EKSOTIČNA ŠRILANKA

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
Število oseb:
       
Število sob:

EKSOTIČNA ŠRILANKA 

Vabimo vas na fantastično potovanje v eksotično Šrilanko – biser Indijskega oceana. Na tem tropskem otokom, ki ga obdaja toplo morje in krasijo čudovite plaže, bomo imeli priložnost spoznati kulturo in tradicijo prebivalstva, videti neverjetne ostanke bogate in burne preteklosti, okusiti eksotično hrano in najboljši čaj ter uživati v prekrasni naravi.

1. dan: let na Šrilanko
Zbor potnikov na letališču Ljubljana dve uri pred letom, prijava na let in let preko Dubaja v Colombo.

2.dan: Colombo-Dambulla
V zgodnjih jutranjih urah pristanek v Colombu. Po opravljenih mejnih formalnostih transfer do hotela v okolici Colomba in nočitev. Po poznem zajtrku se odpravimo proti območju Dambulle ter si ogledamo znameniti jamski tempelj s 5 jamami, katerih stropovi so prekriti s freskami in v katerih se nahaja več kot 130 kipov Bude. Nastanitev v hotelu in nočitev. (npr: Sigiriana resort, Dambulla 4* https://sigirianaresort.com)

3. dan: Polonnaruwa (fakultativno) – narodni park Minneriya (fakultativno)

Zajtrk. Danes se lahko udeležite 2 fakultativnih izletov (za plačilo oz. vključeno v paketu izletov). Dopoldan si lahko ogledate starodavne ostanke Polonnaruwe, glavnega mesta Šrilanke od 11. do 13. stoletja. Poleg veličastne kraljeve palače, se tukaj nahaja še veliko drugih impozantnih ostankov mesta. Zagotovo vas bo očaral velikanski kip ležečega Bude. Popoldan se lahko odpravite na jeep safari v narodni park Minneriya, kjer bivajo številčne živalske vrste, predvsem pa je znan po slonih, katerih je tukaj resnično veliko. Povratek v hotel in nočitev.

4. dan: Sigiriya – Matale – Kandy
Po zajtrku se odpravimo na ogled spektakularne kamnite trdnjave Sigiriya, ki se nahaja na Unescovem seznamu kulturne dediščine. Impozantna kamnita utrdba je ena največjih znamenitosti Šrilanke. Vhodne stopnice so vodile skozi levja usta. Čeprav so danes od leva ohranjene le še ogromne šape, si po njihovi dimenziji lahko predstavljate velikost levje glave. Nato vam predlagamo izlet na vas (za plačilo oz. vključen v paketu izletov). Izlet nas vodi na obrobje džungle. Videli boste preprost način življenja lokalnega prebivalstva v sožitju z naravo. Vozili se bomo z volovsko vprego ter nato s katamaranom po jezeru, za konec pa bomo obiskali lokalno družino v značilni hiši iz blata, kjer nas bodo domačini pogostili s tradicionalnim in preprostim poznim kosilom (riž in curry). Popoldan se odpravimo proti mestu Kandy in se na poti ustavimo še na vrtu začimb v Malateju. Videli boste drevesa in rastline številnih začimb (cimet, kardamom, vanilja,…) ter spoznali kako jih gojijo in njihovo uporabo. Namestitev v hotelu na območju Kandya in nočitev. (npr: Thilanka hotel, Kandy 4* https://www.thilankahotel.com)

5. dan: Kandy – Pinnawala – Peradeniya
Zajtrk. Najprej obiščemo sirotišnico za slone v Pinnawali. Tu bivajo večinoma posvojeni sloni, ki so zaradi različnih razlogov izgubili svoj naravni habitat. Nekaj posebnega je opazovati te mogočne živali med hranjenjem in kopanjem. Nato se odpravimo v prekrasen kraljevi botanični vrt Peradeniya, ki se ponaša z impresivno zbirko orhidej. Ob koncu dneva si bomo ogledali še pomembno budistično romarsko središče, tempelj Budovega zoba, kjer naj bi hranili Budin zgornji levi podočnik. Zvečer si lahko ogledate tradicionalno plesno predstavo. Povratek v hotel in nočitev.

