DUBAJ & ABU DHABI

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
Število oseb:
       
Število sob:

ZDRUŽENI ARABSKI EMIRATI

Dubaj & Abu Dhabi

Čudovita dežela polna kontrastov. Na eni strani nepregledna puščava, tradicionalno beduinsko življenje pod neverjetnim zvezdnatim nebom in zgodbe iz 1001 noči. Na drugi strani največji dosežki današnjega časa - najvišje in najbolj ekstravagantne zgradbe na svetu. Blišč, sijaj in neomejene možnosti nakupovanja...

1. dan: polet proti Dubaju
Zbor potnikov na letališču Zagreb in polet v popoldanskih urah proti Dubaju. Prihodu v Dubaj v večernih urah in transfer do vašega hotela s 3*, kjer boste bivali ves čas potovanja. Namestitev.

2. dan: tradicionalni Dubaj
Zajtrk. Današnji ogled nas vodi v stari del Dubaja. Najprej se bomo ustavili pred čudovito mošejo Jumeirah (zunanji ogled), zgrajeno leta 1978 v srednjeveškem slogu Fatimid. V trdnjavi Al Fahidi, mestnem muzeju, bomo spoznali zgodovino mesta in okoliških območij, nato pa bomo z ladjicami (Abra vodni taksi) prečkali Dubai Creek in si ogledali tržnico z zlatom in začimbami. Izjemno živahna tržnica je bogata z aromatičnimi začimbami in razkošno ponudbo zlatih izdelkov. Med izletom bomo skupaj obiskali še zlatarno in trgovino z usnjenimi izdelki. Povratek v hotel in prosti čas.

3. dan: izlet v Abu Dhabi
Po zajtrku se odpravimo v Abu Dhabi. Po 2 urni vožnji po obalno puščavski cesti prispemo v Abu Dhabi - glavno mesto ZAE. Med panoramsko vožnjo bomo občudovali čudesa tega mesta. Zapeljemo se do veličastne mošeje šejka Zayeda - ena največjih mošej na svetu, ki vas bo očarala s svojim razkošjem. V bližini se nahaja tudi znamenito sprehajališče Corniche. Nato sledi vožnja do Heritage Village, muzeja, ki so ga uredili kot tradicionalna vas in kjer boste spoznali, kako so na tem področju nekoč živeli. Zapeljemo se še mimo očarljivega hotela Emirates Palace in obiščemo prodajalno s preprogami. Nato sledi povratek v hotel in nočitev.

4. dan: prosto ali fakultativni izlet

Zajtrk. Današnji dan izkoristite za raziskovanje Dubaja v lastni režiji ali se nam pridružite na zanimivem fakultativnem izletu (za plačilo).

5. dan: prosto ali fakultativni izlet
Zajtrk. Današnji dan si lahko organizirate po svoje ali se nam pridružite na fakultativnem izletu (za plačilo).

6. dan: povratek domov
V zgodnjih jutranjih urah sledi prevoz do letališča in povratni let proti Zagrebu.

Opomba: Za to potovanje potrebujete potni list, ki ob izstopu iz ZAE velja še vsaj 6 mesecev! V kolikor imate v potnem listu izraelski žig, si uredite novi potni list.


Minimalno število potnikov: 30

ČAS POTOVANJA: 6 DNI

VIZUM ZA DRŽAVLJANE SLOVENIJE - NE
Več informacij na:
https://www.mzz.gov.si/si/predstavnistva_po_svetu/azija_kavkaz_in_bliznji_vzhod/zdruzeni_arabski_emirati/

CEPLJENJE - NI OBVEZNO
Več informacij na: https://www.zdravinapot.si/destinacije/bliznji-vzhod/zdruzeni-arabski-emirati


