Čarobni Tenerife

Destinacija: 

Cena od:

Število dni: 

Kanarski otoki

960 EUR

8

Čarobni Tenerife

Sproščeno potovanje vas vsrka v pestrost vzdušja otoka Tenerife. Vsak dan je svojevrstna kombinacija morja in počitnic, sprehodov, ogledov znamenitosti in vzdušij. Odlično potovanje za vse, ki želite sproščenega otoškega potovanja ter se prepustiti atlantski svežini, dinamičnemu odkrivanju neznanega in sproščenemu vzdušju.

Spoznamo raznolikost otoka Tenerife; tu je narodni park Teide z izjemnim vulkanskim vzdušjem ter spektakularnimi pogledi z visokega grebena otoka na morje daleč pod nami. Potem je tu kulturnozgodovinsko spoznavanje otoških prestolnic in ene največjih otoških znamenitosti –Loro parka, ki je doživetje za vsakogar. Raziskujemo skrivnostna in bolj odmaknjena vzdušja manjših mestec in vasi ter enkratne narave, ki smo jo izbrali za vas. Izlet s čolnom vas popelje na ogled delfinov. Vam uspe uzreti kita?

Za en dan vstopimo v svet sosednje Gomere, kjer se prepletajo spontanost in umirjenost samobitnega življenja, veličastna in raznolika narava s kanjoni in zelenimi gozdovi resja in lovorikovca, ki so kot nalašč za izbrane sprehode po raznoliki okolici, pa tudi uživanje na mirnejših plažah in kopanje v morju. Ena od lepot Gomere je San Sebastjan, majhno, šarmantno in sproščeno mestece, kot nalašč za Kolumba, da je od tu odplul vse do Amerike.

Program:

1. dan LJUBLJANA – PUERTO DE LA CRUZ
Polet iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča na Tenerife. Vožnja do Puerto de la Cruz. Namestitev. Sprehod po mestu in prost večer. Nočitev. (letalo, H)

2. dan PUERTO DE LA CRUZ – izlet v narodni park TEIDE in po grebenu v CANDELARIO
Zajtrk. Dan začnemo s kraljestvom lave in vulkanov v nacionalnem parku Teide. Da zastane dih! Panoramski postanki. V narodnem parku se z žičnico (za doplačilo) vzpnemo na vrh vulkana ter se sprehodimo okoli vulkanskih osamelcev Roques del Garcia. Sledi čudovita vožnja po glavnem grebenu otoka, na kateri se odpira dih jemajoč pogled na obe strani. (Krajši sprehodi). Spust v dolino do obmorskega mesteca Candelaria, ki je poznan po cerkvi s črno Marijo, zavetnico vseh otokov. Vrnitev v hotel. Nočitev. (H, Z)

3. dan PUERTO DE LA CRUZ – LA LAGUNA – SANTA CRUZ in OROTAVA
Zajtrk. Odpeljemo se v San Cristobal de la Laguna (Unesco) s čudovitimi palačami in stolnico, na sprehodu začutimo nekdanji šarm življenja in starostnost, ki veje iz teh zgradb. Nadaljujemo do glavnega mesta Santa Cruz, ki se ponaša s koncertno dvorano po vzoru sydneyjske opere. Prosti čas za kosilo. Sledi vožnja v Orotavo, kjer postanemo v središču, ki se ponaša s čudovitimi hišami in najlepšimi balkoni na poti. Vrnitev v Puerto de la Cruz. Prost večer. (H, Z)

4. dan PUERTO DE LA CRUZ – prosti dan ali LORO PARK
Zajtrk. Prosti dan ali možnost obiska znamenitega Loro parka. Park se ponaša z največjo zbirko papig na svetu, v njem jih živi preko 4000. Poleg tega navdušuje s predstavami delfinov in morskih levov, z Antarktiko s pingvini ter tuneli, nad katerimi plavajo morski psi – vredno ogleda! Sicer se lahko prepustite staremu mestnemu jedru ali se okopate na dolgi mestni plaži. Nočitev. (H, Z)

5. dan PUERTO DE LA CRUZ – izlet na tradicionalni severozahod otoka – LOS CRISTIANOS
Zajtrk. Pot začnemo s kavico v skrivnostni vasici. Po slikovitem vstopu na severno obalo v Icos de los Vinos obiščemo najstarejše (in največje) zmajevo drevo na otoku ter po želji Casa del platano, kjer se nas poučijo o bananah ( doplačilo). V Garachicu se sprehodimo po tradicionalnem mestu, ki je ob morju vpet v črno lavino okolje. Skozi bananine nasade nas pot pelje proti gorovju Teno. Privoščimo si sprehod do bele vasice Masca, kjer se je ustavil čas. Spust na južno obalo, do znanega turističnega mesta Los Cristianos. (H, Z)

