OTOK MALTA

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
Število oseb:
       
Število sob:

OTOK MALTA 

Dobrodošli na Malto, na otok, ki se kopa v soncu celo leto. To otočje se nahaja skoraj v središču Sredozemlja, 93 km južno od Sicilije in 288km severno od Afrike. S 7000-letno zgodovino so Malteški otoki in Valletta odličen primer urbanističnega načrtovanja, ki je zaradi svoje edinstvenosti uvrščen na seznam Unescove svetovne dediščine.
Kamorkoli se odpravite, pričakujete edinstvene zgodovinske znamenitosti. Templji, palače, katedrale in utrdbe omogočajo vpogled v živahno zgodovino, ki jo lahko skoraj občutite. Zgodovina Malte je dolga in bogata in sega do začetka civilizacije. Na poti boste našli skrivnostne prazgodovinske znamenitosti, srednjeveške kapelice ter osamljene palače vitezov. Navdušili vas bodo edinstveni prazgodovinski templji, nekatere od najstarejših kamnitih stavb na svetu, rimske katakombe, srednjeveška mesta in izjemna arhitekturna in umetniška dediščina vitezov sv. Janeza (Malteški vitezi).
Malteški otoki ponujajo čudovite kombinacije različnih prizorov: sredozemsko modrino, apnenčasto arhitekturo barve medu ter jasno nebo. V čarobne ozke uličice Vallette se boste preprosto zaljubili. Malta je neizogibna destinacija za vse, ki radi združujejo fascinantno antično zgodovino z arhitekturo in čudovito naravo.

1. DAN: LET NA MALTO
Zbor potnikov na letališču Zagreb dve uri pred letom. Prijava na let in direktni let na Malto. Po pristanku transfer do hotela in namestitev. Nočitev.

2. DAN: VALLETA (CELODNEVNI IZLET) - VKLJUČENO

Zajtrk. Z avtobusom se odpravimo na celodnevni izlet v Valletto. Med vodenim ogledom po živahnih ulicah Vallette, boste odkrivali lepoto in čare tega mesta-utrdbe, katerega so vitezi ustanovili leta 1566. Viteški red svetega Janeza je upravljal otoke 268 let in Valletta je najboljši primer njihove edinstvene kulturne dediščine. Najprej bomo uživali v očarljivem pogledu na naravno pristanišče Grand Harbour, ki se razteza od vrtov Barracce. Nato bomo obiskali katedralo svetega Janeza (vstopnina vključena), si ogledali Caravaggiove mojstrske freske v oratoriju, flamske tapiserije in cerkveni muzej. V katedrali so ena najlepših marmornih tal na svetu.
Obiščemo še Narodni muzej, ki se imenuje tudi Arheološki muzej, kjer so razstavljeni zgodovinski artefakti Malte, vključno artefakti iz feničanske dobe. Sledi še 45 min. multimedijska predstavitev, ki obiskovalce vodi skozi bogato zgodovino Malte. Nočitev.

3. DAN: OTOK GOZO (CELODNEVNI IZLET) - FAKULTATIVNO
Zajtrk. Danes se nam lahko pridružite na celodnevnem fakultativnem izlet na otok Gozo (za plačilo). S kratko plovbo s trajektom, ki traja približno 20 minut, pridemo do pristanišča Mgarr, kjer boste takoj začutili edinstveno vzdušje tega otoka. Najprej se odpravimo do megalitskega templja Ggantija, ene najstarejših zgradb na svetu, ki je vključena tudi na Unescov seznam svetovne dediščine ter je starejša celo od egiptovskih piramid in znamenitega Stonehenga. Nato obiščemo srednjeveški grad v Viktoriji ter zalive, ki spominjajo na fjorde in se nahajajo v Xlendi in Dwejri. Gozo je znan tudi po svoji obrti, zlasti ročno izdelanih čipkah in pletenih oblačilih. Obiskovalce otoka bo navdušilo bujno zelenje, mirno vzdušje in razlike v primerjavi z večjo Malto.

4. DAN: MDINA - PEČINE DINGLI (CELODNEVNI IZLET) - VKLJUČENO

Zajtrk. Današnji izlet nas pripelje do osrednjega dela Malte, kjer prevladuje srednjeveško utrjeno mesto Mdina, starodavna prestolnica Malte. Ozke, vijugaste ulice, ki segajo v srednji vek, vodijo do impozantnih utrdb, od koder je veličasten panoramski razgled na otoke. Med sprehodom po mestu, ki je videti, kot da se je tam čas ustavil, boste videli različne arhitekturne sloge, vključno s palačami Siculo-Norman ter drugimi baročnimi stavbami velikega zgodovinskega pomena. Po Mdini obiščemo klife Dingli, ki se nahajajo na zahodni obali Malte in od koder je čudovit razgled na malteško obalo. Vrtove Buskett so zasadili vitezi, da bi služili kot lovski rezervat in ležijo ob vznožju palače Verdala, poletne rezidence nekdanjih velemojstrov, danes pa poletne rezidence predsednika Malte. Obiskali bomo botanični vrt San Anton, ki se nahaja v bližini predsedniške palače, katero boste lahko občudovali od zunaj. Povratek v hotel in nočitev.

