Idilično angleško podeželje in London

Destinacija: 

Cena od:

Število dni / nočitev: 


Velika Britanija

986 EUR

5 / 4

Idilično angleško podeželje

Daleč stran od londonskega vrveža, se boste potopili v zelene ravnice, gričevja in starodavne gozdove. Pravljične vasice vas bodo navdušile s svojo slikovitostjo in urejenimi vrtovi, univerzitetna mesta z bogato zgodovino in izjemno arhitekturo. Duh angleške aristokracije je tukaj še kako živ, kot so žive legende in miti, ki vas bodo spremljali na vsakem koraku.

Program dogajanja

1. DAN: SLOVENIJA - LONDON
nočitev
Zbor potnikov na letališču ali bližnjem letališču in večerni polet proti Londonu (ob doplačilu možnost prevoza na letališče). Po pristanku približno eno urna vožnja proti jugu Anglije. Nastanitev v hotelu in nočitev.

2. DANBRIGHTON – SALISBURY
zajtrk, nočitev
Po zajtrku vožnja v britansko letoviško središče, ki mu Angleži pravijo kar »London by the Sea« se bomo že ta dan sprehodili po vedno živahni promenadi. Tako kot v glavnem mestu, ne manjka sodobnih trgovin, pubov, restavracij, kinodvoran in diskotek. Mesto si je prislužilo tudi naziv najbolj srečno mesto na Otoku. Ogled mesta, čas za kosilo in nadaljevanje v v Salisbury, srednjeveško mestece z veličastno katedralo in najvišjim zvonikom. Po ogledu nadaljevanje v smeri mesta Bath in nočitev na poti.

3. DAN: BATH – GLOUCHESTER – STRATFORD UPON AVON
zajtrk, nočitev
Jutro namenjeno obisku znamenitega Stonehenga. Monumentalni megalitski kamniti prstan v bližini angleškega Salisburyja že dolgo odpira pomembna vprašanja o človeškem življenju in razmišljanju v oddaljeni preteklosti. Nadaljevanje v mesto Bath, ki se uvršča na seznam Unescove kulturne dediščine. Zdraviliško mesto, zbirališče angleške visoke družbe v 18. in 19. stoletju zaznamujejo pročelja hiš aristokracije, rimske terme s termalnimi vrelci ter veličastna opatija iz 15. stoletja. Bath z okolico velja za enega najlepših krajev Anglije. V mestu je rojena tudi romantična pisateljica Jane Austen. Vožnja v Grochester, mesto s izjemno katedralo, kjer je pokopan Edvard II. Angleški in kjer so snemali kar tri filme o Harriyu Potterju ter filme Sherlock, Wolf Hall, Doctor Who, Alice in Wonderland. Vožnja v Shakespearovo mesto Stratford upon Avon, živahno kulturno središče, kjer so še danes prisotni spomini na velikega pesnika Williama Shakespeara. Možnost ogleda rojstne hiše velikega pisatelja. Vožnja v hotel na poti.

4. DAN: COTSWOLDS (STOW-ON-THE-WOLD, BOURTON-ON- -THE-WATER, BIBURY) – OXFORD
zajtrk, nočitev
Potovali bomo po pravljičnih srednjeveških vasicah med gričevnato pokrajino, ki so si jo v zadnjem času izbrali za svoje graščine največji zvezdniki od Kate Winslet do Liz Hurley, mnogi bogataši pa se prihajajo razvajat. Vasice v Cotswoldsu so videti, kot bi jih naslikal slikar in jih prestavil v 21. stoletje iz druge dobe. Medeno-rjavo obarvane kamnite hišice, lično urejeni vrtovi, slikovite tržnice, živahnimi festivali in najboljše restavracije je samo nekaj zanimivosti v katerih obiskovalci uživajo in pozabijo na vsakdan. Potovanje v Cotswolds odraža čudovito sproščeno stran Britanije. Med tako velikim številom slikovitih in zanimivih vasic se je težko odločiti katero obiskati, izbrali smo Bibury, Bourton-on-the-Water in Stow-on-the-Wold. Najprej se bomo podali do najvišje ležečega mesteca Stow- -on-the-Wold, na 700 m n. v. V preteklosti je mestece veljalo za enega izmed pomembnih središč za trgovanje z volno in tekstilom. Slikovite kamnite uličice so nanizane okoli velikega trga, ob njih pa prikupne kamnite hišice in skrbno urejeni vrtovi. Privoščite si značilni kremni čaj in čokoladne bonbone iz lokalne čokoladnice. Nadaljevanje poti v mestece Bourton- -on-the Water ali Benetke Cotswoldsa. Mestece je redno na seznamu najlepših vasic v Angliji. Sprehod ob reki Windrush, nad katero se pnejo čudoviti mostovi, je pravi užitek. Naslednji postanek bo v mestecu Bibury, najbolj znanem po kamnitih hišah iz 16. stoletja na Arlington Row, ki so bile nekdaj hišice mestnih tkalcev. Verjetno največkrat fotografirana vasica v celi pokrajini. Tudi tu so posneli kar nekaj filmov in televizijskih nadaljevanj, med drugim Sturdast in Dnevnik Bridget Jones. Nadaljevanje poti v Oxford, mesto ob Temzi z najstarejšo angleško univerzo. Sprehod mimo številnih kolidžev in zanimivih zgradb. Vožnja v hotel na poti.

