GLACIER EXPRESS IN ŠVICARSKE ALPE

Destinacija: 

Cena od:

Število dni: 

Švica

449 EUR

3

Glacier Express in Švicarske Alpe

Skupaj obiščimo Švico, državo, ki je priljubljena v vseh letnih časih. Je dežela čudovitih jezer, ledeniških dolin, alpskih vrhov in širnih gozdov, luknjastega sira in čokolade, natančnih ur in polnih bančnih trezorjev, nevtralne zgodovinske vloge in kulturnega mozaika štirih narodov.
Popeljali se bomo z alpsko železnico med dvema slovitima švicarskima smučarskima središčema, ki so jo so prvič odprli leta 1930. Pot, ki traja približno sedem ur in pol, vas popelje čez 291 mostov, skozi 91 tunelov ter prečka prelaz Oberalp (2033 m).

Program dogajanja

1. DAN: SLOVENIJA - ZERMAT/TÄSCH
nočitev
Odhod v zgodnjih jutranjih urah in vožnja skozi Italijo do Švice. V jutranjih urah prihod v Švico, kjer se bomo najprej zapeljali čez 2005 m visok prelaz Simplon. Pot bomo nadaljevali do mesta Täsch, od koder se bomo z vlakom zapeljali v mondeno švicarsko letovišče Zermatt. Čudovita neokrnjena narava nam bo ponujala številne možnosti. Po želji se lahko odpravimo na sprehod po mestu, se odpeljemo z vlakom na Gornergrat ali z gondolo na mali Matterhorn. Namestitev v Zermattu ali Täschu in nočitev.

2. DAN: ZERMATT - LEDENIŠKI EKSPRES - ST. MORITZ
Zajtrk, nočitev
Po zajtrku vožnja do Zermatta po želji in ob doplačilu vkrcanje na znameniti ledeniški vlak Glacier Express. Za vse, ki se ne boste odločili za vožnjo z vlakom, se boste z avtobusom odpeljali v St. Moritz. Vožnja z vlakom (vozovnice 2. razreda) s stekleno panoramsko streho, med dvema zimskima središčema, bo vsekakor čarobno doživetje. Na poti nas bodo spremljali alpski vrhovi, pašniki, gozdovi, doline in kotline. Z ledeniškim vlakom bomo skoraj v 8 urah prepotovali 290km. Proga je prepredena z 91 tuneli in 291 impresivnimi mostovi. Med njimi poglede pleni leta 1902 zgrajeni Landwasser Viaduct z višino 65m in skupno dolžino 136m, kar je v času nastanka pomenilo velik gradbeni dosežek. Zgodovinski odsek med Howisom in St. Moritzem je del UNESCO-ove svetovne dediščine. Vmes po želji in ob doplačilu kosilo. V popoldanskem času bomo prispeli do mondenega letovišča St. Moritz. Mesto ima čudovito lego ob jezeru, sprehod in nekaj prostega časa. Nastanitev v okolici. Nočitev.

3. DAN: DAVOS - DOLINA VINSCHGAU - JUŽNA TIROLSKA - SLOVENIJA
Zajtrk
Zjutraj se odpeljemo v letoviški Davos, ki je znan po vsakoletnem prizorišču Svetovnega ekonomskega foruma, na katerem se zbere politična in ekonomska elita. Kratek postanek v mestu in nadaljevanje poti po dolini Vinschgau, Dolina v Južni Tirolski, je znan po čudoviti pokrajini in bogati kulturni dediščini. Na poti kratek foto postanek pri zvoniku Curon. Gre za ikoničen zvonik, ki se dviga iz jezera kot osamljen stolp. Zvonik je edina struktura in spomin na staro vas, ki jo je leta 1950 poplavila voda. Vožnja po Južni Tirolski, preko Bolzana in Trenta proti Sloveniji. Predviden prihod v poznih večernih urah.

TERMINI IN CENE:
27.07.-29.07.2024 - ZAGOTOVLJENO
16.08.-18.08.2024
24.08.-26.08.2024 - ZAGOTOVLJENO
13.09.-15.09.2024

CENA OD 449 EUR na osebo

Termini in cene na povpraševanje. Za aktualno ceno v določenem terminu in trenutno zasedenost nas pokličite na 02 33 00 390.

Cena vključuje
• avtobusni prevoz,
• cestne in ostale pristojbine,
• dve nočitvi z zajtrkom v hotelih 3*
• vožnjo z železnico iz Täscha v Zermatt,
• zunanje oglede,
• spremstvo in organizacija potovanja.

Doplačila

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:
• na posameznem avtobusu med 35 in 44 potnikov 40 €,
• med 25 in 34 potniki 70 €.

DOPLAČILA ob prijavi:
• enoposteljna soba 92 €,
• doplačilo za Glacier Express vlakom na relaciji Zermatt -St. Moritz 191 CHF oz. prbl. 194 € (vozovnica drugega razreda - nujno je doplačilo ob prijavi, rezervacija sedeža + karta).
• večerja v hotelu Täschu 34 €
• večerja v hotelu St. Moritzu: 42 €
• prijavnina 20 € na rezervacijo (obvezno plačilo)

POMEMBNO:
• Soba z dodatnih ležiščem je na vprašanje in le ob predhodni potrditvi.

POPUSTI ob prijavi:
• otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 15 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

VSTOPNA MESTA: Celje, Ljubljana, LOM

Odgovorni organizator: Palma d.o.o.