INDIJA IN ZLATI TRIKOTNIK

koda za rezervacijo:
Izberi termin:
Število oseb:
       
Število sob:

INDIJA IN ZLATI TRIKOTNIK

Delhi, Agra, Jaipur... 

Delhi, Agra, Fatehpur Sikri, Amber Fort in Jaipur - naše potovanje po Zlatem trikotniku vas popelje do vseh glavnih znamenitosti na tem območju. Spoznajte vero, tradicijo in kulturo iz že zdavnaj pozabljenih časov, npr. Taj Mahala in Amber Forta, ene od najlepših palač Rajasthana. V Rajasthanu, t.i. Deželi kraljev, vas bodo očarali tradicija, presenetljive palače in razkošni grobovi bogatih maharadž ter velikih mogotcev.

1. dan: let proti Delhiju
Zbor potnikov na letališču Ljubljana dve in pol uri pred letom in let preko letališča Istanbul do Delhija.

2. dan: prihod v Delhi – vožnja z rikšo
V zgodnjih jutranjih urah pristanemo v Delhiju. Sledi transfer do vašega hotela. Prijava, zajtrk in osvežitev v hotelu. Nato sledi krožna vožnja z avtobusom skozi Stari Delhi. Najprej obiščemo Raj Ghat (spomenik Mahatma Gandhija) in hkrati uživamo v lepem sprehodu. Pot nadaljujemo z avtobusom mimo Rdeče utrdbe do Chandni Chowk (najstarejše in najbolj priljubljene tržnice na tem področju) ter ene od najstarejših mošej v Indiji – Jamma Masjid. Naslednja posebna izkušnja za vas, vožnja z rikšo po živahnih ulicah Chandi Chowk. Sledi vožnja do Starega Delhija. Med vožnjo uživajte v edinstvenem in šarmantnem kaosu Indije. Nočitev.

3. dan: izlet New Delhi – Agra

Po zajtrku zapustimo hotel in se napotimo proti New Delhiju. Pričakujejo vas Qutab Minar - največji kamniti stolp v Indiji, impresiven slavolok India Gate, predsedniška palača, parlament, državne in druge čudovite zgradbe ter mavzolej Humayun. Nato se odpravimo do mesta Agra. Agra se nahaja na bregovih reke Yamuna. To mesto je bilo omenjeno tudi v znamenitem indijskem epu Mahabharata kot Agrevana ali gozdna meja. Vožnja do hotela na območju Agre, prijava in nočitev.

4. dan: Agra – Taj Mahal – Rdeča trdnjava (fakultativno)
Danes bomo obiskali najbolj znane stavbe Indije - pripravite fotoaparate! Najboljši čas za obisk Taj Mahala je zgodaj zjutraj med sončnim vzhodom. Občudovali bomo impresivno arhitekturo in vrt, ki obdaja Taj Mahal. Nato se bomo vrnili v hotel na zajtrk. Po zajtrku lahko samostojno raziskujete mesto ali se nam pridružite na fakultativnem izletu do trdnjave Agra, znane tudi kot Rdeča trdnjava (za plačilo oz. vključeno v paketu izletov). Uživajte v čudovitem pogledu na reko Yamuna in na Taj Mahal v ozadju. V popoldanskih urah vas vabimo na fakultativni gastronomski izlet »Agra Food Trail« (za plačilo oz. vključeno v paketu izletov).

5. dan: Fatehpur Sikri – Jaipur

Po zajtrku zapustimo Agro. Sledi vožnja do Jaipurja. Med potjo bomo obiskali mesto Fatehpur Sikri, ki je od Agre oddaljeno cca. 40 km. Videli bomo dobro ohranjene veličastne stavbe »mesta duhov«, vključno z Jama Masjid, palačo Panch Mahal, mavzoleji in vrtovi. Tukaj lahko začutite veličino in sijaj takratnega življenja. Nato vožnja do Jaipurja, Jaipur – imenovano tudi rdeče mesto - glavno in največje mesto v indijski državi Rajasthan, je eno od najbolje načrtovanih mest v Indiji. Vožnja do hotela na območju Jaipurja. Nočitev.

6. dan: Amber Fort
Zajtrk. Sledi ogled trdnjave Amber, ki je bila do leta 1728 glavno mesto te države. Obiskali bomo tempelj Kali, dvorano zmage ali Jai Mahal in Jagmandir. Po ogledu se odpravimo na krožno vožnjo po mestu Jaipur, kjer bomo videli observatorij, mestno palačo in muzej. Pot nas pelje tudi do Hawa Mahail (Palače vetrov). V večernih urah se lahko udeležite kuharske predstave (za plačilo oz. vključeno v paketu kulinarike), po kateri sledi večerja. Nočitev.

7. dan: prosto ali izlet s safari džipom ali izlet druženje s sloni
Zajtrk. Danes lahko Jaipur še sami raziščete ali se nam pridružite na fakultativnih izletih, katere smo pripravili za vas:
1) Safari z džipom, ki vključuje obisk vasi in kosilo v Samodi (fakultativno oz. vključeno v paketu izletov)
2) Druženje s sloni (za plačilo) - več podrobnosti pri vašem vodniku na poti.

