Idilično angleško podeželje in London

Destinacija: 

Cena od:

Število dni / nočitev: Velika Britanija

928 EUR

5 / 4

Idilično angleško podeželje in London

Združeno kraljestvo, Velika Britanija, Anglija, London

Daleč stran od londonskega vrveža, se boste potopili v zelene ravnice, gričevja in starodavne gozdove. Pravljične vasice vas bodo navdušile s svojo slikovitostjo in urejenimi vrtovi, univerzitetna mesta z bogato zgodovino in izjemno arhitekturo. Duh angleške aristokracije je tukaj še kako živ, kot so žive legende in miti, ki vas bodo spremljali na vsakem koraku.

Program

1. DAN
SLOVENIJA - LONDON – BRIGHTON
nočitev
Zbor potnikov na letališču ali bližnjem letališču in polet proti Londonu (ob doplačilu možnost prevoza na letališče). Po pristanku vožnja proti jugu Anglije. Mimo visokih nebotičnikov ter stanovanjskih blokov in nato številnih tovarn in velikih hal bomo zelo hitro potovali po idilični zeleni angleški pokrajini z značilnimi viktorijanskimi hišami. Glede na čas poleta in čas prihoda v popularno britansko letoviško središče, ki mu Angleži pravijo kar »London by the Sea« se bomo že ta dan sprehodili po vedno živahni promenadi. Tako kot v glavnem mestu, ne manjka sodobnih trgovin, pubov, restavracij, kinodvoran in diskotek. Mesto si je prislužilo tudi naziv najbolj srečno mesto na Otoku.

2. DAN
BRIGHTON – PORTSMOUTH- SOUT HAMPTON SALISBURY
zajtrk, nočitev
Najbolj zanimiv del mesta predstavlja brightonski pomol, ki ponuja veliko zabave ter zanimivega dogajanja. Mesto zadovolji tako pare, družine, kot skupine prijateljev. Dopoldne nadaljevanje vožnje v obmorsko mesto Portsmouth, dom vsaj tretjine Kraljeve mornarice. Zanimiv je zaradi najstarejšega suhega doka. V zgodovinskem delu pristanišča so zasidrane znamenite kraljeve ladje, kot so HMS Victory, HMS Warrior, Mary Rose in številne druge. V mestu se je rodil pisatelj Charles Dickens, rojstna hiša je danes spremenjena v muzej. S stolpa Spinanaker se ponuja čudovit razgled na mesto in okolico. Nadaljevanje poti v Southampton, danes najbolj znano mesto za vkrcanje na velike križarke. Za mestnim obzidjem, ki velja za enega najbolj ohranjenih v Angliji, se skrivajo zanimive hiše, ki so dočakale častitljivo starost (Merchant`s house, Tudor House & Garden) ter lično urejeni številni zanimivi muzeji (Muzej transporta, Mestni pomorski muzej, Nacionalni muzej motorjev…). Vožnja v Salisbury, srednjeveško mestece z veličastno katedralo in najvišjim zvonikom. Po ogledu nadaljevanje v smeri mesta Bath in nočitev na poti.

3. DAN
BATH – BRISTOL – GLOUCHESTER – STRATFORD UPON AVON
zajtrk, nočitev
Mesto Bath se uvršča na seznam Unescove kulturne dediščine. Zdraviliško mesto Bath, zbirališče angleške visoke družbe v 18. in 19. stoletju zaznamujejo pročelja hiš aristokracije, rimske terme s termalnimi vrelci ter veličastna opatija iz 15. stoletja. Mesto z okolico velja za enega najlepših krajev Anglije. V mestu je rojena tudi romantična pisateljica Jane Austen. Vožnja v Bristol, mesto ob reki Avon in velja za enega najstarejših pristanišč v Angliji. Od tod je zaplul proti Ameriki morjeplovec in raziskovalec John Cabot. Mesto je že stoletja znano po ladjedelništvu, ki še vedno predstavlja steber gospodarstva. Prav tu so zgradili prvo železniško potniško ladjo SS Velika Britanija po načrtih inženirja Bruela in prav tu jo tudi danes lahko občudujete. Inženir Brunel je tudi avtor izjemnega Clifftonovega vzmetnega mostu, ki se veličastno pne nad sotesko reke Avon. Seveda se boste sprehodili do Mery Redcliff, cerkve, ki jo je kot najlepšo župnijsko cerkev poimenovala prav kraljica Elizabeta leta 1574, katedrale in slikovitega starega mestnega jedra. Vožnja v Grochester, mesto s izjemno katedralo, kjer je pokopan Edvard II. Angleški in kjer so snemali kar tri filme o Harriyu Potterju ter filme Sherlock, Wolf Hall, Doctor Who, Alice in Wonderland. Vožnja v Shakespearovo mesto Stratford upon Avon, živahno kulturno središče, kjer so še danes prisotni spomini na velikega pesnika Williama Shakespeara. Možnost ogleda rojstne hiše velikega pisatelja. Vožnja v hotel na poti.

