ŽIVAHNA KUBA

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
First Minute
2.299 EUR 
na osebo
Dvoposteljna soba
2.-13.12.2024. (12 dni)
Število oseb:
       
Število sob:

KUBA - dežela glasbe, plesa in sonca!

Havana,Viñales, Cienfuegos, Trinidad, Santa Clara...

 

Država z naravnimi in socialnimi kontrasti, z vznemirljivo zgodovino, dežela, kjer sta ples in pesem del vsakdana - vse to je Kuba. Kuba je tudi simbol svobode duha in volje, boja in revolucije. Zaradi vseh teh razlogov privablja Kuba številne popotnike in obiskovalce, ki imajo s prihodom na otok priložnost doživeti edinstveno deželo z vzdušjem, ki ga ni mogoče čutiti nikjer drugje.

1. dan: polet proti Havani

Zbor potnikov na letališču Zagreb 2 uri pred letom. Prijava na let in let preko Frankfurta proti Havani. V večernih urah pristanek v Havani. Po opravljenih carinskih formalnostih in srečanju s predstavnikom lokalne agencije, sledi transfer do hotela, namestitev in nočitev. 

2. dan: Havana
Zajtrk. Po zajtrku se odpravimo na ogled glavnih znamenitosti Havane. Med vožnjo bomo videli Trg Revolucije, bulvar Malecon, univerzo in El Capitolio, kjer je sedež vlade. Nato zapustimo avtobus in se peš odpravimo na voden ogled starega dela mesta - najbogatejše zbirke kolonialne arhitekture Latinske Amerike, ki je od leta 1982 pod zaščito UNESC-a. Sprehodili se bomo po štirih znamenitih trgih: trg San Francisco, Stari trg (Plaza Vieja), Trg orožja (Plaza de Armas) in Osrednji trg (Parque Central). Videli bomo bar El Floridita, kamor so zahajali Ernest Hemingway, igralec Gary Cooper ter filozof in književnik Jean-Paul Sartre ter bar La Bodeguita del Medio, priljubljen pri E. Hemingway- u in pesniku Pablu Neruda. Nato obiščemo utrdbo El Morro (zunanji ogled), od koder je čudovit pogled na staro Havano. Povratek v hotel.
Zvečer si lahko ogledate še fantastično predstavo Tropicana show, do koder se zapeljete v za Kubo značilnih oldtimerjih (za plačilo).

3. dan: prosto ali fakultativni izlet v dolino Viñales
Zajtrk. Po zajtrku lahko samostojno raziskujete Havano ali se nam pridružite na celodnevnem fakultativnem izletu v dolino Viñales, pokrajino tobaka (za plačilo oz. vključen v paketu izletov). Na poti se ustavimo v Los Barrigones, kjer boste videli kako zgleda življenje na podeželju. Po prihodu v dolino Viñales naredimo postanek za fotografiranje na panoramski točki Las Jazmines. Obisk lokalnega pridelovalca tobaka. Nato se odpravimo do indijanske jame la Cueva del Indio, katero so odkrili leta 1920 in skozi katero teče reka. S kratko vožnjo s čolnom po reki zaključimo ogled jame. Za konec si ogledamo še ogromno poslikavo skale imenovano Viñales Mural de la Prehistoria. Sledi povratek v Havano in nočitev v hotelu.

4. dan: Cienfuegos – Trinidad
Zajtrk. Danes zapustimo Havano ter se odpravimo proti Cienfuegosu. Po poti obiščemo posest Finca Fiesta Campesina. Po prihodu v Cienfuegos, katerega imenujejo tudi biser juga, sledi ogled največjih znamenitosti mesta. Sprehodili se bomo po mestnem bulvarju, videli Palacio del Valle (zunanji ogled), ki je bila zgrajena leta 1917 in jo smatrajo za kubanski arhitekturni dragulj. Palača združuje romanske, gotske in baročne značilnosti. Nato boste imeli nekoliko prostega časa. Sledi prevoz do hotela na območju Trinidada. Namestitev, večerja in nočitev v Villi Yaguanabo ali Villi Guajimico (ali podobnem).

5. dan: prosto ali fakultativni izlet v Trinidad

Zajtrk. Današnji dan vam je na voljo za počitek ali raziskovanje okolice. Lahko pa se nam pridružite na celodnevnem fakultativnem izletu v Trinidad (za plačilo oz. vključen v paketu izletov). V jutranjih urah odhod iz hotela in vožnja s klimatiziranim avtobusom do lokalne agencije v Trinidadu, kjer začnemo z ogledom mesta v organizaciji lokalne agencije. Obiskali bomo Manaca Iznaga, znamenito posestvo v predmestju Trinidada, znano po visokem stolpu iz leta 1750, katerega so uporabljali za opazovanje sužnjev med delom na plantažah sladkornega trsa. To je najvišji takšen stolp, zgrajen na karibskih plantažah. Nato sledi postanek na panoramski točki Valle de San Luis, kjer bomo uživali v pogledu na gorovje Escambray in Karibsko morje. Na tem mestu lahko posnamete čudovite fotografije. V nadaljevanju bomo obiskali delavnico keramičnih izdelkov ter spoznali proizvodnjo uporabnih in okrasnih predmetov. Izlet bomo zaključili s sprehodom po starem delu Trinidada (Cobblestones) in njegovih tlakovanih ulicah, vključno s Plaza Mayor in Plaza Real del Jigüe. Obiskali bomo znameniti bar Canchanchara ter poskusili istoimenski koktajl z medom in rumom. Kosilo v lokalni restavraciji. Sledi povratek v hotel. Večerja in nočitev v hotelu.

