OČARLJIVA JORDANIJA

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
Število oseb:
       
Število sob:

JORDANIJA

1. dan | let proti Istanbulu
Zbor potnikov na letališču Ljubljana dve in pol uri pred letom. Sledi prijava na let in let s prevoznikom Turkish Airlines do Istanbula ter nato naprej do Amana.

2. dan | Aman
V zgodnjih jutranjih urah pristanek v Amanu, kjer vas pričaka lokalni vodnik. Po vizumskih in carinskih formalnostih sledi transfer do hotela. Kratek počitek in pozen zajtrk. Po zajtrku si ogledamo starodavno in sodobno prestolnico Amman, ki je bila prvotno zgrajena na sedmih gričih. Z vrha trdnjave se odpira čudovit razgled na staro mestno jedro. Obiskali boste trdnjavo, Arheološki in Folklorni muzej. Ob vznožju trdnjave se nahaja še rimsko gledališče iz 2. stoletja, ki se še danes uporablja za kulturne dogodke. Nato se odpravimo v Jerash. Brez dvoma je to eno najlepših rimskih mest na Bližnjem vzhodu. Videli boste spektakularen forum, ulico z rimskimi kolonadami, amfiteater, templje, Hardijanov slavolok zmage, Artemidin tempelj… Uživajte v teh fantastičnih znamenitostih, imenovanih tudi azijski Pompeji. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

3. dan | Aman – Betanija – Mrtvo morje - Aman

Po zajtrku se odpravimo do Betanije (doplačilo za vstopnino), kjer naj bi bil na reki Jordan krščen Jezus. Nato sledi vožnja do ene najnižjih točk na svetu – 400 metrov pod morsko gladino, obale Mrtvega morja. Doživite edinstven občutek lebdenja v vodi, bogati z minerali, in uživajte v blatni kopeli z dna Mrtvega morja. Vstop na zasebno plažo hotela Holiday Inn 5* z uporabo hotelskih brisač in omaric. Povratek v Aman, večerja in nočitev.

4. dan | Aman – Madaba - gora Nebo - Kerak – Aman
Zajtrk. Odhod na goro Nebo, najsvetejši kraj v Jordaniji, od koder je Mojzes gledal na obljubljeno deželo in kjer naj bi bilo njegovo zadnje počivališče. Prva cerkev je bila tu zgrajena v poznem četrtem stoletju, da bi označila ta kraj. Vožnjo nadaljujemo do svetopisemske Madabe z znamenitimi bizantinskimi in omajadskimi mozaiki ter grško pravoslavno cerkvijo sv. Jurija, kjer se nahaja najstarejši ohranjen zemljevid Svete dežele (560 n.št.). Nato obiščemo Kerak. Osupljiva silhueta tega utrjenega mesta in gradu vam bo takoj pomagala razumeti, zakaj so prav tu odločali o usodah kraljev in ljudstva. Starodavna križarska utrdba, zgrajena za varen prehod romarjev v Sveto deželo, je bila zgrajena v 12. stoletju in se nahaja na 900 metrov nadmorske višine. Nadaljujemo do Petre, večerja in nočitev.

5. dan | Petra - Wadi Rum

Po zajtrku sledi celodnevni ogled tega fascinantnega mističnega kraja, vklesanega v visoke rdeče skale. Petra je bila nekoč prestolnica Nabatejcev, danes pa je največja znamenitost Jordanije ter je pod zaščito UNECSO in razglašena za eno od sedmin novih čudes sveta. Do mesta lahko pridete le peš skozi Siq – sotesko med skalami. Ogledamo si kamnite grobnice, rdečo fasado Al-Khazneh ter sodno dvorano in še veliko več.... Po ogledu sledi vožnja do Wadi Rum, namestitev v kampu, večerja ter nočitev.

6. dan | Wadi Rum – Akaba
Zajtrk. Nato sledi dvourna vožnja z beduinskim džipom po puščavi, na kateri boste doživeli najbolj privlačne kraje te znamenite pokrajine. Puščava Wadi Rum – veličastni in brezčasni kraj, ki je s strani človeka in njegove uničujoče sile še skoraj nedotaknjen. Tukaj so vreme in vetrovi izklesali impozantne in osupljive skulpture. T.E. Lawrence (bolj znan kot Lawrence Arabski), jo opisuje kot ''ogromna in božanska…''. Imenujejo jo tudi Luna ali površje Marsa, kot popolno kuliso pa so jo uporabili za snemanje filmov, kot so: Rdeči planet, Marsovec, Prometej, Zadnji dnevi na Marsu in Transformes: Revenge of the Fallen. Sledi vožnja do Akabe, namestitev ter prosti čas. Večerja in nočitev.

