SKRIVNOSTNI EGIPT - HURGADA IN KAIRO

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
Število oseb:
       
Število sob:

SKRIVNOSTNI EGIPT – HURGADA IN KAIRO

1. dan: let proti Hurgadi
Zbor potnikov na letališču Ljubljana dve uri pred letom. Prijava na let in let do Istanbula ter nato naprej do Hurgade.

2. dan: Hurgada
V nočnih urah pristanek v Hurgadi. Po opravljenih mejnih formalnostih sledi transfer do hotela in namestitev v all inclusive hotelu v Hurgadi za naslednjih 5 nočitev.

3. dan: prosto ali fakultativni izlet z ladjico do koralnega grebena in snorklanje ali safari v puščavi
Dan preživite na plaži in uživajte v hotelski all inclusive ponudbi. Lahko pa se z ladjico zapeljete do koralnega grebena (za plačilo), kjer boste lahko tudi snorklali. Očarani boste nad sijajno barvitostjo koral in rib. To je en od redkih krajev, kjer je vse to mogoče doživeti tako preprosto in ugodno.

4. dan: prosto ali fakultativni izlet v Luxor in Dolino kraljev s kosilom
Dan preživite na plaži in uživajte v hotelski all inclusive ponudbi.
Lahko pa se nam pa pridružite na celodnevnem izletu v Luxor. Odhod iz hotela je v zgodnjih jutranjih urah z zajtrkom za seboj. Luxor je dom nekaterih najbolj znanih spomenikov na svetu, vključno s templjem Karnak, Dolino kraljev in templjem Hačepsut. Na izletu boste lahko raziskovali tudi živahne tržnice in bazarje ali se zapeljali z ladjico po reki Nil. Izlet vključuje vstop v tempelj Karnak, tempelj Hačepsut, Dolino kraljev, kratko vožnjo z motornim čolnom po Nilu in kosilo.

5. dan: prosto - izlet z ladjico s steklenim dnom
Uživajte na plaži in v hotelski all inclusive ponudbi.
Danes vas z ladjico zapeljemo po morju, kjer bomo občudovali podvodni svet. Ladjica Seascope s steklenim dnom vas popelje na triurno nepozabno potovanje. Stekleno dno ladjice Seascope ter velika panoramska okna vam nudijo fantastičen pogled na barvit podmorski svet. Uživajte v vožnji in dih jemajočim pogledom na Rdeče morje ter se sprostite ob hladni pijači na sočni terasi.

6. dan: Hurgada – Kairo – Egipčanski muzej – bazar El Khalilil
Po zajtrku se odpravimo v Kairo. Po prihodu sledi namestitev v hotelu, nato pa obiščemo Egipčanski muzej, ki hrani najstarejše egipčanske artefakte in zaklade velikih faraonov. Tu se med drugim nahaja tudi vsebina grobnice faraona Tutankamona in njegova znamenita zlata maska. Kosilo. Popoldan/zvečer vas popeljemo še v stari del Kaira in na največji afriški bazar Khan El Khalili ter ulico Al Muizz. Povratek v hotel

7. dan: prosti dan v Kairu ali fakultativni izlet v Aleksandrijo z vključenim kosilom
Zajtrk. Današnji dan si lahko organizirate po svoje ali se nam pridružite na fakultativnem izletu (za plačilo) v Aleksandrijo. Povratek v hotel.

8. dan: Kairo – piramide – Memphis in Sakkara
Po zajtrku se odpravimo na planoto Giza, kjer stojijo tri monumentalne piramide: Keopsova, Kefrenova in Mikerinova ter skrivnostna Sfinga. Uživajte v pogledu na enega največjih čudes starega sveta! Kosilo. Nato si ogledamo Memphis in Sakkaro. Najprej bomo občudovali stopničasto piramido v Sakkari, ki velja za najstarejšo veliko kamnito strukturo na svetu. Zgrajena je bila v 3. dinastiji za kralja Djoserja in je pomemben del evolucije piramid, ki so se razvile iz preprostejših struktur v svojo svetovno znano in impozantno obliko. Nato se odpravimo v Memphis, ki ga je ustranovil kralj Menes in je bil glavno mesto Egipta v času starega kraljestva. Več kot 3.000 let je veljal za središče vlade in kulture ter bil prva prestolnica Egipta. Tukaj boste videli tudi kip Ramzesa II in sfingo iz alabastra. Povratek v hotel in nočitev.

9. dan: Kairo – Ljubljana
V zgodnjih jutranjih urah transfer do le
tališča v Kairu in let preko Istanbula do Ljubljane.

