KITAJSKA IN FASCINANTNA REKA JANGCE

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
First Minute
2.099 EUR 
na osebo
Dvoposteljna soba
2.-15.4.2024. (14 dni)
First Minute
2.199 EUR 
na osebo
Dvoposteljna soba
16.-29.6.2024. (14 dni)
First Minute
2.249 EUR 
na osebo
Dvoposteljna soba
31.8.-13.9.2024. (14 dni)
2.399 EUR 
na osebo
Dvoposteljna soba
19.10.-1.11.2024. (14 dni)
Število oseb:
       
Število sob:

KITAJSKA in fascinantna reka Jangce

Na tem potovanju boste spoznali preteklost in sedanjost Kitajske. Skozi zgodovino boste potovali po cesarskih palačah in vrtovih, obiskali znamenito glineno vojsko in Veliki kitajski zid. Hkrati pa boste občutili še utrip sodobnega življenja na ulicah največjih metropol, Šanghaja in Pekinga. Med potovanjem boste imeli priložnost uživati še v vznemirljivi vožnji z ladjo po eni največjih svetovnih rek – reki Jangce. Edinstvena pokrajina in arhitektura vas bosta navdušili!

1. dan: let proti Šanghaju
Zbor potnikov na letališču Ljubljana dve in pol uri pred letom. Sledi prijava na let in let s prevoznikom Turkish Airlines do Istanbula ter nato naprej do Šanghaja.

2. dan: Šanghaj

V popoldanskih urah pristanek v Šanghaju. Sledi transfer do vašega hotela s 4*, kjer boste bivali naslednje 3 noči.

3. dan: Šanghaj
Zajtrk. Po zajtrku lahko dan preživite po svoje ali se nam pridružite na fakultativnem izletu (vključen v paketu izletov). Najprej obiščemo Budin tempelj, ki je eden od najbolj priljubljenih templjev v Šanghaju. V templju se nahaja kip sedečega Bude iz belega žada. Visok je kar 1,95 metrov ter težak 3 tone. Nato si ogledamo park Yu, ki izvira še iz dinastije Ming iz začetka 16. stoletja. Vrtovi slovijo, kot en izmed najlepših primerkov vrtnarske umetnosti na Kitajskem. Popoldan sprehod po francoskem predelu Šanghaja, kjer boste spoznali še njegovo evropsko stran. Povratek v hotel.

4. dan: Šanghaj
Zajtrk. Prosti dan za samostojne oglede in raziskovanje Šanghaja ali celodnevni fakultativni izlet (vključen v paketu izletov) v Zhujiajiao - vodno mesto. Zaradi množice uličic, mostov in kanalov ga imenujejo tudi kitajske Benetke. Kljub nedavni modernizaciji, boste bili v vasici priča življenju v davnih časih.

5. dan: Šanghaj

Zajtrk. Po zajtrku se bomo odpravili do središča mesta in se sprehodili po Nanjing Road, eni izmed največjih nakupovalnih ulic na svetu ter kasneje še po impresivni pristaniški promenadi »Bund«. Promenada je sestavljena iz 52 hiš različnih arhitekturnih slogov in je ena od glavnih znamenitosti Šanghaja. Nato sledi transfer do železniške postaje, kjer se boste s sodobnim vlakom peljali do Yichanga. Po prihodu v Yichang sledi transfer do reke Jangce. Nastanitev v kabinah luksuzne potniške ladje, nakar sledi 4- dnevno razvajanje. Uživajte v opazovanju čudovite pokrajine in neponovljivih naravnih lepotah. Poleg vključenih izletov, opisanih v nadaljevanju, imate možnost na ladji rezervirati še dodatne izlete, ki niso vključeni v ceno potovanja.

6. dan: Jangce - križarjenje

Zajtrk na ladji. Ladja zapusti Yichang in mirno zapluje v očarljivo sotesko Xiling. Po kosilu bomo obiskali jez Treh sotesk. Jez je dolg okoli 2 km in visok okoli 185m. Je največja elektrarna na svetu z 32 turbinami. Nato se vrnemo na ladjo. Kosilo na ladji. Zvečer vas čaka presenečenje. Večerja dobrodošlice s kapitanom ladje.

7. dan: Jangce – križarjenje

Zajtrk. Po zajtrku boste uživali med vožnjo po 45 km dolgi soteski Wu. Levo in desno boste lahko opazovali gore visoke približno 1200 metrov. Pot bomo nadaljevali z manjšimi čolni v manjši pritok, kjer vas bo prevzela prelepa narava. Prečkali bomo sotesko Qutang, ki je najkrajša, najožja in najbolj dramatična. Kosilo in večerja na ladji.

8. dan: Jangce – križarjenje

Zajtrk. Plovba in izlet v nacionalni park Mt. Shuanggui. Kosilo in večerja na ladji.