5. DAN: WINDSOR-LONDON
zajtrk, nočitev
Zgodnja vožnja v Windsor, rezidenco kraljeve družine (v času protokolarnih dogodkov obisk notranjih kraljevih apartmajev ni možen, predviden je obisk vasice in dvorišča). Grad Windsor je bil sinonim za moč britanskih kraljev že vse od svoje izgradnje v času Viljema Osvajalca, od leta 1.100, ko ga je za svojo stalno rezidenco razglasil Henrik I., pa tudi ena izmed uradnih rezidenc britanske krone. Ker ga v ta namen (delno) uporabljajo še danes, velja grad Windsor za najdlje neprekinjeno naseljeno palačo na svetu. Po ogledu vožnja na letališče in polet proti Sloveniji.

TERMINI IN CENE:
12.06.-16.06.2024
29.06.-03.07.2024
13.07.-17.07.2024
17.07.-21.07.2024
10.08.-14.08.2024
28.08.-01.09.2024
26.10.-30.10.2024 - ZAGOTOVLJENO

CENA OD 986 EUR na osebo

Termini in cene na povpraševanje. Za aktualno ceno v določenem terminu in trenutno zasedenost nas pokličite na 02 33 00 390.

Cena vključuje
• letalski prevoz po programu,
• letališče in varnostne pristojbine,
• štiri nočitve z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*,
• prevoz po programu,
• spremstvo in organizacijo potovanja.

Doplačila

DOPLAČILO za manjšo skupino:
• med 15 in 24 potniki 100 €,
• med 25 in 34 potniki: 80 €.

DOPLAČILA na poti:
• vstopnine na poti med 8 in 25 GBP za posamezni muzej,
• cena vozovnice za podzemno železnico približno 14 GBP na dan.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
• enoposteljna soba 268 €
• vstopnice za Stonehenge odrasli 26€, otroci do 12 leta 15€ (vključena rezervacija)
• večerja v hotelu drugi dan 26€
• rezervacija sedežev skupaj na letalu 26€/osebo
• prijavnina 20 € na rezervacijo (obvezno doplačilo)

POPUSTI ob prijavi:
• otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10% (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)
• Pri letalskih prevoznikih in odvisno od vaših prijav, obstaja verjetnost zasedenosti mest na rednih linijah, zato prijazno opozarjamo, da v tem primeru iščemo optimalne povezave iz bližnjih letališč. V tem primeru zagotavljamo, da program in vsebina ostajata nespremenjena.

OPOMBA GLEDE LETALSKEGA PREVOZA:
Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov ( ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč ( odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča).
V primeru, da pride do spremembe predvidenih ur poleta, program prilagodimo.
Izvedba je lahko v obratnem vrstnem redu, vsebina ostaja nespremenjena.
• Zaradi časovnice letala se lahko zgodi, da je zadnji dan odhod iz hotela že ob 06.00 uri zjutraj, vožnja do Windsorja in nato na letališče.
Datumi odhodov z doplačilom za prtljago na povpraševanje.
*V kolikor prevoz na letališče ni vključen v osnovno ceno, je potrebno najavo prevoza potrditi ob rezervaciji. Minimalno število potnikov za navedeno ceno je 20. Prevoz je v osnovi organiziran iz Ljubljane. Na željo in ob doplačilu lahko organiziramo tudi zasebni prevoz iz želenega kraja.
• Odkrita beseda - ogleda Londona v tem programu ni, v naslovu je zaradi brskalnika.

ORGANIZIRANI PREVOZI:
DOPLAČILA na osebo ob prijavi** (za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja):
prevoz Ljubljana – letališče Benetke 38 € na osebo/smer
prevoz Ljubljana – letališče Zagreb 30 € na osebo/smer
prevoz Ljubljana – letališče Dunaj 69 € na osebo/smer
**V kolikor prevoz na letališče ni vključen v osnovno ceno, je potrebno najavo prevoza potrditi ob rezervaciji. Minimalno število potnikov za navedeno ceno je 20 oseb. V primeru manjšega števila prijavljenih gostov za transfer se izračun poda glede na dejansko število potnikov.
Prevoz je v osnovi organiziran iz Ljubljane. Na željo in ob doplačilu lahko organiziramo tudi zasebni prevoz iz želenega kraja.

POMEMBNO
Potni list mora biti veljaven ves čas bivanja v Veliki Britaniji.

Več informacij: https://www.gov.uk/guidance/visiting-the-uk-as-an-eu-eea-or-swiss-citizen

Minimalno število potnikov: 35

Odgovorni organizator: Palma d.o.o.