**********************************************************************************
Možni fakultativni izleti:

SODOBNI DUBAJ
Na današnjem poldnevnem izletu boste spoznali luksuz in ekstravaganco ter največje simbole današnjega Dubaja. Ogled začnemo z obiskom Souk Madinat Jumeira, ki združuje tradicionalno ponudbo soukov z butičnimi izdelki in trgovinicami s spominki. V 25 restavracijah nudijo kulinariko z vsega sveta. Nato se zapeljemo do Burj Al Arab (zunanji ogled) in naredimo postanek za fotografiranje. Obiščemo elegantno Dubai Marino s svojima arhitekturnima čudežema ter se na koncu ustavimo še v največjem nakupovalnem centru na svetu Dubai Mall-u, kjer se bomo povzpeli na najvišjo stolpnico na svetu Burj Khalifo. V tem centru se nahaja tudi ogromen akvarij in podvodni zoo. Povratek v hotel

PUŠČAVSKI SAFARI
Skrivnostna puščava vas vabi na čaroben večer. Avantura, katero ne boste nikoli pozabili. Z vozili na štirikolesni pogon se odpeljete izpred hotela proti puščavi. Vožnja po mehkih, zlato peščenih sipinah je vznemirljivo in nepozabno doživetje. Med vožnjo po sipinah boste v daljavi zagledali vaš kamp, kjer boste doživeli pravi tradicionalni arabski večer. Tukaj boste uživali v sproščenem in umirjenem okolju pod zvezdnatim nebom ter bili obdani z veličastnimi peščenimi sipinami, za katere se zdi, da sijejo ob svetlobi sončnega zahoda. Postregli vam bodo z mesnimi dobrotami z žara, pripravljenimi na arabski način, ter solatami. Po večerji pokadite vodno pipo ali preprosto uživajte v čudoviti galaksiji zvezd ob zvokih arabske glasbe, ki spremljajo trebušno plesalko med predstavo. Presenečeni boste, koliko ljudi se ji bo pridružilo na plesišču še pred koncem prestave. Želeli si boste, da se ta čaroben večer nikoli ne konča.

DHOW CRUISE Z VEČERJO
Kaj je lahko še bolj čarobno od večerje na krovu ladje (Dhow), ki v mesečini tiho pljuje po Dubai Creeku? Pričakuje vas romantičen večer, kjer vas bodo razvajali z arabsko gostoljubnostjo in različnimi okusnimi jedmi, na osvetljeni in čudovito okrašeni ladji, ki mirno pljuje vzdolž spektakularne obale Dubajskega polotoka. Dhow je nostalgičen spomin na arabski pustolovski duh, ki sega v čas nabiranja in trgovanja z biseri. Uživali boste v panoramskem pogledu na osvetljene nebotičnike ob svežini morske sapice.

MIRACLE GARDEN

Vsako leto, od sredine novembra do sredina maja, oživi 72.000 kvadratnih metrov površine polne različnih vonjev in barv. To je neverjetno doživetje in prava paša za oči v Duba Miracle Garden. Otvoritev vrtov je bila na Valentinovo leta 2013 v osrčju Dubaja. Videti vrtove v polnem razcvetu, kjer so iz 150 milijonov rož ustvarjeni različni vzorci, barviti oboki in neštete neverjetne oblike, je resnično veličastno. Osupljiva pokrajina Dubai Miracle Garden je leta 2013 bila vpisana v Guinnessovo knjigo rekordov za največji vertikalni vrt na svetu in leta 2016 za največjo cvetlično skulpturo na svetu v obliki letala Airbusa A380. Leta 2018 je prejel vrt priznanje za najvišjo skulpturo topiariev, ki je segala 18 metrov v višino in bila ustvarjena iz skoraj 100.000 rastlin in cvetov ter tehtala 35 ton. Izredno doživetje za vse ljubitelje rastlin in umetnin.