9. dan: Chongqing – Xi‘an
Zajtrk. Zapustimo ladjo in se odpravimo do železniške postaje v Chongqingu. Vožnja s hitrim vlakom do Xi’ana. Po prihodu v Xi’an sledi transfer do hotela s 4* in namestitev.

10. dan: Xi‘an – nočni vlak za Peking
Zajtrk. Prosti čas za samostojne oglede in raziskovanje Xi‘ana ali fakultativni izlet (vključen v paketu izletov) do svetovno znanih glinenih vojščakov. Vojščaki veljajo za eno izmed najpomembnejših arheoloških odkritij 20. stoletja. Vojsko sestavlja na tisoče različnih oboroženih vojščakov, razvrščenih glede na njihov vojaški čin, več sto konjev in bojnih vozov. Zvečer sledi transfer do železniške postaje v Xi’anu, od koder se z nočnim vlakom (hitri vlak) zapeljemo do Pekinga v tako imenovanih »mehkih« spalnikih (4-posteljne kabine).

11. dan: Peking – Poletna palača
Prihod v Peking in transfer do vašega hotela s 4*. Nato sledi ogled Poletne palače v severozahodnem delu mesta. Palača je s svojimi lepo urejenimi vrtovi ena izmed največjih turističnih atrakcij Pekinga.

12. dan: Peking – Veliki kitajski zid
Zajtrk. Dan lahko preživite po svojih željah ali se nam pridružite na fakultativnem izletu (vključen v paketu izletov) – ogled Kitajskega zidu. Kitajski zid bomo obiskali pri Juyongguana, delu, ki je bil zgrajen med 770 in 475 letom pred našim štetjem. 21.196 km dolg zid je največja gradnja na svetu. Visoki stolpi in stražarnice nudijo čudovit razgled na okoliške hribe in celotno pokrajino. Nazaj grede se ustavimo še v Olimpijskem parku, kjer naredimo postanek za fotografiranje ob znamenitem stadionu ''Ptičje gnezdo''.

13. dan: Peking
Zajtrk in za tem prosti dan. Lahko se udeležite fakultativnega izleta (vključen v paketu izletov), ki vas bo popeljal do največjih znamenitosti Pekinga. Najprej bomo obiskali Trg nebeškega miru (Tiananmen). Videli boste kitajski parlament, mavzolej Mao Zedong, Narodni muzej Kitajske in Vrata nebeškega miru, za katerimi je Prepovedano mesto, nekdanja cesarska palača dinastije Ming in Qing, katero si prav tako ogledamo. Nato sledi še ogled nebeškega templja, ki je na seznamu UNESCO-ve kulturne dediščine. V večernih urah sledi transfer do letališča in let proti Istanbulu.

14. dan: Istanbul - Ljubljana
Po pristanku v Istanbulu nadaljujete let proti Ljubljani, kamor prispete v jutranjih urah.


POMEMBNO: Za potovanje na Kitajsko potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev na dan povratka ter vizo. Za pridobitev vize je potrebna 1 fotografija z belim ozadjem (obvezno), izpolnjen obrazec (COVA), potni list in osebni odhod na ambasado v Ljubljani. Vizo vam lahko uredimo tudi mi, brez vašega odhoda na ambasado. Za več informacij ter pogojih pridobitve vize nas pokličite na 080 72 57 ali pišite na info@nikal.s


ČAS POTOVANJA: 14 dni / 11 noči

MINIMALNO ŠTEVILO POTNIKOV: 25

Cena vključuje:
- letalski prevoz na relaciji Ljubljana-Šanghaj / Peking-Ljubljana preko Istanbula s prevoznikom Turkish Airlines
- 6 x nočitev v izbranih hotelih s 4* v dvoposteljni sobi
- 6 x samopostrežni zajtrk v hotelih
- 4 x nočitev na ladji na križarjenju po reki Jangce (dvoposteljna kabina)
- 3 x večerja, 3 x kosilo in 4 x zajtrk na ladji
- 1 x nočitev na poti Xi'an-Peking (»mehki« spalnik-4 posteljna kabina)
- hitri vlak Šanghaj-Yichang in Chongqing-Xi'an
- izleti in transferji po programu z udobnimi, klimatiziranimi avtobusi
- vodnika, ki govori slovenski ali hrvaški jezik ter lokalne vodnike
- organizacijo potovanja
 

