BISERI KLASIČNE GRČIJE

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
First Minute
1.199 EUR 
na osebo
Dvoposteljna soba
30.9.-7.10.2024. (8 dni)
First Minute
1.099 EUR 
na osebo
Dvoposteljna soba
6.-13.11.2024. (8 dni)
Število oseb:
       
Število sob:

BISERI KLASIČNE GRČIJE

1. dan: let v Atene
Zbor potnikov na letališču Zagreb 2 uri pred letom. Prijava na let in direktni let v Atene. Po pristanku transfer do hotela in namestitev. Nočitev.

2. dan: Atene
Zajtrk. Danes bomo raziskali Atene, zibelko evropske civilizacije. Zapeljali se bomo mimo neoklasičnih zgradb univerze, akademije in knjižnice, preden prispemo do stadiona, ki je bil leta 1.896 obnovljen po prvotnem načrtu za sodobne olimpijske igre. Na trgu Syntagma bomo videli kraljevo palačo in današnji parlament. Pred palačo stoji spomenik neznanemu vojaku, kjer dva vojaka (Evzoni) neprestano stražita. Že več kot petindvajset stoletij nad panoramo tega mesta prevladuje Akropola. Povzpeli se bomo na hrib in si ogledali znamenito Akropolo z njenimi glavnimi zgradbami: Propileje, tempelj Atene Nike, Erehtejon in veličastni Partenon. Sledi vožnja proti mestu Karditsa. Namestitev v hotelu in nočitev.

3. dan: Meteora
Po zajtrku bomo občudovali visoke kamnite formacije. Meteora ("visi v zraku" ali "v nebesih zgoraj") je eden največjih in najpomembnejših kompleksov vzhodno pravoslavnih samostanov v Grčiji in je uvrščena na Unescov seznam svetovne dediščine. Na severozahodnem robu ravnice Tesalije je bilo, na naravnih stebrih iz peščenjaka, zgrajenih šest samostanov. Ti samostani predstavljajo edinstven umetniški dosežek in so eden najmočnejših primerov arhitekturne preobrazbe v kraj umika, meditacije in molitve. Povratek v hotel in nočitev.

4. dan: Delfi
Zajtrk. Nato se odpravimo na slikovito vožnjo po čudoviti pokrajini osrednje Grčije, proti vznožju gore Parnas, ki dominira nad lokacijo Delfi in dolino pod njo. Bodite priča osupljivemu ambientu ostankov Delfi, ki še vedno hranijo nekaj magije starodavnega preročišča. Uživajte v obisku arheološkega območja s sprehodom po Sveti poti, mimo čudovitih majhnih zakladnic do templja boga Apolona. Ogled bomo nadaljevali v bližnjem muzeju z izjemno zbirko votivnih daril in kipov, vključno s svetovno znanim Kočijažem. Nadaljujemo z vožnjo proti Itei. Namestitev in nočitev.

5. dan: Olimpija
Po zajtrku se bomo zapeljali po severni obali Peloponeza do Olimpije, rojstnega kraja olimpijskih iger in večnega simbola miru ter sodelovanja med narodi sveta. V znamenitem arheološkem najdišču bomo občudovali Zevsov tempelj, v katerem je bil nekoč Zevsov kip iz zlata in slonovine (eno od sedmih klasičnih čudes starega veka), ter prvotni stadion in Bouleuterion, edinstven v zgodovini, kjer so tekmovalci nekoč prisegali na spoštovanje pravil. Ogled nadaljujemo s sprehodom do svetovno znanega Arheološkega muzeja Olimpije, kjer med številnimi neprecenljivimi eksponati najdete marmornate kipe iz Zevsovega templja in edinstven kip Hermesa, ki ga je izdelal starogrški kipar Praksitel. Nato se zapeljemo do slikovite vasice Lagadia. Namestitev v hotelu in nočitev.

6. dan: Epidaver, Mikene, Korintski prekop
Zajtrk. Sledi obisk Epidavra, kjer se nahaja Asklepijevo svetišče, ki spada pod svetovno dediščino Unesca. Ta kraj je posvečen bogovom zdravilstva Apolonu, Asklepiju (bogu medicine) in Higiji (boginji zdravja). Svetovno znano antično gledališče je eden najbolje ohranjenih spomenikov antike na svetu. Gledališče, ki ima izjemno akustiko, sprejme 14.000 gledalcev in vsako poletje zaživi s festivalom Epidaurus, ko tu uprizarjajo antične komedije in tragedije. Mikene so bile eno največjih kulturnih središč stare Grčije. Mikenska civilizacija je imela pomembno vlogo pri razvoju klasične grške kulture. Mesto je neločljivo povezano s Homerjevima epoma Iliado in Odisejo, ki sta več kot tri tisočletja vplivala na evropsko umetnost in literaturo. Ob prihodu se bomo sprehodili ob mestnem obzidju in pod Levjimi vrati vstopili v mikensko akropolo. Na tem kraju je šest kraljevih grobnic, ki jih je leta 1876 odkril E. Schliemann. Ogromno kiklopsko obzidje, ki obdaja akropolo, je izjemen primer človeške ustvarjalne genialnosti. Nadaljevali bomo z ogledom znamenite obokane grobnice imenovane »Atrejev zaklad«, najbolj sijajne in najbolje ohranjene mikenske obokane grobnice. Nato gremo čez Korintski prekop, ki povezuje Egejsko in Jonsko morje. Ogledali si bomo tudi Istmus (zemeljsko ožino), kjer so včasih vlekli ladje po kopnem iz enega morja v drugo. Popoldan nadaljujemo vožnjo proti Atenam. Nastanitev v hotelu in nočitev.

