Čarobna Andaluzija

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
Število oseb:
       
Število sob:

 

ČAROBNA ANDALUZIJA - Malaga, Nerja, Frigiliana, Granada, Sevilla, Cordoba, Ronda, Costa del Sol Marbella, Gibraltar

 

1. DAN: ZAGREB – MALAGA – NERJA
Zbor potnikov na letališču Zagreb 2 in pol uri pred letom. Prijava na let in direktni let do Malage. Po pristanku transfer in namestitev v hotelu na območju Nerje.

2. DAN: PROSTO ALI FAKULTATIVNI IZLET NERJA, JAME IN BELA VAS FRIGILIANA
Zajtrk. Dan si lahko organizirate po svoje ali se nam pridružite na fakultativnem izletu (za plačilo oz. vključen v paketu izletov) v Nerjo in Frigiliano. Jame Nerja so ene najbolj impresivnih podzemnih jam na svetu. Tukaj se nahaja tudi najvišji kapnik, stalaktit. Nato se odpravimo v eno najlepših belih vasic v Andaluziji, v Frigiliano. Odkrivali bomo očarljive kotičke te vasi, imeli pa boste tudi priložnost poskusiti najbolj značilen Moscatel, lokalno sladko vino, ali kupiti domače oljčno olje iz Axarquie (vzhodni del Malage). Povratek v hotel in nočitev na območju Nerje.

3. DAN: NERJA – GRANADA

Zajtrk. Odjava iz hotela in vožnja proti Granadi. Obiskali bomo Alhambro (vstopnina vključena), najbolj obiskan spomenik v Španiji. Ta impresivna trdnjava in palača je bila zgrajena za dinastijo Nasrid, zadnje mavrske vladarje, in je uvrščena na seznam Unesco. Nato se odpravimo v znamenito četrt Albaicin in raziščemo to najstarejšo četrt Granade. Nočitev na območju Granade.

4. DAN: GRANADA – SEVILLA

Zajtrk. Zapustimo Granado in se odpeljemo proti Sevilli, glavnemu mestu pokrajine Andaluzija. Med vodenim ogledom boste spoznali to fascinantno mesto in si ogledali njegove glavne znamenitosti, kot so gotska katedrala (vstopnina vključena), utrjena mavrska palača z bogatim okrasjem, ki vas bo sigurno navdušila, Zlati stolp, katerega so poimenovali tako, ker so v njem shranjevali plen iz Amerike, in še druge znamenitosti. Namestitev v hotelu na območju Seville in nočitev.

5. DAN: SEVILLA – CORDOBA (FAKULTATIVNO)

Zajtrk. Prosi čas za lastno raziskovanje mesta ali udeležba na fakultativnem izletu (za plačilo oz. vključen v paketu izletov) v Cordobo. Cordoba je starodavno mavrsko mesto, ki je najbolj znano po fascinantni zgradbi – Mezquiti. Mezquita je največja in najlepša mošeja, ki je bila kdaj koli zgrajena v mavrskem svetu. Druga znamenitost Cordobe je velik, dobro ohranjen rimski most. Cordoba je očarljivo mesto, polno teras, poslikanih s tisočerimi rožami. Uživajte v sprehodu po fantastičnih predelih tega mesta. Povratek v hotel.

6. DAN: SEVILLA – RONDA – COSTA DEL SOL MARBELLA
Zajtrk. Ronda je eno najstarejših španskih mest in leži na gorskem področju, na robu soteske. Ogled mesta – razgledne točke, Novi most, ki povezuje staro in novo četrt Ronde in s katerega se odpre čudovit razgled na sotesko Tajo de Ronda, ogled starega mestnega jedra z zgodovinsko arhitekturo. Po ogledu in prostem času se odpravimo do hotela na Costa del Soll Marbela. Namestitev v hotelu in nočitev.

7. DAN: COSTA DEL SOL MARBELLA – GIBRALTAR (FAKULTATIVNO)

Zajtrk. Danes se lahko udeležite fakultativnega izleta (za plačilo oz. vključen v paketu izletov) na britansko ozemlje, ki je najbolj znano po Gibraltarski skali. Med panoramsko vožnjo boste videli najpomembnejše znamenitosti Gibraltarja: notranjost mesta z obzidjem in jamo sv. Michaela. Najbolj impresiven razgled je z vrha skale, od koder je čudovit pogled na špansko in maroško obalo in kjer boste lahko naredili odlične fotografije. Posebej zanimivo pa je srečanje z ''domačini'' – kolonijo napol divjih barbarskih makakov. Povratek v hotel in nočitev.

