JUŽNI CIPER

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
First Minute
599 EUR 
na osebo
Dvoposteljna soba
11.-15.3.2024. (5 dni)
First Minute
619 EUR 
na osebo
Dvoposteljna soba
18.-22.3.2024. (5 dni)
Število oseb:
       
Število sob:

 

JUŽNI CIPER

Vključeni 3 izleti: Pafos city tour, Samostan Chrysorroyatissa z degustacijo vina in Afroditina kopel, Limassol in eko vrt OikogIyko

1.dan: Zagreb – Pafos
Zbor potnikov na zagrebškem letališču dve uri pred letom. Prijava na let s prevoznikom Ryanair ter let proti Pafosu. Po pristanku sledi transfer do letališča in namestitev za naslednje 4 nočitve.

2. dan: IZLET Pafos city tour (VKLJUČENO) in IZLET Limassol in eko vrt OikogIyko (VKLJUČENO)
Zajtrk. Sledi ogled Pafosa in njegove okolice. Najprej se zapeljemo do znamenite nekropole ob obali. Grobnice kraljev iz 4. st. pr.n.št., ki so tudi del Unescove svetovne dediščine, so monumentalna mreža podzemnih grobnic, vklesanih v trdo skalo. Nekatere grobnice imajo stebre v dorskem slogu, kar daje videz templja. Nadaljujemo do obalne vasice Yeroskipou, kar v prevodu pomeni Sveti vrt. V skladu z imenom, je vas dom legendarnih Afroditinih svetih vrtov. Razen povezave z boginjo lepote in ljubezni je vas znana tudi po bizantinski cerkvi Agia Paraskevi s petimi kupolami, ki izvira iz 9. stoletja. Po ogledu cerkve vožnja v Pafos, starodavno prestolnico otoka in dom slikovitih cerkva, srednjeveških samostanov, muzejev in čudovitega pristanišča, ki ga varuje majhen, utrjen grad. Tako ni čudno, da je to očarljivo mesto tudi na seznamu Unescove svetovne dediščine. Glavna znamenitost Pafosa je Dionizova hiša, kjer boste občudovali mozaike, odkrite med izkopavanjem te vile iz 3. stoletja, ki naj bi bila dom rimskega plemiča. Izjemni talni mozaiki prikazujejo rimske legende in grško mitologijo ter veljajo za najboljše v regiji. Prosti čas za kosilo (ni vključeno v ceno). Po kosilo se odpravimo v Limassol ter si ogledamo še eko vrt OikogIyko. Ciper je otok bogov in po legendi rojstni kraj Afrodite. Pravijo, da se je Afrodita rodila iz morske pene v Petra tou Romiou, našem prvem postanku. Popoln kraj, za fotografiranje naravnih lepot. Nadaljujemo do starodavnega mesta Kourion, čudovitega kraja, ki se nahaja visoko na vrhu pečine. Tukaj lahko raziskujete grško-rimsko gledališče in osupljive mozaike ter uživate v osupljivem razgledu. Sledi vožnja do fantastičnega eko vrta z zasebno hišo, ki se nahaja v vasi Episkopi. Pozdravil vas bo lastnik in ponosno predstavil svoja zelišča in plodove, ko se bo skupaj z vami sprehajal po ogromnem vrtu. Na vrtu je veliko lokalnih zelišč, kot so timijan, origano, fizalis, limonska trava, ki ustvarijo čudovite vonjave. Lastnik vam bo predstavil svojo povezanost z naravo in vam pokazal, kako vzdrževati in razvijati vrt samo s pomočjo narave – predstavil vam bo permakulturo. Okrepčali se boste z naravnim zeliščnim ali sadnim čajem ter poskusili domačo eko marmelado, ki ne more biti bolj zdrava in okusna. Če vam bo všeč, bo z vami podelil še skrivni recept. Povratek v hotel in nočitev.

3. dan: PROSTO ali IZLET Nikozija – razdeljeno mesto (FAKULTATIVNO)
Zajtrk. Današnji dan lahko preživite po svoje ali se nam pridružite na izletu Nikozija – razdeljeno mesto. Nikozija je zgodba o dveh mestih. Je glavno mesto Cipra in edino, še obstoječe razdeljeno mesto na svetu. Med raziskovanjem živahnega starega in novega dela mesta, vam bo vodnik povedal vse o njegovi zgodovini ter znamenitostih. Govorimo o znamenitostih, kot so cerkev Ayias Sofia in tržnica ter druge. Sprehodili se bomo po znameniti ulici Ledra do meje s turškim delom mesta. Prestopimo mejo (potrebujete potni list) in na severni strani obiščemo katedralo Agie Sophia in postajališče za karavane Büjük Han. Med raziskovanjem mesta boste imeli prosti čas za kosilo, kavo ali nakup spominkov. Povratek v hotel.

