New York, 5 dni

Destinacija: 

Cena od:

Število dni: 

Združene države Amerike

1.198 EUR

5

New York - 5 dni

ZDA, Združene države, New York City

Združene države Amerike sestavlja petdeset zveznih držav. Spoznajmo kalejdoskop različnih kultur, prostranih pokrajin, milijonskih mest, bogate zgodovine in najrazličnejših pustolovščin. Vabljeni z nami v New York, ki je po številu prebivalstva največje mesto v Združenih državah Amerike, s svojim metropolitanskim območjem pa med največjimi urbanimi območji na svetu.

Program dogajanja

1. DAN: SLOVENIJA - EVROPA - NEW YORK
polet
POLET PROTI VELIKEMU JABOLKU
Zbor na odhodnem letališču in polet preko enega izmed evropskih letališč proti New Yorku. Po pristanku prevoz do hotela. Glede na čas pristanka, če bo čas in volja, še krajši sprehod do znamenitega trga Times Square.

2. DAN: NEW YORK
MED MOGOČNIMI NEBOTIČNIKI
Vabimo vas na poldnevni avtobusni ogled Manhattna (doplačilo). Med vožnjo po zgornjem in spodnjem Manhattnu bomo spoznavali razsežnosti,,Velikega jabolka‘‘, številne pisane mestne četrti in multikulturnost, ki daje mestu edinstveno podobo. Videli bomo palačo Združenih narodov, Centralni park, Lincolnovo dvorano, ki je eden od pomembnejših centrov glasbenega dogajanja, cerkev Sv. John Divine, prestižno Univerzo Columbia, Harlem, art - decojevsko podobo postaje Grand Central, veličastno Katedralo Sv. Patricka, Nacionalno knjižnico, živahno dogajanje v Rockefeller centru, Radio City... Vožnjo mimo Kitajske četrti, umetniškega Soha, Tribece in Greenwich Villege bomo zaključili z ogledom Battery parka, od koder je lep pogled na Kip svobode. Vožnja tudi do Brooklynskega mostu in South Street Seaporta. Ogled točke »Ground Zero« – prostora, kjer sta stala znamenita stolpa Dvojčka, simbola globalnih ameriških dosežkov in po želji vzpon na One WTC–najvišji nebotičnik v Severni Ameriki, visok 541 m.

3. DAN: NEW YORK
RAZKOŠJE UMETNOSTI
Priporočamo obisk enega od številnih muzejev ali galerij. Muzej Moderne umetnosti (MoMa) ponuja odlično zbirko sodobnih umetniških del. Metropolitanski muzej (Met) v enkratni zbirki predstavlja enega najbogatejših umetniških opusov na svetu, glamurozna pa je tudi njegova arhitektura. Vreden ogleda je tudi Narodno zgodovinski muzej z planetarijem, razstavo dinozavrov in mineralov. Ljubitelje sodobne umetnosti in arhitekture bo navdušil Guggenheim muzej, ki ga poznamo kot odštekano okroglo stavbo, ki je delo znamenitega arhitekta Franka Lloyda Wrighta. Predlagamo izlet z ladjico okoli Manhattna z nepozabnim pogledom na nebotičnike finančnega dela mesta ter otoka Ellis in Liberty, z legendarnim Kipom Svobode. Posebno doživetje je sprehod po znamenitem Centralnem parku, kjer v zeleni oazi mesta, med jezeri in številnimi sprehajalnimi potmi organizirajo številne koncerte, predstave, in športne prireditve. Za sladkosnede je nepogrešljiv obisk slaščičarne in pokušnja slavne newyorške sirove torte. Zvečer pa ogled katere od številnih predstav na Broadwayu. Po želji se bomo povzpeli na simbol in ponos New Yorka, Empire State Building. Iz razgledne ploščadi na 102. nadstropju se ponuja ponuja 360-stopinjski razgled na okoliške nebotičnike z vmesnimi avenijami.

4. DAN: NEW YORK - EVROPA
polet
TOM FORD IN OSTALI
Čas do odhoda na letališče lahko namenimo sprehodu po slavni nakupovalni ulici na Peti Aveniji, ki jo zaznamujejo prestižni butiki svetovno znanih modih kreatorjev. Po nakupih se lahko opdravimo v katero od znamenitih veleblagovnic (Macy‘S, Bloomingdales, Sax Fifht...). Mesto zaznamuje moda, zato so prisotni vsi najpomembnejši modni oblikovalci s svojimi trgovinami in navdušeni bomo opazovali najnovejše modne trende. Prav tako pa bomo presenečeni nad modo samih Američanov in njihovo znamenito kombinacijo elegantnih oblek ter športnih copat. Predvidoma popoldne vožnja na letališče in polet proti Evropi.

5. DAN: EVROPA - SLOVENIJA
polet
LJUBO DOMA
Pristanek v jutranjih urah ne letališču v Benetkah.

TERMINI IN CENE:
- 20.11.-24.11.2024 – od 1.298 EUR – ZAGOTOVLJENO
- 19.02.-23.02.2025 – od 1.198 EUR
- 19.03.-23.03.2025 – od 1.298 EUR
Termini in cena na povpraševanje.

Cena vključuje
• letalski prevoz Benetke - New York - Benetke (direkten let)
• letališke in varnostne pristojbine
• prevoz letališče - hotel - letališče
• 3 nočitve v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*
• vodenje in organizacijo potovanja

Doplačila:

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:
• od 10 do 14 potnikov 190 €
• od 15 do 24 potnikov 120 €

DOPLAČILA na poti:
• strošek podzemne železnice
• vstopnina na Empire State Building ali One WTC
• posamezni muzeji in galerije
• izlet z ladjico
• obisk muzikala na Broadway-U
• napitnine (tudi otroci)

DOPLAČILA ob prijavi:
• prevoz Ljubljana - letališče Benetke 38 € /smer/osebo
• poldnevni ogled mesta 60 €
• ureditev registracije za vstop v ZDA – ESTA: 36 €
• enoposteljna soba 489 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
• prijavnina 20 € na rezervacijo (obvezno plačilo)

POPUSTI ob prijavi:
• otrok do 12 leta z dvema odraslima v sobi: 15 %
• popust za tretjo osebo v sobi 50 € in četrto osebo v sobi: 80 €

ORGANIZIRANI PREVOZI:
DOPLAČILA na osebo ob prijavi ( za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja) :
prevoz Ljubljana – letališče Benetke 38 € na smer

LETALSKI PREVOZ:
Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. V primeru zasedenosti / sprememb s strani letalskih prevoznikov ( ure, dnevi letenja, ukinitve letov),bomo poiskali optimalno nadomestilo tako, da program in vsebina ostaneta nespremenjena.

Odgovorni organizator: Palma d.o.o.