5. DAN: OGLED TREH MEST (POLDNEVNI IZLET) - VKLJUČENO - POVRATNI LET

Zajtrk. Današnji izlet nas vodi do območja Grand Harbour, ki leži nasproti Vallette, znanega tudi kot Tri mesta - Vittorios, Cospicua in Senglea, kjer so se vitezi svetega Janeza leta 1530 najprej naselili. Vožnja vzdolž Cospicua. Prispemo do Vittoriosa, kjer se sprehodimo po ozkih ulicah v senci zgodovinskih stavb ter vidimo prve utrdbe različnih viteških redov. Z vrta Senglea, ki se nahaja na vrhu polotoka, uživajte v osupljivem 360-stopinjskem razgledu na Grand Harbour, vključno z impresivno utrdbo Saint Angelo, od koder je Grand Master La Vallette vodil obrambo otoka v veliki bitki za Malto leta 1565. Po ogledu sledi transfer do letališča in let proti Zagrebu.

 

Pomembno opozorilo: Za to potovanje potrebujete veljaven potni list ali osebno izkaznico.

ČAS POTOVANJA: 5 dni / 4 noči


 

Cena vključuje:
- letalski prevoz Zagreb-Malta-Zagreb, direktna linija s prevoznikom RyanAir
- 20 kg oddane prtljage + 1 kos ročne prtljage (40x20x25 cm)
- 4 x nočitev v hotelu s 3* oz. 4*, v dvoposteljni standardni sobi
- 4 x samopostrežni zajtrk
- prevozi po programu s klimatiziranimi in udobnimi turističnimi avtobusi
- vključeni izleti: Valletta, Mdina– Mosta – Ta'Qala inTri mesta
- hrvaško spremstvo in lokalni vodnik
- organizacijo potovanja

Predvidena hotela:
- hotel Santana (13.3.-17.3. in 20.3.-24.3.2024)
- hotel Soreda (8.4.-12.4, 22.4.-26.4. in 8.5.-12.5.2024)

  

Cena ne vključuje:

- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike in šoferje
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)


Možna doplačila ob rezervaciji:

• Celosten paket zavarovanja potovanja od 56,-EUR na osebo
- Zavarovanje za primer odpovedi potovanja
- Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
- Zavarovanje prtljage
• 4 x večerja: 90,-EUR na osebo (odhoda 13.3. in 20.3. - pri večerji je vključena pijača) oz. 70,-EUR na osebo (odhoda 8.4. in 22.4.)
• Izlet na otok Gozo: 70,-EUR na osebo
• parkiranje na parkirišču MyParking Zagreb s transferjen do letališča in nazaj: 30,-EUR
• Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 140,-EUR (odhoda 13.3. in 20.3.) oz. 120,-EUR (odhodi april, maj.)


Obvezno doplačilo na Malti:
• Ekološka pristojbina (Eco tax) - 0,5,-EUR na osebo, na noč (plačilo direktno v hotelu)


Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje na Malto potrebujete potni list ali osebno izkaznico, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka. Priporočamo, da potujete s potnim listom.

Aktualne informacije o prestopu mej najdete na:

- spletni strani MZZ: https://www.gov.si/drzave/malta/
- Visit Malta: https://www.visitmalta.com/en/covid-19/
- Ministrstvo Malte: https://deputyprimeminister.gov.mt/en/health-promotion/covid-19/Pages/travel.aspx


Opomba
Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. 
Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.


Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.

V roku 3 dni od narejene rezervacije kupec vplača 30% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 25

Splošne pogoje najdete tukaj.

Predviden letalski prevoz:

13.03.-17.03.2024 in 20.03.-24.03.2024
FR2185 ZAGREB MALTA 19:00 - 21:00 - let traja cca 2 uri
FR2186 MALTA ZAGREB 18:55 - 20:50 - let traja cca 1 uro in 55 minut

08.04.-12.04.2024 in 22.04.-26.04.2024
FR2185 ZAGREB MALTA 14:30 - 16:30 - let traja cca 2 uri
FR2186 MALTA ZAGREB 17:20 - 19:15 - let traja cca 1 uro in 55 minut

Prevoznik: Ryanair

Otok Malta I 2024 Otok Malta I 2024 Otok Malta I 2024 Otok Malta I 2024 Otok Malta I 2024 Otok Malta I 2024 Otok Malta I 2024 Otok Malta I 2024 Otok Malta I 2024 Otok Malta I 2024 Otok Malta I 2024 Otok Malta I 2024 Otok Malta I 2024