ISLANDIJA – MED OGNJEM IN LEDOM

Destinacija: 

Cena od:

Število dni: 

Islandija

1.089 EUR

5

ISLANDIJA – MED OGNJEM IN LEDOM, posebno letalo

Islandija je dežela med ognjem in ledom, eksotična in zelo posebna. Dežela na skrajnem severu Evrope je dom številnih zanimivosti kot so gejzirji, veličastni slapovi , vulkani, ledene jame, fjordi in jezera…. Islandija je dežela ekstremnih naravnih kontrastov, mati narava jo je obarvala v veličastni dekoraciji in podarila številne geološke fenomene, ki jih lahko srečamo le na Islandiji. Paleta barvnih kontrastov idilične narave je vaša vsakdanja uspavanka.

Program dogajanja
1. DAN
LJUBLJANA – letališče KEFLAVIK – REYKJAVIK
nočitev
Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana in prijava na let proti Islandiji. Po pristanku prevoz do hotela in nastanitev v Reykjaviku, najbolj severno ležeči prestolnici na svetu. Peš orientacijski ogled mesta, ki vas bo navdušilo v vseh pogledih.

2. DAN
REYKJAVIK ali CELODNEVNI IZLET "ZLATI KROG"
zajtrk, nočitev
Po zajtrku prost dan za samostojna raziskovanja. Ob doplačilu predlagamo celodnevno izlet po Zlatem krogu. Zapeljemo se skozi dolino Haukadalur, ki je znana po vrelcih geotermalne vode. Postanek pri Geysirju, po katerem so poimenovali vrelce tople vode po vsem svetu in pri vrelcu Strokkur, kjer se voda dvigne do 30 m visoko. Nadaljujemo do slapov Gullfoss, kjer voda v treh stopnjah pada 32 m globoko v sotesko. Obiščemo narodni park Thingvellir. Tu je bil leta 930 ustanovljen Althingi, prvi demokratični parlament na Islandiji, ki se nahaja ob največjem islandskem naravnem jezeru Thingvallavatn. Za konec obisk Hveragerde, enega redkih naselij na svetu, ki je locirano direktno na geotermalnem območju. Vas je znana tudi po mnogih rastlinjakih, ki jih ogrevajo z geotermalno vodo.

3. DAN
REYKJAVIK ali IZLET PO JUŽNI OBALI
zajtrk, nočitev
Prosto za samostojna raziskovanja. Od doplačilu izlet po južni obali Islandije. Najprej se bomo ustavili pri slapu Seljalandsfoss, ki pada kar 60 m v globino in velja za najpogosteje fotografiran slap na Islandiji. Nato se zapeljemo v vas Skogar, kjer si ogledamo najvišji slap na Islandiji, Skogarfoss. Po želji obiščemo Skogar muzej in spoznamo značilnosti islandske zgodovine in kulture. Naslednji postanek bo na polotoku Dryholaey, s čudovitim razgledom, svetilnikom in velikim lokom iz vulkanske kamnine v morju. Nadaljujemo vse do najjužnejše vasice Vik, kjer obiščemo svetovno znano plažo s črnim peskom, Reynisfjaro. S svojimi ogromnimi skladi bazalta, bučečimi atlantskimi valovi in osupljivimi razgledi, velja za najlepši primer črnih peščenih islandskih plaž.

4. DAN
REYKJAVIK ali MODRA LAGUNA
zajtrk, nočitev
Dopoldne si ogledamo Reykjavik, ki ga krasijo zanimive raznobarvne hiše. Mesto je znano tudi po koloniji arktičnih ptic in lososih, ki jih je možno videti kar v mestnem središču. Ogledamo si stari in novi del mesta, pristanišče in se sprehodimo mimo parlamenta ter mestne hiše do stolnice. Občudujemo veličastno Hallgrimurjevo cerkev, ki je ena najvišjih zgradb na Islandiji ter znamenito zgradbo Perlan, ki ni samo zbiralnik tople vode pač pa arhitekturno izjemna stavba z odlično restavracijo in razgledno ploščadjo. Popoldne (doplačilo, po želji) vožnja do svetovno znane Modre lagune. Kopanje je posebno doživetje, saj znaša povprečna temperatura z minerali bogate geotermalne vode kar 38 stopinj. Za popolni kontrast poskrbijo polja črne lave, ki še poudarijo modrino lagune.

5. DAN
REYKJAVIK – letališče KEFLAVIK – LJUBLJANA
zajtrk
Prosto in zadnji utrinki prisrčnega mesta. V primeru dobrih vremenskih pogojev opazovanje kitov (doplačilo) ali krajši pobeg v naravo, kjer se boste lahko pomerili v jahanju konjev. Popoldan prevoz na letališče Keflavik in let v Ljubljano.

TERMINI IN CENE:
- 26.09.-30.09.2024 – (hotel 3*)– ZAGOTOVLJENO
- 26.09.-30.09.2024 – (hotel 4*)– ZAGOTOVLJENO

CENA OD 1.089 EUR na osebo

Termini in cene na povpraševanje. Za aktualno ceno v določenem terminu in trenutno zasedenost nas pokličite na 02 33 00 390.

Cena vključuje
• povratni let s posebnim letalom v/iz Keflavika
• letališke in varnostne pristojbine
• avtobusni prevozi po programu
• 4 nočitve z zajtrki v hotelu 3* ali 4*, odvisno od vaše odločitve
• ogled Reykjavika (brez vstopnin)
• spremstvo in organizacijo potovanja

Doplačila

DOPLAČILO za manjšo skupino:
• med 35 in 44 potniki: 80€
• med 25 in 34 potniki: 120 €
• med 15 in 24 potniki: 160 €

DOPLAČILA ob prijavi:
• prijavnina (obvezno) 20 € na rezervacijo
• za 4* hotel 160€
• Enoposteljna soba : 340€ za 3* hotel in 490 za 4*
• Zlati krog odrasli 68 €, otroci 49 € (min. 25 potnikov)
• Modra laguna (vključen prevoz, vstopnino in brisačo) odrasli 120 €, otroci 90 € (min. 25 potnikov)
• izlet po južni obali: odrasli 89 €, otroci 69 € (min. 25 potnikov)
• opazovanje kitov 120 € (min. 10 potnikov)

POPUSTI ob prijavi:
• otroci do 2 let potujejo brezplačno ( min. 2 odrasli osebi v sobi, otrok do 2 leta brez ležišča)
• otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

DOPLAČILO ZA GORIVO:
Doplačilo bo potniku obračunano k osnovni ceni aranžmaja v obliki doplačila za gorivo. Točen izračun bomo poslali 21 dni pred odhodom.

Minimalno število potnikov: 45
ODGOVORNI ORGANIZATOR: Palma d.o.o.