ATLANTIS
Današnji izlet vas popelje do nekaterih najbolj znanih kulis Dubaja – do mošeje Madinate Jumeirah in na plažo pred najbolj znanim hotelom na svetu, Burj Al Arab, kjer boste imeli nekaj časa za fotografiranje. Sledi nekaj prostega časa v souku Madinat Jumeira, ki združuje tradicionalno ponudbo soukov z butičnimi izdelki in trgovinicami s spominki. Nato se odpravimo na znameniti otok v obliki palme, kjer se nahaja čudoviti hotel Atlantis. Obiščemo akvarij „Lost Chambers Aquarium“ in spoznamo eksotičen podvodni svet.

 


 

 


 


 


 

Cena vključuje:
- letalski prevoz Zagreb-Dubaj-Zagreb s pristojbinami
- transfer letališče-hotel-letališče
- 5 x nočitev v hotelu s 3* v Dubaju, dvoposteljna soba
- 5 x samopostrežni zajtrk v hotelih oz. 4 x, če je povratek zgodaj zjutraj
- 2 ogleda: Dubaj - stari del s tržnicama in Abu Dhabi
- lokalnega vodnika na destinaciji, ki govori hrvaški jezik
- organizacijo potovanja

Cena ne vključuje:
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne storitve, obroke in fakultativne izlete
- napitnine 
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)


Doplačila v agenciji (pred potovanjem):
Paket večerij: 99,-EUR na osebo
- 2 x večerja v hotelu
- Dhow Cruise
Paket izletov: 189,-EUR na osebo
- sodobni Dubaj z Burj Khalifo
- puščavski safari
- Miracle Garden (24.11.-29.11.2019) ali Atlantis (vsi ostali termini)
Sodobni Dubaj z Burj Khalifo 69,-EUR na osebo
puščavski safari 69,-EUR na osebo
• Miracle Garden ali Atlantis 59,-EUR na osebo
• Dhow Cruise 69,-EUR na osebo
• Paket 3 x večerja (v hotelu) 49,-EUR na osebo
• Celosten paket zavarovanja potovanja: od 60,-EUR na osebo

- Zavarovanje za primer odpovedi potovanja
- Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
- Zavarovanje prtljage
Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 169,-EUR

Doplačila na poti:
- Turistična pristojbina, ki se plača neposredno v hotelu v Dubaju 15AED na sobo/na noč (cca 3,6€)
- Napitnina 25 USD na osebo

Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje v ZAE potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka. V kolikor imate v potnem listu izraelski žig, si uredite novi potni list. 

Opomba
Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: https://www.mzz.gov.si/si/. Za potovanje v ZAE cepljenje ni obvezno. Več informacij najdete na: https://www.zdravinapot.si/destinacije/bliznji-vzhod/zdruzeni-arabski-emirati. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.
V roku 7 dni od narejene rezervacije kupec vplača 25% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 30

Splošne pogoje najdete tukaj.

Predviden letalski prevoz:


28.10.2019 EK2013 ZAGREB - DUBAJ 1430 2300
02.11.2019 EK2294 DUBAJ - ZAGREB 1300 1615

10.11.2019 EK2013 ZAGREB - DUBAJ 1430 2300
15.11.2019 EK2012 DUBAJ - ZAGREB 1000 1315

24.11.2019 EK2013 ZAGREB - DUBAJ 1430 2300
15.11.2019 EK2012 DUBAJ - ZAGREB 1000 1315

15.12.2019 EK2013 ZAGREB - DUBAJ 1430 2300
20.12.2019 EK2012 DUBAJ - ZAGREB 1000 1315

12.01.2020 EK2013 ZAGREB - DUBAJ 1430 2300
17.01.2020 EK2012 DUBAJ - ZAGREB 1000 1315

23.02.2020 EK2013 ZAGREB - DUBAJ 1430 2300
28.02.2020 EK2012 DUBAJ - ZAGREB 1000 1315

15.03.2020 EK2013 ZAGREB - DUBAJ 1430 2300
20.03.2020 EK2012 DUBAJ - ZAGREB 1000 1315

Prevoznik: Fly Dubai

11.04.2020 EK130 ZAGREB - DUBAJ 1525 2300
16.04.2020 EK129 DUBAJ - ZAGREB 0830 1235

26.04.2020 EK130 ZAGREB - DUBAJ 1525 2300
01.05.2020 EK129 DUBAJ - ZAGREB 0830 1235

17.05.2020 EK130 ZAGREB - DUBAJ 1525 2300
22.05.2020 EK129 DUBAJ - ZAGREB 0830 1235

Prevoznik: Emirates

 

