Adventna Praga in čarobni Dresden

Destinacija: 

Cena od:

Število dni / nočitev: 


Češka, Nemčija

199 EUR

3 / 2

Adventna Praga in čarobni Dresden

Program

1. DAN
SLOVENIJA – PRAGA
nočitev
Odhod iz Slovenije v zgodnjih jutranjih/nočnih urah. Po dopoldanskem prihodu se bomo zapeljali skozi mestno četrt Višehrad, pa mimo narodnega muzeja in državne opere do Hradčanov, stare grajske četrti z mnogimi zgodovinsko pomembnimi zgradbami. Sprehodili se bomo mimo zakladnice Lorete na največji grajski kompleks na svetu, znameniti Praški grad (ogled ob doplačilu), kjer se nahajata Zlata ulička in najmogočnejša cerkev v državi, katedrala svetega Vida, Vaclava in Vojteha. Nadaljevali bomo preko Male strani na kamniti Karlov most, ki ga krasi kar 30 baročnih kipov. Sledi nekaj prostega časa za uživanje v vrvežu mesta. Pozno popoldne nastanitev v hotelu. Nastanitev in nočitev.

2. DAN
PRAGA - DRESDEN – PRAGA
zajtrk, nočitev
Dopoldan vožnja do Dresdna, ki velja za enega izmed najlepših vzhodnonemških mest. Po prihodu ogled baročnega Zwingerja, v katerem hranijo porcelansko zbirko. Kompleks sestavljajo galerije, paviljoni in dvorane z bogatim plastičnim figuralnim okrasjem. Sledi ogled Opere, odlične stvaritve arhitekta G. Semperja iz leta 1878, Schlossplatza, Bruehlische Terasse, obnovljene Frauenchirche ter Fuerstenganga... Čarobnost daje mestu enajst različnih adventnih tržnic, še posebej pravljična je tržnica, imenovana »zimske luči Dresdna«, kjer stoji tudi 15 metrov visoko božično drevo, ki ga spremlja pestro glasbeno dogajanje. Stojnice ponujajo številne tradicionalne izdelke iz znamenitih krajev okrog mesta, posebne kulinarične specialitete, ki se razlikujejo med seboj glede na lokacijo tržnice. Če ste željni posebnih doživetij jih v Dresdnu vsekakor ne zmanjka, posebej zanimive so vroče kopeli sredi mesta, drsališče… Nekaj prostega časa. Sledi povratek v Prago. Zvečer predlagamo večerjo v kateri izmed praških pivnic ali druženje v živahnem mestnem središču.

3. DAN
PRAGA – SLOVENIJA
zajtrk
Dopoldne bomo obiskali židovsko četrt z najbolje ohranjenim pokopališčem, na katerem je kar 12.000 nagrobnih kamnov. Sledi obisk Staromestnega trga, srca stare Prage. Ustavili se bomo pred staro mestno hišo, kjer bomo na astronomski uri opazovali mimohod apostolov, spoznali pa bomo še Karlovo univerzo, najstarejšo v srednji Evropi. Nadaljevali bomo na vedno živahni Vaclavski trg, kjer bo prosti čas za sprehode ali pokušino dobrega češkega piva v enem od lokalov. Priporočamo mini križarjenje s kosilom po reki Vltavi, med katerim bomo lahko občudovali elegantne mostove, rečne otoke in pravljično lepe stavbe na obrežju. V popoldanskih urah povratek proti Sloveniji. Prihod v poznih večernih urah


TERMINI IN CENE
- 01.12.-03.12.2023 – cena 199 EUR na osebo
- 08.12.-10.12.2023 – cena 209 EUR na osebo - ZAGOTOVLJENO
- 15.12.-17.12.2023 – cena 209 EUR na osebo - ZAGOTOVLJENO

 

Cena vključuje
• avtobusni prevoz po programu,
• 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v Pragi,
• zunanje oglede po programu,
• spremstvo in organizacijo izleta.

Doplačila

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO na posameznem avtobusu:
• med 35 in 44 potniki 30 €
• med 25 in 34 potniki 50 €

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:
• enoposteljna soba 50 €

OBVEZNO DOPLAČILO OB PRIJAVI:
• prijavnina 20 € na rezervacijo

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI:
• Praški grad 250 CZK,
• mini križarjenje s kosilom 29 €,
• večerja v pivnici 25 €.

POPUST: otroci 2-12 let na dodatnem ležišču z dvema odraslima 15%.

Odgovorni organizator: Palma d.o.o.