Adventna Bratislava in Dunaj

Destinacija: 

Cena od:

Število dni / nočitev: 


Slovaška in Avstrija

149 EUR

2 / 1

Adventna Bratislava in Dunaj

Predbožični Dunaj je čas pred božičem, ko se v avstrijski prestolnici Dunaju odvijajo številne praznične prireditve, sejmi, in prižig lučk ter okraskov po mestu. Gre za čas, ko se mesto še posebej pripravi na božič in ustvari čarobno vzdušje za svoje prebivalce in obiskovalce.


Program

1. DAN
SLOVENIJA - GRAD DEVIN – BRATISLAVA
nočitev
Odhod v zgodnjih jutranjih urah in vožnja čez Avstrijo proti Slovaški. Najprej se bomo podali do sotočja rek Morava in Donava, kjer stojijo ostanki nekoč mogočnega gradu Devin, ki je dolgo veljal za neosvojljivega in ima veliko simbolno vrednost za Slovake. Po želji ogled gradu. Nadaljevanje poti do Bratislave. Ob prihodu si bomo ogledali si bomo simpatično srednjeveško jedro: glavni trg s srednjeveškim obzidjem, Michalov stolp - ostanek nekdanjega srednjeveškega obzidja, katedralo Sv. Martina in Mozartovo palačo, kjer je imel slavni skladatelj enega prvih koncertov. Peš se bomo povzpeli se bomo do bratislavskega gradu, ki dominira nad mestom in obiskali monumentalni spomenik padlim v 2. svetovni vojni, Slavin. Prosto popoldne za sprehode po simpatičnem mestnem središču, obisk številnih stojnic na božični tržnici pred mestno hišo, kjer se bomo lahko okrepčali z božičnimi dobrotami ali pa skočili na pivo v katerega izmed pubov. Sledi nastanitev v hotelu in večerja ob doplačilu. Po večerji predlagamo obisk katerega izmed bratislavskih nočnih klubov, ki slovijo do odlični zabavi.

2. DAN
BRATISLAVA - DUNAJ – SLOVENIJA
zajtrk
Dopoldne slovo od mesta in vožnja na Dunaj. Po prihodu se bomo najprej zapeljali po znamenitem Ringu, kjer se nahajajo glavne znamenitosti, nato pa sprehodili po središču do katedrala sv. Štefana, mestnega simbola. Očaralo nas bo več kot 150 stojnic na tradicionalnem božičnem sejmu pred mestno hišo in predbožični vrvež, ki prav v tem času še posebej zaznamuje mesto. Po ogledih nekaj prostega časa. Kot pravi Dunajčani ne bomo izpustili obiska katere od kavarn in pisanih stojnic, ki tradicionalno ponujajo odlične predbožične dobrote kot so ''Glühwein'', ''Punsch'' , ''Kesteni'', jabolčni štrudelj, cesarski praženec, in mnoge druge. Popoldne povratek proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v večernih urah.


TERMINI IN CENE:
- 25.11.-26.11.2023 – 149 EUR na osebo
- 02.12.-03.12.2023 – 149 EUR na osebo – ZAGOTOVLJENO
- 09.12.-10.12.2023 – 149 EUR na osebo – ZAGOTOVLJENO
- 16.12.-17.12.2023 – 149 EUR na osebo – ZAGOTOVLJENO
- 26.12.-27.12.2024 – 149 EUR na osebo

Cena vključuje
• avtobusni prevoz po programu,
• nočitev z zajtrkom v hotelu 3*,
• zunanje oglede po programu,
• slovensko spremstvo in organizacijo izleta.

Doplačila

DOPLAČILO za manjšo skupino na posameznem avtobusu:
• med 35 in 44 potniki 20 €
• med 25 in 34 potniki 30 €

DOPLAČILA na poti:
• grad Devin 7 €

DOPLAČILA ob prijavi:
• enoposteljna soba 35 €
• večerja v hotelu od 26 € (na vprašanje)
• turistična taksa v hotelu pribl. 1,5 - 2 € / dan

OBVEZNO DOPLAČILO OB PRIJAVI:
• prijavnina 20 € na rezervacijo

POPUSTI ob prijavi:
• otroci 2-12 let na dodatnem ležišču z dvema odraslima 10%.

ZAGOTOVLJENA ODHODNA MESTA:
• Ljubljana, Celje, Maribor

OPOMBA:
* 26. decembra ni več stojnic in božičnih sejmov, zato je izlet namenjen predvsem ogledom znamenitostim mest.

Odgovorni organizator: Palma d.o.o.