Znana in neznana Gorenjska

Destinacija: 

Cena od:

Število nočitev: 

Prevoz:

Slovenija

279 EUR

3

avtobus

ZNANA IN NEZNANA GORENJSKA

24.10.-27.10.2020

 

Program:

1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora ob 07. uri zjutraj in pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju, Domžalah in Ljubljani. Vožnja na Gorenjsko do ŠKOFJE LOKE. Krajši ogled enega najstarejših slovenskih mest, ki je vpisano na seznam pod Unescom (Mestni trg, Homanova hiša, cerkev sv. Jakoba, Lontrg, kašča, Groharjeva hiša, …). Nadaljevanje poti v KRANJ za sprehod skozi center mesta (Maistrov trg, Prešernova hiša, Glavni trg z vodnjakom in cerkvijo sv. Kancijana, Prešernovo gledališče …). Nekaj prostega časa za kosilo. Sledi vožnja v TRŽIČ, mesto slavne obrtniške zgodovine. Ogled starega jedra mesta (Kurnikova hiša, mestna hiša, cerkev sv. Andreja …) in obisk Tržiškega muzeja (čevljarska in usnjarska zbirka, smučarski muzej …). Sledi obisk DOVŽANOVE SOTESKE – znane naravne znamenitosti v bližini mesta (do soteske se iz parkirišča odpravimo peš, cca. 45-60 minut lažjega pohoda). V kasnejših popoldanskih urah prihod na BLED in nastanitev. Možen prvi krajši sprehod do jezera. Večerja in nočitev v hotelu.   

2. dan: Zajtrk. Sledi zanimiv avtobusni izlet na severozahodni del Gorenjske. Vožnja skozi Jesenice do MOJSTRANE in postanek za krajši ogled (Trg olimpijcev, Ambrožičeva hiša, …). Sledi ogled slapa PERIČNIK (cca. 10 minutni vzpon od parkirišča do prvega slapu). Vožnja preko Gozd Martuljka do KRANJSKE GORE, kjer bo najprej vožnja na razgledno točko ob jezeru Jasna, nato pa bo nekaj prostega časa v središču kraja. V nadaljevanju postanek pri jezercu ZELENCI, kjer izvira Sava Dolinka. Zadnji ogled bo v PLANICI za občudovanje mogočnih smučarskih skakalnic. Vrnitev nazaj na Bled v kasnejših popoldanskih urah. Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan: Po zajtrku vožnja do BOHINJSKEGA JEZERA. Krajši postanek v Ribčevem lazu. Sledi vožnja ob jezeru in naprej do izvira Save Bohinjke. Tam ogled znane naravne znamenitosti SLAPA SAVICA (cca 20 minutni vzpon po pohodni poti v eno smer ..). V nadaljevanju še obisk Bohinjske sirarne (krajši ogled in pokušnja sirov), nato povratek na Bled in prosto popoldne za samostojne aktivnosti. Možnost samostojnega sprehoda okoli jezera, najema čolna, najem kolesa, čas za znamenito blejsko kremno rezino ali pd. Proti doplačilu možen organiziran izlet na Blejski otok s pletno (vključno z ogledom cerkvice na otoku) oziroma ogled Blejskega gradu. Večerja in nočitev v hotelu.  

4. dan: Zajtrk. Še prosto za zadnji sprehod ob jezeru, nato opoldanski odhod iz Bleda. Najprej v DOSLOVČE za obisk rojstne hiše pisatelja Finžgarja. Sledi vožnja v RADOVLJICO in peš sprehod skozi zanimivo staro jedro (Linhartova rojstna hiša, Šivčeva hiša, čebelarski muzej, razgledna točka …) in ogled znane lectarske delavnice v gostilni Lectar. Prosto za kosilo. Popoldanski prihod v KROPO za obisk tamkajšnjega kovaškega muzeja. Za zaključek pa še obisk znamenite cerkev Marijinega oznanjenja v ADERGASU. Sledi povratek proti Ljubljani in nato še proti Celju, Slov. Bistrici in Mariboru, kamor bo prihod enkrat v večernih urah. 

 

HOTEL  KRIM*** s 115 sobami se nahaja v središču Bleda, zraven športne dvorane in pribl. 150 m oddaljen od Blejskega jezera. Hotel je posebno priljubljen pri turističnih skupinah in počitniških gostih, ki iščejo udobno, cenovno dostopno nastanitev v središču dogajanja.

Ponudba hotela: recepcija, restavracija, bar,

Hrana, pijača: samopostrežni zajtrk in večerja, 

Sobe: prha ali kad, wc, sat-tv, telefon, večinoma balkon. 

 

TERMIN: 24.10.-27.10.2020

 

CENA: 279 EUR /osebo pri najmanj 25 potnikih,

           319 EUR /osebo pri najmanj 15 potnikih,  

 

CENA VKLJUČUJE:  3 x polpenzion v h. Krim*** v 1/2 sobah TWC (samopostrežni zajtrk in večerja), turistično takso, prevoz s turističnim avtobusom, vse oglede po programu, slovensko vodenje in celotno organizacijo.

Vključene vstopnine za: Tržiški muzej, dostop do slapa Savica, obisk sirarne in degustacijo sirov, ogled Finžgarjeva rojstne hiše in kovaški muzej.  

 

MOŽNO DOPLAČILO - v agenciji: 

- za enoposteljno sobo 54 EUR/osebo

- garancij sobe z balkonom 15 EUR/sobo (za 3 nočitve – omejeno število sob)

 

MOŽNO DOPLAČILO NA LICU MESTA:

- vožnja s pletnjo na Blejski otok (vključena vstopnina za cerkvico) 20 EUR na osebo

- voden ogled Blejskega gradu 12 EUR na osebo

- najem kolesa cca 20 EUR na dan

 

OBVEZNO PLAČILO: - prijavnina 20 EUR/rezervacijo

 

POPUSTI v sobi z dvema odraslima:

- za otroka do 7. let - 50%

- za otroka do 12. let - 30%

 

OPOMBE

- celoten program bo v času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19 izveden v skladu s priporočili NIJZ. Vsi udeleženci bodo pred odhodom prejeli podrobnejša navodila oz. priporočila v tej zvezi.  

- zaradi omejenih kapacitet pri nekaterih ogledih (tudi zaradi aktualnih razmer) si pridržujemo pravico izvedbe programa tudi v drugačnem vrstnem redu, kot zapisano. 

- koriščenje turističnega bona je obvezno treba najaviti ob rezervaciji v agenciji.