Izrael in Jordanija 2020

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
Število oseb:
       
Število sob:

IZRAEL IN JORDANIJA

Tel Aviv, Kafarnaum, Haifa, Nazaret, Aman, Petra, Betlehem, Jeruzalem, Mrtvo morje...

Vključen vstop v SPA ob Mrvem morju (brisača+kosilo) in vzpenjača na Masado!

1. dan: let proti Tel Avivu
Zbirališče potnikov na letališču Ljubljana oz. Zagreb 2 uri pred letom za vse, ki so rezervirali paket let in transfer. Let preko Istanbula do Tel Aviva. Po opravljenih mejnih formalnostih sledi transfer do hotela v Tiberiasu. Namestitev, večerja in nočitev.

2. dan: Haifa – Nazaret
Zajtrk. Vožnja do zelenega mesteca Haifa. Med kratko panoramsko vožnjo po mestu prispemo do razgledne točke, od koder je lep razgled na mesto in čudovite vrtove Bahai. Nato se odpravimo do Muhraka, ki se nahaja na vrhu gore Karmel, in kjer se je, po navedbah biblije, Elija boril z Baalovimi privrženci. Nadaljevanje poti do Nazareta, kraja Jezusovega otroštva in mladosti. Obisk bazilike Marijinega oznanjenja, zgrajene na mestu, kjer je nekoč stala hiša Marije. Večerja in nočitev.

3. dan: gora Blagrov – Kafarnaum – Aman
Zajtrk. Po zajtrku se najprej zapeljemo do Genezareškega jezera, kjer obiščemo goro Blagrov. Vožnjo nadaljujemo proti mestu Kafarnaum, ki ga imenujejo tudi Jezusovo mesto. Ogledamo si cerkvico nad Petrovo hišo, ostanke naselja izpred 2000 let ter staro sinagogo iz 4. stoletja. Sledi Tabgha, kjer je Jezus pomnožil ribe in kruh. Nato se zapeljemo z ladjico čez Genezareško jezero. Sledi vožnja preko mejnega prehoda Sheikh Hussein Jordan do Amana. V Amanu se odpravimo na panoramski ogled mesta in city tour (izvedba ogleda je odvisna od časa prihoda v Aman). Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan: Petra
Zajtrk. Nato sledi vožnja do Petre, fantastičnega mističnega mesta, skritega v visokem rdečem skalovju. Petra je največja znamenitost Jordana in je pod zaščito UNESCA ter proglašena za eno od sedmin novih svetovnih čudes. Dostop do mesta je možen samo peš, skozi sotesko – ožino med stenami. Najprej se bomo povzpeli do grobnice v steni Ed-Deir. Z vrha je čudovit pogled na dolino Arava in Aronovo goro. Nato se bomo spustili do najpomembnejših ostankov tega čudežnega mesta: Kolonadne ulice z Velikim templjem Qasr el-Bint, Templja krilatih levov, kamnite grobnice in rdečega pročelja al-Khazne. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

5. dan: Aman – gora Nebo - Betlehem
Zajtrk. Nato nadaljujemo pot proti svetopisemskemu mestu Madabe, z značilnimi bizantinskimi in Umayadskimi mozaiki ter grško pravoslavno cerkvijo sv. Jurija. V cerkvi lahko vidite najstarejši ohranjen kartografski prikaz Svete Zemlje in okoliških področij (560 leta n.š.). Pot nadaljujemo do gore Nebo, najsvetejšega mesta v Jordaniji, kjer stoji tudi spomenik Mojzesu. Po Biblijskem izročilu naj bi s te točke uzrl obljubljeno deželo in zatem tu umrl. Ob lepem vremenu je z gore čudovit razgled na dolino reke Jordan, Mrtvo morje in Jeruzalem. Obiskali bomo tudi tradicionalni kraj za krst na reki Jordan. Nato se odpravimo preko mejnega prehoda Allenby Bridge do Betlehema. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan: Jeruzalem
Zajtrk. Odhod na Oljsko goro in prvi panoramski pogled na stari in novi del Jeruzalema. Nato se bomo sprehodili do vrta Getsemani in Cerkve vseh narodov. Od tod, skozi Levja vrata, vstopimo v stari Jeruzalem. Sledimo 14 postajam križevega pota, ki se zaključijo v cerkvi Svetega groba. Čez muslimansko tržnico in obnovljeno židovsko četrt pridemo do Zahodnega zidu (Zidu objokovanja). Sledi vožnja skozi novi del Jeruzalema ter vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

