BALI, OTOK BOGOV

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
First Minute
1.949 EUR 
na osebo
Dvoposteljna soba
12.-23.11.2024. (12 dni)
Število oseb:
       
Število sob:

BALI, OTOK BOGOV

1. dan: Zagreb – Bali
Zbor potnikov na letališču Zagreb dve uri pred letom in let preko Dohe proti Baliju.

2. dan: Sanur
Pristanek na Baliju v jutranjih urah. Sledi prevoz do hotela na obali in namestitev. Ostanek dneva prosto za sprostitev in lastne aktivnosti.

3. dan: Sanur
Zajtrk. Današnji dan lahko preživite v raziskovanju okolice, uživate na plaži ali se udeležite fakultativnega izleta (za plačilo) v organizaciji lokalne agencije.

4. dan: Sanur – Ubud

Po zajtrku zapustimo obalo in se odpravimo proti notranjosti otoka. Prvi postanek je legendarna predstava demonov - Barong Dance. Uživajte v fantastičnih maskah in nenavadnih plesnih gibih! Nato se odpravimo v vasico Celuk, ki je po vsej Aziji znana po nakitu in srebrnih izdelkih. Zatem se ustavimo na tradicionalni tržnici, kjer se predvsem v dopoldanskem času veliko dogaja. Vodnik vam bo pokazal in predstavil številne eksotične začimbe, sadje in še veliko več. Po kosilu v atraktivni restavraciji Taman Dedari (vključeno v ceno) sledi namestitev v hotelu v Ubudu. Prost popoldan. Predlagamo, da obiščete bližnji Jalan Gootama. Je nekakšna cona za pešce s številnimi majhnimi trgovinami, kavarnami, picerijami, tetovatorji in ekološkimi restavracijami. Nočitev v Ubudu.

5. dan: Ubud – Bedugul -Pemuteran
Zajtrk. Nato se odpravimo proti goratemu predelu Bedugula na jezeru Bratan, ki je pravzaprav krater, napolnjen s sladko vodo. Obiskali bomo tempelj Pura Ulun Danu, ki se nahaja na vodi 5 metrov od obale jezera. Vožnja skozi gorato regijo, kjer je odlična priložnost za fotografiranje fantastičnih prizorov na plantažah kakava ali kave na poti proti slapu Gitgit. Po kosilu ob slapu (vključeno v ceno) se bomo zapeljali ob severni obali Balija in prispeli do Vihara Bude, budističnega samostana in meditacijskega centra. Obiščemo tudi vroče vrelce v Banjarju. Po severni obali Balija se odpravimo proti zahodu in prispemo do Pemuterana. Namestitev v hotel in nočitev.

6. dan: Permuteran – otok Menjangan - Lovina

Po zajtrku kratka vožnja do pristanišča Labuhan Lalang. Vkrcamo se na ladjo in po 20 minutah prispemo na otok Menjangan, kjer bomo lahko plavali v kristalno čisti vodi in snorkljali. Uživajte v široki paleti barv in edinstvenem podvodnem svetu otoka Menjangan. Povratek v hotel, nekaj časa za osvežitev, odjava iz hotela. Na poti do Lovine, bomo po odmoru za kosilo (vključeno v ceno), obiskali tempelj Pulaki, kjer živi veliko število opic. Namestitev v hotelu v Lovini in nočitev.

7. dan: Lovina – Kintamani – Candidasa
Zajtrk. V vasi Sangsit bomo obiskali mitski tempelj Pura Beji. Pot nadaljujemo po gorski cesti ob fascinantni pokrajini vse do vasi Kintamani, ki se nahaja na meji vulkana Penulisan. Tukaj boste imeli čudovit panoramski pogled na ugasli krater (premer 12 km) ter fantastičen pogled na vulkan Mt. Batur (2200 m visoko), ki je še vedno aktiven. Po odmoru za kosilo (vključeno v ceno) nadaljujemo pot do največjega templja na Baliju, Besakih. Ima 40 stolpov in čudovit razgled na impresiven vulkan Gunung Agung. Nato se odpravimo po neverjetno lepih riževih poljih ob vasi Selat na vzhodni obali. Namestitev v hotelu v Candidasi in nočitev.

8. dan: Candidasa – Teganan – Klungkung – Sanur

Po zajtrku sledi kratka vožnja do vasi Tenganan, prvotne vasi staroselcev Bali-Aga. Po tem zanimivem ogledu, nadaljujemo pot do jame Goa Lawah, pred katero se nahaja tempelj in katera je dom na tisoče netopirjev. Po kosilu (vključeno v ceno) se odpravimo še do Klungkunga, kjer si bomo ogledali zgodovinsko sodno dvorano Kert Gos. Nato se zapeljemo do Sanurja in našega hotela na obali.