6. dan LOS CRISTIANOS – izlet na LA GOMERO
Zajtrk. Kratka trajektna vožnja do sosednjega otoka La Gomera. . Gomera je tradicionalen in zelen, izjemno slikovit in očarljiv otok z le dvema ovinkoma. Raziskovanje začenjamo z vožnjo do vrha otoka, kjer nas v narodnem parku Garajonay (Unesco) objame posebno vzdušje zelenih gozdov lovorikovca in orjaškega resja. Kar “moramo” se sprehoditi na vrh (1 ura gor in dol, 1.487 m), od koder pot po zeleni svežini nadaljujemo po pragozdu proti zahodu in najbolj neverjetni dolini na otoku, Valle Gran Rey. Kopanje na vulkanski plaži. Mimo vasice Chipude se odplejemo nazaj do pristanišča. Trajektna vožnja proti Tenerifu. (H, Z, trajekt)

7. dan LOS CRISTIANOS – prosto za počitnice ali izlet z ladjico
Zajtrk. Zjutraj si lahko privoščimo “barraquito” v Los Cristianosu, potem dan sproščeno preživimo na plaži, krajših sprehodih ali lastnem raziskovanju. Po želji se lahko odpravite na ogled delfinov in kitov z ladjico ali obiščete Siam park ( doplačilo). Vrnitev v hotel. Nočitev. (H, Z)

8. dan LOS CRISTIANOS – LJUBLJANA
Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče. Vožnja na letališče in polet preko vmesnega letališča proti Ljubljani ali bližnjemu letališču (v tem primeru še vožnja do Ljubljane). (Z, trajekt, letalo) Ogledi so lahko tudi v drugačnem vrstnem redu.

TERMINI IN CENE:

Termin potovanja

Redna cena

Posebna cena

22.06.-29.06.2024

1.257 EUR

1.257 EUR

20.07.-27.07.2024

1.299 EUR

1.299 EUR

14.09.-21.09.2024

1.197 EUR

1.110 EUR

19.010.-26.10.2024

1.257 EUR

1.158 EUR

26.10.-02.11.2024

1.257 EUR

1.227 EUR

16.11.-23.11.2024

1.197 EUR

1.080 EUR

01.02.-08.02.2025

1.260 EUR

1.170 EUR

15.02.-22.02.2025

1.260 EUR

1.200 EUR

23.02.-02.03.2025

1.260 EUR

1.200 EUR

Termini in cene na povpraševanje. Za aktualno ceno v določenem terminu in trenutno zasedenost nas pokličite na 02 33 00 390.

Cena (najmanj 40 udeležencev) vključuje:
letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine (53 EUR), prevoz do odhodnega/iz prihodnega letališča do Ljubljane, če to ni letališče Ljubljana 7 nočitev v izbranih hoteli na nivoju 3* z zajtrkom, prevoze in oglede s klimatiziranim vozilom na Tenerifih in Gomeri, trajekt s Tenerifov na Gomero in nazaj, slovensko vodenje, stroške priprave in organizacije potovanja.

Obvezna doplačila:
- Doplačilo za skupino v velikosti 30 - 39 oseb: od 54 - 66 EUR
- Doplačilo za skupino v velikosti 20 - 29 oseb: od 99 EUR
- Doplačilo za enoposteljno sobo (če oseba potuje sama): od 200 220 EUR
- Prijavnina: 20 EUR na rezervacijo

Doplačila po želji:
- Vstopnina Loro park- otroci: cca 30 EUR na osebo
- Vstopnina v Loro park-odrasli: cca 42 EUR na osebo
- Vzpon z žičnico v NP Teide: cca 40 EUR na osebo
- Celosten paket zavarovanja potovanja: od 69 EUR na osebo

Doplačila po želji na kraju samem:
– izlet z ladjico (ogled kitov in delfinov): cca 49 EUR,
– priporočljive napitnine: 15 EUR.

Popusti:
- Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču: 10%

VIZE: Slovenci potrebujemo le veljaven potni list ali osebno izkaznico.
ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni.

ORGANIZATOR POTOVANJA: Agencija Oskar.

LEGENDA za vrsto storitev in namestitev: Z – zajtrk, K – kosilo, V – večerja P*– penzion/ lokalne namestitve, dvoposteljne sobe s kopalnico H – nočitev v hotelu 1/2/3 zvezdice P – lokalne namestitve (dvoposteljne sobe s skupno kopalnico, več posteljne sobe,…) H* – nočitev v hotelu 3 /4 zvezdice PT – nočitev na vlaku ali ladijska kabina H** – nočitev v hotelu 5 zvezdic O – nočitev zunaj (šotor, jurta, ladijska paluba,....) Kategorija namestitev je odvisna od lokalnih predpisov in ni nujno enakovredna našim. V primerih, ko v državi potovanja ni predpisane kategorizacije namestitev, je ocena kategorije v programu potovanja narejena na podlagi ocene lokalnih partnerjev.