Krakov, Auschwitz in rudnik Wieliczka

Destinacija: 

Cena od:

Število dni / nočitev: 


Poljska

319 EUR

4 / 2

Krakov, Auschwitz in rudnik Wieliczka
Poljska, Krakov

Nekdanja kraljevska prestolnica Krakov, katerega mestno središče, ki spada pod zaščito UNESCA, vas bo popeljalo skozi obdobja gotike, renesanse in baroka. Eno izmed najstarejših univerzitetnih mest na svetu, vas bo navdušilo s prepletom svoje zgodovine in modernega utripa mesta, ki ga lahko doživite na največjem srednjeveškem trgu. Razcvet in bogastvo je mestu prinesla sol, saj se v neposredni mesta prepleta 287 kilometrov rudniških rovov kompleksa Wieliczka. Zgodovina je mesto Krakov oz. okolico zaznamovala tudi kot prizorišče ene izmed največjih grozot v zgodovini

Program dogajanja

1. DAN: SLOVENIJA - POLJSKA
nočna vožnja
Odhod v večernih urah proti Poljski.

2. DAN: KRAKOW
večerja, nočitev
V dopoldanskih urah prihod v Krakov, za mnoge najlepše poljsko mesto. Po kratki osvežitvi sledi ogled starega mestnega jedra: obzidje z utrdbo Barbakan, Florjanska ulica, stara univerza, Škofijska palača in osrednji trg Rynek Glowny s pokrito tržnico - Sukenice, kjer prodajajo najrazličnejše izdelke. Po želji si bomo ogledali tudi notranjost gradu Wavel, ki je urejen kot muzej z 71 dvoranami, v katerih se nahajajo znameniti flamski gobelini. Ogledali si bomo lahko tudi notranjost znamenite Marijine katedrale s 500 let starim oltarjem, draguljem rezbarske umetnosti.

3. DAN: ŽIDOVSKA ČETRT KAZIMIERZ IN SOLNI RUDNIK WIELICZKA
zajtrk, nočitev
Dopoldne bomo obiskali zgodovinsko židovsko četrt Kazimierz. Nekoč samostojno mesto znotraj poljske kraljevine je danes eno od glavnih znamenitosti Krakowa. Popoldne prosto za samostojne oglede ali uživanje v vrvežu mesta. Po želji (doplačilo) popoldne vožnja do bližnjega mesta Wieliczka. Tu si bomo ogledali znani solni rudnik, ki je stoletja prinašal blaginjo poljskim vladarjem. Ogledali si bomo podzemne sobane, s številnimi kipci, lestenci in celo kapelo, ki so vsi izklesani iz soli. Povratek v Krakov. Zvečer predlagamo večerjo ob živi glasbi v restavraciji.

4. DAN: AUSCHWITZ - OLOMOUC - SLOVENIJA
zajtrk
Zjutraj vožnja do Oswiecima oziroma Auschwitza, kraja z nesrečno zgodovino. Nekoč največje koncentracijsko taborišče na Poljskem, v katerem je umrlo več kot milijon ljudi, je sestavljeno iz treh glavnih taborišč in skoraj petdesetih manjših. Sprehodili se bomo po velikanskem kompleksu. Nadaljevanje proti Sloveniji. Na poti se bomo na kratko ustavili še v češkem mestu Olomouc, zgodovinski prestolnici Moravske. Sprehodili se bomo po simpatičnem starem mestnem jedru, ki ga sestavljajo številni trgi, cerkve in ena najstarejših univerz na Češkem in imeli čas za kosilo. Vožnja proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v nočnih urah petega dne.

TERMINI IN CENE:
- 20.06.-23.06.2024
- 04.07.-07.07.2024
- 18.07.-21.07.2024
- 15.08.-18.08.2024
- 12.09.-15.09.2024 - ZAGOTOVLJENO
- 03.10.-06.10.2024

CENA OD 319 EUR na osebo

Termini in cene na povpraševanje. Za aktualno ceno v določenem terminu in trenutno zasedenost nas pokličite na 02 33 00 390.

Cena vključuje
• avtobusni prevoz po programu
• 1 polpenzion in 1 nočitev z zajtrkom, hotel 3*
• zunanje oglede po programu
• obisk Auschwitza
• spremstvo in organizacijo izleta

Doplačila

POPUSTI:
• otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem 15 %

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:
• med 35 in 44 potnikov: 30 €
• med 25 in 34 potnikov: 50 €

DOPLAČILA OB PRIJAVI:
• enoposteljna soba 50 €
• tipična večerja ob živi glasbi 45 €
• izlet v solni rudnik Wieliczka 38 €
• prijavnina 20 € na rezervacijo (obvezno)

DOPLAČILA na poti:
• donacija pri vstopu v Marijino katedralo pribl. 5 € oziroma 20 PLN
• grad Wavel: od 100 PLN (odvisno od željenega ogleda)

POMEMBNO!!
Zaradi zasedenosti kapacitet in povečanja obiska, se lahko zgodi, da za prijave tik pred zdajci ali znotraj 21 dni pred odhodom ne moremo zagotoviti vstopnic v muzej Auschwitz. V tem primeru potnike o tem obvestimo in povrnemo 15 € na osebo. Vrstni red ogledov pri programih se lahko spremeni, zaradi optimalne izvedbe programa.

Odgovorni organizator: Palma d.o.o.