6. dan: Santa Clara – Cayo Santa Maria
Zajtrk. Odhod proti Santa Clari, kjer bomo obiskali trg revolucije in spominsko obeležje Che Guevara. Nato si bomo ogledali še Tren Blinidado, spominski park in muzej v spomin na dogodke z dne 29. decembra 1958 in bitko za Santa Claro. Po ogledu sledi transfer do Cayo Santa Maria. Namestitev v hotelu, npr. ROC Casa del Mar Hotel, z all inclusive ponudbo za naslednjih 5 nočitev.

7.-10. dan: Cayo Santa Maria
Prosto za uživanje na čudoviti plaži in v all inclusive ponudbi vašega hotela.

11. dan: Cayo Santa Maria– letališče Havana – povratni let
Po zajtrku transfer do letališča Havana in let proti Frankfurtu.

12.dan: Frankfurt - Zagreb
V jutranjih urah pristanek v Frankfurtu ter nadaljevanje leta proti Zagrebu, kjer pristanemo v poznih popoldanskih urah.POMEMBNO: Za potovanje na Kubo potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev na dan povratka ter vizo. Prav tako si za vstop na Kubo morate urediti zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini s kritjem minimalno 30.000,-EUR.
Urnik ogledov vseh lokacij in objektov, navedenih v programu ali fakultativno predlaganih s strani lokalne agencije, se lahko spremeni po presoji vodnika in je odvisen od delovnega časa posameznih lokacij ali objektov, trenutne razpoložljivosti storitev ter vremenskih razmer.

ČAS POTOVANJA: 12 dni / 10 nočitevVIZUM ZA DRŽAVLJANE SLOVENIJE - DA
Več informacij na: https://www.gov.si/drzave/kuba/

Cena vključuje:
• letalski prevoz Zagreb-Havana-Zagreb preko Frankfurta, z Lufthanso in Condor Airlines, ekonomski razred
• 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu s 4* v Havani, dvoposteljna soba
• 2 x nočitev s polpenzionom v hotelu s 3* na območju Cienfuegosa, dvoposteljna soba
• 5 x nočitev z all inclusive v hotelu s 4* v Cayo Santa Maria, dvoposteljna soba
• prevoze po programu z udobnim, klimatiziranim avtobusom
• 3 oglede:
- Havana
- Cienfuegos
- Santa Clara in spominsko obeležje Che Guevara
• vodnika, ki govori slovenski ali hrvaški jezik in lokalnega vodnika
• organizacijo potovanja in zavarovanje insolventnosti po zakonu

Cena ne vključuje:
• vize za Kubo
• celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
• doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
• turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
• dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
• napitnine 
• stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)

Možna doplačila ob rezervaciji:
• paket izletov: 140,-EUR na osebo
- dolina Viñales in indijanska jama z vključenim kosilom
- Trinidad z vključenim kosilom
• Tropicana show: 120,-EUR na osebo
• celosten paket zavarovanja potovanja: od 162,-EUR na osebo
- Zavarovanje za primer odpovedi potovanja
- Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
- Zavarovanje prtljage
• viza za Kubo: 40,-EUR na osebo
• storitev urejanja vize: 15,- EUR na osebo

• Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- doplačilo za enoposteljno sobo: 249,-EUR


Doplačilo na poti (obvezno):
• napitnine 40,-EUR na osebo

Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje na Kubo potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka ter vizo.
Za vstop na Kubo morate urediti zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini s kritjem minimalno 30.000,-EUR.
V kolikor vam vizo ureja agencija, je vsaj 45 dni pred odhodom potrebno agenciji dostaviti čitljivo kopijo potnega lista ter potrdilo o zavarovanju, v kolikor ga ne sklepa agencija. Za več informacij nas kontaktirajte na 080 72 57 ali info@nikal.si.

Po prihodu na Kubo je potrebno predložiti izpolnjen spletni obrazec Declaración de Sanidad del Viajero (https://www.dviajeros.mitrans.gob.cu/inicio).

 

Opomba
Potovanje se bo izvedlo, če bodo pogoji le to omogočali. V primeru zaostrovanja pogojev vstopa na Kubo ali nezmožnostjo izvedbe programa, se potovanje ne bo izvajalo. Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Kalkulacija je narejena na dan 23.01.2023. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.
V roku 3 dni od narejene rezervacije kupec vplača 30% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

First minute popust velja do preklica.

Minimalno število potnikov na termin: 20

Splošne pogoje najdete tukaj.

Predviden letalski prevoz

02.12.2024 ZAGREB-FRANKFURT 6:40-8:30
02.12.2024 FRANKFURT-HAVANA 13:35-19:05
12.12.2024 HAVANA-FRANKFURT 19:05-9:50 + 1
13.12.2024 FRANKFURT-ZAGREB 18:00-19:20
Prevoznik: Lufthansa in Corendon Airlines

Živahna Kuba II 2024 Živahna Kuba II 2024 Živahna Kuba II 2024 Živahna Kuba II 2024 Živahna Kuba II 2024 Živahna Kuba II 2024 Živahna Kuba II 2024 Živahna Kuba II 2024 Živahna Kuba II 2024 Živahna Kuba II 2024 Živahna Kuba II 2024 Živahna Kuba II 2024 Živahna Kuba II 2024 Živahna Kuba II 2024 Živahna Kuba II 2024