8. dan: Jaipur – Delhi
Po zajtrku bomo zapustili Jaipur in se odpravili proti Delhiju. Med potjo boste imeli čas za kosilo in nakup spominkov. V popoldanskih urah prispemo v Delhi. Zadnja nočitev. Danes si imate možnost ogledati gledališko predstavo Kingdom of Dreams (fakultativno - za plačilo), teatralno in barvito dramo. Veličastno Kraljestvo sanj je karneval, ki je Indijo povzdignil v edinstveno turistično destinacijo. Nočitev na območju Delhija.

9. dan: povratni let
V zgodnjih jutranjih urah sledi transfer do letališča in let preko Istanbula proti Ljubljani, kjer pristanete pozno popoldan.POMEMBNO: Za potovanje v Indijo potrebujejo državljani R Slovenije potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev na dan povratka ter vizo, za katero je potrebno zaprositi vsaj en teden pred odhodom. 


ČAS POTOVANJA: 9 dni / 7 nočitev

MINIMALNO ŠTEVILO POTNIKOV: 20

Cena vključuje:
- letalski prevoz na relaciji Ljubljana-Delhi-Ljubljana preko Istanbula, ekonomski razred, prevoznik Turkish Airlines
- 7 x nočitev v izbranih hotelih s 3* in 4* v dvoposteljni sobi
- 7 x samopostrežni zajtrk
- izleti in transferji po programu z udobnimi, klimatiziranimi avtobusi
- 6 vodenih ogledov:
• Old Delhi in vožnja z rikšo
• New Delhi
• Taj Mahal v Agri
• Fatepur Sikrij
• Jaipur
• Amber Fort
- Nikalov vodnik, ki govori slovenski ali hrvaški jezik
- organizacijo potovanjaCena ne vključuje:
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne storitve, obroke in fakultativne izlete
- napitnine
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)


Doplačila v agenciji:
Paket kulinarike: 139,-EUR na osebo
- 5 x samopostrežna večerja v hotelu
- Demonstracija kuhanja z večerjo
- Večerja v restavraciji
Paket izletov: 129,-EUR na osebo
- Trdnjava Agra Fort
- Agra Food Trail – gastronomski izlet
- Jahanje slonov do trdnjave Amber
- Resnična Indija – jeep safari s kosilom
Viza za Indijo: 35,-EUR na osebo + strošek izdelave vize: 20,-EUR na osebo
Celosten paket zavarovanja potovanja: od 113,-EUR na osebo
- Zavarovanje za primer odpovedi potovanja
- Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
- Zavarovanje prtljage
Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 249,-EUR

Doplačila na poti (obvezno plačilo na poti):
- napitnina (za lokalnega vodnika in voznika avtobusa) 35,-EUR na osebo

Dokumenti potrebni za potovanje:
Za potovanje v Indijo potrebujejo državljani R Slovenije potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka ter vizo. E-vizo si lahko uredite na spletni strani https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html . Vizo vam lahko uredi tudi agencija. Cena vize in agencijske storitve je 55,-EUR na vizo. O potrebni dokumentaciji vas obvestimo z dopisom. Rok za prijave in predajo dokumentacije za urejanje vizuma je 30 dni pred odhodom. 

Potrebujete tudi zavarovanje z asistenco v tujini, ki krije tudi strošek Covida. 

Aktualne informacije o prestopu mej najdete na spletni strani MZZ: https://www.gov.si/drzave/indija/

Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije Nikal d.o.o. ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi agencije Nikal d.o.o. . V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri Nikalu), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS na: http://www.mzz.gov.si/si/. Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest. First minute popust velja do preklica.


V roku 3 dni od narejene rezervacije kupec vplača 30% vrednosti aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število potnikov na termin: 20

Splošne pogoje najdete tukaj.


Predviden letalski prevoz:

11.10.-19.10.2023

11.10.2023 TK1062 LJUBLJANA - ISTANBUL 0855 1215
11.10.2023 TK716 ISTANBUL - DELHI 2020 0440* (naslednji dan)
19.10.2023 TK717 DELHI - ISTANBUL 0620 1035
19.10.2023 TK1063 ISTANBUL – LJUBLJANA 1820 1930

14.11.-22.11.2023
14.11.2023 TK1062 LJUBLJANA - ISTANBUL 0935 1355
14.11.2023 TK716 ISTANBUL - DELHI 2050 0515* (naslednji dan)
22.11.2023 TK717 DELHI - ISTANBUL 0655 1130
22.11.2023 TK1063 ISTANBUL – LJUBLJANA 1840 1900

Prevoznik: Turkish Airlines

Indija in zlati trikotnik II 2023 Indija in zlati trikotnik II 2023 Indija in zlati trikotnik II 2023 Indija in zlati trikotnik II 2023 Indija in zlati trikotnik II 2023 Indija in zlati trikotnik II 2023 Indija in zlati trikotnik II 2023 Indija in zlati trikotnik II 2023 Indija in zlati trikotnik II 2023 Indija in zlati trikotnik II 2023 Indija in zlati trikotnik II 2023 Indija in zlati trikotnik II 2023 Indija in zlati trikotnik II 2023 Indija in zlati trikotnik II 2023 Indija in zlati trikotnik II 2023