9.-11. dan: Sanur – počitnice na obali ali fakultativni izleti
Zajtrk. Prosti čas v vašem resortu na obali. Če želite doživeti in videti še več, lahko izberete katerega od fakultativnih izletov (za plačilo) iz široke ponudbe lokalne agencije. Zadnji dan zvečer prevoz do letališča v Denpasarju in prijava na let.

12. dan: povratek domov

Let preko Dohe proti Zagrebu.

 

POMEMBNO: Za potovanje na Bali potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev na dan povratka in vizo.

ČAS POTOVANJA: 12 dni / 10 noči

MINIMALNO ŠTEVILO POTNIKOV: 20

Predviden letalski prevoz:
12.11.2024 QR216 ZAGREB – DOHA 09:10 – 16:30
12.11.2024 QR964 DOHA – DENPASAR 17:30 - 08:10+1 (naslednji dan)
23.11.2024 QR961 DENPASAR – DOHA 00:10 – 05:00
23.11.2024 QR217 DOHA – ZAGREB 09:10 – 13:15
Prevoznik: Qatar Airways

Cena vključuje:
- Povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu z vključenimi pristojbinami na relaciji Zagreb-Denpansar-Zagreb preko Dohe, s prevoznikom Qatar Airways
- 1 kos oddane prtljage teže največ 20 kg + 1 kos ročne prtljage teže največ 7 kg na osebo
- 6 x nočitev z zajtrkom v hotelu Mercure 4*, Sanur ali podobnem
- 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu The Ubud Village 4*, Ubud ali podobnem
- 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu Taman Sari Bali Resort 4*, Pemuteran ali podobnem
- 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu Aneka 3*, Lovina ali podobnem
- 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu Candi Beach Resort 4*, Candidasa ali podobnem
- 5 obrokov v času kosila (1 od tega kot lunch box) po programu
- transferji in prevozi po programu v udobnem klimatiziranem turističnem avtobusu
- oglede in izlete po programu
- slovensko ali hrvaško govorečega vodnika in lokalnega vodnika
- organizacijo potovanja


Cena ne vključuje:
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- vize in vstopne takse na Bali
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne storitve, obroke in fakultativne izlete
- napitnine
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)

Možna doplačila ob rezervaciji:
- 10 x večerja: 249,-EUR na osebo
- celosten paket zavarovanja potovanja: od 139,-EUR na osebo
(paket vključuje: zavarovanje za primer odpovedi potovanja, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, zavarovanje prtljage)
• Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 400,-EUR

Doplačila na poti:
- indonezijski vizum - (plačilo in pridobitev na kraju samem): cca 35,-EUR na osebo
- vstopna taksa za Bali – plačilo na kraju samem: cca 10,-EUR na osebo
- napitnine tekom potovanja - za lokalne vodnike in voznike avtobusov: 50,-EUR na osebo

Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje na Bali potrebujejo državljani R Slovenije potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka ter vizo. Ob prihodu na Bali je potrebno plačati in pridobiti potrdilo še za vstopno takso.
V kolikor niste državljan R Slovenije se še pravočasno na pristojnem uradu pozanimajte, katero dokumentacijo potrebujete za vstop na Bali.

Potrebujete tudi zavarovanje z asistenco v tujini.

Aktualne informacije o prestopu mej najdete na spletni strani MZZ:
https://www.gov.si/drzave/indonezija/

Informacije o cepljenju najdete na: https://zdravinapot.si/indonezija/

Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest. First minute popust velja do preklica.

V roku 3 dni od narejene rezervacije kupec vplača 30% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 20

Splošne pogoje najdete tukaj.

Predviden letalski prevoz:
12.11.2024 QR216 ZAGREB – DOHA 09:10 – 16:30
12.11.2024 QR964 DOHA – DENPASAR 17:30 - 08:10+1 (naslednji dan)
23.11.2024 QR961 DENPASAR – DOHA 00:10 – 05:00
23.11.2024 QR217 DOHA – ZAGREB 09:10 – 13:15
Prevoznik: Qatar Airways

Bali, otok bogov 2024 Bali, otok bogov 2024 Bali, otok bogov 2024 Bali, otok bogov 2024 Bali, otok bogov 2024 Bali, otok bogov 2024 Bali, otok bogov 2024 Bali, otok bogov 2024 Bali, otok bogov 2024 Bali, otok bogov 2024 Bali, otok bogov 2024 Bali, otok bogov 2024 Bali, otok bogov 2024 Bali, otok bogov 2024 Bali, otok bogov 2024 Bali, otok bogov 2024 Bali, otok bogov 2024 Bali, otok bogov 2024 Bali, otok bogov 2024 Bali, otok bogov 2024 Bali, otok bogov 2024 Bali, otok bogov 2024 Bali, otok bogov 2024 Bali, otok bogov 2024 Bali, otok bogov 2024 Bali, otok bogov 2024 Bali, otok bogov 2024 Bali, otok bogov 2024 Bali, otok bogov 2024