6. dan: Kandy – plantaža čaja – Nuwara Eliya

Po zajtrku se odpravimo proti hribovitem predelu Šrilanke, ki slovi po pridelavi najkakovostnejšega čaja. Navdušile vas bodo ozke ovinkaste ceste med čudovitimi zelenimi griči, poraslimi s čajevci. To priljubljeno gorsko turistično destinacijo imenujejo tudi ''mala Anglija'', predvsem zaradi vzdušja še iz časa britanske kolonizacije. Območje leži na nadmorski višini več kot 1.800 metrov. Zanj je značilno sveže podnebje, ki je idealno za gojenje znanega cejlonskega čaja, katerega pridelujejo na okoliških plantažah. Nastanitev v hotelu in nočitev. (npr. Hotel Jetwing St. Andrew’s, Nuwara Eliya 4* www.jetwinghotels.com/jetwingstandrews/)

7. dan: Nuwara Eliya – Ella (vožnja z vlakom)
Po zajtrku se odpravimo na železniško postajo in se vkrcamo na vlak za Ello. Sledi vožnja skozi čudovite pokrajine. Nenavadna vasica Ella, posejana z bujnimi nasadi zelenega čaja, je nebeško bivališče za ljubitelje narave in iskalce miru. To majhno mesto na Šrilanki osvaja srca popotnikov s svojim pustolovskim pohodništvom, čudovitimi vrtovi začimb in osupljivimi slapovi. Nastanitev v hotelu in nočitev. (npr. Hotel Oak Ray Ella Gap 3*+ www.oakrayhotels.com/oak-ray-ella-gap/)

8. dan: Ella – Yala
Zajtrk. Danes se odpravimo v narodni park (vstopnina vključena), ki obsega 378 kvadratnih milj in je bil ustanovljen leta 1938. Gre za najbolj znan narodni park za opazovanje divjih živali in ptic. Med divje živali sodijo različno veliki sloni, leopardi, divji prašiči, divji bivoli, krokodili in pavi, šakali, lenivci ter druge živali. Svet ptic obsega okoli 130 vrst, tako selivk, kot tudi ostalih vrst ptic. Ptičji svet parka popestrijo pisane štorklje, rajske muharice, sive čaplje, orli zmaji, črnovrate štorklje, žličarke in pelikani. Po ogledu nastanitev v hotelu in nočitev. (npr. Hotel EKHO Safari 4* www.ekhohotels.com/ekhosafari/)

9. dan: Yala – Galle – hotel na plaži

Zajtrk in vožnja do hotela na plaži. Med potjo se ustavimo v Galle, zgodovinsko najbolj zanimivem mestu Šrilanke. Zgrajen je bil na skali na jugu otoka. Do pred približno 100 leti je bilo tu glavno pristanišče in je še danes pomembno za ladijski promet ter plovbo. Sprehodite se do svetilnika in pristanišča ali obiščite staro mestno jedro, kjer si lahko ogledate tradicionalne klekljarice in rezbarje ter kupite nekaj edinstvenih spominkov. Nadaljevanje poti do all inclusive hotela na plaži ter namestitev. (npr. Hotel Jie Jie beach, Panadura 4*+ www.jetwinghotels.com/jiejiebeachbyjetwing/)

10. dan: ALL INCLUSIVE oddih na obali

Današnji dan je namenjen uživanju na plaži z all inclusive storitvijo. Po večerji odjava iz hotela in transfer do letališča Colombo.

11. dan: povratek domov
Let iz Colomba preko Dubaja do Ljubljane, kjer pristanete z zgodnjih opoldanskih urah.POMEMBNO: Za potovanje na Šrilanko potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev na dan povratka ter vizo, za katero je potrebno zaprositi vsaj en teden pred odhodom.

