GORSKI ZDRAVNIK IN DOLOMITI

Destinacija: 

Cena od:

Število dni: 

Avstrija, Italija

169 EUR

2

Gorski zdravnik in Dolomiti

Ellmau je po vsem nemško govorečem svetu znan kot "Der Bergdoktor". Uspešna dolgoletna istoimenska TV-serija je posneta v tej čudoviti vasici in okoli nje s čudovitim razgledom na gore Wilder Kaiser. Ta nekdanja kmečka hiša, zares imenovana Hinterschnabl-Hof, sega v 17. stoletje in se nahaja na območju vasi, znane kot Faistenbichl. Zaradi slikovitega nastopa na televiziji je postala znamenitost Ellmaua. Alpska narava sreča urbani šik! Kitzbühel je s številnimi znanimi gorami, kot sta Kitzbüheler Horn in Hahnenkamm, ter slavnim Streifom dom ene najbolj znanih tekem svetovnega pokala v smuku. Ta vas na vzhodu Tirolske je priljubljena med obiskovalci skozi vse leto zaradi slikovitega starega mestnega jedra, izvrstne lokalne kulinarike in nakupovalnega območja za pešce s številnimi butiki, kavarnami, bari, kinematografi in igralnico. Skratka, le redko je kraj, ki združuje tradicionalno življenje na podeželju in moderno urbano življenje s takšno milino in šarmom, kot je Kitzbühel. Cortina d'Ampezzo kraljica Dolomitov, je postavljena kot dragulj v krono vrhov, ki obkrožajo dolino Ampezzo. Naravna arhitektura Dolomitov čudovita v svoji harmoniji ponuja neprekosljive in veličastne poglede, ki jih zmehčajo gozdnati grebeni, ki se nežno spuščajo proti dolini.

Program dogajanja

1. DAN: SLOVENIJA - WILDER KAISER - KITZBÜCHEL
večerja, nočitev
V jutranjih urah vožnja po Gorenjski in skozi karavanški predor proti Avstriji in dalje mimo Beljaka proti severu. Naš prvi cilj bo idilična pokrajina Wilder Kaiser, kjer je bila snemana priljubljena nadaljevanka Gorski zdravnik. Postanek v vasici Ellmau in Going, kjer bomo podoživljali dogodivščine tirolskega zdravnika, dr. Martina Gruberja, ki je po 15 letih dela v New Yorku prišel domov na mamin rojstni dan. Ogled ordinacije »Bergdoktorhaus«, ki jo Martin spričo okoliščin podeduje od ostarelega zdravnika in pomaga pri nesrečah v gorah. V popoldanskih urah nadaljevanje poti proti Kitzbühelu. Postanek v majhnem srednjeveškem mestecu, ki je danes bolj znano kot eno glavnih smučarskih središč v Avstriji. Tukaj vsako leto priredijo tudi znamenito tekmo svetovnega pokala z enim najbolj drznih smukov. Popoldne vožnja proti Italiji.

2. DAN: PASSO FALZAREGO-CORTINA D'AMPEZZO- JEZERO MISSURINA - SLOVENIJA
zajtrk, popotniška malica
Zjutraj se bomo odpeljali v osrednji del Dolomitov, ki se razteza na območju severne Italije oziroma Južne Tirolske in je spričo svoje lepote in edinstvene pokrajine vpisan na Unescov seznam. Postanek na prelazu Falzarego, kjer si bomo privoščili malico v pravem okolju Dolomitov in seveda v dobri družbi sopotnikov. Nadaljevanje poti v mondeno Cortino, kjer bo čas za kavico in nato vzpon na prelaz Passo Tre Croci. Cesta nas vodi do čudovitega jezera Misurina. Še zadnji trenutki za nabiranje nepozabnih vtisov. Sledi slovo od prekrasnih gora in pot proti Dobbiacu, od koder bomo nadaljevali vožnjo proti Sloveniji. Povratek je predviden v poznih večernih urah.

Termini in cene:
- 15.06.-16.06.2024
- 22.06.-23.06.2024
- 13.07.-14.07.2024
- 03.08.-04.08.2024
- 17.08.-18.08.2024
- 31.08.-01.09.2024
- 14.09.-15.09.2024

CENA OD 169 EUR na osebo

Termini in cene na povpraševanje. Za aktualno ceno v določenem terminu in trenutno zasedenost nas pokličite na 02 33 00 390.

Cena vključuje
• avtobusni prevoz po programu
• cestne in ostale pristojbine
• 1 polpenzion v penzionu oz. podeželskem hotelu
• zunanje oglede po programu
• vstopnina za "Bergdoktorhaus"
• popotniška malica zadnji dan
• spremstvo in organizacijo izleta

Doplačila

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:
• med 35 in 44 potnikov: 20 €
• med 25 in 34 potnikov: 35 €

DOPLAČILA OB PRIJAVI:
• enoposteljna soba 35 €
• prijavnina 20 € na rezervacijo (obvezno plačilo)

DOPLAČILO na poti:
• turistična taksa v hotelu pribl. 2 € na osebo/na noč

POPUSTI:
• otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 15 %

VSTOPNA MESTA: Celje (min. 10 potnikov), Ljubljana, Sežana (min. 8 potnikov), Vrtojba (min. 8 potnikov)

Odgovorni organizator: Palma d.o.o.