4. DAN
COTSWOLDS (STOW-ON-THE-WOLD, BOURTON-ON- -THE-WATER, BIBURY) – OXFORD
zajtrk, nočitev
Potovali bomo po pravljičnih srednjeveških vasicah med gričevnato pokrajino, ki so si jo v zadnjem času izbrali za svoje graščine največji zvezdniki od Kate Winslet do Liz Hurley, mnogi bogataši pa se prihajajo razvajat. Vasice v Cotswoldsu so videti, kot bi jih naslikal slikar in jih prestavil v 21. stoletje iz druge dobe. Medeno-rjavo obarvane kamnite hišice, lično urejeni vrtovi, slikovite tržnice, živahnimi festivali in najboljše restavracije je samo nekaj zanimivosti v katerih obiskovalci uživajo in pozabijo na vsakdan. Potovanje v Cotswolds odraža čudovito sproščeno stran Britanije. Med tako velikim številom slikovitih in zanimivih vasic se je težko odločiti katero obiskati, izbrali smo Bibury, Bourton-on-the-Water in Stow-on-the-Wold. Najprej se bomo podali do najvišje ležečega mesteca Stow- -on-the-Wold, na 700 m n. v. V preteklosti je mestece veljalo za enega izmed pomembnih središč za trgovanje z volno in tekstilom. Slikovite kamnite uličice so nanizane okoli velikega trga, ob njih pa prikupne kamnite hišice in skrbno urejeni vrtovi. Privoščite si značilni kremni čaj in čokoladne bonbone iz lokalne čokoladnice. Nadaljevanje poti v mestece Bourton- -on-the Water ali Benetke Cotswoldsa. Mestece je redno na seznamu najlepših vasic v Angliji. Sprehod ob reki Windrush, nad katero se pnejo čudoviti mostovi, je pravi užitek. Naslednji postanek bo v mestecu Bibury, najbolj znanem po kamnitih hišah iz 16. stoletja na Arlington Row, ki so bile nekdaj hišice mestnih tkalcev. Verjetno največkrat fotografirana vasica v celi pokrajini. Tudi tu so posneli kar nekaj filmov in televizijskih nadaljevanj, med drugim Sturdast in Dnevnik Bridget Jones. Nadaljevanje poti v Oxford, mesto ob Temzi z najstarejšo angleško univerzo. Sprehod mimo številnih kolidžev in zanimivih zgradb. Vožnja v hotel na poti.

5. DAN
WINDSOR-LONDON
zajtrk, nočitev
Zgodnja vožnja v Windsor, rezidenco kraljeve družine (v času protokolarnih dogodkov obisk notranjih kraljevih apartmajev ni možen, predviden je obisk vasice in dvorišča). Grad Windsor je bil sinonim za moč britanskih kraljev že vse od svoje izgradnje v času Viljema Osvajalca, od leta 1.100, ko ga je za svojo stalno rezidenco razglasil Henrik I., pa tudi ena izmed uradnih rezidenc britanske krone. Ker ga v ta namen (delno) uporabljajo še danes, velja grad Windsor za najdlje neprekinjeno naseljeno palačo na svetu. Po ogledu vožnja na letališče in polet proti Sloveniji.

TERMINI IN CENA

22.09.-26.09.2023 – od 928 EUR

Cena vključuje
• letalski prevoz po programu,
• letališke in varnostne pristojbine
• štiri nočitve z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*,
• prevoz po programu,
• spremstvo in organizacijo potovanja.

Doplačila

DOPLAČILO za manjšo skupino:
• na posameznem avtobusu med 15 in 24 potniki 80 €,
• med 25 in 34 potniki: 60 €.

DOPLAČILA na poti:
• vstopnine na poti med 5 in 25 GBP za posamezni muzej, 
• cena vozovnice za podzemno železnico približno 14 GBP na dan.
• rezervacija sedežev skupaj na letalu 26€/osebo

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
• enoposteljna soba 240 €
• 1 kos oddane prtljage do 15kg 65 € na osebo
• sedeži na letalu skupaj 26 € na osebo

OBVEZNO DOPLAČILO OB PRIJAVI:
• prijavnina 20 € na rezervacijo

POPUSTI ob prijavi:
• otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10% (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)
• Pri letalskih prevoznikih in odvisno od vaših prijav, obstaja verjetnost zasedenosti mest na rednih linijah, zato prijazno opozarjamo, da v tem primeru iščemo optimalne povezave iz bližnjih letališč. V tem primeru zagotavljamo, da program in vsebina ostajata nespremenjena.

OPOMBA GLEDE LETALSKEGA PREVOZA:
Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov ( ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč ( odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča).
V primeru, da pride do spremembe predvidenih ur poleta, program prilagodimo.
Izvedba je lahko v obratnem vrstnem redu, vsebina ostaja nespremenjena.
• NA ODHDOU 25.6. je zadnji dan odhod iz hotela že ob 06.00 uri zjutraj, vožnja do Windsorja in nato na letališče.

*V kolikor prevoz na letališče ni vključen v osnovno ceno, je potrebno najavo prevoza potrditi ob rezervaciji. Minimalno število potnikov za navedeno ceno je 20. Prevoz je v osnovi organiziran iz Ljubljane. Na željo in ob doplačilu lahko organiziramo tudi zasebni prevoz iz želenega kraja.

POMEMBNO
Potni list mora biti veljaven ves čas bivanja v Veliki Britaniji.
Več informacij: https://www.gov.uk/guidance/visiting-the-uk-as-an-eu-eea-or-swiss-citizen

Odgovorni organizator: Palma d.o.o.