ČAS POTOVANJA: 11 dni / 8 nočitev

MINIMALNO ŠTEVILO POTNIKOV: 20

Cena vključuje:

 • letalski prevoz z vključenimi pristojbinami Ljubljana-Colombo-Ljubljana preko Dubaja, prevoznik Fly Dubai
 • 7 nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih s 3+*/4* 
 • 1 nočitev z all inclusive v dvoposteljni sobi v hotelu s 4*, npr. Jie Jie Beach  (www.jetwinghotels.com/jiejiebeachbyjetwing/)
 • prevozi po programu s turističnim klimatiziranim avtobusom in vlakom
 • ogledi z vstopninami po programu (Dambulla – jamski tempelj, Sigiriya, botanični vrt, tempelj Budinega zoba, Pinnawala, Yala – narodni park)
 • 2 plastenki vode na osebo, na dan
 • slovenskega ali hrvaškega spremljevalca ter lokalnega vodnika
 • organizacijo potovanja

Cena ne vključuje:

 • celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
 • doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
 • turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
 • dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
 • napitnine za lokalne vodnike in šoferje
 • stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)

Možna doplačila ob rezervaciji:

 • Celosten paket zavarovanja potovanja od 139,-EUR na osebo
  • Zavarovanje za primer odpovedi potovanja
  • Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
  • Zavarovanje prtljage
 • 7 x večerja: 80,-EUR na osebo
 • Paket izletov (Polonnaruwa, narodni park Minneriya, izlet na vas, vožnja z ladjo po reki Madu + valilnica želv): 169,-EUR na osebo
 • Parkiranje na letališču Ljubljana: 60,-EUR na vozilo
 • Viza 50,-EUR + strošek izdelave vize 20,-EUR
 • Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama:
  • Doplačilo za enoposteljno sobo: 370,-EUR

Obvezno doplačilo na poti:

 • napitnina za lokalnega vodnika in voznika avtobus: 45,-EUR na osebo 


Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje na Šrilanko potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od povratka ter vizo.
V kolikor niste državljan R Slovenije se pravočasno na pristojnem uradu pozanimajte, katero dokumentacijo potrebujete za potovanje na Šrilanko.
Aktualne informacije o prestopu mej najdete na spletni strani MZZ: https://www.gov.si/drzave/srilanka/

 

Opomba

Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.


Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.

V roku 3 dni od narejene rezervacije kupec vplača 30% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 20

Splošne pogoje najdete tukaj.

Predviden letalski prevoz:

18.03.2024 FZ1790 Ljubljana-Dubaj 14:25 - 23:15 – let traja cca 5 ur in 50 minut
19.03.2024 FZ579 Dubaj-Colombo 02:30 – 08:30 – let traja cca 4 ure in 30 minut
28.03.2024 FZ570 Colombo-Dubaj 01:55 – 05:25 – let traja cca 5 ur
28.02.2024 FZ1789 Dubaj-Ljubljana 10:00 – 13:25 – let traja cca 6 ur in 25 minut
Letalski prevoznik: Fly Dubai

Eksotična Šrilanka I 2024 Eksotična Šrilanka I 2024 Eksotična Šrilanka I 2024 Eksotična Šrilanka I 2024 Eksotična Šrilanka I 2024 Eksotična Šrilanka I 2024 Eksotična Šrilanka I 2024 Eksotična Šrilanka I 2024 Eksotična Šrilanka I 2024 Eksotična Šrilanka I 2024 Eksotična Šrilanka I 2024 Eksotična Šrilanka I 2024 Eksotična Šrilanka I 2024 Eksotična Šrilanka I 2024 Eksotična Šrilanka I 2024 Eksotična Šrilanka I 2024 Eksotična Šrilanka I 2024 Eksotična Šrilanka I 2024 Eksotična Šrilanka I 2024 Eksotična Šrilanka I 2024 Eksotična Šrilanka I 2024 Eksotična Šrilanka I 2024