ŠRILANKA - BISER INDIJSKEGA OCEANA - 10 DNI

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
First Minute
1.499 EUR 
na osebo
Dvoposteljna soba
12.-21.9.2024. (10 dni)
Število oseb:
       
Število sob:

ŠRILANKA – BISER INDIJSKEGA OCEANA

Vabimo vas na fantastično potovanje v eksotično Šrilanko – biser Indijskega oceana. Na tem tropskem otokom, ki ga obdaja toplo morje in krasijo čudovite plaže, bomo imeli priložnost spoznati kulturo in tradicijo prebivalstva, videti neverjetne ostanke bogate in burne preteklosti, okusiti eksotično hrano in najboljši čaj ter uživati v prekrasni naravi.

1. dan: let na Šrilanko
Zbor potnikov na letališču Ljubljana dve uri pred letom, prijava na let in let preko Istanbula v Colombo.

2.dan: Colombo-Dambulla
V jutranjih urah pristanek v Colombu. Po opravljenih carinskih formalnostih nas sprejme lokalni vodnik z vencem spletenim iz cvetja. Nato se odpravimo proti območju Dambulle ter si ogledamo znameniti jamski tempelj s 5 jamami, katerih stropovi so prekriti s freskami in v katerih se nahaja več kot 130 kipov Bude. Nastanitev v hotelu in nočitev.

3. dan: Polonnaruwa (fakultativno) – narodni park Minneriya (fakultativno)
Zajtrk. Danes se lahko udeležite 2 fakultativnih izletov (za plačilo oz. vključeno v paketu izletov). Dopoldan si lahko ogledate starodavne ostanke Polonnaruwe, glavnega mesta Šrilanke od 11. do 13. stoletja. Poleg veličastne kraljeve palače, se tukaj nahaja še veliko drugih impozantnih ostankov mesta. Zagotovo vas bo očaral velikanski kip ležečega Bude. Popoldan se lahko odpravite na jeep safari v narodni park Minneriya, kjer bivajo številčne živalske vrste, predvsem pa je znan po slonih, katerih je tukaj resnično veliko. Povratek v hotel in nočitev.

4. dan: Sigiriya – Matale – Kandy
Po zajtrku se odpravimo na ogled spektakularne kamnite trdnjave Sigiriya, ki se nahaja na Unescovem seznamu kulturne dediščine. Impozantna kamnita utrdba je ena največjih znamenitosti Šrilanke. Vhodne stopnice so vodile skozi levja usta. Čeprav so danes od leva ohranjene le še ogromne šape, si po njihovi dimenziji lahko predstavljate velikost levje glave. Nato vam predlagamo izlet na vas (za plačilo oz. vključen v paketu izletov). Izlet nas vodi na obrobje džungle. Videli boste preprost način življenja lokalnega prebivalstva v sožitju z naravo. Vozili se bomo z volovsko vprego ter nato s katamaranom po jezeru, za konec pa bomo obiskali lokalno družino v značilni hiši iz blata, kjer nas bodo domačini pogostili s tradicionalnim in preprostim poznim kosilom (riž in curry). Popoldan se odpravimo proti mestu Kandy in se na poti ustavimo še na vrtu začimb v Malateju. Videli boste drevesa in rastline številnih začimb (cimet, kardamom, vanilja,…) ter spoznali kako jih gojijo in njihovo uporabo. Namestitev v hotelu na območju Kandya in nočitev.

5. dan: Kandy – Pinnawala – Peradeniya
Zajtrk. Najprej obiščemo sirotišnico za slone v Pinnawali. Tu bivajo večinoma posvojeni sloni, ki so zaradi različnih razlogov izgubili svoj naravni habitat. Nekaj posebnega je opazovati te mogočne živali med hranjenjem in kopanjem. Nato se odpravimo v prekrasen kraljevi botanični vrt Peradeniya, ki se ponaša z impresivno zbirko orhidej. Ob koncu dneva si bomo ogledali še pomembno budistično romarsko središče, tempelj Budovega zoba, kjer naj bi hranili Budin zgornji levi podočnik. Zvečer si lahko ogledate tradicionalno plesno predstavo. Povratek v hotel in nočitev.

6. dan: Kandy – plantaža čaja – Panadura – all inclusive počitnice na obali
Po zajtrku se odpravimo na ogled plantaže čaja, kjer boste videli celoten proces pridobivanja čaja – od zelenega lista do končnega izdelka. Sledi vožnja do all inclusive hotela na obali, kjer boste nastanjeni naslednje 4 noči.