4. dan: IZLET Samostan Chrysorroyatissa z degustacijo vina in Afroditina kopel (VKLJUČENO)
Zajtrk. Nato se odpravimo na izlet ''Samostan Chrysorroyatissa z degustacijo vina in Afroditina kopel. Med potjo do samostana bomo uživali v čudovitem pogledu na vinograde in sadovnjake. Sedanja stavba samostana je s konca 18. stoletja in v njej se nahaja enoladijska cerkev ter zbirka pomembnih ikon in drugih zakladov. Po ogledu sledi degustacija vina, ki so ga pridelali menihi, zraven vam pa postrežejo še z grižljajem svežega kruha, olivami in sirom. Nato se odpravimo do Afroditine kopeli, naravne jame, kjer se je po grški mitologiji kopala in osvežila sama Afrodita, boginja ljubezni in lepote, poročajo pa tudi, da je prav tukaj srečala svojega ljubljenega Adonisa. Spoznajte vse zanimivosti te zgodbe in uživajte v prostem času med raziskovanjem flore in favne nacionalnega rezervata Pafos. Po odmoru za kosilo (ni vključeno) se odpravimo v morsko jamo Pafos – izkoristite priložnost za fotografiranje tega naravnega čudesa. Povratek v hotel.

5. dan: povratek v Zagreb
Zajtrk in odjava iz hotela. Sledi transfer do letališča, prijava na let in let do Zagreba.


POMEMBNO:
Državljani R Slovenije potrebujejo za potovanje na grški del Cipra veljavno osebno izkaznico ali potni list, za prestop meje (turški del) pa je obvezen še vsaj 6 mesecev veljaven potni list.


ČAS POTOVANJA: 5 dni / 4 noči

 Cena vključuje:
- letalski prevoz Zagreb-Pafos-Zagreb s prevoznikom Ryanair
- 1 kos ročne prtljage dimenzij 40 x 20 x25 cm in 1 kos oddane prtljage dimenzije119 x 119 x 81 cm in teže do 20 kg
- 4 x nočitev z zajtrkom na območju Pafosa v hotelu s 3*, v dvoposteljni standardni sobi 
- 3 izlete: Pafos city tour, Samostan Chrysorroyatissa z degustacijo vina in Afroditina kopel, Limassol in eko vrt OikogIyko 
- prevoze  s klimatiziranim turističnim avtobusom
- hrvaški spremljevalec ter lokalni vodnik
- organizacijo potovanja

Cena ne vključuje:
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- večerje - priporočamo
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike in šoferje
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)


Možna doplačila v agenciji:
• 4 x večerja: 60,-EUR na osebo
• izlet Nikozija – razdeljeno mesto: 70,-EUR
• Celosten paket zavarovanja potovanja: od 56,-EUR na osebo
Celosten paket zavarovanja vključuje: zavarovanje odpovedi (tudi v primeru, če zbolite za COVID-19), zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, zavarovanje prtljage

• Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 99,-EUR 


Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje na Ciper potrebujete veljavno osebno izkaznico ali potni list. Za vstop v turški del Nikozije potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od vstopa na turški del.


Opomba
Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Za potovanje na Ciper cepljenje ni obvezno. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.


Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.
V roku 3 dni od narejene rezervacije kupec vplača 30% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.


Minimalno število potnikov na termin: 25

Splošne pogoje najdete tukaj.

 

Predviden letalski prevoz:

FR5866  ZAGREB-PAFOS   15:30 - 19:20 - let traja cca 2 uri in 50 min
FR5867  PAFOS-ZAGREB   10:00 - 12:05 - let traja cca 3 ure in 5 minut
Prevoznik: Ryanair


Južni Ciper I 2024 Južni Ciper I 2024 Južni Ciper I 2024 Južni Ciper I 2024 Južni Ciper I 2024 Južni Ciper I 2024 Južni Ciper I 2024 Južni Ciper I 2024 Južni Ciper I 2024 Južni Ciper I 2024 Južni Ciper I 2024 Južni Ciper I 2024 Južni Ciper I 2024 Južni Ciper I 2024 Južni Ciper I 2024 Južni Ciper I 2024 Južni Ciper I 2024 Južni Ciper I 2024 Južni Ciper I 2024 Južni Ciper I 2024 Južni Ciper I 2024 Južni Ciper I 2024 Južni Ciper I 2024 Južni Ciper I 2024 Južni Ciper I 2024 Južni Ciper I 2024 Južni Ciper I 2024 Južni Ciper I 2024 Južni Ciper I 2024 Južni Ciper I 2024 Južni Ciper I 2024 Južni Ciper I 2024 Južni Ciper I 2024