JUŽNI CIPER

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
First Minute
729 EUR 
na osebo
Dvoposteljna soba
19.-23.9.2024. (5 dni)
First Minute
679 EUR 
na osebo
Dvoposteljna soba
10.-14.10.2024. (5 dni)
First Minute
669 EUR 
na osebo
Dvoposteljna soba
17.-21.10.2024. (5 dni)
Število oseb:
       
Število sob:

 

JUŽNI CIPER


Vključeni 3 izleti: Pafos city tour, Limassol in Kourin, Samostan Chrysorroyatissa z degustacijo vina in Afroditina kopel

1. dan: Zagreb – Pafos – IZLET Pafos city tour (VKLJUČENO)
Zbor potnikov na zagrebškem letališču dve uri pred letom. Prijava na let ter let proti Pafosu. Po prihodu na Ciper se odpravimo na ogled Pafosa in njegove okolice. Najprej se zapeljemo do znamenite nekropole ob obali. Grobnice kraljev iz 4. st. pr.n.št., ki so tudi del Unescove svetovne dediščine, so monumentalna mreža podzemnih grobnic, vklesanih v trdo skalo. Nekatere grobnice imajo stebre v dorskem slogu, kar daje videz templja. Nadaljujemo do obalne vasice Yeroskipou, kar v prevodu pomeni Sveti vrt. V skladu z imenom, je bila vas dom legendarnih Afroditinih svetih vrtov. Razen povezave z boginjo lepote in ljubezni je vas znana tudi po bizantinski cerkvi Agia Paraskevi s petimi kupolami, ki izvira iz 9. stoletja. Po ogledu cerkve vožnja v Pafos, starodavno prestolnico otoka in dom slikovitih cerkva, srednjeveških samostanov, muzejev in čudovitega pristanišča, ki ga varuje majhen, utrjen grad. Tako ni čudno, da je to očarljivo mesto tudi na seznamu Unescove svetovne dediščine. Glavna znamenitost Pafosa je Dionizova hiša, kjer boste občudovali mozaike, odkrite med izkopavanjem te vile iz 3. stoletja, ki naj bi bila dom rimskega plemiča. Izjemni talni mozaiki prikazujejo rimske legende in grško mitologijo ter veljajo za najboljše v regiji. Pred prijavo v hotel, še prosti čas v pristanišču Pafos.

2. dan: IZLET Limassol in Kourin (VKLJUČENO)
Zajtrk. Ciper je otok bogov in po legendi rojstni kraj Afrodite. Pravijo, da se je Afrodita rodila iz morske pene v Petra tou Romio, našem prvem postanku. Začetek našega izleta v rojstnem kraju boginje ljubezni in lepote je posebna poslastica, ki nas uvede v fantastičen dan. Sprehodili se bomo do obale z impresivnimi skalnimi formacijami, kjer vas pričaka penina za odličen začetek dneva, poln lepote in ljubezni. Vodnik pa bo z vami z veseljem delil legende o zaljubljencih Afroditi in Adonisu. Nadaljujemo do starodavnega mesta Kourion, čudovitega kraja, ki se nahaja visoko na vrhu pečine. Tukaj lahko raziskujete grško-rimsko gledališče in osupljive mozaike ter uživate v osupljivem razgledu. Nato gremo mimo križarskega gradu Kolossi, ki je bil zgrajen v 13. stoletju in so ga ustanovili vitezi sv. Ivana. Naša zadnja postaja bo drugo največje mesto na Cipru, Limassol. Obiskali bomo nov pristaniški del in se sprehodili skozi stari del mesta do gradu Limasol. Rihard Levjesrčni naj bi se poročil z Berengarijo Navarsko v majhni kapeli v vrtovih tega gradu. Prosti čas za sprehod ali kosilo v marini Limassol. Povratek v hotel. Nočitev.

3. dan: PROSTO ali IZLET Nikozija – razdeljeno mesto (FAKULTATIVNO)

Zajtrk. Današnji dan lahko preživite po svoje ali se nam pridružite na izletu Nikozija – razdeljeno mesto. Nikozija je zgodba o dveh mestih. Je glavno mesto Cipra in edino, še obstoječe razdeljeno mesto na svetu. Med raziskovanjem živahnega starega in novega dela mesta, vam bo vodnik povedal vse o njegovi zgodovini ter znamenitostih. Govorimo o znamenitostih, kot so cerkev Ayias Sofia in tržnica ter druge. Sprehodili se bomo po znameniti ulici Ledra do meje s turškim delom mesta. Prestopimo mejo (potrebujete potni list) in na severni strani obiščemo katedralo Agie Sophia in postajališče za karavane Büjük Han. Med raziskovanjem mesta boste imeli prosti čas za kosilo, kavo ali nakup spominkov. Povratek v hotel.

4. dan: PROSTO ali IZLET Od sv. Lazara do Leonarda da Vincija (FAKULTATIVNO – za plačilo)
Zajtrk. Sledimo stopinjam Leonarda da Vincija do vasice Lefkara, znane po vezenini čipk imenovani "Lefkaritika", ki jo je Leonardo da Vinci tako cenil, da jo je kupil in podaril milanski katedrali. Ta očarljiva vas je znana tudi po srebrnini, ozke ulice pa so polne tradicionalne arhitekture, vredne ogleda. Pot nadaljujemo do starega mestnega jedra Larnake in cerkve svetega Lazarja. Cerkev je bila prvotno zgrajena v 9. stoletju nad grobom sv. Lazar. Obnovljena je bila v 17. stoletju in se je do danes ohranila kot vrhunski primerek bizantinske arhitekture. Postanek za kosilo in prosti čas na promenadi palm. Povratek v hotel in nočitev.