 

Informacije o državi: DUBAJ & ZAE

Združeni arabski emirati, ali na kratko ZAE, so z nafto bogata obmorska puščavska država na jugovzhodu Arabskega polotoka, ki na severu meji na Perzijski zaliv, na severovzhodu in vzhodu na Omanski zaliv in Oman, na jugu in zahodu pa na Saudsko Arabijo. Združeni arabski emirati so muslimanska država, v kateri zelo cenijo islamsko tradicijo, zato morajo turisti spoštovati njihovo tradicijo in pravila obnašanja. To je ena država, vendar ima vsak emirat svoja pravila in značilnosti. Glavno mesto ZAE je Abu Dhabi, ki je zelo konzervativno mesto, medtem ko je Dubaj bolj sproščen in svetovljanski. Ženske morajo biti na javnih mestih oblečene spodobno. To pomeni, da morajo imeti pokrita ramena in noge, spodnje perilo ne sme biti vidno. Kopalke se lahko nosi le na plažah ali na kopališčih. Za njih je velik greh poljubljanje in izkazovanje naklonjenosti v javnosti, enako velja za homoseksualnost. Preklinjanje je kaznivo. Fotografiranje lokalnega prebivalstva, zlasti žensk, lahko povzroči velike težave, zato se mu je boljše izogniti. V Združenih arabskih emiratih se alkohol lahko kupi samo v brezcarinskih prodajalnah. Nekateri hoteli in klubi strežejo alkoholne pijače. Na javnih mestih je uživanje alkoholnih pijač prepovedano. V emiratu Sharjah je alkohol popolnoma prepovedan, tako da v hotelih in restavracijah ne strežejo alkohola. Lahko pa alkohol pijete v hotelskih sobah. Pred vstopom v ZAE lahko v brezcarinskih prodajalnah kupite alkohol, vendar ne več kot 4 litre. Kajenje je dovoljeno v vseh restavracijah, barih in nočnih klubih, kjer strežejo alkohol. V času ramadana so čez dan zaprte vse restavracije. Odprejo se po sončnem zahodu. Tudi turisti, čez dan, v času ramadana ne bi smeli jesti, piti ali kaditi v javnih prostorih, razen v hotelih. Kot v ostalih muslimanskih državah je uporaba drog in drugih opiatov strogo prepovedana. Kazni za prekrške v zvezi z drogami (tudi minimalnih količin) so izredno visoke. Kazen za trgovanje z drogami je lahko tudi smrtna kazen.

Uradno ime: Združeni arabski emirati
Površina: 83600 km2
Prebivalstvo: cca. 8,3 milijonov
Glavno mesto: Abu Dhabi
Uradni jezik: arabski, vendar vsi govorijo tudi angleško
Religija: 96% muslimanov, 4% ostali
Čas v ZAE: srednjeevropski + 2ur (Slovenija 12:00 = ZAE 14:00)
Uradna valuta: UAE dirham (AED); 1€ = cca 4 AED (na dan 1.4.2015).V ZAE sprejemajo povsod samo dirhame (AED).

Javna prevozna sredstva: Vožnja s taxijem je draga. Vsi taxiji so moderni in klimatizirani. Dubaj in Abu Dabi sta dobro povezana s podzemno železnico. Cena vozovnice ni predraga. V ostalih Emiratih prevladujejo avtobusi. Pomembno: na javnih prevoznih sredstvih je prepovedano uživanje hrane in pijače.

