Potovanje po očarljivem Kazahstanu

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
1.690 EUR 
na osebo
Dvoposteljna soba
10.-17.9.2020. (8 dni)
Število oseb:
       
Število sob:

POTOVANJE PO OČARLJIVEM KAZAHSTANU

Potovanje po Kazahstanu nas bo sprva popeljalo po južnem delu te ogromne in še za marsikoga neznane, a izjemno kontrastne dežele. Tu najdemo od zasneženih vrhov Tjanšana do puščave in stepe ter najglobljih kanjonov kazahstanskega t.i. »Grand Canyona« pa vse do vulkanskih ostankov, turkiznih jezer, ledenikov in cvetočih polj maka na pomlad. Presenetila pa nas bo modernistična prestolnica Nur Sultan s svojo modernostjo in inovativnostjo. Kazahstan je deveta največja država na svetu, bogata z nafto in zemeljskim plinom. Kazahstan, se razteza od gora do slanega Kaspijskega jezera. Kazahstan meji z Rusijo, Kitajsko ter srednjeazijskimi državami. S svojo gostoljubnostjo nas bodo Kazahstanci z veseljem sprejeli med svoje, nam pomagali pri odkrivanju naravnih lepot in mest po Kazahstanu. Zato vljudno vabljeni.

1. dan: LJUBLJANA - ISTANBUL
Zbor potnikov na letališču dr. Jožeta Pučnika. Prijava na let in polet letala Turkish Airlines TK 1064 ob 20.00 do Istanbula, kjer bomo pristali ob 23.15 uri.

2. dan: ALMATY
Nadaljevalni let Turkish Airlines TK 352 ob 00.45 proti mestu Almaty, kamor bomo prispeli ob 09.00. Po opravljenih formalnostih na letališču bomo pričeli z ogledom mesta Almaty, nekdanje prestolnice Kazahstana. Mesto leži ob vznožju gorovja Alatau. V mestu se prepleta stara kazaška kultura z obdobjem sovjetskega pridiha in modernega glamurja. Ogledali si bomo glavne mestne znamenitosti s predsedniško palačo, Trgom republike, spomenikom neodvisnosti, trgom Astana in trgom Abai. Po krajšem oddihu bomo nadaljevali v najstarejši mestni park Panfilov, kjer bomo občudovali katedralo Zenkov, spomenik slave in večni ogenj. Prosti čas za kosilo. Sledi nadaljevanje ogledov. Obiskali bomo tudi Nacionalni muzej. Popoldan nekaj časa za počitek. Večerja v hotelu in nočitev.

3. dan: ALMATY – SOTESKA MEDEO – SMUČARSKO SREDIŠČE CHIMBULAK - ALMATY
Po zajtrku bomo podali v gorski svet in občudovali bogato naravno dediščino. Najprej se bomo ustavili v soteski Medeo, ki jo obkroža pogorje Trans-Illi Alatau. Obiskali bomo najvišje ležeči stadion za hitrostno drsanje na svetu na višini 1.691 metrov. Nato se bomo povzeli na nadmorsko višino 2.230 metrov, kjer leži smučarsko središče Chimbulak. Obkroža ga čudovita narava. Na tisoče obiskovalcev obišče ta gorski raj. Možnost vožnje z vzpenjačo do prelaza Talgar. Nekaj prostega časa za kosilo. Vrnitev v Almaty, možnost nakupovanja. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: ALMATY – KANJON CHARYN – ALMATY
Zajtrk. Zgodnje jutranji odhod do dvesto kilometrov oddaljenega kanjona Charyn, ki je poznan po nenavadnih in zanimivih formacijah in ga velikokrat opisujejo kot mlajšega brata Grand Canyona. Na poti bomo občudovali tipično pokrajino. Sprehodili se bomo po delu kanjona imenovan kot Dolina gradov in se bom čudili impresivnim oblikam. Kanjon je v sklopu istoimenskega nacionalnega parka, kjer lahko najdemo številne geološke in geomorfološke oblike. Kanjon je nastajal v zadnjih 12 milijonih let in doseže globino do 200 metrov. Njegove oranžaste barve nam pričarajo spektakularno pokrajino. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

5. dan: ALMATY – SOTESKA ALMATY – JEZERO VELIKI ALMATY – KOKTOBE- ALMATY
Po zajtrku se bomo podali proti jugu, obiskali sotesko Almaty in se povzpeli na 2.510 metrov, kjer leži jezero Veliki Almaty. Jezero je nastalo kot posledica ledeniškega preoblikovanja pokrajine. Zaradi visoke nadmorske višine je jezero hladno skozi celotno leto. V lepem sončnem vremenu odseva številne barve. Nahajali se bomo na obmejnem območju s sosednjo Kirgizijo. Vrnitev v dolino, po želji čas za kosilo. V popoldanskem času vzpon na Koktobe na robu mesta Almaty. Čas za sprostitev z lepimi pogledi na mesto in okolico. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