7. dan: Atene
Po zajtrku se odpravimo v Nacionalni arheološki muzej, največji muzej v Grčiji z eno največjih zbirk starodavnih predmetov na svetu. Nato bomo obiskali Plako, stari del Aten. Spomeniki različnih obdobij so oblikovali podobo te soseske in so jasen dokaz, da srce mesta tu utripa že stoletja, od antike do danes. Nekaj kilometrov izven Aten se urbana pokrajina umakne edinstvenemu pogledu na morje. Ta čudovita obala z zeleno-modro vodo in skalnatimi zalivi je polna promenad in marin. Obiskali bomo Cap Sounion, za katerega so verjeli, da je dom Pozejdona, "boga morja". Na vrhu polotoka, na skrajnem južnem delu Atike, lahko občudujete ostanke Pozejdonovega templja, enega najlepših spomenikov Grčije in predhodnika veličastnih spomenikov v Atenah. Povratek v hotel in nočitev.

8. dan: povratek v Zagreb
Po zajtrku prost čas do odhoda na letališče. V času s skladom leta transfer do letališča in let proti Zagrebu.

POMEMBNO:
Državljani R Slovenije potrebujejo za potovanje v Grčijo veljavno osebno izkaznico ali potni list.

ČAS POTOVANJA: 8 dni / 7 noči


Predviden letalski prevoz:

30.09.-07.10.2024
30.9.2024. ZAGREB-ATENE 19:05 – 21:55
07.10.2024 ATENE-ZAGREB 17:20 – 18:20

06.11.-13.11.2024

06.11.2024. ZAGREB-ATENE 18:30 – 21:20
13.11.2024 ATENE-ZAGREB 16:45 – 17:45

Cena vključuje:
• Povratni letalski prevoz Zagreb-Atene-Zagreb s prevoznikom Aegean Airlines
• Prtljaga: 1 kos oddane prtljage do 23kg in 1 kos ročne prtljage do 8 kg
• Namestitev v hotelih srednje kategorije (primeri hotelov):
- 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu Candia, Atene ali podobnem
- 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu Mouzaki Palace, Mouzaki ali podobnem
- 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu Kalafati, Itaea ali podobnem
- 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu Maniatis Resort, Lagadia ali podobnem
• Prevoze in transferje po programu z udobnim turističnim avtobusom
• Vstopnino za: Akropolo, Meteoro, Delfi, Olimpijo, Epidaver, Mikenska akropola, Nacionalni arheološki muzej v Atenah, Sounion
• Vodnika, ki govori slovenski ali hrvaški jezik ter lokalnega vodnika med ogledi
• Organizacijo potovanja

Cena ne vključuje:

- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- večerje - priporočamo
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike in šoferje
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)

Možna doplačila ob rezervaciji:
• 6 x večerja: 99,-EUR na osebo
• Celosten paket zavarovanja potovanja: od 86,-EUR na osebo
Celosten paket zavarovanja vključuje: zavarovanje odpovedi, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, zavarovanje prtljage
• Parkiranje na parkirišču MyParking Zagreb s transferjen do letališča in nazaj: 45,-EUR
• Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 170,-EUR

Plačila na destinaciji:
• Turistična taksa v hotelih (obvezno plačilo)– cena odvisna od kategorije hotela in datuma potovanja in se giba med 1,5€ in 7€ na sobo, na noč.
• Priporočena napitnina na osebo 25


Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje v Grčijo potrebujete veljaven potni list ali osebno izkaznico.

Aktualne informacije o prestopu mej najdete na: spletni strani MZZ: https://www.gov.si/drzave/grcija/

Opomba
Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/.
Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.


Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.
V roku 3 dni od narejene rezervacije kupec vplača 30% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 25

Splošne pogoje najdete tukaj.

Biseri klasične Grčije II 2024 Biseri klasične Grčije II 2024 Biseri klasične Grčije II 2024 Biseri klasične Grčije II 2024 Biseri klasične Grčije II 2024 Biseri klasične Grčije II 2024 Biseri klasične Grčije II 2024 Biseri klasične Grčije II 2024 Biseri klasične Grčije II 2024 Biseri klasične Grčije II 2024 Biseri klasične Grčije II 2024 Biseri klasične Grčije II 2024 Biseri klasične Grčije II 2024 Biseri klasične Grčije II 2024 Biseri klasične Grčije II 2024