Vreme: Dežela ima puščavsko podnebje z letno količino padavin od 100 do 200 mm. V Dubaju je povprečna temperatura januarja 23° C, julija pa 42° C. Poletja so vroča in vlažna. Sončno sevanje je veliko močnejše kot pri nas, zato je priporočljivo, da uporabljate kremo za sončenje z visokim faktorjem. Vedno imejte pri sebi vodo, sončna očala in klobuke.
Električna napetost: 220V, vendar je potreben adapter. Adapter si lahko sposodite tudi v hotelu (na voljo omejene količine).

Mobilna telefonija:
vsa omrežja v glavnem delujejo. Pred potovanjem pri svojem operaterju preverite cene storitev v državi v katero potujete in operaterje, pri katerih so klici najcenejši.

Oblačila in obutev: v arabskem svetu veljajo posebna pravila oblačenja, še posebej ob obisku mošej. Priporočamo, da s seboj vzamete naglavno ruto, katera je obvezna za ženske ob vstopu v mošejo. Nekateri hoteli v ZAE zahtevajo, da imajo moški pri večerji oblečene dolge hlače.

Hrana in pijača: Izbirate lahko med jedmi iz večine najpomembnejših nacionalnih kuhinj. Prevladuje arabska kuhinja. Najbolj priljubljena jed je piščanec na žaru, ki ga ponujajo v večini obcestnih bistrojev na prostem, zraven pa ponudijo khubz (arabsko različico kruha) ali humus. Od riževih jedi boste največkrat naleteli na biriyani, to je riž s piščancem, ribo ali jagnjetino. Tipične jedi: shawarme (kot kebab) in falafle (mesne kroglice) v sendvičih, ki so okusni in poceni. Voda ni pitna. Priporočamo, da pijete samo ustekleničeno vodo. Alkohol je na voljo samo v hotelskih restavracijah in barih s posebnim dovoljenjem. Restavracije izven hotela ne smejo streči alkoholnih pijač.

Trgovine so običajno odprte od 10 do 13 ure in od 16. do 22. ure. Nakupovalni centri so odprti od 10 do 22 ure (Dubai Mall do polnoči) brez prekinitve v tednu, razen ob petkih od 14 do 22 ure.

Primer hotela v Dubaju

Hampton By Hilton Dubai Airport*** ali podoben

Hampton By Hilton Dubai Airport je povsem nov sodoben hotel, ki se nahaja v bližini mednarodnega letališča Dubaj. Hotel zagotavlja enostaven dostop do mestnih znamenitosti.

Toplo in sodobno opremljen hotel svojim gostom nudi bazen, fitnes, zajtrkovalnico, restavracijo, bar, prijetno hotelsko avlo.

Sodobne sobe nudijo kopalnico, LCD TV, manjši hladilnik, grelnik vode za pripravo čaja ali kave, Wi-Fi.

Web: https://hamptoninn3.hilton.com/en/hotels/uae/hampton-by-hilton-dubai-airport-DXBHXHX/index.html
 

Tedenska vremenska prognoza:

 

booked.net booked.net

Dubaj & Abu Dhabi 2019 Dubaj & Abu Dhabi 2019 Dubaj & Abu Dhabi 2019 Dubaj & Abu Dhabi 2019 Dubaj & Abu Dhabi 2019 Dubaj & Abu Dhabi 2019 Dubaj & Abu Dhabi 2019 Dubaj & Abu Dhabi 2019 Dubaj & Abu Dhabi 2019 Dubaj & Abu Dhabi 2019 Dubaj & Abu Dhabi 2019 Dubaj & Abu Dhabi 2019 Dubaj & Abu Dhabi 2019 Dubaj & Abu Dhabi 2019 Dubaj & Abu Dhabi 2019 Dubaj & Abu Dhabi 2019 Dubaj & Abu Dhabi 2019 Dubaj & Abu Dhabi 2019 Dubaj & Abu Dhabi 2019 Dubaj & Abu Dhabi 2019 Dubaj & Abu Dhabi 2019 Dubaj & Abu Dhabi 2019