6. dan: ALMATY – NUR SULTAN
Po zajtrku vožnja do letališča. Let v Nur Sultan, prestolnico Kazahstana. Sprva se je mesto imenovalo Akmola. Na tem mestu je bila ustanovljena leta 1830 kot kozaška utrdba, dve leti kasneje so jo preimenovali v Akmolinsk, leta 1862 pa je dobila mestne pravice. Ime Astana je mesto dobilo dne 6. maja 1998 z dekretom predsednika. V kazaškem jeziku pomeni prestolnica. Leta 2019 so prestolnico preimenovali v Nur Sultan. Vožnja z letališča do središča mesta. Obiskali bomo Ustanovni trg, kjer se je zgodovina mesta pričela. Možnost vzpona na stolp Baiterek, simbola mesta, od koder je lep pogled na moderni del mesta. Peš bomo nadaljevali po bulevarju Nurzhol. Pred nami se bo odprl pogled na Predsedniško palačo. Nadaljevanje ogledov s Palačo neodvisnosti, kjer se odvijajo številni državni dogodki in mednarodna srečanja. Obiskali bomo tudi mošejo Khazret Sultan. Čas za kosilo. Možnost obiska Akvarija in zabaviščnega centra Duman. Vožnja do hotela, namestitev, večerja in nočitev.

7. dan: NUR SULTAN
Po zajtrku nadaljevanje ogledov mesta. Sprehod ob reki Ishim in obisk mestnega parka. Možnost vožnje z ladjico. Opazovanje številnih modernih stavb in mostov, arhitekture presežkov, mestnih parkov in poslovnih predelov. Nekaj prostega časa. Sledi vožnja v trgovski center Khan Shatyr. Trgovski center je nenavadne podobe v obliki šotora. Višina znaša 150 metrov in meri 14.000 kvadratnih metrov. Čas za nakupovanje. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

8. dan: NUR SULTAN - ISTANBUL - LJUBLJANA
Zgodnje jutranji transfer na letališče. Prijava na let in polet letala Turkish Airlines TK 352 ob 3.25 do Istanbula. Sledi nadaljevalni let v Ljubljano, kjer bomo pristali ob 8.15.

POMEMBNO: 
Za potovanje v Kazahstan potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev na dan povratka.

 

ČAS POTOVANJA: 8 dni / 6 noči  


VIZUM ZA DRŽAVLJANE SLOVENIJE - NE
Več informacij na: https://www.mzz.gov.si/si/predstavnistva_po_svetu/azija_kavkaz_in_bliznji_vzhod/kazahstan/

CEPLJENJE - NI OBVEZNO
Več informacij na: https://www.zdravinapot.si/destinacije/srednja-azija-in-rusija/kazahstan


CENA VKLJUČUJE:
- letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Ljubljana – Istanbul - Almaty in Nur Sultan – Istanbul - Ljubljana z letalskim prevoznikom Turkish Airlines,
- letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Almaty – Nur Sultan,
- letališke in varnostne pristojbine,
- transferje v mestu Almaty in Nur Sultan ter okolici po programu,
- 4x polpenzionsko namestitev v mestu Almaty v hotelu 4* (dvoposteljne sobe),
- 2x polpenzionsko namestitev v mestu Nur Sultan v hotelu 4* (dvoposteljne sobe),
- vse izlete in oglede po programu, vse vstopnine po programu z vključeno gondolsko žičnico,
- vstopnine v nacionalne parke,
- vodenje in organizacijo potovanja ter DDV.


CENA NE VKLJUČUJE:

• celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
• doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
• turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
• dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
• stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)
• napitnin


DOPLAČILA OB REZERVACIJI:

• enoposteljna soba 190,-EUR
• parkiranje na zunanjem parkirišču letališča Ljubljana 35,-EUR vozilo/teden
• celosten paket zavarovanja potovanja 107,-EUR
- Zavarovanje za primer odpovedi potovanja
- Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
- Zavarovanje prtljage

MANJŠA SKUPINA: V primeru manjše skupine - število prijavljenih 10-14 oseb se cena potovanja zviša za 80 EUR/potnika. Potovanje bo izvedeno ob minimalni prijavi 10 potnikov.

OPOMBE:
• V organizaciji partnerske agencije
• Za to potovanje potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka.
• Minimalno število potnikov: 15
• Obvestilo o odhodu prejme potnik 5 dni pred odhodom
• Splošni pogoji in navodila organizatorja so sestavni del program
a.


Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.

V roku 4 dni od narejene rezervacije kupec vplača 30% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 30 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Potovanje po očarljivem Kazahstanu Potovanje po očarljivem Kazahstanu Potovanje po očarljivem Kazahstanu Potovanje po očarljivem Kazahstanu Potovanje po očarljivem Kazahstanu Potovanje po očarljivem Kazahstanu Potovanje po očarljivem Kazahstanu Potovanje po očarljivem Kazahstanu Potovanje po očarljivem Kazahstanu Potovanje po očarljivem Kazahstanu Potovanje po očarljivem Kazahstanu Potovanje po očarljivem Kazahstanu Potovanje po očarljivem Kazahstanu Potovanje po očarljivem Kazahstanu Potovanje po očarljivem Kazahstanu Potovanje po očarljivem Kazahstanu Potovanje po očarljivem Kazahstanu Potovanje po očarljivem Kazahstanu Potovanje po očarljivem Kazahstanu Potovanje po očarljivem Kazahstanu