8. COSTA DEL SOL MARBELLA – MALAGA
Zajtrk. Pred odhodom v Malago, rojstno mesto Pabla Picassa, prosti čas. Nato se odpravimo proti Malagi. Sledi sprehod čez mesto in prosti čas za raziskovanje in uživanje. V popoldanskih urah odhod na letališče in let proti Zagrebu, kjer pristanemo v večernih urah.

 

Pomembno opozorilo: Za to potovanje veljaven potrebujete potni list ali osebno izkaznico. Za potovanje v Gibraltar priporočamo potni list.

ČAS POTOVANJA: 8 dni / 7 noči


 

Cena vključuje:
- letalski prevoz Zagreb-Malaga-Zagreb s pristojbinami, 1 kos prtljage do 20kg, prevoznik Ryanair
- 7 x nočitev v hotelih s 3* in 4*, v standardni dvoposteljni sobi
- 7 x zajtrk
- prevozi po programu s klimatiziranim in udobnim turističnim avtobusom
- 4 vodeni ogledi: Granada, Sevilla, Ronda, Malaga (ogled Malage je odvisen od časa leta - lahko se izvaja prvi ali zadnji dan)
- vodnik, ki govori slovenski ali hrvaški jezik
- organizacijo potovanja

  

Cena ne vključuje:
- transferja do letališča Zagreb
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike in šoferje
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)



Možna doplačila v agenciji:
• Celosten paket zavarovanja potovanja od 69,-EUR na osebo
- Zavarovanje za primer odpovedi potovanja
- Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
- Zavarovanje prtljage
• 7 x večerja (6 x večerja v hotelu, 1 x Flamenco z večerjo): 139,-EUR na osebo.
• Paket izletov (Cordoba, Nerja & Frigiliana, Gibraltar): 169,-EUR na osebo
• Fakultativni izlet Cordoba: 40,-EUR na osebo
• Fakultativni izlet Nerja & Frigiliana: 60,-EUR na osebo
• Fakultativni izlet Gibraltar: 80,-EUR na osebo
• Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 270,-EUR


Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje v Španijo potrebujete veljavni potni list ali osebno izkaznico. Za potovanje v Gibraltar priporočamo potni list.

Aktualne informacije o prestopu mej najdete na spletni strani MZZ: https://www.gov.si/drzave/spanija/ ali na https://travelsafe.spain.info/en/ in https://www.gov.si/drzave/gibraltar/

Opomba

Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Za potovanje v Španijo cepljenje ni obvezno. Več informacij najdete na: http://www.zdravinapot.si/destinacije/evropa/spanija.
Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

First minute popust velja do preklica.


Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.

V roku 3 dni od narejene rezervacije kupec vplača 30% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 25

Splošne pogoje najdete tukaj.

Predviden letalski prevoz:


01.10.2023  FR5870  Zagreb-Malaga 08:00 11:15
08.10.2023  FR5871  Malaga-Zagreb 12:10 15:10

in

11.10.2023  FR5870  Zagreb-Malaga 17:10 20:25
18.10.2023  FR5871  Malaga-Zagreb 21:00 23:59

 in

16.11.2023  FR5870  Zagreb-Malaga 08:45 12:05
23.11.2023  FR5871  Malaga-Zagreb 12:40 15:45

Letalski prevoznik: Ryanair





Informacije o državi: Španija

Španija je obmorska država in leži na jugozahodu Evrope, na Iberskem polotoku, ki si ga deli s Portugalsko. Na severovzhodu meji z Francijo preko gorske verige Pirenejev in žepno državico Andoro. Del Španije so tudi Balearski otoki v Sredozemskem morju, Kanarski otoki v Atlantskem oceanu in mesti Ceuta in Melilla v severni Afriki. Španija spada med države z najlepšimi plažami na svetu. Ob španski obali najdemo očarljive destinacije, tako velika obmorska mesta, kot tudi manjše vasice, ki so polne španskega šarma. Prelepe plaže in kulturna raznolikost sta dva od mnogih razlogov, da se je Španija razvila v turistično velesilo Evrope. Velik poudarek je tudi na kulturi in umetnosti, kar se odraža na znamenitostih. Španija je na drugem mestu po skupnem številu krajev, priznanih kot del UNESCO-ve svetovne dediščine.

