Goriška Brda

Destinacija: 

Cena od:

Število nočitev: 

Prevoz:

Slovenija

159 EUR

1

avtobus

GORIŠKA BRDA

(Goriško in Vipavska dolina)

10.10.-11.10.2020

 

Program:

1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora ob 07. uri zjutraj. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju in Ljubljani. Potovanje Vožnja mimo Ljubljane in Postojne proti Vipavski dolini (vmes postanek za kavico). Dopoldanski postanek v VIPAVSKEM KRIŽU. Majhno, slikovito, z obzidjem obdano naselje je eden najlepših kulturno zgodovinskih spomenikov v Sloveniji. Vožnja mimo Nove Gorice in vzpon na SVETO GORO, najbolj znano romarsko svetišče v zahodni Sloveniji. Ob veličastni baziliki, najdemo tam še frančiškanski samostan, romarski dom, duhovno-izobraževalno središče … Ogled cerkve, razgled na okolico ter čas za kosilo (ali malico iz nahrbtnika), nakup spominka. .. V popoldanskih urah prihod v GORIŠKA BRDA in po krajši panoramski vožnji skozi nekatere kraje prihod v vasico Vedrijan. Tam obiščemo ekološko kmetijo Marinič-»Vonj poletja«, kjer se ukvarjajo tudi z gojenjem sivke. Pokušnja njihovih produktov in možnost nakupa izdelkov iz sivke. Še obisk pri enem izmed znanih lokalnih vinogradnikov za ogled kleti in pokušnjo lokalnih vin. Nastanitev v kraju Neblo v hotelu Venko***, večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Vožnja v DOBROVO in obisk renesančnega gradu. Po želji sledi pohod po delu znane pohodne poti »Drugmbernca« (skupno cca. 2 uri). Peš pot začnemo pred gradom na Dobrovem. Sledi spust mimo vasi Snežeče in vzpon skozi vas Imenje v GONJAČE do tamkajšnjega razglednega stolpa. Pohod se zaključi v srednjeveški vasici ŠMARTNO, ki je znana po cerkvici Sv. Martina in petimi obrambnimi stolpi. Ogled glavnih znamenitosti zanimivega kraja in prosto za kosilo. Odhod iz Goriških brd v zgodnjih popoldanskih urah. Vožnja skozi Solkan in prihod v NOVO GORICO. Krajši panoramski ogled (center mesta, trg Evropa …), nato pa obisk frančiškanskega samostana Kostanjevica (grobnica Burbonov in Škrabčeva knjižnica). Na povratku še postanek v VIPAVI v centru mesta za sprehod do tamkajšnjega gradu in izvira reke Vipave. Vožnja nazaj do Ljubljane, Celja, Slov. Bistrice in Maribora, kamor je prihod predviden enkrat v večernih urah.

 

TERMIN: 10.10.-11.10.2020

 

CENA: 159 EUR /osebo pri najmanj 20 potnikih,

           185 EUR /osebo pri najmanj 15 potnikih,  

 

CENA VKLJUČUJE:  prevoz s turističnim avtobusom (minibusom) po programu, vse cestnine in davke, 1 x polpenzion v hotelu Venko*** v sobah 1/2 ali 1/3 TWC, obisk kmetije Marinič ("Vonj poletja" -gojenje sivke), obisk vinogradnika z degustacijo lokalnih vin v Goriških Brdih, ogled gradu Dobrovo, obisk samostana Kostanjevica, vsi ostali ogledi po programu, kompetentnega slovenskega vodnika in celotno organizacijo.

 

MOŽNO DOPLAČILO: - za enoposteljno sobo 15 EUR/osebo

 

OBVEZNO PLAČILO: - prijavnina 20 EUR/rezervacijo

 

OPOMBE

- pridržujemo si pravico do prerazporeditve vrstnega reda ogledov.

- za pohod se priporoča osnovna pohodna obutev. Dolžina poti je nekje 5-6 km, glede na težavnost je pot je srednje lahka. Udeležba na pohodu ni obvezna, kdor ne bo želel na pohod, bo imel cca 2 uri prosto v kraju Šmartno. 

- celoten program bo v času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19 izveden v skladu s priporočili NIJZ. Vsi udeleženci bodo pred odhodom prejeli navodila oz. priporočila v tej zvezi.