Beograd - vikend v mestu

Destinacija: 

Kraj:

Cena od:

Število nočitev: Srbija

Beograd

205 EUR

2

BEOGRAD – VIKEND V MESTU

Srbija, Jugovzhodna Evropa, Beograd

28.10.-30.10.2022 – ZAGOTOVLJENO

Srbija že od nekdaj velja za gurmansko deželo, še posebej je ta blizu nam slovencem. Najbolj poznano mesto je zagotovo Beograd, deloma tudi zato, ker si s tem mestom delimo skupno zgodovino. Na tem izletu si bomo ogledali največje znamenitosti glavnega mesta Srbije, popeljali pa se bomo tudi na bližjo Avalo od koder se vidi daleč naokoli. Priložnosti bo dovolj, tako za nakupovanje, ogledov kulturno-zgodovinskih znamenitosti ter seveda kulinaričnih doživetij na Skadarliji ob tradicionalni glasbi. To in še več nas čaka na našem izletu v Beograd.

Program

1. DAN
SLOVENIJA - AVALA – BEOGRAD
Nočitev
Odhod v zgodnjih jutranjih urah in vožnja proti Srbiji. Najprej bomo prevozili Beograd in se podali na beograjsko „goro« Avalo, kjer se nahaja znameniti Avalski stolp, s katerega se vidi daleč naokoli. Tu stoji tudi znani spomenik Ivana Meštroviča. Kratek postanek, nato pa nadaljevanje v Beograd. Nastanitev v hotelu in nekaj časa za osvežitev, nato pa bomo prvič obiskali center mesta, kjer bo nekaj prostega časa. Povratek v hotel.

2. DAN
OGLED BEOGRADA IN IZLET Z LADJICO
Zajtrk, nočitev
Dopoldne bomo najprej obiskali Hišo cvetja in Titovo grobnico (doplačilo) in se zapeljali skozi najelitnejšo mestno četrt z razkošnimi vilami Beograjčanov, Dedinje, mimo znamenitega stadiona Marakana in neobičajne zgradbe TV Pink. Postanek pri največji pravoslavni cerkvi na Balkanu, cerkvi Sv. Save. Za konec se bomo sprehodili do trdnjave Kalemegdan, od koder se ponujajo čudoviti razgledi na mesto in sotočje Donave in Save. Popoldne prosto na glavni mestni ulici, Knez Mihajlovi. Ob doplačilu se bomo podali na približno 1 - urno mini križarjenje z ladjico po Savi in Donavi, kjer bomo mesto spoznali še z vodnega vidika. Zvečer ob doplačilu predlagamo večerjo na Skadarliji, kjer boste ob spremljavi starogradske glasbe uživali ob tipični srbski hrani.

3. DAN
BEOGRAD – SLOVENIJA
Zajtrk
Po zajtrku se bomo odpravili skozi mestno središče z obilico trgovin do velike mestne tržnice Zeleni venac, kjer bomo začutili pravi utrip Beograda. Po želji še obisk katerega izmed velikih nakupovalnih centrov kot je Ušće. Še nekaj prostega časa v centru za zadnjo kavo. Po želji se lahko odpravimo proti bližnjemu beograjskemu letališču, kjer se bomo ob doplačilu lahko podali v zanimiv letalski muzej. Nadaljevanje vožnje proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

 

CENA: 205 EUR

Cena vključuje
• vse avtobusne prevoze
• dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 3*
• ogled Beograda z lokalnim vodnikom
• zunanje oglede, spremstvo in organizacijo izleta

Doplačila

DOPLAČILO za manjšo skupino:
• na posameznem avtobusu med 35 in 44 potnikov 18 €
• med 25 in 34 potniki 30 €

DOPLAČILA na poti:
• večerja na Skadarliji 22 €,
• izlet z ladjico v Beogradu 12 €,
• vstopnine: Hiša cvetja 400 RSD (pribl. 3,5 €),
• avalski stolp 300 RSD (pribl. 2,5 €).
*nekatere vstopnine je možno plačati samo v lokalni denarni valuti.

DOPLAČILA ob prijavi:
• prijavnina: 20 € na rezervacijo
• enoposteljna soba 30 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)

POPUSTI ob prijavi:
• otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 15 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

Vstopni mesti: Celje, Ljubljana

Odgovorni organizator: Palma d.o.o.