7.-9. dan: počitnice na obali s storitvijo all inclusive
All inclusive. Uživajte na plaži ali raziščite okolico na katerem od fakultativnih izletov v ponudbi lokalne agencije. Po večerji 9. dan, skladno s časom leta, transfer do letališča Colombo.

10. dan: povratek domov
Let iz Colomba preko Istanbula do Ljubljane.

POMEMBNO: Za potovanje na Šrilanko potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev na dan povratka ter vizo, za katero je potrebno zaprositi vsaj en teden pred odhodom.

ČAS POTOVANJA: 10 dni / 7 nočitev

MINIMALNO ŠTEVILO POTNIKOV: 20

 

Cena vključuje:
- letalski prevoz z vključenimi pristojbinami Ljubljana-Colombo-Ljubljana preko Istanbula, prevoznik Turkish Airlines
- 2 nočitvi z zajtrkom v dvoposteljni standardni sobi v hotelu s 4*, Sigiriana Resort ali podobnem (https://sigirianaresort.com)
- 2 nočitvi z zajtrkom v dvoposteljni standardni sobi v hotelu s 4*, The Tourmaline Topaz ali podobnem (https://www.topaz.lk/the-tourmaline.html)
- 4 nočitve z all inclusive v dvoposteljni standardni sobi v hotelu s 4*, Hotel Jie Jie Beach ali podobnem (https://www.jetwinghotels.com/jiejiebeachbyjetwing/#gref)
- prevozi po programu s turističnim klimatiziranim avtobusom
- vstopnine in ogledi po programu
- 2 plastenki vode na osebo, na dan
- slovenskega ali hrvaškega ter lokalnega vodnika
- organizacijo potovanja

Cena ne vključuje:
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike in šoferje
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)


Možna doplačila ob rezervaciji:
• Celosten paket zavarovanja potovanja od 113,-EUR na osebo
- Zavarovanje za primer odpovedi potovanja
- Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
- Zavarovanje prtljage
• 4 x večerja: 50,-EUR na osebo.
• Paket izletov (Polonnaruwa, narodni park Minneriya, izlet na vas): 149,-EUR na osebo
• Viza 50,-EUR + strošek izdelave vize 20,-EUR
• Parkiranje na letališču Ljubljana: cca 60,-EUR na vozilo
• Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 350,-EUR

Obvezno doplačilo na poti:
- napitnina za lokalnega vodnika in voznika avtobus: 45,-EUR na osebo 


Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje na Šrilanko potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od povratka ter vizo.

Aktualne informacije o prestopu mej najdete na spletni strani MZZ: https://www.gov.si/drzave/srilanka/

Opomba

Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.


Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.

V roku 3 dni od narejene rezervacije kupec vplača 30% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 20

Splošne pogoje najdete tukaj.

Predviden letalski prevoz:

12.09.2024 TK1062 LJUBLJANA - ISTANBUL 08:50 - 12:15
12.09.2024 TK730 ISTANBUL - COLOMBO 18:35 – 05:20* (naslednji dan)
21.09.2024 TK731 COLOMBO – ISTANBUL 06:50-12:45
21.09.2024 TK1063 ISTANBUL – LJUBLJANA 18:05 – 19:20
Letalski prevoznik: Turkish Airlines


Šrilanka - biser Indijskega oceana 10 dni II 2024 Šrilanka - biser Indijskega oceana 10 dni II 2024 Šrilanka - biser Indijskega oceana 10 dni II 2024 Šrilanka - biser Indijskega oceana 10 dni II 2024 Šrilanka - biser Indijskega oceana 10 dni II 2024 Šrilanka - biser Indijskega oceana 10 dni II 2024 Šrilanka - biser Indijskega oceana 10 dni II 2024 Šrilanka - biser Indijskega oceana 10 dni II 2024 Šrilanka - biser Indijskega oceana 10 dni II 2024 Šrilanka - biser Indijskega oceana 10 dni II 2024 Šrilanka - biser Indijskega oceana 10 dni II 2024 Šrilanka - biser Indijskega oceana 10 dni II 2024 Šrilanka - biser Indijskega oceana 10 dni II 2024 Šrilanka - biser Indijskega oceana 10 dni II 2024 Šrilanka - biser Indijskega oceana 10 dni II 2024 Šrilanka - biser Indijskega oceana 10 dni II 2024