7. dan: Qumran –  Ein Gedi - Masada – SPA ob Mrtvem morju
Zajtrk. Danes si bomo ogledali največje znamenitosti na področju Mrtvega morja. Najprej obiščemo jame v bližini vasi Qumran. V njih so našli slavne mrtvomorske zvitke. Pot nadaljujemo ob Mrtvem morju do Masade – enega od najpomembnejših krajev v Izraelu. Vzpon z vzpenjačo in ogled znamenitosti. Sledi kosilo (vključeno v ceno) v Ein Gedi Spa, kjer lahko po kosilu uživate v hidro masažnih kopelih z mineralno vodo, zdravilnem blatu ali poskusite zaplavati v vodi Mrtvega morja. Vključena je tudi uporaba brisač. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

8. dan: povratek domov
Po zajtrku sledi transfer do letališča za vse, ki so rezervirali paket let in transfer, in prijava na let. Polet iz Tel Aviva proti Ljubljani oz. Zagrebu preko Istanbula. Prihod v Ljubljano oz. Zagreb v poznih popoldanskih urah.



POMEMBNO: Za potovanje v Izrael in Jordanijo potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev po dnevu povratka. Vize za Izrael ne potrebujete. Za Jordanijo je potrebna viza, ki je vključena v ceno. Za vizo nam, vsaj mesec dni pred odhodom, posredujte kopije potnih listov. V potnem listu potrebujete vsaj eno prazno stran. Za več informacij nas pokličite na 080 72 57 ali pišite na www.nikal.si.

 

ČAS POTOVANJA: 8 dni / 7 noči  


VIZUM ZA DRŽAVLJANE SLOVENIJE - IZRAEL - NE
Več informacij na: http://www.mzz.gov.si/si/predstavnistva_po_svetu/azija_kavkaz_in_bliznji_vzhod/izrael/

VIZUM ZA DRŽAVLJANE SLOVENIJE - JORDANIJA - DA
Več informacij na: http://www.mzz.gov.si/si/predstavnistva_po_svetu/azija_kavkaz_in_bliznji_vzhod/jordanija/

CEPLJENJE - IZRAEL - NI OBVEZNO
Več informacij na: http://www.zdravinapot.si/destinacije/bliznji-vzhod/izrael

CEPLJENJE - JORDANIJA - NI OBVEZNO
Več informacij na: http://www.zdravinapot.si/destinacije/bliznji-vzhod/jordanija


 

 



 

 


Cena vključuje:

  • 7 x nočitev v izbranih hotelih s 3* v dvoposteljni sobi
  • 7 x polpenzion (zajtrk+večerja)
  • 1 x vstop v Ein Gedi Spa ob Mrtvem morju (brisača + kosilo)
  • vzpenjača na Masado
  • izlete in transferje po programu z udobnimi, klimatiziranimi avtobusi
  • vizo za Jordanijo
  • lokalnega vodnika, ki govori slovenski ali hrvaški jezik
  • organizacijo potovanja

Cena ne vključuje:

  • paket let in transfer
  • celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
  • doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
  • turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
  • vstopno / izstopne takse (Izrael&Jordanija) pribl. 58,-USD
  • dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
  • napitnine za lokalne vodnike in šoferje (50,-USD na osebo)
  • stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)

Doplačila v agenciji:

Paket let in transfer: 350,-EUR na osebo

  • asistenca na letališču ob odhodu,
  • letalski prevoz Ljubljana/Zagreb-Tel Aviv-Ljubljana/Zagreb
  • prtljaga do 30 kg na osebo in do 8 kg ročne prtljage na osebo
  • letališke in varnostne pristojbine
  • transfer letališče-hotel-letališče

• Celosten paket zavarovanja potovanja: od 87,-EUR na osebo

  • Zavarovanje za primer odpovedi potovanja
  • Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
  • Zavarovanje prtljage


• Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama

  • Doplačilo za enoposteljno sobo: 249,-EUR

 

Doplačila na poti (obvezno):

  • vstopno / izstopne takse (Izrael&Jordanija) pribl. 58,-USD (pribl. 53,-EUR) na osebo
  • napitnine 50,-USD na osebo 

 

FIRST MINUTE CENA VELJA DO 3 MESECE PRED ODHODOM!


Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje v Izrael in Jordanijo potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev po dnevu povratka. Vize za Izrael ne potrebujete. Za Jordanijo je potrebna viza, ki je vključena v ceno. Za vizo nam, vsaj mesec dni pred odhodom, posredujte kopije potnih listov. V potnem listu potrebujete vsaj eno prazno stran. Za več informacij nas pokličite na 080 72 57 ali pišite na www.nikal.si.

Opomba
Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: Izrael: http://www.mzz.gov.si/si/predstavnistva_po_svetu/azija_kavkaz_in_bliznji_vzhod/izrael/ in Jordanija: http://www.mzz.gov.si/si/predstavnistva_po_svetu/azija_kavkaz_in_bliznji_vzhod/jordanija/. Za potovanje na Kitajsko cepljenje ni obvezno. Več informacij najdete na: Izrael: http://www.zdravinapot.si/destinacije/bliznji-vzhod/izrael in Jordanija: http://www.zdravinapot.si/destinacije/bliznji-vzhod/jordanija. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.
V roku 7 dni od narejene rezervacije kupec vplača 25% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 25

Splošne pogoje najdete tukaj.

 

Predviden letalski prevoz:

25.02.-03.03.2020 iz Zagreba
TK1054 25.02.2020 ZAGREB ISTANBUL 0910 13:15 - let traja 2 uri in 05 min
TK786 25.02.2020 ISTANBUL TEL AVIV 1555 1705 - let traja 2 uri in 10 min
TK795 03.03.2020 TEL AVIV ISTANBUL 1215 1530 - let traja 2 uri in 15 min
TK1055 03.03.2020 ISTANBUL ZAGREB 1855 1905 - let traja 2 uri in 10 min

27.03.-03.04.2020 iz Ljubljane
TK1062 27.03.2020 LJUBLJANA ISTANBUL 0935 1340 - let traja 2 uri in 05 min
TK736 27.03.2020 ISTANBUL TEL AVIV 1555 1805 - let traja 2 uri in 10 min
TK795 03.04.2020 TEL AVIV ISTANBUL 1415 1640 - let traja 2 uri in 15 min
TK1063 03.04.2020 ISTANBUL LJUBLJANA 1750 1905 - let traja 2 uri in 15 min

02.05.-09.05.2020 iz Zagreba
TK1054 02.05.2020 ZAGREB ISTANBUL 0910 1225 - let traja 2 uri in 15 min
TK786 02.05.2020 ISTANBUL TEL AVIV 1330.1540 - let traja 2 uri in 10 min
TK795 09.05.2020 TEL AVIV ISTANBUL 1415 1640 - let traja 2 uri in 25 min
TK1055 09.05.2020 ISTANBUL ZAGREB 1810 1920 - let traja 2 uri in 10 min

Prevoznik: Turkish Airlines

 

IZRAEL
Uradno ime: Država Izrael
Površina: cca 22.072 km2
Prebivalstvo: pribl. 8.9 milijonov
Glavno mesto: Jeruzalem
Uradni jezik: hebrejščina
Religija: 74,7% judov, 17,7% muslimanov, 7,6% ostali
Čas v Izraelu: srednjeevropski +1 ura (Slovenija 12:00 = Izrael 13:00) oz. +2 uri poleti
Uradna valuta: Novi izraelski šekel (ILS); 1€ = pribl. 4,2 ILS (na dan 26.9.2018)

JORDANIJA

Uradno ime: Hašemitska kraljevina Jordanija
Površina: cca 89.342 km2
Prebivalstvo: pribl. 10 milijonov
Glavno mesto: Aman
Uradni jezik: arabščina
Religija: 95% muslimanov, 4% ostali
Čas v Izraelu: srednjeevropski +1 ura (Slovenija 12:00 = Jordanija 13:00) oz. +2 uri poleti
Uradna valuta: jordanski dinar (JOD); 1€ = pribl. 0,8 JOD (na dan 26.9.2018)

Tedenska vremenska prognoza:

 

booked.net booked.net

 booked.net

Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020 Izrael in Jordanija I 2020