7.dan | Akaba
Po zajtrku prosti čas za sprehod, nakupovanje in uživanje v čudovitem obmorskem letovišču ob Rdečem morju. Izkoristite priložnost in poskusite fantastično baklavo ali popolno mešanico suhih oreščkov. Lahko pa se nam pridružite na izletu z ladjico (fakultativno – za plačilo) do koralnega grebena in občudujete barvit podvodni svet. Večerja v lokalni restavraciji in transfer do letališča.

8. dan | povratek domov domov
Let proti Istanbulu in nato nadaljevanje leta proti Ljubljani, kamor prispemo v jutranjih urah.Minimalno število potnikov: 25

ČAS POTOVANJA: 8 DNI / 6 NOČITEV


Cena vključuje:
- letalski prevoz Ljubljana-Aman/Akaba-Ljubljana, s prestopanjem v Istanbulu, prevoznik Turkish Airlines, ekonomski razred
- transfer letališče-hotel-letališča
- 5 x nočitev v hotelu s 4*
- 1 x nočitev v kampu s 4* v puščavi Wadi Rum
- 6 x polpenzion (zajtrk in večerja)
- vsi ogledi z vstopninami po programu
- 2 urna vožnja z jeepom po puščavi Wadi Rum
- vstop na zasebno plažo na Dead Sea Spa
- vizum za Jordanijo
- lokalni vodnik, ki govori hrvaško in slovenski ali hrvaški spremljevalec
- organizacijo potovanja


Cena ne vključuje:
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne storitve, obroke in fakultativne izlete
- napitnine
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)

Možna doplačila v agenciji (pred potovanjem):
- Celosten paket zavarovanja potovanja: od 86,-EUR na osebo
(zavarovanje za primer odpovedi potovanja, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, zavarovanje prtljage)
- Parkiranje na zunanjem parkirišču letališča Ljubljana: 36,- EUR na vozilo, na teden 

Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 200,-EUR 

Obvezna doplačila na poti:
- Napitnina 35 EUR na osebo

 

Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje v Jordanijo potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka ter vizum, ki ga prejmete ob prihodu v Jordanijo in je vključen v ceno. 

Pred odhodom v Jordanijo je potrebno izpolniti Declaration Form in pridobiti QR kodo.
Dostop do obrazca najdete na:  https://www.gateway2jordan.gov.jo/index.html

Potrebujete tudi zavarovanje z asistenco v tujini, ki krije tudi strošek Covida. 

Aktualne informacije o prestopu mej najdete na:- spletni strani MZZ: https://www.gov.si/drzave/jordanija/
- spletni strani Traveldoc: https://www.traveldoc.aero/
- spletni strani IATA zemljevida: https://www.iatatravelcentre.com/world.php

Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest. First minute popust velja do preklica.

 

V roku 3 dni od narejene rezervacije kupec vplača 30% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 25

Splošne pogoje najdete tukaj.

 

Predviden letalski prevoz:
30.09.2023 TK1064 LJUBLJANA - ISTANBUL 2020 2340
01.10.2023 TK814 ISTANBUL - AMAN 0145 0400
07.10.2023 TK834 AKABA - ISTANBUL 0030 0450
07.10.2023 TK1061 ISTANBUL – LJUBLJANA 0655 0805

Prevoznik: Turkish Airlines


 

Očarljiva Jordanija II 2023 Očarljiva Jordanija II 2023 Očarljiva Jordanija II 2023 Očarljiva Jordanija II 2023 Očarljiva Jordanija II 2023 Očarljiva Jordanija II 2023 Očarljiva Jordanija II 2023 Očarljiva Jordanija II 2023 Očarljiva Jordanija II 2023 Očarljiva Jordanija II 2023 Očarljiva Jordanija II 2023 Očarljiva Jordanija II 2023 Očarljiva Jordanija II 2023 Očarljiva Jordanija II 2023 Očarljiva Jordanija II 2023 Očarljiva Jordanija II 2023 Očarljiva Jordanija II 2023 Očarljiva Jordanija II 2023 Očarljiva Jordanija II 2023 Očarljiva Jordanija II 2023 Očarljiva Jordanija II 2023 Očarljiva Jordanija II 2023