5. dan: IZLET Samostan Chrysorroyatissa z degustacijo vina in Afroditina kopel (VKLJUČENO) – povratek v Zagreb
Zajtrk. Nato se odpravimo na izlet ''Samostan Chrysorroyatissa z degustacijo vina in Afroditina kopel. Med potjo do samostana bomo uživali v čudovitem pogledu na vinograde in sadovnjake. Sedanja stavba samostana je s konca 18. stoletja in v njej se nahaja enoladijska cerkev ter zbirka pomembnih ikon in drugih zakladov. Po ogledu sledi degustacija vina, ki so ga pridelali menihi, zraven vam pa postrežejo še z grižljajem svežega kruha, olivami in sirom. Nato se odpravimo do Afroditine kopeli, naravne jame, kjer se je po grški mitologiji kopala in osvežila sama Afrodita, boginja ljubezni in lepote, poročajo pa tudi, da je prav tukaj srečala svojega ljubljenega Adonisa. Spoznajte vse zanimivosti te zgodbe in uživajte v prostem času med raziskovanjem flore in favne nacionalnega rezervata Pafos. Po odmoru za kosilo (ni vključeno) se odpravimo v morsko jamo Pafos – izkoristite priložnost za fotografiranje tega naravnega čudesa. Po ogledu sledi transfer do letališča in let proti Zagrebu.


POMEMBNO:
Državljani R Slovenije potrebujejo za potovanje na grški del Cipra veljavno osebno izkaznico ali potni list, za prestop meje (turški del) pa je obvezen še vsaj 6 mesecev veljaven potni list.


ČAS POTOVANJA: 5 dni / 4 noči

 

Predviden letalski prevoz:
FR5866 ZAGREB-PAFOS 05:45 - 09:35 - let traja cca 2 uri in 50 min
FR5867 PAFOS-ZAGREB 22:40 - 00:40 - let traja cca 3 ure
Prevoznik: Ryanair

 Cena vključuje:
- letalski prevoz Zagreb-Pafos-Zagreb s prevoznikom Ryanair
- 1 kos ročne prtljage dimenzij 40 x 20 x25 cm in 1 kos oddane prtljage dimenzije119 x 119 x 81 cm in teže do 20 kg
- 4 x nočitev z zajtrkom na območju Pafosa v hotelu s 3*, npr. hotel Cynthiana, v dvoposteljni standardni sobi 
- 3 izlete: Pafos city tour, Limassol in Kourin, Samostan Chrysorroyatissa z degustacijo vina in Afroditina kopel
- prevoze  s klimatiziranim turističnim avtobusom
- hrvaški spremljevalec ter lokalni vodnik
- organizacijo potovanja

Cena ne vključuje:
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- večerje - priporočamo
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike in šoferje
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)


Možna doplačila ob rezervaciji:
• 4 x večerja: 60,-EUR na osebo
• paket izletov (Nikozija in Toroodos): 130,-EUR
• izlet Nikozija – razdeljeno mesto: 70,-EUR
• izlet Od sv. Lazara do Leonarda da Vincija : 70,-EUR
• Celosten paket zavarovanja potovanja: od 56,-EUR na osebo
Celosten paket zavarovanja vključuje: zavarovanje odpovedi, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, zavarovanje prtljage
• Parkiranje na parkirišču MyParking Zagreb s transferjen do letališča in nazaj: 30,-EUR
• Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 99,-EUR


Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje na Ciper potrebujete veljavno osebno izkaznico ali potni list. Za vstop v turški del Nikozije potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od vstopa na turški del.


Opomba
Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Za potovanje na Ciper cepljenje ni obvezno. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.


Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.
V roku 3 dni od narejene rezervacije kupec vplača 30% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.


Minimalno število potnikov na termin: 25

Splošne pogoje najdete tukaj.

 

Predviden letalski prevoz:

FR5866 ZAGREB-PAFOS 05:45 - 09:35 - let traja cca 2 uri in 50 min
FR5867 PAFOS-ZAGREB 22:40 - 00:40 - let traja cca 3 ure
Prevoznik: Ryanair


Južni Ciper II 2024 Južni Ciper II 2024 Južni Ciper II 2024 Južni Ciper II 2024 Južni Ciper II 2024 Južni Ciper II 2024 Južni Ciper II 2024 Južni Ciper II 2024 Južni Ciper II 2024 Južni Ciper II 2024 Južni Ciper II 2024 Južni Ciper II 2024 Južni Ciper II 2024 Južni Ciper II 2024 Južni Ciper II 2024 Južni Ciper II 2024 Južni Ciper II 2024 Južni Ciper II 2024 Južni Ciper II 2024 Južni Ciper II 2024 Južni Ciper II 2024 Južni Ciper II 2024 Južni Ciper II 2024 Južni Ciper II 2024 Južni Ciper II 2024 Južni Ciper II 2024 Južni Ciper II 2024 Južni Ciper II 2024 Južni Ciper II 2024 Južni Ciper II 2024 Južni Ciper II 2024 Južni Ciper II 2024 Južni Ciper II 2024