ČRNA GORA IN DUBROVNIK

Destinacija: 

Cena od:

Število nočitev: 

Hrvaška, Črna gora

335 EUR

3

ČRNA GORA in DUBROVNIK
29.10.-01.11.2022


Odhod iz Maribora 28. oktobra ob 22. uri. Pobiranje potnikov v smeri Ljubljane.

1. dan: Nočna vožnja preko Novega mesta in Bele krajine. Prestop meje, nočna vožnja po avtocesti proti južni Dalmaciji, nato po jadranski magistrali preko delte Neretve. Jutranji postanek v srednjeveškem mestecu STON. Krajši ogled. Po želji vzpon na obzidje (doplačilo). Sledi prihod v DUBROVNIK in ogled starega jedra: Stradun, Knežev dvor, katedrala, Onorfijeva fontana … Obisk frančiškanskega samostana s staro lekarno. Prosto za kosilo, vzpon na obzidje ali obisk muzejev. Popoldne nadaljevanje proti Črni gori. Vožnja ob obali na relaciji Igalo–Hercegnovi, nekaj minut s trajektom preko »Verige« in mimo Tivata do BUDVE. Nastanitev hotelu v bližini. Večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Vožnja v staro črnogorsko prestolnico CETINJE. Krajša panorama in sprehod po mestu, ogled osrednjih znamenitosti: Biljarde, »cetinski manastir«, lovčenska vila, nekdanje ambasade … Ogled muzeja v dvoru kralja Nikole, nato vzpon na LOVČEN do mavzoleja Petra Petroviča Njegoša. Popoldne vrnitev v Cetinje in naprej do vasice Njeguši. Možnost pokušnje njeguškega sira in pršuta (doplačilo). Sledi spust po slikoviti panoramski cesti. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku vožnja do Virpazarja – črnogorskih Benetk ob SKADARSKEM JEZERU. V bližini ogled makete največjega jezera na Balkanu in predstavitvenega filma. Nato panoramska plovba z ladjo po jezeru. Postanek na razgledni točki nad Sv. Štefanom. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: Zajtrk in vožnja v KOTOR, mesto pod zaščito Unesca. Ogled srednjeveškega jedra: mestna vrata, urni stolp s sramotilnim stebrom, katedrala sv. Tripuna … Še krajše samostojno odkrivanje mesta, vzpon na obzidje, nato nadaljevanje ob zalivu Boke Kotorske mimo Perasta. Pogled na umetni otoček »Gospa od Skrpelja« in otok sv. Djorde. Naprej mimo Risnja, Hercegnovega proti Hrvaški. Vožnja po jadranski magistrali in Dalmatinski avtocesti. Vmesni postanki za osvežitev in kosilo. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.

CENA: 335 EUR pri najmanj 40 potnikih
           359 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 3 x polpenzion v hotelu*** v sobah 1/2 TWC, prevoz s turističnim avtobusom, lokalno vodenje, kjer je obvezno, plovba po Skadarskem jezeru, vstopne takse za Dubrovnik in Črnogorska mesta, cestnine in pristojbine, vodenje in organizacijo.
Vključene vstopnine: stara lekarna v Dubrovniku, mavzolej na Lovčenu, Dvor kralja Nikole v Cetinju in maketa na Skadarskem jezeru.

MOŽNA DOPLAČILA:
- za sobo 1/1 = 49 EUR (v agenciji)
- za pokušnjo njegoškega pršuta in sira cca. 9 EUR (na poti vodniku).

OBVEZNO DOPLAČILO:
- prijavnina: 20 EUR na rezervacijo

MOŽEN POPUST:
- za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

Odgovorni organizator: SAJKO d.o.o.