 

ČAS POTOVANJA: 9 dni / 8 nočitev

Pomembno: Za potovanje je potreben veljavni potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od datuma povratka ter vizum.
Aktualne informacije o prestopu mej najdete na: https://www.gov.si/drzave/egipt/


Cena vključuje:
• letalski prevoz na relaciji Ljubljana-Hurgada in Kairo-Ljubljana s prestopanje v Istanbulu, ekonomski razred, prevoznik Turkish Airlines
• 5 x nočitev v dvoposteljni standardni sobi v hotelu s 4* v Hurgadi in all inclusive (npr. Amwaj Soma ali podoben)
• 3 x nočitev v dvoposteljni sobi v hotelu s 4* z zajtrkom, Kairo (npr. hotel Baron ali podoben)
• Izleti po programu:
- izlet z ladjico s steklenim dnom v Hurgadi
- Egipčanski muzej in bazar El Khalilil v Kairu
- piramide, Memphis in Sakkara
• vsi prevozi in transferji po programu
• slovenski ali hrvaški spremljevalec skupine ter lokalni vodnik
- organizacija potovanja

Cena ne vključuje:
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- vizo
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike, šoferje, na ladji
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)


Možna doplačila ob rezervaciji:
• 3 x večerja v Kairu: 75 EUR na osebo
• celosten paket zavarovanja potovanja: od 86 EUR na osebo
Paket vključuje: zavarovanje odpovedi, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini in zavarovanje prtljage
• parkiranje na zunanjem parkirišču letališča Ljubljana: 60 EUR na vozilo na teden
• doplačilo za enoposteljno sobo – obvezno doplačilo, če oseba potuje sama: 350 EUR

Doplačilo na poti (obvezno):
• napitnina za lokalne ponudnike storitev: 45 EUR na osebo
• vizum za Egipt: 29 EUR na osebo

Možna doplačila na poti:
• Luxor in Dolina kraljev s kosilom: 105 EUR na osebo
• Aleksandrija: 90 EUR na osebo

Dodatni izleti se izvedejo, če je prijavljenih vsaj 10 oseb. Cene in dodatne storitve so informativne. Organizacija dodatnih izletov in storitev, cena, vsebina in izvedba so izključno v pristojnosti partnerske agencije v Egiptu

Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje je potreben veljavni potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od datuma povratka ter vizum. V kolikor niste državljan R Slovenije se pravočasno na pristojnem uradu pozanimajte, kakšne dokumente potrebujete za vstop v Egipt.

Aktualne informacije o prestopu mej najdete na:
- spletni strani MZZ: https://www.gov.si/drzave/egipt/



Opomba
Kategorizacija ladje ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov.  Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.


Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.
V roku 3 dni od narejene rezervacije kupec vplača 30% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 25

Splošne pogoje najdete tukaj
.

 

Predviden letalski prevoz:

28.02.2024 TK1062 LJUBLJANA-ISTANBUL 09:15 - 13:40
28.02.2024 TK1429 ISTANBUL-HURGADA 22:25 – 00:05* (naslednji dan)
07.03.2024 TK691 KAIRO-ISTANBUL 10:05 – 13:35
07.03.2024 TK1063 ISTANBUL-LJUBLJANA 18:25 – 18:40

in

10.04.2024 TK1064 LJUBLJANA-ISTANBUL 20:20 – 23:40
11.04.2024 TK702 ISTANBUL-HURGADA 02:05 – 03:50
18.04.2024 TK691 KAIRO-ISTANBUL 08:55 – 12:15
18.04.2024 TK1063 ISTANBUL-LJUBLJANA 18:20 – 19:30


Prevoznik: Turkish Airlines

 

Skrivnostni Egipt – Hurgada in Kairo I 2024 Skrivnostni Egipt – Hurgada in Kairo I 2024 Skrivnostni Egipt – Hurgada in Kairo I 2024 Skrivnostni Egipt – Hurgada in Kairo I 2024 Skrivnostni Egipt – Hurgada in Kairo I 2024 Skrivnostni Egipt – Hurgada in Kairo I 2024 Skrivnostni Egipt – Hurgada in Kairo I 2024 Skrivnostni Egipt – Hurgada in Kairo I 2024 Skrivnostni Egipt – Hurgada in Kairo I 2024 Skrivnostni Egipt – Hurgada in Kairo I 2024 Skrivnostni Egipt – Hurgada in Kairo I 2024 Skrivnostni Egipt – Hurgada in Kairo I 2024 Skrivnostni Egipt – Hurgada in Kairo I 2024 Skrivnostni Egipt – Hurgada in Kairo I 2024 Skrivnostni Egipt – Hurgada in Kairo I 2024 Skrivnostni Egipt – Hurgada in Kairo I 2024 Skrivnostni Egipt – Hurgada in Kairo I 2024