Cena ne vključuje:
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- vizo
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine 
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)Doplačila v agenciji:
• Paket večerij: 169,-EUR na osebo
- 5 x samopostrežna večerja v hotelu (2-4, 11 in 13 dan)
- Pekinška račka (12 dan)
• 5 x večerja v hotelu (2-4, 11 in 13 dan): 130,-EUR na osebo
• večerja s pekinško račko: 45,-EUR na osebo
• Paket izletov: 249,-EUR na osebo
- Šanghaj: park Yu in Budin tempelj iz žada (3 dan)
- Vodno mesto Zhujiajiao (4 dan)
- Xi'an: glinena vojska(10 dan)
- Peking: Veliki kitajski zid in olimpijski park (12 dan)
- Peking: prepovedano mesto in nebeški tempelj (13 dan)
• Viza: 159,-EUR na osebo
• Celosten paket zavarovanja potovanja: od 162,-EUR na osebo
- Zavarovanje za primer odpovedi potovanja
- Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
- Zavarovanje prtljage
• Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 450,-EUR

Doplačila na poti:
- Napitnine tekom potovanja - za lokalne vodnike, voznike avtobusov in obvezna napitnina na ladji: 75,-EUR na osebo

 

Dokumenti potrebni za potovanje:

Za potovanje na Kitajsko potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev na dan povratka ter vizo. Za pridobitev vize je potrebna 1 fotografija z belim ozadjem (obvezno), izpolnjen obrazec (COVA), potni list in osebni odhod na ambasado v Ljubljani. Vizo vam lahko uredimo tudi mi, brez vašega odhoda na ambasado. Za več informacij ter pogojih pridobitve vize nas pokličite na 080 72 57 ali pišite na info@nikal.s

Več infomacij na: https://www.gov.si/drzave/kitajska/ in http://si.china-embassy.gov.cn/eng/lsfw/visastochina/

Opomba
Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.
V roku 3 dni od narejene rezervacije kupec vplača 30% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 20

Splošne pogoje najdete tukaj.

Predviden letalski prevoz

02.04.-15.04.2024
TK1064   02.04.2024 LJUBLJANA ISTANBUL  20:20 23:40 - let traja 2 uri in 20 min
TK26       03.04.2024 ISTANBUL ŠANGHAJ     01:25 16:45 - let traja 10 ur in 20 min
TK89       15.04.2024 PEKING ISTANBUL         00:10 0525 - let traja 10 ur in 15 min
TK1061   15.04.2024 ISTANBUL LJUBLJANA   06:55 08:05 - let traja 2 uri in 10 min

07.05.-20.05.2024
TK1064   07.05.2024 LJUBLJANA ISTANBUL  20:20 23:40 - let traja 2 uri in 20 min
TK26       08.05.2024 ISTANBUL ŠANGHAJ     01:25 16:45 - let traja 10 ur in 20 min
TK89       20.05.2024 PEKING ISTANBUL        00:10 0525 - let traja 10 ur in 15 min
TK1061   20.05.2024 ISTANBUL LJUBLJANA  06:55 08:05 - let traja 2 uri in 10 min

16.06.-29.06.2024
TK1064 16.06.2024 LJUBLJANA ISTANBUL 20:20 23:40 - let traja 2 uri in 20 min
TK26 17.06.2024 ISTANBUL ŠANGHAJ 01:25 16:45 - let traja 10 ur in 20 min
TK89 29.06.2024 PEKING ISTANBUL 00:10 0525 - let traja 10 ur in 15 min
TK1061 29.06.2024 ISTANBUL LJUBLJANA 06:55 08:05 - let traja 2 uri in 10 min

31.08.-13.09.2024
TK1064 31.08.2024 LJUBLJANA ISTANBUL 20:20 23:40 - let traja 2 uri in 20 min
TK26 01.09.2024 ISTANBUL ŠANGHAJ 01:25 16:45 - let traja 10 ur in 20 min
TK89 13.09.2024 PEKING ISTANBUL 00:10 0525 - let traja 10 ur in 15 min
TK1061 13.09.2024 ISTANBUL LJUBLJANA 06:55 08:05 - let traja 2 uri in 10 min


Prevoznik: Turkish Airlines

Kitajska in fascinantna reka Jangce I 2024 Kitajska in fascinantna reka Jangce I 2024 Kitajska in fascinantna reka Jangce I 2024 Kitajska in fascinantna reka Jangce I 2024 Kitajska in fascinantna reka Jangce I 2024 Kitajska in fascinantna reka Jangce I 2024 Kitajska in fascinantna reka Jangce I 2024 Kitajska in fascinantna reka Jangce I 2024 Kitajska in fascinantna reka Jangce I 2024 Kitajska in fascinantna reka Jangce I 2024 Kitajska in fascinantna reka Jangce I 2024 Kitajska in fascinantna reka Jangce I 2024 Kitajska in fascinantna reka Jangce I 2024 Kitajska in fascinantna reka Jangce I 2024 Kitajska in fascinantna reka Jangce I 2024 Kitajska in fascinantna reka Jangce I 2024 Kitajska in fascinantna reka Jangce I 2024 Kitajska in fascinantna reka Jangce I 2024 Kitajska in fascinantna reka Jangce I 2024