SKRIVNOSTNA ŠKOTSKA

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
Število oseb:
       
Število sob:

SKRIVNOSTNA ŠKOTSKA

Škotska je ena od štirih držav, ki sestavljajo Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske in zavzema severno tretjino Britanskega otočja. Glavno mesto je Edinburg, največje mesto pa Glasgow. Na Škotskem imamo tri geografske enote: škotsko višavje z otoki "Highlands", srednje škotsko nižavje "Lowlands" ter južno škotsko gričevje. Globoka dolina Glen More deli višavje na dva dela, tu pa leži tudi najvišja gora Škotske, Ben Nevis (1344 m). Po višavju je posejanih veliko ledeniških dolin in jezer, med katerimi je najbolj poznano jezero Loch Ness s slovito pošastjo »Nessie«. Ali zares obstaja ali ne, se boste prepričali sami. Na potovanju pa boste lahko spoznavali škotsko sproščenost, lokalno kulturo, način življenja, moške, ki so oblečeni v značila krila (kilte), dude, ki veljajo za nacionalni instrument in seveda škotski whisky, ki ga kot »vodo življenja« ponujajo na vsakem koraku.

1. dan: SLOVENIJA - BENETKE – EDINBURG
Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz Maribora in avtobusni transfer do beneškega letališča Marko Polo. Prijava na let in letalski prevoz z Easyjetom do Edinburga. Po prihodu se bomo odpravili na ogled mesta: slikovita ulica Royal Mile, stari in novi del mesta, hrib Calton s škotskim nacionalnim spomenikom, kamen usode in edinburški grad, iz katerega se bo ponujal spektakularen pogled na mesto in okolico. Mnogi mesto imenujejo »severne Atene«. Po ogledih namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: STIRLING – DESTILARNA DEANSTON – LOCH LOMOND- OBAN
Po zajtrku vožnja do Stirlinga, nekdanje škotske prestolnice, kjer se je odvijala tudi ena najpomembnejših bitk za škotsko samostojnost v srednjem veku. Obisk spomenika narodnemu junaku Williamu Wallace-u, in sprehod skozi srednjeveško mestno jedro, ki leži pod impozantnim gradom. Sledi ogled destilarne Deanston. Spoznali bomo zakaj Škoti viski imenujejo za »vodo življenja«. Po ogledu degustacija 12 let starega Deanstona in viskija Deanston Virgin, ki ga starajo v hrastovi sodi. Po ogledu nadaljevanje vožnje po nacionalnem parku Trossach mimo jezera Loch Lomond do mesteca Oban na zahodni obali Škotske. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan: GREAT GLEN – FORT WILLIAM - INVERNESS

Po zajtrku vožnja po dolini Glena, ki se vije v dolžini 117 km od zahodne proti vzhodni obali čez Škotsko višavje. Med vožnjo se nam bodo odpirali čudoviti pogledi, ljubitelji fotografij pa boste prav tako prišli na svoj račun med našimi postanki. Postanek v Glencoeu in Fort Williamu, kjer bo na voljo nekaj prostega časa za nakup spominkov in spektakularne poglede na Ben Nevis, najvišjo škotsko goro. Sledilo bo nadaljevanje poti do Fort Augustusa, kjer so na ogled znamenite Neptunove stopnice. Gre za velik inženirski podvig gradnje zapornic na Kaledonskem kanalu, ki dovaja vodo jezeru Loch Ness. Popoldne se bomo podali na panoramsko vožnjo z ladjico po jezeru Loch Ness in ogled ruševin gradu Urquhart. Sledila bo še vožnja do mesta Inverness, ki velja za največje mesto na severnem delu Škotske. Mesto, ki leži ob reki Ness, je polno zgodb, pravljic, ljudskih junakov, humorja in zabave. Prepustite se očarati zgodbam princa Charlija, kraljice Marije Škotske, Flore McDonald… Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan: CAIRGORMS – BLAIR – PITLOCHRY - EDINBURG

Po zajtrku vožnja do Cullodena, mesta, kjer se je leta 1745 končala bitka Jakobitov. Sledila bo vožnja po nacionalnem parku Caringorms do gradu Blair. Ogled gradu in mogočnih vrtov. Kraljica Viktorija je ob obisku leta 1842 postala očarana nad lepoto kraja in okolice. Še danes eden izmed razlogov, da je mesto Pitlochry polno Viktorijanske arhitekture. Nekaj prostega časa nato pa povratek proti Edinburgu. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan: EDINBURG – BENETKE – SLOVENIJA
Po zajtrku nekaj prostega časa za nakup spominkov ali samostojne oglede. V zgodnjih popoldanskih urah transfer na letališče in letalski prevoz v Benetke. Po pristanku organiziran avtobusni transfer do doma, kamor bomo prispeli v kasnejših večernih urah.


POMEMBNO: 
Za potovanje na Škotsko potrebujete veljavno osebno izkaznico ali potni list, ki mora veljati še vsaj 3 mesece od dneva potovanja.

 

ČAS POTOVANJA: 5 dni / 4 noči  


VIZUM ZA DRŽAVLJANE SLOVENIJE - NE
Več informacij na: https://www.gov.si/zbirke/drzave/zdruzeno-kraljestvo/

CEPLJENJE - NI OBVEZNO
Več informacij na: http://www.zdravinapot.si/destinacije/evropa/velika-britanija


CENA VKLJUČUJE:
- povratni avtobusni transfer do Benetk (iz Maribora, Ljubljane)
- letalski prevoz na relaciji Benetke – Edinburg – Benetke z Easyjetom in vključenim 1 kosom ročne prtljage (dimenzije 56 x 45 x 25 cm), letališke in varnostne pristojbine
- 4x polpenzionsko namestitev v hotelih 3*
- prevoze in oglede s turističnim avtobusom po Škotski
- vključene vstopnine za: edinburški grad, ogled destilarne viskija z degustacijo, panoramsko vožnjo z ladjico po jezeru Loch Ness, ogled gradu Blair in vrtov, (v vrednosti 110 EUR)
- vodenje in organizacijo potovanja.


CENA NE VKLJUČUJE:

• celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
• doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
• turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
• dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
• stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)
• napitnin


DOPLAČILA OB REZERVACIJI:

• enoposteljna soba 140,-EUR
• celosten paket zavarovanja potovanja od 57,-EUR
- Zavarovanje za primer odpovedi potovanja
- Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
- Zavarovanje prtljage

MANJŠA SKUPINA: V primeru manjše skupine - število prijavljenih manj kot 35 oseb se cena potovanja zviša za 40 EUR/potnika. Potovanje bo izvedeno ob minimalni prijavi 30 potnikov.

OPOMBE:
• V organizaciji partnerske agencije
• Za to potovanje potrebujete potni list ali osebno izkaznico, ki velja še vsaj 3 mesece od dneva potovanja
• Minimalno število potnikov: 30
• Obvestilo o odhodu prejme potnik 5 dni pred odhodom
• Splošni pogoji in navodila organizatorja so sestavni del program
a.


Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.

V roku 4 dni od narejene rezervacije kupec vplača 30% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 30 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Skrivnostna Škotska Skrivnostna Škotska Skrivnostna Škotska Skrivnostna Škotska Skrivnostna Škotska Skrivnostna Škotska Skrivnostna Škotska Skrivnostna Škotska Skrivnostna Škotska Skrivnostna Škotska Skrivnostna Škotska Skrivnostna Škotska Skrivnostna Škotska Skrivnostna Škotska Skrivnostna Škotska Skrivnostna Škotska Skrivnostna Škotska Skrivnostna Škotska Skrivnostna Škotska