Čarobna Nurnberg in Rothenburg, 3 dni

Destinacija: 

Cena od:

Število dni / nočitev: 


Nemčija

199 EUR

3 / 2

Čarobna Nurnberg in Rothenburg, 3 dni

Nürnberg se ponaša z enim najstarejšim božičnim sejmom v Evropi. Adventni čas naj bi v mestu praznovali že v 15. stoletju. Nürnberški Christkindlesmarkt je tudi eden najbolj znanih božičnih sejmov na svetu. V lesenih stojnicah »malega mesta iz lesa in blaga« najdemo tradicionalne, pogosto ročno izdelane božične okraske in sladke dobrote, kot so medenjaki in mandljevi piškoti. Romantično mesto Rothenburg ob der Tauber vas bo navdušilo s srednjeveško arhitekturo in s čudovitim božičnim muzejem. Predlagamo da poskusite tudi njihovo tradicionalno sladico  - Schneeball ali ''snežena kepa''. Gre za pecivo iz krhkega testa, ki je posuto s sladkorjem ali čokolado.

Program

1. DAN

SLOVENIJA - AUGSBURG – NÜRNBERG

nočitev

Odhod v zgodnjih jutranjih urah in vožnja čez Avstrijo do Nemčije. Prvi postanek bo v mestu Augsburg. Mesto se ponaša z bogato zgodovino in je eno izmed mest ''nemške romantične ceste''. Ob prihodu ogled mesta; med katerim izstopa Augsburška katedrala, zgradba Ratus in mestna tržnica. Zagotovo pa ne bomo zamudili ogleda najstarejšega socialnega stanovanjskega naselja na svetu, ki še danes služi svojemu namenu (vstopnina ob doplačilu). Nekaj prostega časa za uživanje na božićnem sejmu. To je eden izmed najstarejših in najbolj priljubljenih božičnih sejmov v Nemčiji. Sejem se odvija na različnih prizoriščih po mestu in ponuja bogato ponudbo božičnih okraskov, ročno izdelanih izdelkov, tradicionalnih jedi in pijače. V pozno popoldanskem času vožnja do hotela v okolici  Nürnberga. Nočitev. 

 

2. DAN

BAMBERG – NÜRNBERG

zajtrk, nočitev

Po zajtrku vožnja do mesta Bamberg, ki leži na 7 gričih ob reki Regnitz in ga imenujejo tudi »frankovski Rim«. Ogledali si bomo staro mestno jedro s stolnico, rezidenco in staro mestno hišo. Po ogledih nekaj prostega časa za ogled božično okrašenega mesta. Pot nas bo vodila naprej do Nürnberga. Po prihodu ogled starega dela mesta, ki ga deli reka Pegnitz: staromestna hiša, cerkev Sv. Sebalda, Marijina cerkev, cerkev sv. Lovrenca in trg, ki je skozi vse leto prizorišče številnih prireditev. Mesto slovi po večstoletnem izdelovanju igrač in najstarejšem ter enem izmed največjih božično - novoletnih sejmov v Nemčiji. Sprehodili se bomo po čudovitih praznično obarvanih stojnicah, kjer bo dišalo po medenjakih, različnih klobasah, kuhanemu vinu in številnih dobrotah ter tradicionalnih izdelkih. Prosti čas za uživanje v mestnem vrvežu in božičnih stojnicah. Zvečer povratek v hotel in nočitev. 

 

3. DAN

ROTHENBURG OB DER TAUBER – SLOVENIJA

zajtrk

Zajtrk in vožnja do enega najlepših srednjeveških mest, ki se v adventnem času prelevi v čisto pravo pravljico, Rothenburg ob reki Tauber. Stari del mesta obdaja mogočno obzidje z nadstreškom, ki je v celoti prehoden in nudi odličen pogled na slikovite mestne ulice in trge, kjer je večina starih mestnih hiš zgrajena v »škatlastem stilu«. Sprehod skozi praznično okrašen del mesta, kjer iz domačih pekarn in slaščičarn diši po značilnih »«Schneeball«, ocvrtem pecivu, prepletenem v obliki krogle in posutim s sladkorjem. Lahko boste obiskali muzej igrač, z več kot 600 eksponati ali Božični muzej, ki skriva bogato zbirko božičnih okraskov in figuric za jaslice. Po ogledih vožnja proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih nočnih urah.

 

TERMINI IN CENE:

-          08.12.-10.12.2023 – 299 EUR na osebo – ZAGOTOVLJENO

-          15.12.-17.12.2023 – 299 EUR na osebo - ZAGOTOVLJENO

 

Cena vključuje

avtobusni prevoz po programu,
2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*,
zunanje oglede po programu,
spremstvo in organizacijo izleta.

Doplačila

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO na posameznem avtobusu:

med 35 in 44 potniki 30 €
med 25 in 34 potniki 50 €

 

DOPLAČILA OB PRIJAVI:

enoposteljna soba 80 €
 

OBVEZNO DOPLAČILO OB PRIJAVI:

prijavnina 20 € na rezervacijo

 

DOPLAČILA NA POTI:

Fuggerei  8 € odrasli,  7 € skupinska vstopnica ob min. 10 potnikih 
 

POPUST: otroci 2-12 let na dodatnem ležišču z dvema odraslima 10%.

 

Odgovorni organizator: Palma d.o.o.