laponcev ter polarnega dela Skandinavije. Preostanek dneva boste namenili nepozabnim arktičnim doživetjem. Predlagamo "Husky safari" in obisk jelenje farme (ob doplačilu). Vaše arktične avanture se bodo pričele s prečkanjem Severnega tečajnika, na farmi severnih jelenov se boste podali na krajšo pot z jelenjo vprego, nato še na husky safari. Najprej se bomo naučili upravljati s sanmi, s katerimi se bomo pognali po zasneženi finski pokrajini in uživali v lepoti, hitrosti in prikupnosti huskijev. Vrnitev v hotel. Za zaključek predlagamo še nočno iskanje severnega sija. Odpeljali se boste v bližnje gozdove, stran od mestnih luči in živahnega vrveža. Severni sij je moč videti ob jasnem vremenu. Posedli se boste ob ognju in zvedeli vse o tem izjemnem naravnem pojavu. Toplo oblečeni ter opremljeni s krpljami, se boste prepustili tišini in utripu narave.

3. DAN
ROVANIEMI - RANUA - SANTA PARK – SLOVENIJA
zajtrk
Po zajtrku predlagamo obiska živalskega parka Ranua, najbolj severno ležečega živalskega vrta na svetu, ki je dom mnogim živalim arktičnega območja, med njimi los, severni medved in sivi volk. Živalski park je urejen v avtentičnem okolju in predstavlja največjo laponsko atrakcijo za družine. Po vrnitvi bo še dovolj časa za obisk Santa parka, s številnimi atrakcijami (podzemno prečkanje Severnega povratnika, vožnja z vlakcem skozi tovarno igrač, obisk šole za palčke, obisk Božičkove pisarne….). V poznih popoldanskih urah prevoz na letališče, od koder bomo s posebnim letalom poleteli v Slovenijo.

TERMINI IN CENE
01.12.-03.12.2023 – od 1.129 EUR
08.12.-10.12.2023 – od 1.129 EUR
15.12.-17.12.2023 – od 1.129 EUR
26.01.-28.01.2024 – od 998 EUR

Cena vključuje
• letalski prevoz s posebnim letom Ljubljana - Rovaniemi - Ljubljana z vključenimi letališkimi in varnostnimi pristojbinami
• prevoz letališče - hotel - letališče
• dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 4* (nastanitev v hotelu SOKOS VAAKUNA 4*, SCANDIC CITY 4* ali podoben hotel)
• obisk Božičkove vasice, oglede zunanjosti
• spremstvo in organizacijo potovanja

Doplačila

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi (doplačila na kraju samem NISO MOŽNA):

• enoposteljna soba: 270 € (na vprašanje)
• 2x večerja v hotelu: odrasli 98€, otroci do 12 let 65€
• izlet v živalski park Ranua z vstopnino: odrasli 64 €, otroci do 12 let 49 € (min 15 udeležencev)
• arktična doživetja 2. dan - odrasli 198 € (v ceni krajša vožnja z jelenjo vprego in 5km dolga vožnja z vprego huskijev, topla malica, topla oblačila in obutev),otroci do 12 let: 168 €
• iskanje severnega sija odrasli: 92 € in otroci 72€ (prevoz do gozda in hoja s krplji skozi gozd, prigrizek; izlet se izvaja v večerno nočnih urah je za mlajše otroke lahko naporen)
• vstopnina Santa Park odrasli 45 €, otroci 3-12 let 35 € in otroci 0-3 leta brezplačno
• vožnja z motornimi sankami odrasli 105 €, otroci do 12 let 89 €* (v ceni vožnja s sanmi pribl. 2 uri, topel napitek, spremstvo angleškega vodnika);
• ledeni ribolov odrasli: 142€, otroci, ki sedijo v priklopnem vozilu (do 140cm) 112€
POMEMBNO: Cena velja ob hkratni prijavi 2 odraslih oseb; otoroci, ki plačajo otroško ceno sedijo v saneh, ki so prikopljene na motorne sani in jih zaradi varnosti upravlja lokalni vodnik. Če otrok plača celo ceno, potem sedi kot odrasla oseba tudi na motornih saneh, vendar samo v primeru, da je višji od140cm.
Zaporedje ogledov po dnevih se lahko spremeni, glede na končno število za posamezne aktivnosti.

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI (glede na razpoložljivi čas):

vstopnina za Arktikum približno 15 € odrasli, otroci 7-15 let: 6 €; družinska vstopnica (2 odrasla + 2 otroka) 35€ - cene še niso fiksne in se lahko naknadno spremenijo.

POMEMBNO: Predvidoma doplačila za aktivnosti na licu mesta ne bodo možna. Število dvoposteljnih sob z enim ali dvema dodatnim ležiščem je omejeno in potrebna predhodna potrditev. V ceni vseh aktivnosti v naravi (husky safari, vožnja z motornimi sanmi in jelenjo vprego) so vključena topla oblačila, v katerih vam bo že ob najbolj mrzlih dneh toplo. Le te dobite pred odhodom na aktivnosti v naravi. Na motornih saneh so lahko le odralse osebe, otroci do 12 leta so v vlečnih saneh, razen kadar tudi za otroka poravnate znesek za odraslo osebo in je otrok višji od 140 cm (oziroma lahko ima z nogami oporo na motornih saneh). Vse aktivnosti v naravi močno zasedene, zato vam priporočamo čimprejšnjo rezervacijo vseh želenih aktivnosti. Iskanje severnega sija se odvija v poznih večerno-nočnih urah, zato je za mlajše otroke lahko precej naporno.

Severni sij je moč videti le v lepem vremenu, zato ni moč zagotoviti, da bo na izletu viden.

OBVEZNO DOPLAČILO OB PRIJAVI:
• prijavnina 20 € na rezervacijo

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI (glede na razpoložljivi čas):
• vstopnina za Arktikum približno 15 € odrasli, otroci 7-15 let: 6 €; družinska vstopnica (2 odrasla + 2 otroka) 35€ - cene še niso fiksne in se lahko naknadno spremenijo.

POPUSTI ZA OTROKE DO 12. LET
V sobah z možnostjo nastanitev dveh otrok je lahko raztegljiva zofa, ki sprejme dva manjša otroka ali dve dodatni ležišči v dvoposteljni sobi.
Otroci do 12. leta na dodatnem ležišču imajo zato naslednje popuste:
1. otrok do 12 let ima popust 170 €
2. otrok do 12 let ima popust v višini 100 €
Otroci mlajši od dveh let spijo v skupni postelji s starši. Otroška posteljica je na vprašanje in le ob predhodni potrditvi.

SANTA PARK: je odprt samo do 07. januarja 2024.

OPOMBA GLEDE LETALSKEGA PREVOZA:
Doplačilo za gorivo: obvestilo o doplačilu za gorivo potniki prejmejo najkasneje 20 dni pred predvidenim odhodom/letom, v kolikor bi prišlo do odstopanj preračuna po lestvici, predstavljeni v splošnih pogojih.

Odgovorni organizator: Palma d.o.o.