Krakov, Auschwitz in rudnik Wieliczka

Destinacija: 

Cena od:

Število dni / nočitev: 


Poljska

348 EUR

4 / 2

Krakov, Auschwitz in rudnik Wieliczka

Poljska, Krakov

Nekdanja kraljevska prestolnica Krakov, katerega mestno središče, ki spada pod zaščito UNESCA, vas bo popeljalo skozi obdobja gotike, renesanse in baroka. Eno izmed najstarejših univerzitetnih mest na svetu, vas bo navdušilo s prepletom svoje zgodovine in modernega utripa mesta, ki ga lahko doživite na največjem srednjeveškem trgu. Razcvet in bogastvo je mestu prinesla sol, saj se v neposredni mesta prepleta 287 kilometrov rudniških rovov kompleksa Wieliczka. Zgodovina je mesto Krakov oz. okolico zaznamovala tudi kot prizorišče ene izmed največjih grozot v zgodovini človeštva – taborišče Auschwitz.

 

Program

1. DAN

SLOVENIJA - POLJSKA
nočna vožnja

Odhod v večernih urah proti Poljski.

2. DAN

KRAKOW
večerja, nočitev

V dopoldanskih urah prihod v Krakov, za mnoge najlepše poljsko mesto. Po kratki osvežitvi sledi ogled starega mestnega jedra: obzidje z utrdbo Barbakan, Florjanska ulica, stara univerza, Škofijska palača in osrednji trg Rynek Glowny s pokrito tržnico - Sukenice, kjer prodajajo najrazličnejše izdelke. Po želji si bomo ogledali tudi notranjost gradu Wavel, ki je urejen kot muzej z 71 dvoranami, v katerih se nahajajo znameniti flamski gobelini. Ogledali si bomo lahko tudi notranjost znamenite Marijine katedrale s 500 let starim oltarjem, draguljem rezbarske umetnosti. 

3. DAN

ŽIDOVSKA ČETRT KAZIMIERZ IN SOLNI RUDNIK WIELICZKA
zajtrk, nočitev

Dopoldne bomo obiskali zgodovinsko židovsko četrt Kazimierz. Nekoč samostojno mesto znotraj poljske kraljevine je danes eno od glavnih znamenitosti Krakowa. Popoldne prosto za samostojne oglede ali uživanje v vrvežu mesta. Po želji (doplačilo) popoldne vožnja do bližnjega mesta Wieliczka. Tu si bomo ogledali znani solni rudnik, ki je stoletja prinašal blaginjo poljskim vladarjem. Ogledali si bomo podzemne sobane, s številnimi kipci, lestenci in celo kapelo, ki so vsi izklesani iz soli. Povratek v Krakov. Zvečer predlagamo večerjo ob živi glasbi v restavraciji.

4. DAN

AUSCHWITZ - OLOMOUC - SLOVENIJA
zajtrk

Zjutraj vožnja do Oswiecima oziroma Auschwitza, kraja z nesrečno zgodovino. Nekoč največje koncentracijsko taborišče na Poljskem, v katerem je umrlo več kot milijon ljudi, je sestavljeno iz treh glavnih taborišč in skoraj petdesetih manjših. Sprehodili se bomo po velikanskem kompleksu. Nadaljevanje proti Sloveniji. Na poti se bomo na kratko ustavili še v češkem mestu Olomouc, zgodovinski prestolnici Moravske. Sprehodili se bomo po simpatičnem starem mestnem jedru, ki ga sestavljajo številni trgi, cerkve in ena najstarejših univerz na Češkem. Vožnja proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v nočnih urah petega dne.

 

TERMINI IN CENA:

23.06.-26.06.2023 – od 348 €

30.06.-03.07.2023 – od 348 €

 

Cena vključuje

avtobusni prevoz po programu
1 polpenzion in 1 nočitev z zajtrkom, hotel 3*
zunanje oglede po programu
obisk Auschwitza
spremstvo in organizacijo izleta

 

Doplačila

POPUSTI:

otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem 15 % 
 

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

med 35 in 44 potnikov: 30 €
med 25 in 34 potnikov: 50 €

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:

enoposteljna soba 50 €
tipična večerja ob živi glasbi 28 €
izlet v solni rudnik Wieliczka 32 €

OBVEZNO DOPLAČILO OB PRIJAVI:

prijavnina 20 € na rezervacijo

MOŽNA DOPLAČILA na poti:

vstopnina Marijina katedrala pribl. 3 €
grad Wavel 6-12 € (odvisno od vstopnice)
Vstopna mesta: Ljubljana, Celje, Maribor 

Opomba:

POMEMBNO: Zaporedje programa se lahko spremeni.

Odgovorni organizator: Palma d.o.o.