Površina: 504.645 km²
Prebivalstvo: 46.704.300
Gostota naseljenosti: 94 prebivalcev/km²
Glavno mesto:Madrid
Največja mesta: Madrid, Barcelona, Valencija, Sevilla in Zaragoza
Uradni jezik: Španski
Valuta:Evro
Časovni pas: CET
Klicna številka:+34
Električna napetost: 220 V/50 Hertzev, izmenični tok

Podnebje: V notranjosti Španije je oceansko podnebje, kar pomeni, da so zime hladne in poletja vroča. Na obalnih območjih in jugu Španije, pa je sredozemsko podnebje, za katerega so značilna vroča in suha poletja ter mile zime. Z več kot 3.000 ur sonca na leto ni presenetljivo, da je ena od najtoplejših evropskih regij.
Povprečne temperature na vzhodu in jugu države: 13°C do 25°C, na severozahodu 8°C -20°C, notranjost 3°C -23°C.

Mestni promet: Vsa večja mesta imajo podzemno železnico. Prav tako se po Španiji lahko vozite s tramvaji, avtobusi in taxiji.

Hrana in pijača: Španska kuhinja ima veliko različnih regionalnih jedi in specialitet. V španski kuhinji igrajo pomembno vlogo ribe in morski sadeži, zelenjava (npr. krompir), stročnice, oljčno olje in sadje. Španija je bila skozi zgodovino pod vplivom različnih kultur, zato ima veliko tipičnih jedi. Ena takih jedi so tapasi, nekakšna predjed, ki je po navadi na voljo povsod, tudi v lokalih, kjer strežejo le pijačo. Tapasi so lahko hladni ali topli, med njih pa spada množica jedi, od mesa do solat, ocvrta hrana. Postrežejo se v majhnih porcijah, da lahko izberemo več različnih jedi. Najbolj znana španska jed je paella. To je riževa jed z različnimi vrstami mesa, morsko hrano, zelenjavo, začimbami. Pogoste so tudi tortilje, jajčna omleta z različnimi sestavinami.

Napitnine: v Španiji so napitnine zaželene. Na mizi se po navadi pusti okoli 10% zneska računa. Španski taksisti so zelo zadovoljni, če znesek sami zaokrožite navzgor ali mu pustite 10 % od računa.

Obleka in običaji: Špansko življenje se je skozi leta zelo spremenilo, vendar so nekateri še vedno zadržani. Rokovanje je običajen način pozdravljanja. Kopalke so kos oblačila za bazene in plaže. Španci imajo dva priimka, vendar se v pogovoru običajno uporablja samo prvi. Od 1. Januarja 2006 je prepovedano kajenje v pisarnah, trgovinah, šolah, bolnišnicah, kulturnih centrih. Španija je dežela številnih praznikov s spremljajočimi običaji. Med najbolj znanimi sta tek pred biki v Pamploni in obmetavanje s paradižniki v Buñolu. Španci siesto še vedno jemljejo zelo resno, zato je večina trgovin in uradov med drugo in četrto uro popoldan zaprta.

Nakupovanje: Španija je v zadnjem desetletju znatno prispevala k razvoju evropske in svetovne modne scene in blagovnih znamk. Glavne nakupovalne ulice v španskem glavnem mestu so osredotočene okoli Puerta del Sol, Gran Via in mesta Salamanca. Barcelona ima veliko trgovin in veliko izbiro. Nakupovalni centri so odprti od 9:30 do 20:30. Manjše trgovine imajo dvourni odmor za kosilo.

Varnost: Španija je varna dežela. Pozorni moramo biti na osebno lastnino, še posebej v večjih mestih, kjer se pojavljajo žeparji. Dragocene predmete (denar, kreditne kartice, potni list in druge vrednosti) imejte vedno pri sebi ali jih shranite v hotelski sef. 

Čarobna Andaluzija II 2023 Čarobna Andaluzija II 2023 Čarobna Andaluzija II 2023 Čarobna Andaluzija II 2023 Čarobna Andaluzija II 2023 Čarobna Andaluzija II 2023 Čarobna Andaluzija II 2023 Čarobna Andaluzija II 2023 Čarobna Andaluzija II 2023 Čarobna Andaluzija II 2023 Čarobna Andaluzija II 2023 Čarobna Andaluzija II 2023 Čarobna Andaluzija II 2023 Čarobna Andaluzija II 2023 Čarobna Andaluzija II 2023 Čarobna Andaluzija II 2023 Čarobna Andaluzija II 2023 Čarobna Andaluzija II 2023 Čarobna Andaluzija II 2023