ISLANDIJA – MED OGNJEM IN LEDOM

Destinacija: 

Cena od:

Število dni: 

Islandija

1.089 EUR

5

ISLANDIJA – MED OGNJEM IN LEDOM, posebno letalo
Islandija, Reykjavik

Islandija je dežela med ognjem in ledom, eksotična in zelo posebna. Dežela na skrajnem severu Evrope je dom številnih zanimivosti kot so gejzirji, veličastni slapovi , vulkani, ledene jame, fjordi in jezera…. Islandija je dežela ekstremnih naravnih kontrastov, mati narava jo je obarvala v veličastni dekoraciji in podarila številne geološke fenomene, ki jih lahko srečamo le na Islandiji. Paleta barvnih kontrastov idilične narave je vaša vsakdanja uspavanka.

1. DAN
LJUBLJANA – letališče KEFLAVIK – REYKJAVIK
nočitev
Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana in prijava na let proti Islandiji. Po pristanku prevoz do hotela in nastanitev v Reykjaviku, najbolj severno ležeči prestolnici na svetu. Peš orientacijski ogled mesta, ki vas bo navdušilo v vseh pogledih.

2. DAN
REYKJAVIK ali CELODNEVNI IZLET "ZLATI KROG"
zajtrk, nočitev
Po zajtrku prost dan za samostojna raziskovanja. Ob doplačilu predlagamo celodnevno izlet po Zlatem krogu. Zapeljemo se skozi dolino Haukadalur, ki je znana po vrelcih geotermalne vode. Postanek pri Geysirju, po katerem so poimenovali vrelce tople vode po vsem svetu in pri vrelcu Strokkur, kjer se voda dvigne do 30 m visoko. Nadaljujemo do slapov Gullfoss, kjer voda v treh stopnjah pada 32 m globoko v sotesko. Obiščemo narodni park Thingvellir. Tu je bil leta 930 ustanovljen Althingi, prvi demokratični parlament na Islandiji, ki se nahaja ob največjem islandskem naravnem jezeru Thingvallavatn. Za konec obisk Hveragerde, enega redkih naselij na svetu, ki je locirano direktno na geotermalnem območju. Vas je znana tudi po mnogih rastlinjakih, ki jih ogrevajo z geotermalno vodo.

3. DAN
REYKJAVIK ali IZLET PO JUŽNI OBALI
zajtrk, nočitev
Prosto za samostojna raziskovanja. Od doplačilu izlet po južni obali Islandije. Najprej se bomo ustavili pri slapu Seljalandsfoss, ki pada kar 60 m v globino in velja za najpogosteje fotografiran slap na Islandiji. Nato se zapeljemo v vas Skogar, kjer si ogledamo najvišji slap na Islandiji, Skogarfoss. Po želji obiščemo Skogar muzej in spoznamo značilnosti islandske zgodovine in kulture. Naslednji postanek bo na polotoku Dryholaey, s čudovitim razgledom, svetilnikom in velikim lokom iz vulkanske kamnine v morju. Nadaljujemo vse do najjužnejše vasice Vik, kjer obiščemo svetovno znano plažo s črnim peskom, Reynisfjaro. S svojimi ogromnimi skladi bazalta, bučečimi atlantskimi valovi in osupljivimi razgledi, velja za najlepši primer črnih peščenih islandskih plaž.

4. DAN
REYKJAVIK ali MODRA LAGUNA
zajtrk, nočitev
Dopoldne si ogledamo Reykjavik, ki ga krasijo zanimive raznobarvne hiše. Mesto je znano tudi po koloniji arktičnih ptic in lososih, ki jih je možno videti kar v mestnem središču. Ogledamo si stari in novi del mesta, pristanišče in se sprehodimo mimo parlamenta ter mestne hiše do stolnice. Občudujemo veličastno Hallgrimurjevo cerkev, ki je ena najvišjih zgradb na Islandiji ter znamenito zgradbo Perlan, ki ni samo zbiralnik tople vode pač pa arhitekturno izjemna stavba z odlično restavracijo in razgledno ploščadjo. Popoldne (doplačilo, po želji) vožnja do svetovno znane Modre lagune. Kopanje je posebno doživetje, saj znaša povprečna temperatura z minerali bogate geotermalne vode kar 38 stopinj. Za popolni kontrast poskrbijo polja črne lave, ki še poudarijo modrino lagune.

5. DAN
REYKJAVIK – letališče KEFLAVIK – LJUBLJANA
zajtrk
Prosto in zadnji utrinki prisrčnega mesta. V primeru dobrih vremenskih pogojev opazovanje kitov (doplačilo) ali krajši pobeg v naravo, kjer se boste lahko pomerili v jahanju konjev. Popoldan prevoz na letališče Keflavik in let v Ljubljano.

TERMINI IN CENE:
28.09.-02.10.2023 – 1.089 EUR na osebo (ZAGOTOVLJENO)
20.10.-24.10.2023 – 1.089 EUR na osebo (ZAGOTOVLJENO)

Tip nastanitve: dvoposteljna soba
Min. 45 potnikov

Cena vključuje
• povratni let s posebnim letalom v/iz Keflavika
• letališke in varnostne pristojbine
• avtobusni prevozi po programu
• 4 nočitve z zajtrki v hotelu 3*
• ogled Reykjavika (brez vstopnin)
• spremstvo in organizacijo potovanja

Doplačila
POPUSTI ob prijavi:
• otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

DOPLAČILO za manjšo skupino:
• med 35 in 44 potniki: 80€
• med 25 in 34 potniki: 120 €
• med 15 in 24 potniki: 160 €

DOPLAČILA ob prijavi:
• Enoposteljna soba : 28.09. 240€; 20.10. 340€ ( doplačilo je obvezno v primeru, da potuje ena oseba)
• Zlati krog odrasli 68 €, otroci 49 € (min. 25 potnikov)
• Modra laguna (vključen prevoz, vstopnino in brisačo) odrasli 120 €, otroci 90 € (min. 25 potnikov)
• izlet po južni obali: odrasli 89 €, otroci 69 € (min. 25 potnikov)
• opazovanje kitov 120 € (min. 10 potnikov)

OBVEZNO DOPLAČILO OB PRIJAVI:
• prijavnina 20 € na rezervacijo

Namigi za doživetja – Islandija
• Modra Laguna je eno najbolj znanih kopališč na svetu s pomenljivim imenom. Kopanje v topli geotermalni vodi v odtenkih od turkizne do temno modre barve je pravi užitek,
• jezero Myvatn z okolico velja za enega najbolj zanimivih kotičkov Islandije, je raj za ptice in ekoljube. Znano je po mnogih zanimivih vulkanskih oblikah, kot so kraterji ali slikovito sulfatno polje, kjer iz zemlje uhaja vodna para, v naravnih kotličkih pa brbota vrelo sivo blato,
• najsevernejšo prestolnico sveta Reykjavik krasijo prepoznavne pisane hiše,
• sprehod med glavnimi znamenitostmi mesta s približno 120. 000 prebivalci,
• drugo največje mesto Akureyri je upravno, kulturno in izobraževalno središče severne Islandije, ki med drugim slovi po naprednih sistemih za varovanje podatkov. V mestu, ki je le 100 km oddaljeno od severnega tečajnika, je najsevernejši botanični vrt,
• pot toplih vrelcev ali Laugavegurin velja za eno najlepših pešpoti našega planeta.

Odgovorni organizator: Palma d.o.o.